תלונה שיקרית והתחזות

shlang

New member
אוסף של שטויות ודברי הבל

גם בלי עדים ניתן להתלונן ( דבר שאני עושה לא מעט) השופט יחליט למי להאמין, אפילו אם תביא את כל החברים שלך זה לא אומר שהשופט ישתכנע. תלונה למת"ש - למה?, עזוב, חבל לי על הזמן לענות לך.

SoufGPZ

New member
תלונה שיקרית והתחזות

שלום לכולם, רציתי לבקש מכם עזרה בנוגע למקרה שהיה לחבר שלי לפני כמה ימים: אני ועוד שלושה חברים נסענו עם הרכב במושבה, (לא אני נהגתי) כאשר זה שישב במושב השמאלי אחורי הוריד לרגע את החגורה, התיישה עד החלון, צעק משהו וחזר פנימה. כל זה קרה בזמן נסיעה! אחרי כמה מטרים הגיע מאחורינו רכב ולאחר היבהוב עם האורות וצפירות עצרנו בצד. יצא החוצה אדם שהציג עצמו כשוטר וביקש את הרישיון של הנהג. (ה"שוטר" היה לבוש אזרחי, עם רכב מדגם טויוטה קורולה בסביבות שנת 2002 אם איני טועה אזרחית לחלוטין!!!). הוא איים עלינו שם במקום כל מיני דברים והתקשר למוקד לדווח. מאוחר יותר (לא באותו היום) התברר כי הוא לא שוטר בכלל (למרות שהציג עצמו ככזה) והתלונה הייתה על: 1.נהיגה כאשר *כל* נוסעי הרכב אינם חגורים. (-כולנו היינו חגורים פרט לזה שיצא בזמן היציאה) 2.נהיגה במהירות מופרזת בתוך העיר. (-א.אין לו איך להוכיח דבר כזה. ב.לא היה ולא נברא) 3.נהיגה בקלות דעת או הסעיף היותר חמור. מסתבר שהוא (ה"שוטר") עובד "צוות 3" -חברת שמירה, והתלונה הגיעה למוקד "צוות 3" במושבה ועדיין לא הועברה למשטרה. היום, אביו של הנהג הגיע למוקד ודיבר שם עם מפקד התחנה (תחנת "צוות 3" במושבה) וזה אמר לו את סעיפי התלונה שכתבתי לעי"ל ושהנהג יזומן לבית - משפט, ובנוסף העונש הצפוי הוא: -שנה שלילה -2000 שקל כנס -לקיחת הרכב ל30 יום לאחר בדיקה ראינו שהעונש המירבי על העברה של נהיגה בקלות דעת הינו עד 90יום שלילה, 1000 שקל כנס ו4 נקודות (הסעיף החמור יותר). בנוסף אפשר יהיה להכניס גם נסיעה ללא חגורה של *אחד* הנוסעים. לבסוף סוכם "על שחור" שבתנאי שחבר שלי - נהג הרכב, לא יסע חודשיים בתוך המושבה התלונה לא תועבר למשטרה. רציתי לדעת אם כל העניין חוקי ומה אפשר לעשות בנידון. מקווה שהפירוט מספיק, ותודה מראש לעונים. (בבקשה רק מי שמבין ובלי השערות כי זה ממש חשוב)

