תסלחו לי, אבל אני חייבת

נעמייה

New member
תסלחו לי, אבל אני חייבת

אם היתה נכנסת לכאן בחורה ומספרת שהתאהבה בגבר נשוי (רחמנא ליצלן), הוא נפלא ומקסים ומה לא?! והיא? היא רוצה אותו לעצמה. היא שואלת אותנו מה דעתנו... האם לעזוב? מה הייתם אומרים לה? נתקלתי לא פעם בשאלה כזו בפורומים, והתגובות היו חדות וברורות! צלבו אותה לאורך ולרוחב; "הורסת משפחות", "אל תכניסי ראש נקי למיטה חולה", "מי את שתהרסי חיים", "איזו זכות את חושבת שיש לך?!" ועוד ועוד. נכנסת לפורום בחורה, ומספרת שהכירה מישהו לא מזמן והם הפכו ידידים טובים. המישהו הזה נחמד אליה "טיפה יותר מהרגיל, אבל יש לו חברה. האם לשכוח ממנו ומהר?" שואלת הבחורה. ואתם? "תרחרחי קצת, תבדקי מה המצב בינו לבין חברתו" "תנסי לבחון את הקשר שלהם ואולי אם הוא לא משהו תוכלי למצוא פירצה כלשהי" "במלחמה אין חוקים ואולי הוא האחד, ממליצה לצאת לקרב" "שלא תפסידי את אהבת חייך..." אז תסבירו לי אתם, מה עושה את ההבדל בין נישואין לחברות? בני זוג בקשר מחייב - ולא משנה אם יש להם טבעת על האצבע וחתיכת נייר חתומה עמוק בארון. אין שום לגיטימציה, מבחינתי, ללכת ו"לרחרח" או "להילחם" או לבדוק אולי דווקא הוא אהבת חייה. זו דעתי.

גברברת

New member
בעיני אין הבדל זה היינו הך

ואם הייתי פוגשת את אהבת חיי הפוטנציאלית כשטבעת על אצבעו, עדיין הייתי נלחמת עליו. מעולם לא טענתי שאני הוגנת כשמדובר באושר האישי שלי

ואם לדוגמא

יש לו ילדים?, את יודעת זה שרוצה יעשה כל להיות איתך, אין מה להילחם כי זה אף פעם לא יהיה אמיתי, צריך לזרום אם זה.

אני מסכימה אתה

שאין הבדל בין מערכת יחסים של נישואין לבין מערכת יחסים זוגית שאינה נישואין. אני אישית לא הייתי נוברת באף אחת מהן, כמו שאמרתי בהודעה אחרת. האדם בחר לעצמו בת זוג - אם הוא כל כך מדהים בעיני, אז בטח ובטח שאכבד את החלטותיו. מצד שני, לא הייתי צולבת אף אחד/ת בנימוק של "הורס/ת משפחות/זוגיות" או "מה אם לך היו עושים כזה דבר". כל בחורה מוזמנת לנסות להתלבש על החבר שלי, זה לא יזיז לי שערה בכוס, סליחה על הביטוי. סתם קצת מרתיע אותי הרעיון של שידול אגרסיבי - בערך כמו טלמרקטינג או שיטות מעיקות של מכירה אישית, רק בקנה מידה יותר רציני.

גברברת

New member
אפשר לעשות סתם החלפות ../images/Emo13.gif

שלי מודל 74' במצב מצוין ושלך?? צוחקת, צוחקת לפני שיעשו עלי עליהום

גברברת

New member
יקירתי.. גם 71' מתקבל בברכה

במחוזותינו.. ומי בכלל דיבר על תחרות?????

