תסתכלו עליהם ותראו אותנו (?)

Puskas

New member
לא חושב

מערכת חינוך זה חלק מהעניין, אבל אני התכוונתי לחינוך מבית, משם קיבלתי את מה שקיבלתי ולא ממערכת החינוך.
אגב, פעם גם בחינוך החילוני היו מחנכים לכבוד עצום למבוגרים, מכות עם סרגל היו חלק מהעניין.
אם תלמיד היה רואה במקרה מורה שלו בבית קפה או ברחוב, הוא היה מוריד את הראש מכבוד..
אז ככה שזה לא רק החינוך החילוני שירד לפח, זה גם הדתי, זה כללית העם הזה שניהיה מגעיל.
כל החארות בבית שמש הם חלק מגוף שלם של חרדים שלא מכבדים זכר שואה ולא אנשים אחרים, אז מה כל כך טוב בחינוך שלהם?

irreplacable

New member
"החארות מבית שמש" הם

קבוצה של חרדים קיצוניים..

וחינוך זה כמו שכתבת שילוב של חינוך מהבית+חינוך במוסד החינוך.. וזה מאד מתסכל כי אתה יכול לחנך בבית את הבן שלך למופת אבל החשיפה לאלימות מלולית\פיזית בבית ספר עלולה "להרוס" אותו..

וכן, מסכימה שהאנשים מדור לדור מדרדרים מבחינת ערכים כמו כבוד למבוגרים.. למרות שאישית לא מאמינה במכות עם סרגל ככלי חינוכי.

Puskas

New member
לא מכות

אבל פעם מורה היה מחנך, הוא היה באמת מעצב את דור העתיד,
כיום הוא מורה הוא סתם עוד איש מקצוע שבא להעביר כמה שעות ולגזור קופון.
לא יודע אם זה בגלל שלא דאגו בממשלה לתחזק את המקצוע הזה,
או שאולי ההשפעות החיצוניות גדולות מדי בשביל שמורים יוכלו להשתלט עליהם.
ואולי זה פונקציה של שכר והעבודה שלא משתלם להיות מורה,
אולי זה בכלל חומר אנושי גרוע שהולך להוראה.
מה שבטוח הוא שמערכת החינוך, על אף היותה מתקדמת וטובה מבחינת החומר הנלמד,
כושלת בתפקידה אנושות בכל הנוגע לחינוך הדור.

irreplacable

New member
מסכימה . הילדים של היום לא מכבדים יותר

מורים. אני לא חושבת שזה רק בגלל המורים.. אני חושבת שזה גם קשור לילדים עצמם, או יותר נכון להורים של הילדים האלה.. אם ילד רואה שההורה שלו מתייחס או מדבר על המורה לא יפה, המורה אוטומטית מאבד את המשמעות של דמות סמכותית מבחינתו.. זה כמו שאם אמא לא תכבד את אבא או להיפך, גם הילד שלהם לא יכבד אותם..

בארבאבא

New member
ביסודי למדתי בבי"ס דתי-ממלכתי

למרות שאצלנו בבית לא ממש שמרו שבת.אנחנו שומרים מעט על מסורת בבית[חגים וכשרות בעיקר],
ואני יכולה לומר שאני שמחה מאוד שביסודי למדתי בבי"ס דתי.
בבי"ס הספציפי שלמדתי,הוא היה גם מיועד לקליטת העולים האתיופים,ונחשפנו שם לתרבות
מדהימה,ואפילו חגגנו את חג הסיגד בבי"ס.למדתי את הדברים הבסיסיים,והקנו לי ערכים שאני יכולה בביטחון לומר,
שלא הקנו לילדים מהבי"ס הממלכתי שהיה לידנו.והיה אפשר לראות את ההבדלים העצומים[וגם היום יוצא לי לראות
את זה לא מעט].

ScorpioID

New member
חבל שאתה מדבר מבורות, משנאה וכפיות טובה.

אם לא היהדות שאתה-כה-שונא ואחרים פה שבא לי להקיא עליהם, היית סתם עוד רוסקי כלוא בגולאג, או מרוקאי מזיין כבשים או מה שזה לא יהיה.

Puskas

New member
מצטער

אני לא אבא שלך שמזיין כבשים ולא אמש לך שיושבת בכלא,
אני אדם רגיל עם מוסר ושכל ישר, אחד שלא צריך דת בחיים שלו.

Puskas

New member
ואתה עוד דוגמא למאמין גדול

אלים מילולית, חסר סובלנות, לא מקבל את מי ששונה ממך בדעה, בקיצור, אדם קטן

אדם מאמין גם כן..

ScorpioID

New member
אתה מהאנשים הקטנים האלה

שמגיבים בגלים כי הם בטוחים שהם יכולים להוציא אותי קטן.
שמע, מתוק, אין לי שום סיבה להיות אלים מילולית, אני מקבל את מי ששונה ממני בדעה, ובטוח בטוח שאני לא אדם קטן.
אתה לעומת זאת, כפוי טובה, באת למדינה שכל הסימבוליות וההויה שלה היא יהודית.
אתה בור, כי לעומת דתות אחרות, הערכים של הדת היהודית נעלים בהרבה מערכי אינוויזיציה של הנצרות או הג'האד של האיסלאם ובטוח מהשאמבלה של הבודהיזם (מציע לך לקרוא על זה קצת, שתחכים).
ואתה שונא כי פה אתה לא נוסע בשבת בתחב"צ, וזה מעצבן אותך, אז אתה מכליל ושונא את הדת במקום את השליחים.

