תמיד כולם בטוחים שזה נורא ברור מאליו שבאיזה

Dragonaut

New member
מוזמן לחקור קצת

על אחוזי הגירושין באוכלוסיות השונות, ולספר לנו על הקשר בין אהבה ונישואין.

yaakii

New member
הגירושים לא משנים את העובדה

שאנשים מתחתנים עם מישהו שהם אוהבים. זה שנישואים רבים מסתיימים בגירושים לא מעיד דבר על כך שהזוג לא אהב ואפילו אוהב זה את זה. ראשית, כמו שTFNM אמר, אנשים משתנים וייתכן שזוג שאהב זה את זה מאד התחתן, ולאחר כמה שנים שינויים באישיותם של בני הזוג גרמו להפסקת תחושת האהב. שנית, אנשים שמתגרשים הם לאו דווקא אנשים שכבר לא אוהבים זה את זה. אני אישית מכיר זוג גרוש ששומרים על קשר מאד הדוק (ברמה כזאת שבת הזוג תתקשר אל בן הזוג ערב החג שישיג לה מזון מסויים ולא תרגיש אי נעימות) וזאת על-אף שלבן הזוג יש כבר בת זוג חדשה וילדים והוא אב מאושר. אנשים שאוהבים זה את זה לא תמיד יכולים לגור ביחד, ולהקים משפחה.

קודם כל,

ברגע שאנשים יבינו שיש הרבה יותר ממכסה אחד, הם לא יצטרכו לחפש כל כך הרבה. אני חושבת שהשאלה היא למה שלא יהיו בטוחים בזה? בפסיכולוגיה (זו של כיתה י"א לפחותP:), זוהי עובדה שהאדם הוא יצור חברתי שצריך אינטרקציה עם אנשים אחרים, וברגע שלרוב המוחץ בעולם יש את אותו אינטרס, לא למצוא בנאדם אחד שיתאים לך נראה בלתי אפשרי, בצדק.

Lady In Blues

New member
אני מאמינה בזה, מכורח המציאות.

אבל כן, האובייקטיביות היא ממני והלאה. זה עניין של התאמה, בסך הכל. הרי, אי שם בקוסמוס [ואולי אפילו כאן, בישראל] קיים אדם שדעותיו זהות לשלך, טעמו במוזיקה דומה, את נמשכת למראה שלו ובאופן כללי הוא פשוט מתאים לך מאוד. יותר נכון- תואם לך. ומכורח המציאות ותחביבים משותפים, סביר להניח שתפגשי אותו בשלב זה או אחר. אישית? מצאתי את ה"מכסה" שלי, וזה קרה פשוט כי היינו כ"כ דומים בכל תחום, שזה היה פשוט הכרח שנתקל אחד בשני איפשהו. איך אני יודעת שזה הוא? פשוט יודעת. כמו שאת יודעת אם קר לך, או אם את רעבה.

yaakii

New member
"אמר רב יהודה אמר רב

ארבעים יום לפני יצירת הוולד בת קול יוצאת ואומרת בת פלוני לפלוני." (40 יום לפני שהאדם מתחיל להתפתח בבטן אמו, נקבע בשמיים מי תהיה/יהיה בת/בן-זוגו). 1. מניין לך שלכל אחד בקוסמוס יש מישהו מקביל שדעתיו, תחביביו וכו' דומות? והאם לא יכול להיות מישהו אחר שיהיה דומה יותר? 2. מניין הערבות שייפגשו אותם השניים? אם הייתי יודע שאת מאמינה בה'-הייתי מבין אותך, אך בהתחשב בנסיבות-אני לא מבין מאין ההחלטיות הזו.

Lady In Blues

New member
סבירות פשוטה.

כלומר, 7,411,000‏‏ אנשים רק חיים פה. אלא אם היא רוצחת פסיכופטית שחובבת גברים עם גרבי רשת סגולים ומשיכה מינית לאוגרים או משהו מופרך בסגנון, היא תמצא מישהו. כמו שאמרתי, מכורח דעות משותפות, מה שמוביל לתחביבים ועיסוקים משותפים, מה שמוביל להתרועעות במקומות מסויימים.