נעמייה

New member
דיברתי על דעת הרוב

כשאמרתי שצלבו אותה והאשימו אותה בכל מיני האשמות. דעתי שלי, היא שהגבר הבוגד הוא זה שצריך לקחת את האחריות על המשפחה שלו, על החיים שלו, של אשתו ושל ילדיו. נשים שבוחרות להיות בקשר עם גברים נשואים, אם הן לא מפתות אותם או "מפילות אותם בפח", מבחינתי אין בהחלטה שלהן שום פסול! החלטה שלהן להיות עם מישהו תפוס - על כל המשתמע מכך. אבל בטח לא "הורסות משפחות" וכו'...

גם אני חושבת כך

מי שצריך לקחת אחריות על המשפחה, אלה בני הזוג, לא אנשים זרים. בכלל, לא דיברתי כרגע על גברים בוגדים. עם אלה אף פעם לא ניהלתי קשר, אבל לא בגלל קדושת המשפחה בעיני, אלא סתם כי אני לא מעריכה בוגדים בגרוש, וקשה לי להזדיין עם אנשים שאין לי את המינימום הנדרש של הערכה כלפיהם. חשבתי שאנחנו מדברים על "לקחת בן זוג ממישהי".

נעמייה

New member
"לקחת בן זוג ממישהי"

גם בענין הזה הגבר יהיה אחראי. כלומר, אם טוב לו בקשר שיש לו עם בת זוגו, אין שום סיבה שבעולם שמישהי תבוא ו"תיקח" אותו. הוא פשוט ידחה אותה. מה שלי הפריע בשרשור ההוא, אלה העצות "ללכת עליו" "להילחם עליו". מה שהוא מבחינתו צריך לעשות (לדחות את הנלחמת) זה ברור. אגב, שלי שנת 65, משובח משובח.....

גברברת

New member
תורמת אותו להחלפות??? ../images/Emo13.gif

ואגב.. זה יכול להיות בן זוג שנלחמים עליו או בת זוג שנלחמים עליה

הוא מאה אחוז אחראי

ואין בפעולה שאנו דנות בה שום בעיה מוסרית בעיני, אבל עדיין מסתייגת מרעיון של שידול אגרסיבי. בשביל עצמי הכוונה, לא בשביל האחרים. לא הייתי מוקיעה את מי ש"מתלבש/ת" על בחור/ה תפוס/ה, אבל בעצמי לא הייתי עושה זאת.

חשוב לציין

שגם אלו שבוחרות להיות אם גבר נשוי זה כמובן מבחירה, אבל הקושי שלהן גדול מאוד,וגבר שבוחר להיות אם אישה אחרת כשהוא נשוי ואותו הדבר לגבי אישה נשואה שמחליטה להיות בקשר אם גבר אחר, לא חושבת שהורים משפחות זה הביטוי לזה, הורס משפחות זה מי שלוחץ כדי להשיג את השני בכל מחיר לדעתי בכל אופן. לא חייבים לקבל

נעמייה

New member
לא

חיפשתי אותה, כי הדעות שלה בד"כ קולעות - בעיני כמובן, ורציתי לשמוע את הדעה שלה. כך או כך הייתי כותבת את מה שכתבתי היום. אני לא מחפשת שיכתבו בשבילי או משהו כזה... אם לזה התכוונת...

גברברת

New member
מסכימה איתך שדעותיה קולעות

ולא חשדתי שחיפשת פה לדבריך.. סתם תהיתי אם חשבת שהזו דעתה ולכן חיפשת אותה

אהממ

טוב, גרמת לי להרגיש די רע עם עצמי. יש משהו די אגואיסטי בהתערבות בקשר בין שני אנשים. והכי כואב, כנראה שזה גם לא בדיוק בריא לשמור על קשר ידידותי כשאחד מהצדדים מעוניין ביותר מזה. "It's like meeting the man of my dreams, and than meeting his beautiful life" דרך אגב, עולה לי עכשיו שאלה בראש. דיברתי עם חברה שלי על המקרה הקשה שלי, והיא טענה שבכלל אין דבר כזה ידידות בין גבר לאישה - תמיד היצרים רוחשים מתחת לפני השטח. דעתכם?

למעלה