תלמידים שיחקו בשלג בפולין והוחזרו הביתה

Old Cat

New member
טוב מאד. אילו היו מחזירים את הפרחחים

שמילאו באריזות במבה ריקות את השביל הראשי באושוויץ לפני 4 שנים, שהרסו חדר במלון לפני 3 שנים או את הטינופות שחרטו שמות וכינויים על הדרגשים באושוויץ לפני שנתיים, אולי לא היו מגיעים למריחת צואה על הקירות של החדר במלון לפני שנה. כאשר ישנם בפולין מקומות שלא מוכנים לארח בני נוער מישראל, זה לא מאנטישמיות אלא מכך שנגמר כוח הסבל. כאשר מנהל בית הקברות היהודי בוורשה שומע קללות מבני נוער בגלל שביקש מהם לא להשתולל ולא לצעוק בתוך בית הכנסת (באוזני שמעתי) , והמורים שומעים ומחרישים, זה אומר משהו על הנוער, זה אומר משהו על האימפוטנטיות במיון מי שיוצא לשם. וזה אומר משהו לא מחמיא גם על המורים וגם על ההורים שלהם.

שירנות

New member
אני דווקא חושבת שהיא הגזימה

נכון שאסור היה להם לעשות את זה גם בגלל הביטחון שלהם ובגלל שהם מביישים אותנו ואת עצמם אבל אני בכל זאת חושבת שלהחזיר אותם הבייתה בגלל זה ועוד בלי אוושויץ זה נראה לי אכזרי מאוד אם לי היו לוקחים את אוושויץ מהמסע הייתי מרגישה שמשו חסר לא הייתי יכול הלהגיד שמיציתי שהייתי בהכל זה היה לי קשה...ונכון הם הביאו את זה על עצמם וזאת אשמתם ונכון שצריך להעניש אותם אבל לדעתי זה עונש יותר מדי גדול אוושויץ זה חלק יותר מדי חשוב במסע ולי זה נראה לא בסדר למנוע מהם להגיע לשם.

Old Cat

New member
לא שאלה של גודל העונש

אלא הדברים הגיעו לכדי הפקרות מוחלטת. ברגע שמתחילים לדון על "גודל" העונש, מתחילים הויכוחים והויתורים, שהביאו כבר לכך שיש מקומות בהם לא מקבלים נערים מישראל, לכך שכתיבת שמות וכינויים על הדרגשים במיידאנק נחשבת למעשה שובבות קל ונסלח. המורים לא צריכים להתעסק בשיפוט ערכי ובחישובי "גודל" של עונשים. כבר מזמן צריך היה להנהיג עונש אחד בלבד: חטאת ? הביתה !! ועל חשבונך.

שירנות

New member
...

את צודקת שעל מעשים כמו כתיבת על דרגשים וכו' צריך היה להעניש ומזמן...אני לא אומרת שלא....זה דבר שאסור לעשות וזה פגיעה בכבוד ובזיכרון של המקום והאנשים שחיו בו וסבלו בו וגם מתו בו. אני אישית באה ממשלחת נטולת בעיות משמעת נתנו את הכבוד הראוי למקומות שביקרנו בהם וכשראינו אנשים שלא נתנו כבוד כעסנו ואפילו דיברנו על זה בשיחות ערב-על כמה שזה מרתיח,לכן אני לא מדברת על פגיעה כזאת בכבוד של המקומות החשובים האלה ממש לא.... נכון שהמעשה מבייש אותנו ואת השם שלנו ונכון שזה לא היה אחראי ולא היה במקום ולא כלום כי זה לא טיול שנתי והם צריכים לכבד לא רק את המקום ואת עצמם אלא גם את האנשים שמסביבם אני עדיין חושבת שהעונש היה מוגזם ...ואני כן חושבת שזאת שאלה של גודל הענוש כי זה כמו(להבדיל...)שמישו יגנוב וייתנו לו עונש מוות או כל עונש גופני אחר...העונש מוגזם מדי לדעתי ויש דרכים אחרות לטפל בדברים כאלה כמו לא להוציא לטיולים שנתיים או כל עונש אחר שייפגע מספיק כדי שיבינו שמה שהם עשו לא מקובל.