TFNM

New member
...

אבל זה שאדם דומה לך לא אומר בהכרח שאתם מתאימים תוסיפי לזה את העובדה שאנשים משתנים ולא תמיד אותו הדבר תוסיפי לזה את העובדה שאנשים מחפשים מישהו שיעזור להם להשיג הצלחה/אושר,זה ממש לא אומר שהם צריכים להיות דומים להם. תוסיפי לזה את העובדה שלרוב אנחנו לא מספיקים לדעת יותר מדי על האדם שאנו נתקלים בו או עובדים איתו...יכול להיות שהוא האדם המושלם אבל פשוט חלק מהשלמות שלו הוא ביישנות או כל דבר אחר שגרם/לא תרם לכך שתכירו אחד את השני לעומק. נ.ב (ממש ממש ממש לא קשור)-אם למישהו משעמם בחיים שייכנס לפורום צמחונות,כמות הפיגור שבזכותי צפה של על פני השטח מספקת חומר בידור נהדר.

Lady In Blues

New member
כניראה שצדקתם.

נו, אז אני קצת מסנוורת ממקרים אישיים. אמרתי מראש שאני לא אובייקטיבית.
נ.ב בדיון הנ"ל, אתה הוא זה שהראה בעיקר בורות וצרות מוחין. מעבר לכך- נטייה לטרוליזם. אבל מילא, בוא לא ניגרר לדיוני טבעונות-מוסר-תזונה.

TFNM

New member
נטייה לטרוליזם?

בורות וצרות מוחין זה מה שהיה שם לכולם,זה קרע אותי מצחוק איך שאנשים שם הם אשכרה היפים שאומרים שכולם משקרים...וכן,יש לי תחביבים מוזרים,והפיגור של חלק מהאנשים שהיה שם (כמובן שהיו המון אינטיליגנטיים שחשפו את מה שהיה לחשוף) סיפקה חומר בידורי נהדר. P:

yaakii

New member
כאן את מתייחסת לזה ש"היא תמצא מישהו",

ואילו בהודעתך הקודמת הניסוח היה "מצאתי את ה"מכסה" שלי. מניין לך שיש את המכסה? "איך אני יודעת שזה הוא? פשוט יודעת. כמו שאת יודעת אם קר לך, או אם את רעבה. " התייחסת לכך שיש את האדם המסויים שהכי דומה לך בכל היקום ובטוח שמתישהו תפגשי בו. האם לא ייתכן שיהיה אדם אחר, שיהיה מתאים יותר?

אייני

New member
תכלס המספר מוגזם לכל הדעות

אמנם יותר משבעה מיליון איש חיים פה, אבל בסופו של דבר את תכירי במהלך *כל חייך* הרבה פחות משבעה מיליון. מתוכם כמה מהם באמת תכירי *לעומק* כדי שתוכלי לדעת אם הוא דומה לך או לא? כמה עשרות בודדות. ואני מדבר על כל החיים שלך. עכשיו בואי נדבר על תקופת גיל 16-30 (שזאת יותר התקופה שבה מוצאים בן זוג ומתחתנים איתו). הסיכוי קטן אפילו יותר.

yaakii

New member
היא הסבירה

שטבעי שמרבית האנשים שכן ייפגוש האדם במהלך חייו הם אותם אנשים עם דעות וחתביבים משותפים, שהם בשורה התחתונה, בני הזוג האידיאלים.

אייני

New member
איך בדיוק טבעי?

יותר נכון להגיד שטבעי שהאדם *יתחבר* אל אותם אנשים עם דעות ותחביבים משותפים. לא *יפגוש*. רק בתקופה האחרונה החל שינוי ואכן יש יותר סיכוי למפגש עם אנשים בעלי אותן דעות ותחביבים - בזכות האינטרנט.

yaakii

New member
יותר טבעי שהאדם יפגוש אנשים עם דעות ותחביבים

משותפים. ראשית, משום שטבעי שלאדם בעל דעות ותחביבים X יהיו חברים שלהם דעות ותחביבים X ולאותם חברים יהיו גם חברים בעלי דעות ותחביבים X ואז האדם הזה יפגוש אותם. שנית, כשאנשים מנסים למצוא חבר/ה עבור מישהו/י הם עושים זאת על פי דעות ותחביבים, בין השאר. לכן יש סיכוי סביר שאדם בעל דעות ותחביבים מסויימים, ייפגש במפגשים כאלה עם מישהו בעל תחביבים דומים לשלו.

