תסלחו לי, אבל אני חייבת

היא כל כך צודקת

בסופו של דבר תמיד עולה היצר הזה מתחת לפני השטח,תאמיני לי אני יודעת. זה קורה גם אם משהו החבר הכי הכי טוב שלך בשיא התמימות וזה מגיח פתאום משום מקום לא צפוי. ובגלל שהוא החבר הכי טוב שלך הכי קל ונוח לקפוץ לזה בלי לחשוב. אולי אם יש לך חבר שמתענין בבני מינו זה יכול להצליח, אחרת לא רואה את זה אחרת.

Sefy

New member
יש לי המון ידידות בלי שום "יצרים"

אלו ידידות שאני יכול לדבר איתן על הכל ולסמוך עליהן, והן יכולות עלי! והן שום עניין של "יצרים" משני הכיוונים.

jessy19

New member
וואלה צודקת...

למעשה אנחנו ממליצים לבחור/ה שיציעו לצאת לבחור/ה אחר שתפוסים אבל כשזה נוגע לנישואים אנחנו צולבים את הבחור/ה האלה. אני מניחה שזה בגלל שחינכו אותנו שמוסד הנישואים הוא מוסד קדוש שמי שפוגע בו הורס אותו לגמרי.

tokit

New member
מסכימה איתך..

שני הקשרים מחייבים באותה המידה מבחינתי. כמוך, גם אני רואה את הבוגד כאחראי למעשיו ולמערכת היחסים שלו. לא אשפוט מישהי שיוצאת עם גבר שנמצא במערכת יחסים. לא היא האחראית עליו, רק הוא.

CUTEX

New member
זה מזכיר לי

סיפור קטן שהיה לי . בחור שהייתי איתו לאחר המעשה - ישבנו ודיברנו . שאלתי אותו כאילו מה לא אכפת לך ? יש לך חברה . . . הבחור מסתכל עליי ועל כפות הידיים שלו ואומר : " אני עוד לא רואה שיש לי טבעת על היד . " מוסר השכל של הסיפור : אני לא יודעת למה אבל אכן מבחינת אנשים מסוימים וכן לדעתי זה גם הרוב זה נראה שקשר זה לא דבר היסטרי אבל נישואין - חס וחלילה זונה שכמותה והבחור בוגד בן זונה . כל אחד ודעותיו . אף אחד אבל אף לדעתי לא רוצה להיות הורס משפחות .

אם יש הרבה אנשים כאלה

זה עדיין לא אומר שהגישה שלהם ראויה להערכה. חוץ מזה, אני בכלל לא בטוחה שהבחור הזה שלך ודומיו יהפכו בעתיד לאנשי משפחה נאמנים. הוא מצא תירוץ לבגידה בקשר ("אלה לא נישואין"), והוא ימצא גם תירוץ לבגידה בנישואין ("אני לא מאושר", "אנחנו לא מתאימים מבחינה מינית" וכו' וכו'). נעמייה בהודעה שלה קראה תגר על הערכת יתר כלפי מוסד הנישואין, לעומת זילות יתר של "סתם" זוגיות. לדעתי, היא צודקת במאה אחוז. חוץ מזה, הביטוי "הורס משפחות" אמנם נשמע בומבסטי, אבל ספק אם משקף את המציאות. לדעתי, הוא סוג של אקדח עם כדורי סרק: נורא מפחיד, אבל בתכל'ס? צד לבגידה לא הורס שום דבר: יש כאן משפחה רעועה של בוגדים, ויש זיון מהצד. הוא לא תורם ולא גורע. ומי ש"לקח" את בן הזוג מאדם אחר, גם לא הורס שום דבר. קשר טוב אי אפשר להרוס. בגלל זה אמרתי: כולן מוזמנות להתחיל עם בן זוגי, זה לא מאיים עלי ולא מזיז לי.

Sefy

New member
מי שהשיג/ה במלחמה, ילחמו כל הזמן!

מה זה אומר ? שאם היא (זה מתייחס גם להוא, אבל בגלל שדובר פה על בחורה, אז אני אשאר עם הקונצפט הזה) נלחמה בשביל "להשיג" את הגבר, אז רוב הסיכוי שהיא תמשיך להלחם עליו מכל בחורה אחרת. כי אם הוא עזב נישואין עם אישה שהוא כביכול אהב, בשבילה, אז הוא כבר בגד פעם אחת, פעם שניה יותר קל אלו ש"לוקחים" הם לא הורסי המשפחות, אלה אלו שנוטשים את המשפחה שהם אמרו שיהיו שם תמיד. הם הורסי המשפחה! והם ימשיכו להרוס גם בפעם השניה! אז לדעתי, כל הנשים החוכמולוגיות (וגם הגברים החוכמולוגים) שמתחילים עם אחד נשוי, אחר כך ילחמו להשאיר אותו כל הזמן, כי הן יודעות שהוא עזב בשבילן כבר משפחה אחת, אז הוא יכול לעזוב אותן גם.

גברברת

New member
הגם אתה ברוטוס?? בין המכלילים???

אין זה וודאי שמי שפרש ממערכת זוגית אחת בהכרח יפרוש בעתיד ממערכת זוגית אחרת. יש ויש

Sefy

New member
בעניין הזה, כן!

