"תן לי תפוח"- התחנן הילד בפני הירקן

"תן לי תפוח"- התחנן הילד בפני הירקן

חיים גולדברג - מפתח העיר. לפעמים אתה נקלע לסיטואציה מוזרה, שאלמלא היית נוכח בה, לא היית מאמין שזה אכן קרה. וזה קרה לי, בנוכחותי. ומעשה שהיה כך היה. ביום חמישי שעבר, נכנסתי לירקן לקנות סל ירקות ופירות לכבוד שבת המלכה. בעודי עומד בתור לעריכת החשבון נכנס ילד חמוד שניכר בו כי הוא בן לאחד האברכים באזור שבו אני גר. הוא פנה לירקן בבקשה תמימה: "תן לי תפוח". ענה לו הירקן: "לך הביתה ותאכל". השיב הילד: "אבל אין לי בבית תפוח...". "אז תקנו", ענה לו הירקן בחוסר סבלנות בולטת. הילד התמים המשיך בשלו: "אבל אמא אמרה שיותר אין לנו כסף לקנות ירקות, רק ללחם וחלב". לדו שיח תמים שכזה של ילד חמד עם ירקן מצוי לא פיללתי. קניתי לילד כמה תפוחים על חשבוני, גם הירקן הוסיף לו עוד כמה פירות לסל. שיהיה לשבת. זו המציאות הכואבת. אלו פניך מדינת ישראל שממשלתה המיטה על תושביה תוכנית כלכלית קולקלת, שהניזוקים העיקריים ממנה הן דווקא השכבות החלשות. הירקן סיפר לי שאלו מעשים בכל יום. יהודים התעוררו: אברכים מגיעים לחרפת רעב.

iziman

New member
תגובה

אשמת המצב היא של הוריו בלבד אין המדינה צריכה לדאוג לילדיו של אדם שאינו אחראי מספיק לתכנן את חייו . הוא לא עובד ויש לו יותר מידי ילדים איך הוא אמור לפרנס אותם ? הוא לא אמור אני משפחתי וחבריי שעובדים כל יום מעל 10 שעות צריכים לעשות זאת , כדי שלילד יהיה תפוח .

בשבעה פורומים פרסמת את זה

שתדע שלא רק אברכים מגיעים לחרפת רעב...היום בעיתון למשל הייתה כתבה על הומלס שרצה להתקלח אז הוא ניסה לעשות את זה בשטיפת מכוניות וכמעט גרם למותו שלו. ומצבו הרבה יותר גרוע ממצב כל החרדים שכן מקבלים כסף מהמדינה. במה הוא שונה? למה לו לא מגיע?

Vdrums

New member
יש הבדל בין להגיע לחרפת רעב

מכיוון שמביאים הרבה ילדים ויש בעיה לכלכל אותם לבין מישהו שנפל בדך כלשהי והגיע לחרפת רעב.

א ו ר בת

New member
אם אני הייתי רואה

ילד חילוני כזה – לא היה עולה כלל בדעתי שהוא הילד של השכן הסטודנט שלי. כל הילדים שאני מכירה והם כבר בגיל בו הם מסוגלים ללכת לבד למכולת – אבא שלהם, ולרוב גם אמא שלהם – גמרו כבר מזמן ללמוד והם עובדים. טוב עשה העיתונאי שהביא את הקטע הזה בעיתונות החרדית (כך אני מניחה) כי דווקא אוכלוסיה זו היא שצריכה להסיק מסקנות. אני הייתי חושבת באופן מיידי על לפחות 3 כאלה: "הבה נצא לעבוד !" "הגיע הזמן לתכנן את הילודה אצלנו !" "אין אלוהים !"

saar7650

New member
לגבי המסקנות שלך, אור...

"אני הייתי חושבת באופן מיידי על לפחות 3 כאלה: "הבה נצא לעבוד !" "הגיע הזמן לתכנן את הילודה אצלנו !" "אין אלוהים !"" כפי שכבר דשנו בנושא הלוך וחזור החרדים כן עובדים. לגבי תכנון הילודה אני מסכים שלא ניתן להביא 8 ילדים בשעה שהמשכורת שלך נמוכה.- זאת נאמר גם לחילונים, ולמשפחות החד הוריות וכיו"ב. רק לא הבנתי מה הקשר ל-"אין אלוקים" ולמה שהוא אמר...

blablash

New member
כפי שכבר דשנו בנושא הלוך וחזור...

ב"ה והחרדים לא עובדים- עם עובדות א"א להתווכח...

blablash

New member
כן, תפנה ללמ"ס.

