תלמידים שיחקו בשלג בפולין והוחזרו הביתה

מדריך1

New member
מוריד את הכובע

חזרתי ביום שלישי לפנות בוקר מהדרכה בפולין. היה קר, גשם עם שלג , שלג ללא גשם, סופות שלג וקר מאד. לא היתה בעיה אחת עם הנוער, המשלחת תקתקה כמו שעון שויצרי. לא עלינו לפלשוב כי היתה סופת שלג, ובמסלול הגבורה הגבורה קצרנו כי היה ברד מלווה בשלג. מעבר לכך בצענו את כל המסלול, כולל בירקנאו בשלג , כמעט עד הברכיים. הנוער חווה את השלג, אפילו מלחמות שלג, במקומות שהרשינו להם, בודאי לא במלונות ולא הפרענו לאיש. תקרית מצערת היתה עם ביס מירושלים, ש-10 בנים ובנות ב- חצות היו בבר של המלון, רקדו ושרו ושתו אלכוהול, המורות ישנו, נתקו את הטלפון. וכשהערנו להם, היינו 3 מדריכים ממשלחות שונות, הם התחצפו,ורק כשהבר נסגר הם עלו לחדרים. הגשנו תלונה, אך דבר לא נעשה. אני מוריד את הכובע בפני סגנית המנהל על מה שעשתה. אפשר להיות בפולין , גם אחרת.

trigotrigo

New member
אני לא בטוח,

דווקא את הביקור באושוויץ הם היו צריכים, כדי לבלוע קצת רוק וכבוד עצמי...

ירחאפל

New member
ומתי יחזירו הבייתה את מנהל הבית ספר

ואת המחנך/ת של אותם תלמידים? כי אולי לא שמתם לב אבל כל העיניין קשור לחינוך ורק פיטורים גדולים של מורים (כן אלה שעושים צרות ושובתים בלי סיבה) יצליחו לגרום לשינוי כל שהוא במערכת החינוך בארץ וביחס של העולם לישראלים בעתיד

אשתאר1

New member
לא צריך להאשים את המורים .ההורים אשמים בחינוך

הילדים.הכל בא מהבית ולא המורים אשמים בחינוך הילדים .טוב שכך נהגו והחזירו אותם.

החינוך בארץ

החינוך בארץ פשט את הרגל. רק נפלים הולכים להיות מורים. אנחנו מחנכים דור של בורים, שלא יודעים כלום על מדינת ישראל. הם חושבים שאת התקווה חיבר אביב גפן וכי המשורר הלאומי של ישראל הוא צביקה פיק. בן גוריון הוא שדירה בתל אביב, והיה רק ראש ממשלה אחד - רבין. הם לא יודעים כלום, וזה באשמת צרת החינוך. ההדרדרות החלה בימי שולמית אלוני ויוסי שריד. האם כל מה שצרת החינוך הנוכחית רוצה זה ללמד על נקבה ואת שירי סמיר דרויש?? ב ו ש ה

Galuush

New member
כל הכבוד לסגנית מנהלת!!!

בחיי שאני לא מבינה איך הם עושים את זה?! קצת כבוד בחיי... יש הבדל בין לפרוק מתחים עם חברים בחדר, לבין ללכת ולשחק בשלג על גג המלון ולהפריע לשאר האורחים... קצת כבוד לא יזיק, בטח ובטח במדינה שגם ככה שונאים אותנו...

meidos

New member
הגזמה לשמה.../images/Emo88.gif

חזרתי מפולין רק לפני שלושה חודשים. היה מרגש ולא חסרו קטעים קשים. גם תלמידים שנוהגים בדרך כלל להתפרע ולעשות שטויות מדי פעם, ידעו להתעלות על עצמם ולנהוג ברצינות הראויה. אולם, אנשים שונים מתמודדים בצורה שונה. כאשר מגיעים ליום הלפני אחרון במסע, הנטל הנפשי על התלמיד יכול להיות קשה. והוא מחפש איפה לפרוק אותו. התלוללות לא מזיקה בלילה, שקיומה לא היה אמור להתגלות אמורה אולי לגרור עונש, אך לדעתי סגנית המנהלת נקטה צעד מוגזם בצורה מטאורית. לקראת סוף מסע כשה שכזה חלק מהילדים זקוקים להתנערות קלה, בעיקר כאשר אחד החלקים המרגשים עוד לפנייהם. עוזרת המנהלת הראתה חוסר סבלנות שלדעתי אינו מתקבל על הדעת...

spitzmobil

New member
אז מרחית צואה על קירות זו בעצם צורת התמודדות?