אם אנחנו מדברים על משהי/מישהו שהם נשואים! ופתאום מתפתים מהצד ? אז עם כל הכבוד, אין להם כבוד! והם כן יפרשו ממערכת נוספת! כי אם היה להם יותר קל לברוח ולא לנסות לתקן מערכת יחסים עם אותו אחד שהם אהבו מספיק בשביל להתחתן, אז סליחה, הם יפרשו מכל מערכת זוגית אחרת כשזה יהיה להם יותר מידי קשה ויבוא פיתוי נוסף. וחוץ מזה שאחרי כל קריאות הנשים בפורום השכן שגזע הגברי הוא חרא, זה דיי הוריד לי את מצב הרוח להיום בקשר לנשים וזוגיות

לא נכון.

אם הבגידה היא על בסיס פיתוי, אז הוא לא יעזוב את אשתו. אם זו אהבה, אז, נכון, כואב מאוד אבל אולי הוא הבין שהאהבה שהייתה לו עד כה כלפי אשתו היא לא האהבה. במקרה כזה, הוא לא יבגוד גם בנוכחית.

Sefy

New member
אני חושב שכן.

לא מעניין אותי על מה סמך הבגידה שלו, בגד פעם אחת, ימשיך לבגוד כל פעם שיהיה לו לא נוח עם המערכת יחסים שלו ויחפש "ריגוש" קל החוצה. כי אם כל פעם יחפש את ה"אהבה" אז אף פעם גם לא ימצא אותה. כי כמו שאנשים משקיעים בעבודה שלהם ובהובי שלהם, אז שישקיעו באהבה שלהם! ואם הם לא, אז גם לא מגיע להם אהבה.

אתה נורא קיצוני, ספי.

אני לא מדבר על גבר שפוגש חתיכה בבית קפה, מפלרטטים והערב נגמר במלון שמשכיר חדרים לפי שעה. אני מדבר על מערכת יחסים סבוכה שנוצרה בין גבר נשוי לאשה פרט לאשתו. יכול מאוד להיות שהוא אהב את אשתו אבל ברגע שהיא הגיעה הוא גילה שיש רמות מעבר לזה של אהבה. ואז האהבה כלפי אשתו בטלה, שכן לפי דעתך, אהבה יש אחת.

Sefy

New member
וחוזר חלילה שוב ושוב

זה התירוץ הכי זקן בספר אני חושב, שהיא פתאום גילתה לו את האהבה שלו כי עד שהוא לא הכיר אותה, הוא לא ידע מה זה אהבה. ואז פתאום כל האהבה שהוא רחש לאשתו פשוט בטלה! כאילו ולא הייתה! מצטער, אדם שזרק אהבה שהייתה לו בשביל "אהבה" חדשה, לא יודע מה זו אהבה! וכן, כשזה מגיע לאהבה, אני מאד קיצוני, לא מאמין באהבות פתאומיות. אהבה מתפתחת במשך זמן, ואם הוא לקח את הזמן לאהוב מישהי נוספת, אז הוא אז הוא בכלל לא יודע להעריך אהבה, כי הייתה לו אחת והוא חיפש "יותר טובה" כי שיעמם לו עם מה שהיה לו, בגד פעם אחת ויבגוד גם בפעם השניה.

יכול להיות שהרוב כאלה, ויכולים

להיות יחידי סגולה שאינם כאלה. בשום נושא אין תוצאה סופית בדוקה. וחוץ מזה, שאני מכירה מישהי שיצאה עם בחור שנתיים ואהבה אותו, אחרי שהיא החליטה לחזור בתשובה דרכיהן נפרדו. הכירו לה בחור בסיטואציה כלשהי, אחרי שבוע הם התארסו והיום הם נשואים 10 שנים. עוד מקרה? אחותי יצאה עם בחור שלוש שנים, מאוד אהבה אותו. גם היה בתהליכי חזרה בתשובה [ואל תגיד לי עכשיו שהדת היא נושא לסכסוכים כי אין לי כוח להתחיל ויכוח דתי]. הבחור ניסה לשמור שבת ולהתחזק אבל היה לו מאוד קשה. נפרדו. יצאה עם מישהו ארבע חודשים והם התארסו, היום היא נשואה 5 שנים.

Sefy

New member
מעניין ששני המקרים קשורים בדת...

ואולי עכשיו שתי אלו פתאום יגלו שהן לא ממש אוהבות? אולי הן פשוט התפשרו וברגע שיהיה פיתוי מהצד והן תראנה את האהבה ה"אמיתית" אז הן תזרוקנה את הבעלים שלהן ויקפצו על המציאה הבאה. מצטער, אלו לא דוגמאות. זה שהיא נשואה 5 שנים והאחרת 10 שנים, לא אומר שהם התנסו בפיתויים, אולי הם סגרו את עצמן נגד פיתויים? אחרי הכל, אם אין פיתויים, אז כן אין שום סיכוי להתפתות! ואני יודע את זה טוב במחלקה אחרת אבל דומה...

Sefy

New member
הסתירה היא בכך שאין פה פיתויים

אנחנו דיברנו פה על מקרים שבהם יש פיתוי מבחוץ. את מדברת פה על דוגמאות שבהן נפרדו (לפחות ככה הבנתי) ואז מצאו את "אהבת חייהן" ולא מדובר פה על כך שהם היו נשואים, היה פיתוי מבחוץ ואז הם התחתנו והיו מאושרים לנצח.

למעלה