אני מציע לך באמת אבל, לקרוא ולהחכים קצת למענך ולמען עתיד ילדיך שיכולים לגדול לשנאת אחים עקב בורותך.

שתהיה שבת שלום ומבורכת.

Puskas

New member
אתה לא מכיר אותי

ואתה מהאנשים שחושבים שהם יכולים ללמוד לעומק על בן אדם על סמך כמה הודעות שלא נראות להם באיזה פורום נידח...
אז צא מהסרט חבר.. סובלני אתה בטח לא וגם אם תמשיך לשחק אותה חכם עד מחר, זה לא עושה אותך אדם גדול יותר.
אומרים סייג לחכמה שתיקה, כדאי שתאמץ את זה, אני חי לפי זה וזה מעולה, אחרת אתה עלול להצטייר כשחצן מעט.
ולא, אין לי בעיה עם אי התקיימות תחבורה ציבורית בשבתות (חי בשלום עם הסטטוס קוו עם כי ברור שזה מגוחך מעט), יש לי רכב ורישיון.

מעבר לזה, ניכר שלא קראת לעומק את מילותיי לאורך השרשור אלא רק את מה שרצית לקרוא,
קראת סלקטיבית בכדי לגבש דעה שלילית מספיק שתאפשר לך להגיב בבהמיות מוחלטת.
אז לא, אני לא אנטי דת, אני לא שונא דתיים בשקל כמוך או דתיים כבדים כמו דוד שלי,
אני לא שונא את האנשים במאה שערים או בבני ברק מתוקף היותם דתיים ושונים ממני בהשקפת החיים,
יודע מה? באופן כללי אני לא שונא, לא דתיים ולא ערבים ולא אף אחד.
אני סולד מקיצוניים מכל הסוגים ולא מצליח לראות היגיון בדת..

אתה מדבר על חוסר ידע אבל אני בטוח שהידע שלך על נצרות או אסלאם הוא מוגבל, ושלא באשמתך,
אדם לא יכול לדעת הכל בחיים, ידע זה כוח וזה טוב ללמוד עוד ועוד כל החיים,
אני אישית לא חושב שהיהדות טובה מהנצרות או הגיונית ממנה,
שם יש סיפורי אלף לילה ולילה וביהדות יש, ולכל צד ולכל סיפור יש עדר מאמינים הדוקים.
יש אלוהים? אחלה, נתראה בעולם הבא, אך כרגע אני בוחר לחיות את החיים שלי כמו שצריך בעייני,
לא מאמין בעולם הבא ולא במלאכים ושדים, לא באלוהים ולא בדת,
במה אני מאמין? בעצמי, בסובבים אותי, בכוחו של אדם להצליח בכוחות עצמו, לשאוף לכוכבים ולהגיע לשם.
לא צריך ספר או אמונה בכוח עליון בכדי לשאוף לכך ולהרגיש כך.

ועכשיו אם בהמלצות עסקיננו, אז תודה על ההמלצה לקרוא ולהחכים, ואני ממליץ לך על הסרט משפט הקופים, בהצלחה והשם יהיה עמך ובעדך :)

מי שמדבר

אתם לוקחים את הילדים שלכם ונותנים להם זריקות שאתם לא באמת יודעים מה יש בהם
אחר כך זורקים אותם למוסדות החינוך שאנשים זרים יטפלו ויגדלו ויחנכו אותם

חמודים, אל תשווה את "חוכמתכם" ההיבלית לחוכמה יהודית
אתם רק נוד שחולף אחר 80 שנה (אם לא קיבלתם מחלות מכל הזריקות והחיסונים שלכם)

אז אנא, עשו טובה ואל תדברו כבורים

h a j b i

New member
מי זה אתם?

הדתיים ואף רוב החרדים גם נותנים את אותם זריקות לילדיהם. עם כל הכבוד לרב, כשהילדים באמת חולים הם לוקחים אותם לרופאים ולא לאיזה חכם יהודי.

בנוסף, גם הם זורקים אותם למוסדות חינוך ועוד לכאלה עם פחות שקיפות שם הם לרוב חשופים להתעללויות פיזיות, נפשיות ואף מיניות.

נראה שהבור היחד פה זה אתה. חיסונים עצרו התפשטות ואף העלימו מחלות מהעולם, כאלה שאף גרמו למגיפות שהשמידו מליונים. תוחלת החיים עלתה מאז במאות אחוזים. החוכמה היהודית היתה מתקדמת דאז, לפני אלפי שנים. הבעיה שחלק נשארו עם אותה חוכמה עד היום ושכחו להזיז את השעון אלפיים שנים קדימה.

אז אני מבין שאתה מאלה שחיים בסרט שדתיים או חרדים טובים ממך. אתה מוזמן להחזיר אותו לבלוקבאסטר כי בניגוד אליך שכנראה שומע עליהם בעיקר בחדשות, אני פוגש אותם ביומיום והם אנשים בדיוק כמוני וכמוך. מתעניינים בכסף, מעמד ויוקרה וממש לא מתעסקים בדברים "לשם שמיים" כל היום.

כרIבית

New member
אני לא אמול את בניי

לדעתי זה מנהג ברברי שצריך לחלוף מן העולם.
עכשיו נשאר לי רק לספר את זה לבנזוגי

למעלה