עד כמה שידוע לי, לא חסרים סיפורים על בני נוער ישראלים ש"התמודדו" עם הקושי הנפשי שבמסע לפולין בשלל דרכים וצורות, החל מהתחצפויות למקומיים וכלה בהזמנת זונות לחדר המלון. ועכשיו מסתבר שמשחק בשלג על גג בית המלון, תוך הפרעת מנוחתם של האורחים ששילמו מלוא כספם על האירוח זו גם צורת התמודדות עם הזוועות שחווים במסע. אם זוהי אכן דרכו של מיטב הנוער שלנו להתמודד עם הקושי הנפשי שבביקור במחנות השמדה, אז אולי הגיע הזמן לבטל את הקושי? אין ספק שהפרשיות החוזרות ונישנות האלו לא מוסיפות כבוד לא לישראל ולא לתלמידיה. ייתכן שהגיע הזמן לבטל את הנסיעות לפולין כי גם כך הן הופכות לאורגיות של פורקן עול ומפספסות לחלוטין את מטרתן החינוכית. במידה ונערינו עדיני הנפש מסוגלים להתמודד עם קברי אחים וערמות עפר רק ע"י מרחית הפרשות על קירות של בתי מלון, אז אולי עדיף להרחיקם מאובייקטים אלו שמוציאים מהם את כל החרא, תרתי משמע. האמינו לי שניצולי שואה חוו באותם אתרים בדיוק קושי נפשי לא פחות גדול מזה של המבקרים המודרניים ואיכשהו הדבר לא הפך אותם לבהמות!

אשתאר1

New member
לא צריך ללכת רחוק גם בטיולים בארץ כשהלינה

בבית מלון .התלמידים עושים בעיות פגיעה ברכוש בחדר.רעש בפרוזדורים ובמלון ומפריעים את מנוחת האורחים שבמלון. הטינופת שהם משאירים בחדר .בטוח שבביתם הם לא מיתנהגים כך.שלא לדבר על מבוגרים שמיתנהגים כך בבתי מלון בארץ.החינוך מתחיל מהבית .

רוני13

New member
אלו פניו של הנוער היום../images/Emo10.gif

מערכת החינוך נכשלה... זה כבר נהיה קטסטרופה. הדבר החמור פה הוא שזה לא נגמר שם-דברים כאלה קורים כל הזמן,לא רק שם גם בארץ! רוב הנוער איבד את הכבוד העצמי,כבוד האחר,נימוס ודרך ארץ. זה לא שהנוער הזה מתפרע רק שם-מן הסתם הוא גם התפרע גם פה,אז למה אנשים אומרים "לא ראינו"? איך אפשר להעלים עין מבעיה כל כך גדולה? הגיע הזמן לטפל בשורש הבעיה...

danieli rose

New member
וואי, זה מה זה מרגיז אותי.

אני לא אתווכח, מה שהם עשו זה תכלס לא בסדר. ויש הרבה מהנוער בישראל שהוא לא בסדר. אבל זה לא כולם! למה אף לא מראים אנשים שחזרו מפולין והמסע הזה עשה להם משהו, משהו משמעותי? כי לי זה ככה. וכל מי שטס איתי זה ככה בשבילו, ובכנות לא יצא לי לראות אף פעם שמראים כתבה על נוער שחזר נרגש מפולין, על נוער שיצג את המדינה בכבוד בפולין. למה לזלזל ישר בכולם? יש קבוצה מכובדת ביותר מהנוער שכן אכפת לה, שכן מתנהגת בכבוד, שכן חינכו אותם כמו שצריך. נמאס לי שמתייחסים אליי כאל חלק מקבוצה שלא מגיע לי להשתייך אליה רק בגלל שאני בגיל "נוער". תפסיקו להכליל כבר.

B a 7 a K

New member
מסכים בעצב.