ב"ה ואם שם יתנו לך נתונים שרוב החרדים עובדים, תשאל אותם שאלה אחרת "לכמה בתים חרדיים יש בבית טלווזיה?" התשובה שלהם היא 50% כלומר לכל חרדי שני בבית יש טלוויזה, מצב שכולנו יודעים שאינו נכון, אז מה קורה? הלמ"ס משקרת? לא... התשובה נעוצה באיך מגדירים חרדי, האם כל אחד עם כיפה שחורה הוא חרדי? אם כן אז באמת כל החרדים עובדים לחצי מהם יש טללוזיה.

saar7650

New member
התשובה נעוצה באיך מגדירים חרדי

אז אולי תגדיר לנו איך אתה הגדרת חרדי וקבעת שהוא לא עובד?!

blablash

New member
תרצה להאמין או לא תרצה להאמין.

ב"ה אבל אני חרדי, ואני פשוט יודע שרוב האנשים סביבי לא עובדים. ולא אני דווקא לא לומד בכולל. להגדיר חרדי? קשה מאוד.

saar7650

New member
בלבלש יקירי, אני אמנם לא חרדי אבל-

יש לי הרבה מאוד חברים חרדים שכן עובדים! אם זה בחנויות בבני ברק, אם משגיחי כשרות מלמדים וכיו"ב. כמובן שחבריהם היותר מבוגרים עוסקים גם במילה, מורי צדק רבנים וכו'... אז להגיד שהם לא עובדים?... נו, באמת! מלבד זאת עשה חשבון פשוט. נאמר שיש 50,000 תלמידי ישיבה (ואין 50,000 יש הרבה פחות) קח את כל המגזר החרדי ועשה חישוב כמה אחוזים לומדים וכמה אחוזים עובדים. (אלה שאינם לומדים עובדים). ותראה שהגדרתך לא נכונה ושרוב החרדים כן עובדים!!!

blablash

New member
שוב אני טוען, השאלה איך מגדירים

ב"ה את המושג "חרדי"... ונגיד, רק נגיד, שרוב הציבור החרדי כן עובד, מה עם כל אותם האלפים שלא עובדים? וסתם לידע כללי הוויכוח הוא בשני מישורים, אחד הכלכלי והשני עקרוני. הוויכוח הכלכלי הוא לא רק על העבודה נטו, על זה שאדם קם בבוקר לעבודה או ללימודים, הוויכוח הוא על זה שהחברה החרדית היא לא חברה יצרנית, היא לא מייצרת כלום, היא רק גובה (לא משנה כרגע אם מתוך רצון או מחוסר ברירה) אבל העובדות הן שהחברה החרדית גובה הרבה יותר ממה שהיא נותנת, ולא ייתכן שבמדינה מתוקנת יווצר מצב שחברה שלימה של אנשים, באופן מודע לא תתרום למדינה מהיכולות שלה ומהכוחות הפיזיים השכליים והרגשיים שלה. אני מתאר לעצמי שאת הצד העקרוני אתה מבין לבד. אני אומר דבר כזה, בוא לגאולה, בוא לבני ברק, בוא לאלעד בוא לקריית ספר בוא לרובע ז' באשדוד, בוא לבית"ר עילית, ובוא לכל הקהילות החרדיות הגדולות בארץ, נעבור ברחוב, נגדיר לעצמינו את אלה שבאמת נראים חרדים מבטן ומלידה (לא כולל שבאבניקים למניהם או בעלי תשובה) ונעבוד אחד אחד עובד או לא עובד, עובד או לא עובד. התוצאות: ידועות מראש...

saar7650

New member
מתאים לי לבוא ולבדוק!

תראה ותעבור אחד אחד ונראה כמה מהם עובדים... דבר נוסף- "הוויכוח הוא על זה שהחברה החרדית היא לא חברה יצרנית, היא לא מייצרת כלום, היא רק גובה" לא חברה יצרנית??? באמת... לימוד התורה והערך החשוב שהוא מהווה לכלל האומה תוך תרבות עם הספר שאותה המגזר החרדי והדתי מייצג הוא הוא התוצר של החברה החרדית! השאלה איך אתה מגדיר את התוצרת! דבר נוסף- לך לבורסה, השקעות נדל"ן, יהלומים וכיו"ב- וראה כמה חרדים מצויים שם. נמאס כבר מההכפשות האלה על המגזר החרדי. קרא גם פה על כל עניין התקציבים לחרדים.

blablash

New member
כמו שאמרתי "איך מגדירים חרדי"

ב"ה 90% מהחרדים שעובדים בבורסה (נירות ערך ויהלומים) הם לא חרדים שנולדו בארץ אלא נולדו בחו"ל ושם יש מוסר עבודה ואכן בחו"ל רוב החרדים עובדים, ואתה יודע למה? כי אין להם הרבה ברירה המדינות האחרות לא מוכנות לפרנס אותם ולקחת אותם על גבם. יש הבדל בין ערך רוחני וערך גשמי, אני צריך להסביר לך את זה? אני לא מזלזל ח"ו בערך של לימוד תורה שהוא אחד מהערכים היותר חשובים ונחוצים, אבל זה לא סותר שמבחינה גשמית החרדים הם נטל.

