תסלחו לי קבוצת קורדאו די אורו

DORA16

New member
.....

את הסדנאות לא מעבירים המאסטרים...בדרך כלל... רב המדריכים שמעבירים סדנאות הם חגורה כחולה... כמו המדריכים מברזיל שהיו אצלנו...

SHABBI THE 3rd

New member
זה לא שהוא מסביר לנו את הטכניקה

הוא פשוט אומר לעשות ארמדה ואז הוא אומר וי כל שניה. זה בידיוק מה שאנחנו עושים באימון. וסתם לידע כללי כותבים שאבי לא שבי...

benny afro

New member
בסיס אצלכם זה רק בעיטות וז'ינגה?

את אומרת שאתם מתאמנים כדי שהכול יהיה ציטוט:"יפה וישר",זה העיקרון של קורדאו? בעיטות יפות וישרות? מה עם יעילות? מה עם כניסות?מה עם לשחק? יציאות? אבל סבבה,איש איש באמונתו יחיה,רק שאחר כך לא יבוא מורה שלכם ויגיד לנו,אתה משחק חזק, זה קפואירה חביבי! אתה מורה אתה צריך לדעת לשחק!

DORA16

New member
למה אתה חושב שהתכוונתי????

זה כולל כניסות ויציאות... וגם להן יש צורה...ובשביל לעשות אותן יפה צריך עובדים גם על זה...

DORA16

New member
דיברתי על כל הבסיס....

רק לציין...שוב... אצלנו הבסיס לא שונהמהבסיס שלכם... ותמיד צריך לעבוד על הבסיס כדי שהכל יהיה יפה וישר!!! כולל הכל בבסיס!!!!!!!! עכשיו הבנתם????????

benny afro

New member
מה יפה וישר?

הכול צריך להיות אפקטיבי... לא יפה וישר! זה לא העיקר..

Ze Colmeia

New member
בני יש לי שאלה...

משהו שמעניין אותי, בתור אחד שלומד הרבה זמן, תגיד אי פעם התאמנתם על בעיתות לתוך שקי איגרוף או כריות כאלה
כי שנה שעברה בבאטיזאדו היו קפשאבה וקנגורו, וקנגורו הדגים איזה בעיטה על מין כרית מעוגלת כזו שהיה עליה את הסמל של אבאדה...אז תמיד עניין אותי אם ובאיזה שלב מתאמנים על כאלה דברים...

benny afro

New member
ברור...אבל רק בתנאי שיש כאלה

כלומר אם בחדר שבו אתה מתאמן יש שק איגרוף,יש מצב שהמורה שלך יעשה אימונים על השק...וחצמזה גם לגלגל מזרון ושאחד יחזיק אותו והשנייה בועט בו,זה גם טוב, גם אימוני ספיגה(של גאלופאנצ'ים) זה טוב... הכל ילמדו אותך בעתיד,שתהיי גרדואדו כמעט.

MerlinTheWizard

New member
כל מה שקורה פה

לא ברור לי בכלל למה אתם מתווכחים. הרי קפוארה זה לא רק בסיס, לא רק אקרובטיקה ולא רק פלוארו או איך שלא אומרים. קפוארה משלבת את הכל לכן, אנשים שלא נמצאים הרבה זמן בקפוארה אינם יכולים להתמקד בכל הדברים ולשלב את הכל בתוך המשחק. ומשום כך יש אנשים שמתאמנים בזמן זה של האימונים שלהם על אקרובטיקה או פלוארו או בסיס אפילו וברגע שהם מתאמנים על זה הם חושבים שזה הדבר עכשיו וכל מה שהוא שונה מזה זה לא קפוארה וצריך להשוויץ במה שאתה מתאמן עליו. עכשיו אבל במקום לריב אפשר לומר שזה נכון זה גם חלק מהקפוארה ולהסביר שזה לא הכל אלא רק חלק ממנה וכך למנוע ריב מטומטם. ושימו לב שכשאתם שואלים מה אתם יודעים אתם שואלים על אקרובטיקה ופלואורו ולא על איך הארמדה שלך! ד"א מה זה הקטע הזה שבסדנאות עושים בסיס אז מה זה שווה בכלל כל הזמן עושים בסיס הסדנאות הן דבר מיוחד ולדעתי בזבוזן על בסיס שממילא כל הזמן אתה עושה אותו היא טמטום. רק מורים פרופסורים ומסטרים שלומדים לשלב את הכל יכולים להביע את חוות דעתם לגבי יכולת המשחק שלך. בשלב מסוים כל קפואריסט מכל קבוצה מתאמן על בסיס אבל, מכיוון שבאבאדה אתם מדגישים את הבסיס (ואני יודע כי הייתי באבאדה) אז אתם חושבים שקפוארה זה הבסיס וכל האחרים שחושבים שקפוארה זה אקרובטיקה בזמן שהם מתאמנים על אקרובטיקה הם לא יודעים קפוארה מהי! הפורום פה הוא ניסיון ללמוד אחד על השני ועל השוני בין הקבוצות וגם על הדומה בין הקבוצות אין סיבה לריב כי אם תריבו פה כל הזמן הפורום ילך לעזאזל ויהיה ברמה של פורום עלוב וחסר משמעות אז בבקשה ממכם. אהבה לכולם

DORA16

New member
תראה...

