"תן לי תפוח"- התחנן הילד בפני הירקן

saar7650

New member
אני גם טענתי כי-

50,000 לומדים בכוללים. יש לך נתונים המציגים שהעובדה הזו שגויה? אני גם טענתי שהחרדים עובדים בתור- משגיחי כשרות, בבורסה, בתור מלמדים, בתור מורי הוראה, בתור מוהלים, שוחטים, סופרים, נהגים וכן בעלי חנויות. אז לבוא ולהציג חלק ממה שאמרתי ולהפוך זאת לעיקר דבריי זה לא אמיתי ולא נכון לעשות.

א ו ר בת

New member
לא

אתה טענת ש"נאמר שיש 50,000 תלמידי ישיבה (ואין 50,000 יש הרבה פחות)". עכשיו אתה מדבר על כוללים. אני בטוחה שאתה יודע מה ההבדל. סך הכל מדובר על סביבות 37000 תלמידי ישיבות וקרוב ל 50000 (!) אברכים. אם תרצה מספרים מדוייקים אחפש לך. בודאי שטענת שהם עובדים בתור משגיחי כשרות, בבורסה, בעלי חנויות וכו'. גם אני טוענת את זה. לא אמרתי אף פעם שכל החרדים רק לומדים. אני רק טוענת שאחוז אלה שאינם עובדים, כמו גם אחוז אלה העובדים במישרות חלקיות, גבוה הרבה יותר מאשר חברה, ובעיקר חברה מרובת ילדים, ובעיקר במדינה עם בעיות כמו שלנו - יכולה להרשות לעצמה. וכמובן - גבוה הרבה יותר מאחוז החילונים, המסורתיים והדתיים שעובדים.

א ו ר בת

New member
תיקון :

בשורה האחרונה צריך להיות, כמובן : "גבוה הרבה יותר מאחוז החילונים, המסורתיים והדתיים שאינם עובדים."

saar7650

New member
אמת-

ברור שאחוזי החרדים העובדים יהיו קטנים בהשוואה לאחוזי החילונים המסורתיים והדתים, זה בעקבות הנתון שהצגתי לעיל שישנם כ-50,000 אברכים ותלמידי ישיבות. אם גם שם אחוז הלומדים היה גבוה כמו אצל החרדים האחוזים היו שווים.

minzly

New member
אני לא הצלחתי להשיג

מהלמ"ס נתונים על דתיים או על דתיים וחילונים בא"י פרט שלכך שהם אמרו לי לבוא לשם באופן אישי כי יש שם חומר לא לפרסום

saar7650

New member
דבריך כוונו אלי?

כי אם כן, ראה באתר של הביטוח הלאומי את רישומי אחוזי העובדים ואחוזי ההכנסות מכל מגזר. בקש מאור בת לעזור לך בכך. ודבר נוסף- כתבת כי אני "מבלבל את... המוח"... על מה בדיוק אתה מדבר?

saar7650

New member
../images/Emo12.gif כוונתי הייתה-

במה בדיוק בלבלתי את המח?... אם בכלל התכוונת אליי

פלסטיק

New member
כנראה הכוונה ל"זן ומפרנס אותנו"

שיש אנשים כאלה שחושבים שפרנסתם תבוא מה' בלי שיצטרכו לעבוד אולי יש ה' אבל הוא לא שולח תפוחים לביתם של ילדים שאביהם לא עובד

saar7650

New member
ודאי שצריך

לעשות מאמץ לקבל פרנסה כי לא כולנו זכאים לניסים, לכן צריך לעשות מאמץ להביא פרנסה (=לעבוד) כדי שהפרנסה תבוא בדרך הטבע ולא בדרך נס. אם כי זה אינו סותר את האמונה שגם פרנסה מעבודה מביא לנו הקב"ה. בגמרא יש מחלוקת על כך: ר' שמעון בר יוחאי ורבי ישמעאל. ר' שמעון בר יוחאי טוען כי צריך ללמוד תורה נטו והקב"ה יפרנס אותנו, וכפי שידוע היה מעשה שר' שמעון בר יוחאי היה עם בנו במערה 14 שנים כמדומני וניזונו מעץ של חרובים וממעיין שהיה בסמוך למערה שבה למדו תורה. ר' ישמעאל טוען כי צריך "תורה ועבודה". הגמרא מסכמת ואומרת- הרבה הלכו בדרכו של רשב"י ולא עלתה בידם (כיוון שלא כולם זכאים לנס) ואילו הרבה הלכו בדרכו של ר' ישמעאל ועלתה בידם.

minzly

New member
בואי נאמר ש...

יש אלוקים ישתבח שמו וזכרו לעד
זה גם לא קשה להתעמק ולשאול מבינים בדבר קיום של בורא עולם בלי יאוש עד שמבינים למה בואו נצא לעבוד, בואו נתאחד ונשמור על המסורת של עם ישראל מצווה גדולה להביא ילדים לעולם כי ילדים מביאים שמחה גדולה לעם לא גדול כמונו, וכמו כן מצווה גדולה מאוד להביא ילדים לשמחה, ולא לרעב או מצד שני לחיים בלי משמעות שבהם כל היום רק עובדים ואומרים לילדים כמה שהדתיים שקרנים ורמאים וגנבים וכל מה שהם עושים הבל הבלים ועם ישראל ככה וככה וכולם גנבים והעם לא שווה כלום יש איזון בין הדברים, אני מאמין שאנחנו לא רוצים ליצור לא שנאת חינם ולא רעב ואולי תתבגרו כבר ותפסיקו לבלבל את המוח שאין אלוקים בפורום שעיקרו חיפוש הגשרים בין דתיים וחילונים?

lala897

New member
?

מה אתה רוצה להגיד בסיפור הזה? לדעתי אותו אברך חייב לצאת לעבוד. ההלכה אומרת את זה.

blablash

New member
שאני יעתיק את השרשור?

ב"ה אני לא יודע לעשות את זה אז אולי תעשי את זה את? בכל מקרה גם אם זו הייתה תמיד דעתך אף פעם לא הבעת אותה כלכך בפשטות כמו כאן. "שיילך לעבוד" חוץ מזה לשמוע משפט כזה מפי חרדית, זה דבר לא מצוי. ועוד חוץ מזה שאני לא כלכך רודף אחרי הקרדיט, אז בבקשה, זו תמיד הייתה דעתך המוצקה.

lala897

New member
אני יגיד לך מה אני חושבת.

עוד פעם: חובת הבעל מצד ההלכה לפרנס את משפחתו. אם אישתו רוצה ומסוגלת לפרנס את המשפחה במקומו כדי שהוא יוכל להקדיש את חייו ללימוד תורה. מעולה. זאת זכות ענקית והלוואי שאני יזכה לזכות הזאת. אבל אם המשפחה מגיעה לחרפת רעב ברור שהבעל חייב לצאת ולפרנס את משפחתו. הבנת עכשיו?

blablash

New member
את יודעת מה? הנה ההוכחה.

ב"ה שלמרות דעתך שבעל הבית צריך לצאת לעבוד אם משפחתו סובלת חרפת רעב את רואה שהוא עדיין לא יצא לעבוד...

למעלה