blablash

New member
בקיצור,

ב"ה לא ניתן להמיר ערך גשמי בערך רוחני. אתה תתן לי מאה ש"ח כדיי שאני אתפלל עליך? לא. נכון? אבל מדוע? אתה יודע איזה ערך יש לתפילה של יהודי? תפילה של יהודי בוקעת שערי רקיע אז אתה לא מוכן להשקיע מאה ש"ח בשביל זה? לא. לא מחליפים ערך גשמי בערך רוחני. בשביל מאה ש"ח שאתה תתן לי, אתה מוכן לקבל דבר גשמי אחר, אבל לא תפילה או לימוד.

saar7650

New member
מה פתאום?!

קרא בגמרא ובאמרות חז"ל על העניין הזה. שבט לוי וכל מי שתורתו אומנותו היה מתפרנסה מעמי הארצות. יששכר וזבולון היו אחים. יששכר היה לומד וזבולון שעסק במסחר היה מפרנס את יששכר. לכן קביעתך ש-"בשביל מאה ש"ח שאתה תתן לי, אתה מוכן לקבל דבר גשמי אחר, אבל לא תפילה או לימוד." אינה נכונה. לגבי הודעתך הראשונה ש-רוב החרדים בבורסה הינם מחו"ל- יש לך הוכחות על כך?! האם גם רוב החרדים שעובדים הינם מחו"ל?!

blablash

New member
אם אני יגיד לך שאבא שלי מחו"ל,

ב"ה ולא רק שהוא מחו"ל אז הוא גם עובד שם, אז אתה תאמין לי? בוא נגיד ככה, כשיהיה מפגש פורום, אני מבטיח להמשיך להתווכח איתך על זה אבל כאן זה נראה לי ממש חסר תועלת. ואם אתה חושב שסתם אין לי מה לענות, אתה יכול להתסכל בוויכוח הגדול שלי עם ללה, וכבר עניתי לה על זה, פשוט אין לי כח לוויכוח הזה שוב.

minzly

New member
בוא נאמר שאם כבר לייצר משהו

החברה החרדית נכשלת לרוב במתן מענה רוחני אמיתי לצרכים של עם ישראל כי האמת היא שרוב עם ישראל כרגע אפילו לא מעורה במצוות, בטעמים שלהן ובתורה כפי שהיא, אלא רק מדמיין הסברים דמיוניים למה אסור ככה ואסור ככה, או מדמיין שהדתיים חיים ככה או אחרת (בוא נאמר שהם חיים בפראנויה) והחרדים יושבים בבית שלהם, וגם אלה שלא מצטיירים בתור מפחידנים מחזירים בתשובה אני טוען שאם כבר רוח וללמוד תורה, החרדים צריכים למצוא דרך להתבלט ולהבליט את היכולות העצומות של עם ישראל ושל המסורת היהודית, ובכך להזכיר לעם היהודי מהי דתו ומאיפה הוא בא, וכמה חשובה הייחודיות שלו והאחדות שלו, ולהיות לפחות חברה שמייצרת רוחניות לכולם, ויש הרבה שרוצים לשמוע

א ו ר בת

New member
קודם כל

הרבה יותר מ 50000 לומדים בישיבות ובכוללים. אתה שוכח שאנחנו עכשיו בעידן המידע הזמין ואתה לא יכול סתם לזרוק ש"הרבה פחות לומדים" או ש"רוב החרדים עובדים". גם לא צריך ללכת מבית לבית. יש נתונים מדוייקים של משרד הדתות לגבי מספר הלומדים. יש נתונים מדוייקים במוסד לביטוח לאומי לגבי מספר העובדים. בעקבות כל אלה גם אתה כבר כתבת ש"כפי שאת יודעת רוב החרדים לומדים בישיבות ו/או בכוללים ולכן כמו שאמרתי לפני כן מקבלים כספים מהישיבות והכוללים, כספים שאינם נחשבים כעבודה לגבי ב"ל.". אתה פשוט טענת ש"החרדים שלומדים עובדים (הלימוד=עבודה) ומרוויחים כסף עקב כך שהם עובדים". אז אם אתה טוען שמישהו שלומד כל היום ומקבל בסוף החודש (מישגה נוראי !) כמה מאות שקלים הוא עובד - אל תתלונן על ש"נמאס כבר מההכפשות האלה על המגזר החרדי". רוב האנשים, כולל רוב החרדים - לא רואים באותם לומדים כמשתייכים לציבור העובד. חד וחלק.

למעלה