guya72

New member
תשובה

טוב לדעת שכיום חברת שמירה יכולה לתת דוחות תנועה. זה כנראה המצאה חדשה. בקיצור - אין להם שום סמכות לתת לכם דוח, לעצור ו/או לעכב את הרכב וכו'. כל הסיפור פשוט תמוה. אם תיאור דבריך מדוייק - אתה יכול פשוט להתעלם מכל הסיכומים שהגעתם אליהם עם חברת השמירה. להבא - אם עוצר אותך אדם לבוש אזרחי הטוען שהוא שוטר - דרוש ממנו להציג בפניך תעודת שוטר. בלי הצגת תעודת שוטר - אין לך שום חובה חוקית להתייחס אליו. ברגע שבו הוא מציג בפניך תעודת שוטר - לגביך זאת הוכחה לכך שהוא שוטר (להזכירך - שוטר רשאי להפעיל את סמכותו 24 שעות ביממה). אין חשיבות אם זהו רכב אזרחי - יתכן שזהו רכב סמוי או שכור בידי המשטרה. אני לא יודע אם יש טעם להגיש תלונה בגין התחזות לשוטר - אינני יודע האם המשטרה תטרח לטפל בתלונה. מאידך אולי כדאי בכל זאת להגיש תלונה בגין התחזות לשוטר וכו' (יש כאן עוד מספר עבירות פליליות שאינני נכנס לפירוט שלהן).

SoufGPZ

New member
עדכון

דבר ראשון תודה על התשובה הזריזה! לפני כמה דקות התברר כי התלונה שהועברה ע"י "השוטר" הגיע לידי המשטרה ויעשה בה שימוש אם הנהג המדובר יתפס נוהג בתחום המושבה בחודשיים הקרובים. אפשר לעשות דבר כזה?

guya72

New member
מוזר

עולות בדעתי מספר אפשרויות לגבי האדם/השומר שעצר אותך : 1) הוא אכן שוטר (בחצי משרה - אם זה עדיין קיים בכלל). 2) הוא מתנדב במשטרה, וניצל זאת (וזאת עבירה בפני עצמה) 3) החברה הגישה תלונת אזרח ללשכת תנועה (דבר שכל אזרח יכול לעשות). 4) יתכן כי מנהל החברה מכיר שוטר, והוא ניצל את ההיכרות הזאת (דבר שאסור, אבל לצערי קיים). אבל ההתניה שיעשה שימוש בתלונה אם אותו אדם יתפס ברחבי המושבה בחודשיים הקרובים - זה נשמע תמוה. אתה (עדיף שזה יהיה חבר שלך שהתלונה כנגדו) יכולים לפנות למשטרה ולברר פרטים לגבי התלונה (מי הגיש ומה סמכותו, סוג התלונה, ומה העבירות המדוברות וכו'). יש בזה אפשרות של הערת "שדים רדומים" - ולכן עליכם לקחת את זה בחשבון. לי אישית - נשמע כי מישהו מנצל את המערכת המשטרתית לצרכים אישיים / עסקיים. אפשרות נוספת שעולה כעת בדעתי - לפנות בתלונה למח"ש עם מירב הפרטים האפשריים.

טעות בידך

כל מי שלבוש אזרחי וכל רכב אזרחי שמנסה לעצור אותך אינך חייב לעצור ואינך צריך לבקש ממנו תעודת שוטר אתה יכול להגיד זלו שיקפןץ לי ושיעשה ספרינטים במקלחת כל עוד זו לא ניידת משטרה או שוטר ללא מדים אינך חייב להתייחס אליו אני בחיים לא יעצור לרכב אזרחי למה אני יודע מי זה? אולי זה רוצח? דוגמא: בזמן שלטון ברק היה חשש גדול לנסיון התנקשות ובקרבת הבית שלו אנשי השב"כ הציבו מחסום וכל מי שהיה רוצה להכנס כולל השכנים היו צריכים לעבור בדיקה בטחונית, לאחד השכנים נמאס והוא החליט לעשות מעשה כשחזר הביתה פרץ את המחסום בטענה שאין חוק המחייב אתו לעצור לאדם בלבוש אזרחי ו

