תסתכלו עליהם ותראו אותנו (?)

irreplacable

New member
היום יש גם גויים שעושים ברית מילה

כי הוכח שזה בריא, ומונע מחלות..
ועובדה שאף גבר לא זוכר שחתכו לו.. אז זה נראה לי בסדר.

RoieS316

New member
ברית מילה בהחלט הוכחה כבריאה ומונעת מחלות

מי שעושה את הברית לא פעם, הוכח כאדם שאין לו ולו חצי מושג במה שהוא עושה. פעולה כירורגית צריך לעשות עם מנתח מקצועי, אפשר להוסיף שם את הברכות שצריך ושלום על ישראל.

יש תיאוריות שזה טוב... אין "הוכחות". (מעניין מי מפיץ את התיאוריות האלו...)

וזה שאף אחד לא זוכר את זה, לא אומר שזה בסדר.
אני בטוח שזה מאוד כאב לי....

גם הילדים האלו (הם בני שנה עד שנתיים) לא יזכרו שזרקו אותם מבניין.. אז גם זה בסדר לפי הגישה שלך....

irreplacable

New member
אני לא עובדת במחקר

אבל לכל דבר יש הוכחות בעד והוכחות נגד... גם יכולתי לכתוב שידוע שעגבניה היא טובה לבריאות ומונעת סרטן.. ואני באמת מאמינה בזה. אין לי כאן הוכחות מדעיות לכך אבל זה דבר ידוע.
בעקרון אני יודעת שגם נוצרים עושים את זה כי יש טענות שזה מונע מחלות כמו סרטן הפין, פימוזיס, ואפילו מצאו שיעור נמוך יותר של איידס בקרב נימולים. מצד שני, יכולים להופיע סיבוכים כמו כל ניתוח אחר.

השורה התחתונה היא שכל אחד יעשה מה שטוב לו.. ולא צריכים להופיע "צדיקים " גדולים ולהגיד לאחרים מה נכון ומה לא נכון לעשות. זה טקס שכבר קיים אלפי שנים ולא נמצא שזה מזיק ..

Puskas

New member
אני חושב שזה פשוט יותר אסתטי

אין פה קטע בריאותי לדעתי..

להגיד שזה בריא זה כמו להאמין למודעות של הסופרים כי מכור סקרים מסוג שקר כלשהו חקר ובדק ומצא שהם הכי זולים ובדיוק שני דפים אחריזה באותו העיתון יש מודעה של רשת סופרים מתחרה שהמכון סקרים שלהם טוען שהם דווקא הכי זולים ...

יש מחקרים שהראו שבחלק מהמקרים דווקא השארת העורלה יותר סניטרית מהסרתה ..
עכשיו למי להאמין ??

וכן .. יש לי בן והוא נימול אבל זה רק בשביל לתת לו עתיד נורמטיבי בחברה שחיה במדינתנו ...

irreplacable

New member
שוב. יש דעות לכאן ולכאן

שכל אחד יעשה מה שטוב לו..

איך המילה נותנת לבן שלך להיות נורמטיבי בדיוק?אולי עשית את זה כדי שאתה תהיה נורמטיבי..? מה, כשהוא יגדל אז יהודיה לא תרצה לשכב איתו?
לזה אתה מתכוון?

כי אם הוא ירצה להתחתן ברבנות אז לא יאשרו לו כי מבחינת הדת העקומה שלנו הוא לא נחשב ליהודי עד שלא מקצצים לו ת'עורלה ..

מישהו ברבנות בודק אם קיצצו לך כשאתה מגיע לשם?

באמת שאין לי מושג איך העסק שם עובד...

לא בודקים פיזית אבל אם לא עשית ברית את לא מקבלת את הרישום של יהודי תחת לאום בת.ז ואז מתחילות הצרות ולך תסביר להם שההורים היו אתאיסתים או שסתם לא התחשק להם להתאכזר לילד שלהם כשהוא רק נולד ...

לצערנו ככה זה כשהדת מנהלת לך את המדינה ...

אתה בכוונה מדבר אליי בלשון נקבה?

עד כמה שאני יודע היום לא רושמים יותר "לאום" בת"ז בגלל מריביות פנימיות אצל הדתיים בין הרפורמים לאורתודוקסים או שטות כזו...

ובלי קשר, אני גם ככה בעד חתונה אזרחית. אני לא צריך רב ו/או טקס דתי...

irreplacable

New member
ומה זה משנה לך הרישום

של הלאום בתעודת זהות?

חוץ מזה שאם אני לא טועה, היום כבר מנפיקים תעודות זהות ללא הסעיף הזה של לאום.

למעלה