טוב אז ככה...

חלקכם ובייחוד TFMN לקחתם את השאלה שלי למקום אחר לגמרי, ולא הבנתי כלום ממה ש- TFMN אמר! [זה היה יותר זיבול מסביב מאשר להגיד פשוט מה אתה חושב- על כן, לא הבנתי. וכמובן, תתנסח כראוי ובצורה מכובדת, אחרת לא יהיה טעם לטרוח לקרוא את ההודעות שלך]. השאלה היא כזאת: מאין אנחנו בטוחים שמחכה לנו שם אדם שהוא יהיה זה שנאהב? [ דגש על : מבחינה רומנטית [!] ולא מבחינת אדם כלשהו ] ואיך כמעט כל אדם שתשאל בכלל יכול להיות בטוח שבאיזשהו שלב בחיים שלו הוא ייתקל בו?...

yaakii

New member
שוב, האחוזים והמציאות מצביעים על כך שמרבית

האנשים מתאהבים, ולכן כל אחד מבסס את הביטחון שהוא יפול באותו אחוז מאושר. תמיד יכול להיות שלא-ולכן כל עוד זה לא קרה אף אחד לא בטוח ב100% שזה ייקרה.

TFNM

New member
../images/Emo8.gifהגיע הזמן שיעלו עליי

תשובה פחות מזבלת את השכל:כי אנחנו אוהבים לחשוב שבסופו של דבר יהיה לנו טוב.

Dragonaut

New member
הוא לא.

אף אחד לא יכול לדעת בבירור שעתידו להתאהב, למצוא את המכסה. ואין דרך לקביעה כללית בעניין, שכן לכל אחד יש סטנדרטים שונים, רצונות שונים, אידיאל שונה. הכל הסתברויות; מבחינה מדעית, סביר להניח שקיים העתק מדויק של כדוה"א, אי שם ביקום. בקנה המידה שלנו, כן, סביר להניח שאם תגדירי לעצמך בן זוג אידיאלי- תוכלי למצוא אחד כזה. אם לא בארץ- בעולם. סביר להניח שהוא קיים. הסבירות לכך שתכירי אותו, נמוכה יותר. אבל זה קורה. :) והיי, עם ההתפתחות בחקר הגנטיקה, מי יודע- אולי תוכלי לייצר אותו בעצמך תוך כמה עשורים. גם אני איני אובייקטיבי. ברגע בו אתה מוצא את המכסה, ויודע שאין מכסה אחר, כל דרך המחשבה בנוגע לרעיון הזה, משתנה לחלוטין. זה כל כך נדיר, וכל כך שווה את ההמתנה ואת רגעי השיברון. ההנחה היא שברגע בו תגדירי לעצמך בראש את האידיאל שלך, תדעי כיצד והיכן לחפש אותו. אם הוא דומה לך, מחזיק במוקדי עניין דומים לשלך וכו'- סביר להניח שתגיעי אליו מבלי לחפש באופן אקטיבי. [ביטוי המפתח בכל התחום הזה הוא 'סביר להניח'.]

yos80

New member
אני חושב שלכל אחד יש אידיאל מסויים

ברמת העיקרון אתה רוצה בת זוג שנקודת המבט שלה על דברים דברים תהא דומה, תחומי עניין משותפים וכדומה. הבעייה לדעתי מתחילה כאשר מקובעים על אידיאל ספציפי ושוללים כל דבר ולו הקטן ביותר שאינו נראה תואם את אותו אידיאל אותו טיפחו. קיבעון כה חזק שעלול למנוע להכיר בן/בת זוג פוטנציאלי/ת. אלו אנשים שמחפשים אבל ספק אם יתנו לעצמם את האפשרות למצוא ...

למעלה