תלמידים שיחקו בשלג בפולין והוחזרו הביתה

נכון צודק...

מודה בטעות... היום לצערי יש כל כך הרבה מקורות שמשפיעים לרעה על הנוער הישראלי שאותם צריך לבדוק ולהאשים אבל בטח שלא להאשים את כל הנוער בהתנהגות שלו מכיוון שיש לכך סיבה... זה לא סתם הגיע עם השנים האחרונות...

spitzmobil

New member
מר "נער ישראלי", אמור לי משהו...

"עדיף לשתוק ולחשוב מה את אומרת לפני שאת מצייצת משהו".... מה אתה אומר? תגיד, ילד, מאיפה הסגנון הזה? מבית המעצר באבו-כביר? או שלמדת את זה בבית? אני חושב שהתגובה שלך פועלת נגדך ורק מחזקת את הסטיגמה השלילית (והמוצדקת) על הנוער הישראלי... במיוחד לאור שגיאות הכתיב, ההגהה והתחביר הבלתי נסבלות שמנקרות את העיניים בכל אותו ואות!

אני נורא מצטער שאני לא מילון אבן שושן מהלך

ומדבר עברית גבוהה כמו שרצית, אני גם נורא מצטער שיש לי בעיה בניסוח בכתב ,זה אומר שאני חרא של בן אדם?! אני מזמין אותך לשיחה פנים מול פנים ואז תראה שאולי אני מדבר בשפת רחוב אבל אני בן אדם פעיל מאוד בחברה וכאשר משהו מפריע לי אני עושה עם זה משהו ולא בדרך אלימה! ואל תשכח שגם אתה לא מזמן היית נער ישראלי אז את הזלזול וחוסר הכבוד שאתה מפגין כלפיי וכלפי בני הנוער האחרים שהם בסדר גמור שמור לעצמך... יום טוב

Old Cat

New member
אתה לא דוגמא, ורוב (אם לא כל) הכותבים

והמשתתפים בפורום הזה כאן הם לא הדוגמא לבהמות האינפנטילים המשתוללים. עצם העובדה שאתה משתתף ו'קורא כאן מוכיחה זאת. זה ברור שלא מכוון דבריו לכל התלמידים או כל הנוער אלא לכל החרייאטים שביניהם. לגבי ההתיחסות למבוגרים כדוגמא - מסכים איתך מאד.

חבל שחלק מהתגובות פה מופנות כנגד

כל בני הנוער הישראליים "כבר מזמן ידוע לכל שהנוער הישראלי הוא פשוט: חרא !" חבל שבמקום להאשים את המשטרה המושחטת וחסרת הכוח לאכוף חוקים ואת בתי המשפט של מענישים בחומרה עבריינים מאשימים את הנוער שגדל לתוך חברה רקובה וחסרת ערכים... צריך לעשות תיקון גדול מאוד מהבסיס במדינה ,כלומר הממשלה המשטרה וכל הרשויות ולהעניש בחומרה עבריינים ותאמינו לי שהנוער הישראלי יתנהג כמו טטלה אחרי זה, לא יכול להיות לדוגמא שיתנו לחתיכת חרא שזורק חזיז וכורת אצבעות של מאבטח לקלל ולאיים עיתונאים ועל כל מי שבא לו.. זה סימן לבעיה חמורה... או דוגמא נוספת לריקבון שלנו זה שנהג שרוצח ארבעה אנשים מקבל תשע שנים ולא מאסר עולם, זאת מתנה לא עונש! חייבים מהר לתקן פה הכללל מקווה שהבנתם את המסר חח

Old Cat

New member
המסר הובן ואף מקובל

למרות שלא זה נושא הישיר של הפורום, כוונתך ברורה ואף מסכים איך במידה רבה. מה שיש להבהיר זה: כאשר כותבים "הנוער......." ברור שלא מכלילים את כל הנוער, אלא אתמיד מדברים בהכללות לא מדויקות. זה מאופיו של השיח הציבורי, בהנחה שהכוונה מובנת לקורא. בנוסף: אל תבלבל בין הגדרת מצב לבין הגדרת אשמה. כאשר כותבים שהנער חריאט פרחח ובהמה, הרי ברור שהיה מי שדאג לחנכו בהתאם או הזניח את חינוכו בהתאם.

מחאה

הייתי 3 פעמים עם משלחות נוער בפולין. ההתנהגות של כל התלמידים הייתה למופת. כך שהקביעה "הנוער הישראלי -חרא" היא ממש לא במקום, ומעידדה על הרמה הירודה וההתלהמות של הכותב. אותו הדבר אפשר לומר כי בגלל שיגאל עמיר רצח את רבין - אז כל התימנים רוצחים. די להכללות. לא היינו שם, לא יודע מה התלמידים עשו - אך אני בהחלט מפקפק שיקול הדעת של המורים. אולי הם סתם רצו לתפוס כותרת? ולמה הם בכלל נסעו אם הם בשביתה? כנראה שהשביתה לא חלה על "ימי כיף" של המורים ועל מנהיגם הדפוק רן ארז.

