אני לא אדריכל ולא מהנדס
אבל שימי לב מה אומר מנכ"ל חברת הנדסה שבודק מטעם עיריית ת"א את הבקשות לתמ"א 1\38
"הבקשות לפרויקטים של תמ"א 38 בתל אביב מועברות לידי ישראל דוד, בעלים ומנכ"ל של חברת י. דוד מהנדסים, שאחראי לבדוק את הפרויקטים מבחינה הנדסית. עמדתו משקפת היטב את ההסתייגות של העיריה מהתמ"א: "מה שמעניין את הדיירים זה עוד מעלית או חדר בבניין בחינם, את היזם מעניין לבנות מהר ובזול, והרשות המקומית רוצה לתת מהר היתרים כדי למצוא חן בפני הבוחרים העתידיים שלהם. למעשה לאף אחד אין אינטרס אמיתי לחזק את המבנה לרעידות אדמה. בריצה אל הזהב כולם מדחיקים את הצורך לחזק את המבנה לרעידות אדמה.
"עיריית תל אביב ראתה לפני חמש שנים הסיכון הטמון ביישום לא מבוקר של התמ"א. המבנים שחלה עליהם התמ"א הם מבנים ישנים שנוטים ליפול. תוספת קומות על המבנה ללא טיפול הנדסי נאות עלולה לגרום למצב שבו לא רק שהמבנה לא מחוזק לרעידת אדמה, אלא הוא יימצא בסכנת קריסה מיידית. לכן, מהנדס העיר תל אביב יצר מנגנון בקרה לבדיקת הפרויקטים.
"שמעתי שיש ראשי ערים שמתהדרים בכך שבעירם אישור של התמ"א מונפק מהר. אני מכיר את המקומות האלו. אני מציע למבקר המדינה לשלוח חוקרים ולבדוק עם מומחים את עמידות המבנים האלו בתקן רעידות אדמה. ממה שאני רואה מבחוץ התוצאות יהיו ברמה של עבירות בתחום הפלילי.
דוד אומר כי רשויות רבות מסתפקות בחתימת המתכננים בלבד ללא בקרה ובחלק מהרשויות מטפלים בנושא מהנדסים שאינם מתמצאים בתחום חיזוק המבנים לרעידות אדמה. לדבריו, "בתל אביב הוגשו כ-120 בקשות שנבדקו והוצאו רק 22 היתרים. אחת הסיבות לאי אישור הבקשות היא אי עמידה בדרישות התקן לחיזוק המבנים מפני רעידות אדמה".
http://www.themarker.com/realestate/1.595497