אני לא רק אוהב את הבסיס, אני גם אוהב דבברים אחרים, בנוסף לבסיס. אם אתה רק אוהב את הבסיס, אז כנראה אתה בקפוארה מהסיבות הלא נכונות. אבל אם אתה חושב שהדבר היחיד שיפה בקפוארה זה הבעיטות, אז אתה משלה את עצמך, קפוארה זה בסיס, מעברים, הפלות וכן...עם כל הצער שכניראה יש לך מזה, גם אקרובטיקה.
כל המאמנים אצלנו טוחנים על בסיס... וטוחנים על הקפוארה...שהכל יהיה יפה וישר... אז אל תגיד לי שדורשים אצלנו אקרובטיקה... אקרובטיקה זה סתם בשביל לחזק את הגוף ובשביל היופי לא יותר...
זה מעצבן אותי שאומרים את זה.... אין לך מושג איזה אימונים רצחניים יש לנו...אתה יוצא אחר כך תפוס במקומות שלא ידעת שאתה יכול לתפוס... לדעתי לא צריך לשפוט את כל הקבוצה בגלל כמה ילדים דפוקים שבטח לא יודעים מה זה קפוארה...ולא מבינים את המשמעות... חוץ מזה שגם אצלכם יש כאלה...אז אל תגידו שזה רק אנחנו...בכל קבוצה יש אהבלים כאלה...
תשמעי גם מפלוריאו את יכולה לחזור תפוסה באיזורים "חדשים"... ואני לא אומר שאתם מתאמנים רק על אקרובטיקה אני אומר שאתם מתאמנים הרבה יותר על פלוריאו (ויש הבדע עצווום
), כשאני אומר פלוריאו אני גם מתכוון כל הגשרים והסיבובים והמעברים מהם וכל השטויות האלה, סלחי לי כזה דבר עושים פעם אחת ברודה מקסימום, הייתי אצלכם בבאטיזאדו אני רואה אנשים רק מסתובבים על הראש גשרים ימין ושמאל...לזה אני מתכוון, וזה לא בסיס.
בסדנאות תמיד עובדים פחות על בסיס... אבל באימונים אנחנו עוברים שעה ויותר רק על בסיס... בקבוצה שלי לפחות... שוקו מקפיד על אימוני בסיס ואני יודעת שהוא לא היחיד שטוחן על בסיס... מחר יש לנו אימון עם לייאו...הבנתי שגם הוא טוחן על בסיס...שהכל יהיה ישר.... דרך אגב...פלוריאו זה גם חשוב לקפוארה...ואני מסכימה שצריך בסיס יפה בשביל פלוריאו יפה...אני די מודעת לכך... בבטיזדו תמיד עושים יותר פלוריאו ואקרובטיקה...לא בטקס עצמו...אלא בהודות פתיחה ובהודות שאחרי...
!?!?!?!?!!??! WHAT THE FUCK !?!?!?!?!!??! איזה מין דבר זה !?!?!?!??!?! סדנאות המציאו בשביל בסיס, מביאים מדורגים גבוהים, כי ברמה שלהם הבסיס צריך להיות מלוטש !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! המורה שלנו יושב איתנו ימים ואומר לנו כמה הולכים לטחון בסיס, וזה באמת מה שקורה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שעתיים וחצי, עובדים על הדברים הכי פשוטים... שוב ושוב... ואת רוצה להגיד לי שעובדים פחות... ג'י...
למה שאני ישלם מאות שקלים על משהו שאני יכול לעשות באימון?!?! תגיד לי...האימון יהיה שונה בגלל שאיזה ברזילאי מעביר לי את הארמדה?!?...לא! אני משלם הרבה מאוד כסף לסדנה כדי שאני יוכל ללמוד בה משהו שאני לא יוכל ללמוד במקומות אחרים. אז אל תגיד לי שהמציאו סדנאות בשביל הבסיס...סדנאות המציאו כדי ללמוד דברים קשים וחדשים! ולא משהו שאני עושה כבר שנה שלמה ברציפות.
הארמדה שלך תשתפר בהחלט אם ילמדו אותך לעשות אותה בסדנא,זה הרעיון, שמישהו שהוא 30 שנה בקפואירה מלמד אותך לעשות ארמדה,הוא מלמד אותך טכניקות לעשות את זה יותר מדויק יותר יציב יותר טוב. והדברים הקשים והחדשים שלומדים בסדנאות,זה צורות משחק חדשות,ותנועות חדשות למשחק שלא רואים בארץ,בעקרון סדנאות זה העשרה,העשרה למשחק...לא לאקרובטיקה