אני לא באבדה אבל לדעתי בסיס זה חשוב... אבל אני אשית יותר אוהבת פלואירו... ולהיות איתך בכנות הלוואי שהייתי קצת אקרובטית כי אני ההפך....

MerlinTheWizard

New member
זאת בדיוק הכוונה שלי

אנשים חושבים שבסיס זה כל הקפוארה כאשר זה לא נכון כמו שאת אומרת את רוצה להיות גם יותר אקרובטית. ומן הסתם זה ברור שפלואורו זה הרבה יותר יפה, מהנה ומעניין מבסיס אבל הכל זה חלק מהקפוארה וביחד הם הקפוארה!

Faiscap

New member
אני עוד מעט כבר 4 שנים

והאקרובטיקה היחידה שאני עושה זה האו סם מאו(גלגלון בלי ידיים למי שלא יודע) וזהו אני עושה סלטה בקושי ואני אף פעם לא עושה סלטות עם אנשים האקרוביקה היחידה שאני עושה חוץ מזה זה מקקו אז תסלח לי אבל הדור היותר צעיר שבקפואירה מתלהב מהאקרובטיקה גם אם הוא עושה קפואירה וכמו שאמרו בגלל זה יש המון שפורשים מהקפואירה כשיודעים אקרובטיקה וגם החבר'ה הפחות מתקדמים ככה הם וגם אצלנו אנחנו רגילים כשאנחנו מגיעים לים או לדשא להתאמן יותר על דברים גבוהים באויר או פשוט גבוהים ואת המעברים וכל התנועות היפות עושים באימונים הרגילים ועל ריצפה זה כמו שלא נעשה על מזרונים עמידת ראש או גשר אנחנו נעשה דברים באויר אז אני מצטער על ה"קפואריסטים" שהיו בים כי הם בהחלט ביישו את קורדאו ג'י אורו אבל כמו שאומרים קורה

Ze Colmeia

New member
כמה זמן...

אתה לומד
ואני מסכים אותו הרבה אנשים מגיעים לקפואירה רק בגלל האקרובטיקה (אני מודה גם אני ראיתי הופעה וגם אני הלכתי בגלל הפלוריאו). יש הרבה שאחרי חצי שנה עד שנה לומדים ואז פורשים, כי נמאס להם כי כל מה שהם עושים זה אקרובטיקה. יש המון אנשים שראו קפואירה בבראבו וקיבלו ממש רעיון מוטעה עליה, ובבראבו זה היה אפילו יותר אקרובטיקה ממה שאני ראיתי ברודה של קורדאו, זה היה פשוט שני מתעמלי קרקע אחד מול השני, פשוט אני עושה סלטה אתה עושה סלטה וכו' וכו'... וזה הראה את הקפואירה באור שהוא ממש לא כך. יופי זה מאוד נחמד שזה הביא הרבה אנשים חדשים לתחום, אבל חצי מהם יפרשו אחרי שיראו שזה לא מה שראו בבראבו. אבל בעיקרון אנחנו עושים את זה לעצמנו, אנחנו מחצינים את הקפואירה כריקוד אקרובטי וזה מה שאנשים נדלקים עליו והולכים ללמוד, יש כאלה שמקבלים את הרוח האמיתי של הקפואירה ונשארים, ויש כאלה שפורשים אחרי שנה כי זה לא מה שהם חשבו.

SHABBI THE 3rd

New member
אני מקבל צהוב עוד שבועיים

אני פיספסתי שני בטיזדואים, בגלל זה אני מקבל צהוב רק עכשיו...

BiAAcH

New member
את האמת...

פעם ראשונה שאריתי את הקפוארה, זה היה כשדורון והחבר'ה מאבאדא באו למושב שלי ביום העצמאות לפני 3 שנים, ומאגו ובאדוואי עשו סלטות וכאלה, ולא משם נמשכתי לזה, אבל אחרי איזה חודש הם הגיעו אלי לבי"ס, ועשו הופעה של בנגלה, איטית כזאת, זה הכי הגניב אותי, יותר מהפלוראות ובעיקר שם התחלתי ממש לאהוב את הקפוארה

benny afro

New member
הסבר קטן

שאבאדה אומרים בסיס הם מתכוונים ל: בעיטות נגצ'יבה,דסידבסיקה,ז'ינגה וכדומה הפלות,פסג'ים,תפיסות,הטעיות בעצם.. כל דבר שהוא לא אקרובטיקה. לפי מה שאני ראיתי קורדאו מגדירים בסיס כבעיטות,אז קורדאוסטים שאתם רואים אבאדאיסטים אומרים בסיס תתחשבו במה שרשמתי,כי כנראה שיש בינינו קצר קטן בתקשורת.

למעלה