תסתכלו עליהם ותראו אותנו (?)

תסתכלו עליהם ותראו אותנו (?)

הדבר הראשון שעלה לי לראש כשראיתי את הכתבה הזו הוא שהם פסיכופטים.

ואז נזכרתי, שפה בעם שלי, לוקחים תינוקות בני שמונה ימים וחותכים להם חתיכה ממקום דיי רגיש
(שלדעתי זה "קצת" יותר גרוע) ואף אחד לא מניד עפעף.

אם גם אתם "נחרדתם" מהכתבה והסרטון המצורף, איך זה שמנהג ברית המילה נראה לכם דבר לגיטימי?
(כי לי הוא נראה הרבה יותר נוראי ממה שמוצג בסרטון...)

Puskas

New member
היהודים הם בני הדת הכי חולנית

אז ככה שכלום שקורה בדתות אחרות לא מזעזע אותי..

באיסלם חותכים לבנות את הדגדגן בגיל 12 זה נשמע לך יותר שפוי מלחתוך לתינוק בגיל 8 ימים שעוד לא מבים בגרוש מהחיים שלו ..
לאיזה שבת באפריקה ששכחת את שמו יש טקס בגרות שנערים עושים באנג'י ודופקים את הראש בקרקע וכבר תועדו מקרים שהחבל היה ארוך בטיפה והם ריסקו את הגולגולת .. זה נשמע לך יותר טוב ?
אנשים תמיד עשו ותמיד ימשיכו לעשות דברים מטורפים בשם הדת שלהם ..

irreplacable

New member
זו תופעה שידועה בעיקר באיסלאם

אבל לא רק.
אני יודעת שזה קיים במדינות מסוימות באפריקה.

וכמובן שזו תופעה נוראית שקשורה למעמדן של הנשים במדינות האלה.

Puskas

New member
אבל זה לא קשור לדת כנראה

זה משהו ששייך לקהילות קטנות והזויות...
ולצערנו הרב, מעמד האישה בתחת במעל 50 אחוז מהעולם הזה.

בארבאבא

New member
זה שרק בדואים בארץ עושים את זה עדיין

לא אומר שזה לא קיים.אפגניסטן,תימן,ושאר מדינות ערביות לא מפותחות עדיין
עושות את זה.ועושים את זה כי ככה זה בדת שלהם.

Cade Foster

New member
כל עוד הם פוגעים בילדים שלהם ולא בילדים שלך

אז למה זה צריך לעניין אותך?

Cade Foster

New member
אני כבר די מזמן הבנתי

שכמה מהר שאני אבין שהחיים הם לא תוכנית כבקשתי ואין טעם לחנך אנשים ולגרום להם לחשוב כמוני ככה אני אחסוך מעצמי דאגות ועצבים מיותרים.

אם הם מאמינים שככה יהיה לילד שלהם טוב בחיים אז יאללה. אני מעדיף לחתוך להם את הערלה ואני שמח שעשו לי את זה כשהייתי קטן וחסכו ממני סבל די גדול בהווה. ומי שלא מאמין בזה? שלא יעשה לבן שלו ברית מילה. זה עד כדי כך פשוט.

Optimistic Girl

New member
לייק ענקי!!!!!!

זאת גם פילוסופיית חיים שאני צריכה לאמץ ומהר,
זה יפתור לי את רוב הבעיות..

irreplacable

New member
מסכימה איתך..

פשוט חשבתי שאתה מדבר על הפרדה בין "ילדים יהודים" ל"ילדים לא יהודים" ..ולא הילד שלי לעומת "הילד של כולם"..

הסיבה היחידה שאעשה לבן שיהיה לי בעתיד ברית מילה היא בשבילו.
כי אם יחליט סתם נניח לחזור בתשובה, או להאמין במה שאני כרגע לא מאמינה, אחסוך לו המון סבל .

h a j b i

New member
ומה עם הפוך?

ומה אם ירצה את העורלה חזרה?
הרי מדובר בניתוח בלתי הפיך ולמרות שקיימות אופציות לשיחזור עורלה הם ככל הנראה לא יוכלו להשיב את המצב בצורה מלאה לקדמותו.

למה שזה יקרה

בכל אופן.

לי באופן אישי אין ממש קשר לדת. אבל בוא נגיד שאעדיף לקחת סיכון שהוא לא ירצה בעתיד בברית מילה ולבצע לתינוק ברית מילה(הליך מסודר עם רופא כמובן), מאשר שלא אבצע והוא יצטרך לעשות זאת בגיל מאוחר יותר.

וזאת סהכ חתיכת עור, בסופו של דבר בן אדם שעשו לו ברית מילה ושהוא לא היה רוצה בזה, לא ממש יפריע לו פיזית.
אבל ההפך כן.

למעלה