Old Cat

New member
בעוד שנה הם כבר לא יהיו בבית הספר

והבעיה היא עם הבאים אחריהם. הם לא צריכים "להבין" כלום, העונש הזה אינו כדי שהם "יבינו" שזה לא בסדר. את באמת חושבת שהם לא מבינים שזו התנהגות לא תקינה? אבל למה שלא יעשו מה שמתחשק להם אם עד היום סלחו להם על הכל, התיחסו לכל דבר שעשו כאילו מגיע להם כל מה שמתחשק להם בלי גבולות? ההורים שלהם אחראים הכי הרבה למצב. שידעו כולם: חטאת - הביתה ! אין רחמים ואין סלחנות. אולי האחרים יתנהגו אחרת. את יודעת איך רודי ג'וליאני הפך את ניו יורק מאחת הערים המסוכנות ביותר לתייר, עם רמת פשע מהגבוהות בעולם, לאחת הערים היותר בטוחות ועם הורדת רמת הפשיעה בעשרות אחוזים? הוא קבע מדיניות של "אין דבר כזה עבירות קלות עונשים סלחניים". הוא החליט שמי שהיום סוחב ארנק מקשישה ברחוב אם יקבל יחס סלחני מחר ירצח קשישה בדירתה בעבור חופן דולרים הוא קיבל המון ביקורת, במיוחד מאנשי "חינוך" ובעלי דעות פילוסופיות על ההבנה והצורך לתת לנערים "להבין" שזה לא בסדר. אבל הוא לא ויתר, ואחרי שלוש נים ניו יורק הפכה לעיר נורמלית שאפשר בה לנסוע ברכבת התחתית בבטחה יחסית.

נרקוזה

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif |כן

אז חבל שלא הראו קצת רצינות

אנשים שעושים כזה בלאגן בפולין בעיצומו של מסע בעקבות שורשיהם בשואה לא ראויים להתחשבות. קודם כל שהם יתחשבו- אחר כך יתחשבו בהם.

coolit

New member
מה הקשר?

אז אסור לספר בדיחות לפולין, אסור לצחוק ואסור לחייך? זה ממש לא בקטע הזה. יש כאלו שמתחברים ויש כאלו שפחות, וזאת אפילו לא אשמתם. אני אגלה לך בסוד, שיש אנשים שהיו בפולין ואפילו לא בכו. הנקודה היא בכלל לא זה שהמסע צריך להיות רציני ועצוב ואני מתנגדת בכל תוקף לדעה הזו. זכותו של כל אחד לשמוח בכל מקום, וגם לצחוק בכל מקום ולעשות מלחמת שלג בכל מקום. הבעיה שכן ישנה היא שהם הפריעו לאנשים האחרים במלון, וזאת בעיה שיש בכל טיול שנתי בארץ ולא רק במסע לפולין.

YugiBoy

New member
אי אפשר לדעת אילו צרות ובושות הם מנעו

ואם הם מתנהגים כמו חיות (או כמו ישראלים...נודה באמת) לא מגיע להם...

spitzmobil

New member
זה אכזרי למנוע מילדים לנסוע לאושוויץ? ../images/Emo12.gif

ינעל ראבאק, לאן הגענו...

אל תשכחי שהנוער לומד מהמבוגרים....

ולא כולם חרא אז עדיף לשתוק ולחשוב מה את אומרת לפני שאת מצייצת משהו כי במקרה אני נער ישראלי, שבחיים שלי לא עשיתי ונדליזם,לא פגעתי במשהו,והתנדבתי במשטרה ,במד"א בעמותות של נזקקים,מדריך בצופים,ולמדתי המון המון על השואה מבחירה עצמית ואני מכיר עוד הרבה בני נוער שמתנהגים כמוני, אז לראות קבוצה של חרייאטים שהורסים את הכל ואז להגיד שזה כל בני הנוער אני חושב שזה קצת מרמז על בורות. ובאשר למבוגרים, תסתכלו על עצמכם ותראו איך אתם מתנהגים בחול ובכלל בארץ על הכבישים ובכל מקום שאתם נמצאים ואז תחשבו מי אשם בזה... אתם הדוגמא לילדים שלכם

ילד

אני בוודאי (ובוודאי!) שלא הולך להתחיל להתווכח איתך. גם אין לי כוח לזה וגם.....זה סתם לא מספיק חשוב לי. בוא עוד כמה שנים....

כי אם זה היה חשוב לך אז הנוער לא היה מתנהג

ככה... אבל הזלזול שלך זה מה שמשמש דוגמא לילדים... אז תמשיך להיות אדיש ותקטר ותראה זלזול וחוסר איכפתיות אבל אל תתפלא אם הנוער יתדרדר עוד ,הכל מתחיל אצלכם המבוגרים אם תרצו ואם לא תרצו...

תומר88

New member
אתה צודק במידה מסויימת. אבל אתה עשית את אותה

ההכללה הזו שמראה על בורות. כנראה שבני נוער שמתנהגים ככה, למדו ממבוגרים שמתנהגים ככה. לא מהמבוגרים.

למעלה