נמאס לי לקרוא על כל אותם "מבוגרים אחראיים" שרואים ממבט על את כולנו בהשקפה מייצגת, כמובן, ומרשים לעצמם להתבכיין ולהכריז הכרזות. חלק מאותה טרחנות מעצבנת של אידיאליזציה של העבר. בשנות השבעים בני נוער לא היו בני נוער. בשנות השמונים גם לא. בשנות החמישים? בכלל לא. בורות, חוסר הבנה. אני בן 17 וחצי, ואני מאוד גאה בזה. גאה בעצמי ובחברים שלי, שחזרו מהמסע לפולין ממש לא מזמן והתמודדו איתו בצורה מדהימה. בפרופורציות. על אנשים שעושים הרבה יותר, ואני מאמין שיעשו עוד הרבה כדי לשנות את הפסיפס המורכב שנקרא מדינת ישראל בדרך לעתיד טוב יותר. הרבה יותר מבוקים "בוגרים ומבינים" לכאורה שזועקים "אוי לנוער". בואו ננהל שיחה רצינית, ואולי אפילו תגלו שיש בני נוער שיש להם מה לומר. לא מעט כאלה. אולי תחשבו פעמיים.

חייםלוי

Member
מנהל
החינוך מתחיל בבית אצל ההורים

כשילד בועט בכדור בכיתה ופוגע במורה בפרצוף ומנסים להשעות אותו מבית הספר האמא שלו טוענת שהוא לא אשם ובכלל הוא ביקש סליחה. זה סיפור אמיתי מלפני כמה ימים עם ילד בכיתה ד. כשיש גיבוי כזה של הורים בכל מעשה של הילדים שלהם אין פלא שילדים גגדולים יותר משתוללים בשלג בפולין. לצערי הרב מדגישים ומפרסמים בפרסום רב כל מעשה שלילי שנוער עושה בפולין. מעיון בפורום הזה תוכלו לראות עד כמה הנוער הישראלי נפלא. נוסעים לפולין לא במטרה להשתולל כי אם ללמוד ולהיות במקומות שם היה החורבן (כך קוראים לשואה ביידיש) ולראות איפה חיו יהודים בפולין ולא רק איפה מתו. הסיפורים שבני נוער מספרים כאן אחרי המסע (לא הטיול) הם מרגשים ומלמדים רבות על האווירה האמיתי במסעות האלה. הרי את המסע עורכים אחרי הכנה מדוקדקת. אז גם אם יש מדי פעם מקרים שליליים שצריכים לגנות אסור לחשוב על ביטול המסעות, כמו שיש כאלה המציעים מידי פעם.

danieli rose

New member
כ"כ מסכימה!

הדבר היחיד שצריך לעשות זה לעשות מיון יותר קפדני לפני המסע ולבדוק את מי באמת אפשר להוציא ואת מי לא. יש כאלה שלא בשלים לזה בשלב הזה של החיים שלהם, אין מה לעשות. ואנשי מקצוע כמו יועצות ומחנכים שמכירים את התלמידים למשך תקופה מסוימת לפני היציאה למסעות יכולים להחליט על דברים כאלה על סמך ההיכרות.

Old Cat

New member
אכן, חינוך מתחיל בבית וההורים הם המקור לכל

הכותבים בפורום הזה לא מייצגים את אלו, שאת התנהגותם מגנים כאן. מי שכך מתנהג לא טורח להגיע לכאן לדון במשמעויות המסע.

שירנות

New member
אתה צודק במאה אחוז

יש המון משלחות שמתנהגות בהתאם למעמד ועושות כבוד למדינה שלנו זה מאוד מרגיז שמדברים רק על המשלחות הלא מוצלחות.אבל כשמדברים רק על היוצאי דופן כל הזמן ואת המשלחות הטובות לא מזכירים זה נראה כאילו רוב הנוער שלנו מתנהג ככה וזה לא נכון כי רוב המשלחות נוסעות באמת כדי ללמוד על העבר ועל הדברים הנוראים שקרו לעם שלנו לרוב המשלחות המסע הזה הוא מסע משמעותי ומשפיע. אני מסכימה איתך במאה אחוז אסור לבטל את המסעות!!!!!

למעלה