חייםלוי

Member
מנהל
החידוש הוא בהכללה הגורפת וחסרת הטעם שלך

אלמלא היו כל כך הרבה תגובות אליך ההודעה שלך היתה נמחקת

respecta1

New member
יופי, שישרפו גם את המדינה הזו.. ממש לא מעניין

צריך לטפל בזה שהמורים לא מתייחסים אבל הדבר החמור פה זה ממש לא שהם הרסו חדר במלון או משהו כזה, מצידי שישרפו גם את המלון.. כל מה שהפולנים יקבלו מגיע להם החמור פה זה שהמורים לא עושים כלום.

Old Cat

New member
אם נסעת כבר וזה המטען שהבאת

אז מישהו נכשל מאד בהעברת העובדות ובהבניית תהליך ההיסק מהן

לגבי הילדים ששיחקו בשלג

אני חושבת שהעונש אכן מוגזם. היו פעמים רבות שנערים שלנו עשו דברים גרועים בהרבה ויצאו נקיים מהסיפור, אז דווקא את אלה להביא כדוגמא? מסכימה עם חלק מהתגובות שאומרות שהטיול מאוד קשה נפשית ויש כאלה שלא מצליחים להתמודד עם העול. לדעתי מה שצריך לעשות הוא פשוט לא לשלוח ילדים שלא מוכנים לכך נפשית לטיולים מהסוג הזה. מי שלא יודע לרסן את עצמו שיחסוך את עוגמת הנפש והבושה וישאר בבית.

Old Cat

New member
בדיוק ההצדקה לתגובה הזו

אילו היו מטפלים בזמן ומיד כנדרש ובהתאם באותם ילדים שעשו דברים כאלו או גרועים יותר, הרבה בעיות היו נמנעות. נכון שלא כל אחד צריך לצאת, אבל זה לא שייך למה שקרה. אין כל קשר בין התפרחחות לשמה - וזה בדיוק מה שהיה שם - לבין איזו "התפלספות" על התמודדות.

הילדים

העונש ממש מוגזם. מידע אישי שלי אני יודע שבית הספר הזה לא ממש הכין את התלמידים למסע. האשמה - במורים.

33emily33

New member
בסדר, הם רק ילדים

למרות שהמסע הזה אמור להיות מדכא ועצוב, לזכר ימים קשים, אבל בכל זאת הם ילדים, ואני מניחה שהם גם מעולם לא ראו שלג , אם הם לא יצאו מגבולות ישראל, וזה בסך הכל טיול בשבילם, ובשביל לצאת משגרת היום של לראות זוועות וכל זה הם צריכים קצת להתפרע. עונש על משחק בשלג? זה מוגזם. משחק בשלג זה חסך של הילדים האלה, אז מה קרה תנו להם קצת להתלהב.

Old Cat

New member
אמילי, לא הבנת כלל במה מדובר

לא מדובר בקצת זריקת כדורי שלג אחד על השני בזמן ההליכה על המדרכה בוורשה או בשביל הכנסה לטרבלינקה. לא בשלג הענין. מדובר בעליה לגג המלון, שטח סגור לאורחים שיש סכנה בעליה לשם, וגרימת מטרד לשאר האורחים במלון ולעובדיו. זה לא משנה אם בעזרת השלג או בזריקת מסטיקים לעוסים על תיירת מבוגרת במסדרון המלון (שמעתי גם על זה). אלא מדובר בהתפרעות עצמה והנזק לאחרים.

טיגרס1

New member
יש להפסיק מיד את משלחות הברברים הצעירים האלה

אותם צעירים ברברים יוצאים למקומות קדושים לעם היהודי ואלה מחנות ההשמדה ובמקום ללמוד מהעבר הם מלכלכים ומזהמים את המקומות האלה וגרמים שלא יקבלו תיירים מישראל . לכן צריך להפסיק את המסעות האלה המורים והמלווים של הקבוצות לא עושים דבר אז חבל על הכסף ועל הביזיון שילמדו כאן על השואה יש להוציא גם נוהל שנוער עד גיל 18 לא יוכלו לצאת מהארץ כך לא ישרפו מלונות ולא יגרמו נזקים .

שירנות

New member
אתה מגזים מאוד!!!

ומה עם כל אותם ילדים מחונכים שמתנהגים בסדר ונותנים את הכבוד הראוי למקום...אסור להפסיק מסעות כאלה ואני אומרת את זה בתור אחת שחזרה עם משלחת שהתנהגה למופת לא לכלכנו לא וזיהמנו ולא ביישנו את השם של ישראל!!! לא כל המשלחות מתנהגות בצורה מביישת!!!! הכללה כזאת לא נכונה ואפילו מכעיסה...

לא יודע בן כמה אתה

אבל אולי כדאי להוציא חוק שלאנשים כמוך לא יהיה זכות להתבטא. המססע לפולין הרבה יותר חשוב מכל הנסיעות של הדוסים לקבר של נמנן מאומן. והרי ראינו את הצדיקים מחב"ד - גנבים גנבים גנבים. פרזיטים ברשות התורה

yarden d

New member
טוב מאוד שהחזירו את אותם התלמידים!

זה כל כך מכוער להתנהג כך... הם הביאו את זה על עצמם אז מצוין שהחזירו אותם! אם לא היו מענישים אותם, ההתנהגות הזו הייתה חוזרת..

למעלה