תלונה שיקרית והתחזות
שלום לכולם, רציתי לבקש מכם עזרה בנוגע למקרה שהיה לחבר שלי לפני כמה ימים: אני ועוד שלושה חברים נסענו עם הרכב במושבה, (לא אני נהגתי) כאשר זה שישב במושב השמאלי אחורי הוריד לרגע את החגורה, התיישה עד החלון, צעק משהו וחזר פנימה. כל זה קרה בזמן נסיעה! אחרי כמה מטרים הגיע מאחורינו רכב ולאחר היבהוב עם האורות וצפירות עצרנו בצד. יצא החוצה אדם שהציג עצמו כשוטר וביקש את הרישיון של הנהג. (ה"שוטר" היה לבוש אזרחי, עם רכב מדגם טויוטה קורולה בסביבות שנת 2002 אם איני טועה אזרחית לחלוטין!!!). הוא איים עלינו שם במקום כל מיני דברים והתקשר למוקד לדווח. מאוחר יותר (לא באותו היום) התברר כי הוא לא שוטר בכלל (למרות שהציג עצמו ככזה) והתלונה הייתה על: 1.נהיגה כאשר *כל* נוסעי הרכב אינם חגורים. (-כולנו היינו חגורים פרט לזה שיצא בזמן היציאה) 2.נהיגה במהירות מופרזת בתוך העיר. (-א.אין לו איך להוכיח דבר כזה. ב.לא היה ולא נברא) 3.נהיגה בקלות דעת או הסעיף היותר חמור. מסתבר שהוא (ה"שוטר") עובד "צוות 3" -חברת שמירה, והתלונה הגיעה למוקד "צוות 3" במושבה ועדיין לא הועברה למשטרה. היום, אביו של הנהג הגיע למוקד ודיבר שם עם מפקד התחנה (תחנת "צוות 3" במושבה) וזה אמר לו את סעיפי התלונה שכתבתי לעי"ל ושהנהג יזומן לבית - משפט, ובנוסף העונש הצפוי הוא: -שנה שלילה -2000 שקל כנס -לקיחת הרכב ל30 יום לאחר בדיקה ראינו שהעונש המירבי על העברה של נהיגה בקלות דעת הינו עד 90יום שלילה, 1000 שקל כנס ו4 נקודות (הסעיף החמור יותר). בנוסף אפשר יהיה להכניס גם נסיעה ללא חגורה של *אחד* הנוסעים. לבסוף סוכם "על שחור" שבתנאי שחבר שלי - נהג הרכב, לא יסע חודשיים בתוך המושבה התלונה לא תועבר למשטרה. רציתי לדעת אם כל העניין חוקי ומה אפשר לעשות בנידון. מקווה שהפירוט מספיק, ותודה מראש לעונים. (בבקשה רק מי שמבין ובלי השערות כי זה ממש חשוב)