וחוץ מזה המשטרה בארץ זוועה

במקום לעשות מבצעי לכידת גנבי מכוניות ,פורצים, גנבי סטריאו, הם מתעסקים בלחלק דוחות לאנשים שנכנסים באין כניסה, ומי שיגיד שמצב תאונות הדרכים בארץ גרוע הוא מבלבל את השכל בארה"ב נהרגים בתאונות באחוזים יותר מפי 4 מישראל אז משטרת מאפית ישראל תפסיקו לדפוק את האזרח ותתחילו לשרת אותו כי זה תפקידכם לדעתי צריך להצביע ליברמן רק בגלל שהוא חבר הכנסת היחיד שמעניין אותו ביטחון הפנים זה פוגע בכולנו כל הזמן ואף אחד לא עושה כלום לגבי זה, בזמן שאני בטקסס פרצו לי כבר לאוטו בארץ וגנבו לי מערכת בשווי של 5-6 אלף שקל אחי ניגש לתחנת המשטרה להגיש תלונה ולא ממש התיחסו אליו צילמו את הרכב ושיחקו אותה לוקחים טביעות אצבעות (ממש ככה שיחקו אותה אחי מבין בזה והוא יודע שהם לא לקחו טביעות ולא נעליים) פשוט גועל נפש

AvihayA

New member
מה הקשר ? מדובר במחלקות שונות

בתחנות המשטרה יש מספר מחלקות ביניהם מחלקת התנועה, סיור, בילוש וכו' כל שוטר מתעסק בדרך כלל ביעוד המחלקה שלו עם היכולת לבצע משימות נוספות כך שאין קשר בין אכיפת החוק (למה אכיפת נסיעה נגד כיוון התנועה אינה חשובה ומוצדקת ?) לבין סיור, בילוש ומארב לגנבים. יתרה מזו: חלק משוטרי התנועה שייכים בכלל לאגף התנועה שהם בעצם גוף אחרבתוך המשטרה ומחוץ לתחנה המקומית.

760

New member
מה זה ?????

"כל עוד זו לא ניידת משטרה או שוטר ללא מדים אינך חייב להתייחס אליו" אני מציע לכל מי שעוד טיפת שכל בקודקודו, ש/לא לאמץ את המשפט האווילי שרשום פה למעלה. שוטר על אזרחי שהציג תעודת מינוי הוא שוטר לכל דבר וחובה על כל אזרח להישמע להוראותיו !

תומר88

New member
הוא צודק במשהו מסויים.

אני עשיתי טעות ובכביש הבקעה ניצלתי את הנתיב שפונה שמאלה כדי לעקוף מכונית. שניה אח"כ הסתבר שזו היתה ניידת סמוייה של המשטרה (500 ש"ח. עצוב, אבל הגיע לי). אני חושב כמו 'נח הסלקטור' בזה שמסוכן לעצור לפי הוראה של כל אזרח. בכבישים שבמדניתנו יש אלימות כמעט כמו בעולם השלישי ואם הייתי חושב על זה טיפה יותר באותו רגע אז לא הייתי עוצר.

asaforon

New member
תשובת מנהל הפורום

אין עונש מקסימום לעבירות התעבורה - ביהמ"ש רשאי לשלול הרשיון לכל תקופה שימצא לנכון. בברכה עו"ד א.אורון מנהל פורום תעבורה

שלום לך אני מגיב למה שרשמת

ראשית אין לו כל זכות חוקית לעצור אותך בשום ואופן זו עבירה פלילית התחזות לשוטר לך תגיש נגדו תלונה במשטרה על התחזות דבר שני הוא חייב להוכיח בהגשת התלונה את ביצוע העבירה ודבר זה יכול להתברר רק בבית משפטולך יש עוד שני עדים ברכב דבר שלישי על נהיגה מהירה אפילו שוטר לא יכול לתת לך דוח ללא אסמכתה של מיכשור כגון ממל"ז או F6 או דבורה דבר רביעי נהיגה בחוסר זהירות בניגוד לתקנה 21(ג) לתקנות התעבורה העונש על העבירה הינו 500 ש"ח ו6 נקודות ורק במתן הדוח במקום אין על זה הזמנה לבית משפט סמל סעיף בחנ"א (חוברת נוסחי אישום)2429 לגבי העונש גם במידה והוא ילך ויגיש תלונה במשטרה לא כל כך מהר יגישו את זה לבית משפט כי הוא צריך להצהיר שהוא חייב להופיע בבית משפט זה תנאי ובנוסף כמו שרשמתי בהתחלה ,מיידית ללכת לתחנת המשטרה ולהגיש נגד אותו בחור תלונה על התחזות לשוטר תאמין לי אחרי זה הוא כבר לא יגיש נגדך תלונה על העבירות תנועה שכביכול עשית העונש על התחזות לשוטר הוא יכול להגיע למאסר בפועל אשמח לענות על שאלות נוספות או כאן או דרך המסרים מקווה שעזרתי קצת

SoufGPZ

New member
תודה על ההתייחסות

שוב, מדובר בחבר שלי שנהג ואני לא הייתי חושב פעמיים והייתי מגיש תלונה, ולא אכפת לי לקבל עונש חמור העיקר שהמתחזה הזה יקבל את מה שמגיע לו. אבל זו דעתי האישית. הבעיה היא שחבר שלי מפחד כמו שנאמר - "להעיר שדים רדומים" ושהעונש שאיימו עליו יצא נגדו לפועל בצורה כזו או אחרת. האם אפשר למשל לחכות עד שתנאי החודשיים הזה ייגמר ורק לאחר שהצד שלנו קיים את חלקו ב"הסכם" ויצא מכלל סכנה להגיש את התלונה? או שלמעשה בגלל שהכל "על שחור" אפשר יהיה להפעיל את התלונה הזו מתי שרק יירצו? חשבתי אולי שהאבא של הנהג (מכיוון שזה בבסיס בנתיים) ייגש שוב לדבר עם מפקד התחנה ויקליט בחשאי את השיחה, אבל זה לא ניראה לי חוקי, ככה שזה ירד מהפרק כניראה. מה כן אפשר לעשות בשביל שיהיה תיעוד כלשהו להתייחסות הזו אליינו? כי ממה שהבנתי כל העסק הזה דיי מסריח. שוב תודה.

קרה לאבא שלי מקרה דומה, אך הסמוי זימן ניידת

אבא שלי לא האמין וגם לא צריך להאמין וזה. אלא שיבואו ניידת.. זה היה בדיוק אותו הדבר.. איתות עם האורות נינפוף עם היד וזה... אבא שלי לא עשה שם עבריה. אבא שלי חשב שהוא לא מרגיש טוב וקרו מקרים כאלה. הוא רוצה לסייע ואז אומרים לו שזה שוטר.. העלק הוא טען שאבא שלי נסע על הצהוב יותר מידי וכאלה.. קיצר לא היה כלום וזהו... בפעם הבאה פשוט מאוד אל תעצרו.... בימינ יש סלולארי למקרי חירום ..

soony1989

New member
דיים!!!! בידיוק אותו מקרה שקרה לי

הבחור איים בשלילה והכל....אם הייתי יודע שהוא לא שוטר הוא היה גומר קשור לעמוד של טלפון מתחזה לשוטר עאלק....אני פעם הבאה מבקש שיציג תעודה! אם הוא לא מציג לי תעודת משא"ז או שוטר אני שובר לו את העצמות כי תכליס אני נוהג בסדר... יש אחד באיזור עמק חפר עם אופטרה 2005 זו תופעה כניראה....פעם הבאה אני נוגח בו עם השברולט שלי ולא מעניין לי את התחת היכן זה יגמר.... שאלוהים יקח את כל המתחזים האלו.... שברולט אופטרה בצבע שמפניה....נתניה-עמק חפר-חדרה....ראו הוזהרתם...אם אני אתפוס אותו אני קושר אותו עד להגעת שוטרים אמתיים בסקודה....

soony1989

New member
אגב....

גם אצלי היו הבהובים בגבוהים בהתחלה חשבתי שהוא רוצה לעקוף אבל לא הוא נתן ברקס שאם הוא היה נופל על נהג שיכור הוא לא היה מתחמק מתאונה....היו צפצופים... והיו עקיפות עם ברקסים....

למעלה