תעודת זהות

zacki

New member
תעודת זהות ../images/Emo35.gif

שלום, אני בן 16 וקצת.. וצריך להוציא תעודת זהות. אני יהודי אבל לא מעוניין להמשיך להיות יהודי. האם יש אפשרות רשמית להיות אתאיסט? איך עושים זאת? וכיצד זה יופיע בתעודת הזהות? תודה מראש, יוני.

Lu Tze

New member
לא יעזור לך.

אתה תיחשב כיהודי אם אתה רוצה או לא. אבל בתעודת זהות לא רשומה הדת, אלא הלאום, כך שגם את תהיה רשמית אתאיסט, בת"ז עדיין יהיה רשום "יהודי". כמובן שהמחשבים של משרד הפנים מתוכנתים כך שאם אתה יהודי בלאום, אתה גם יהודי בדת.

נדמה שעכשיו לא מציינים לאום,

אבל יהודים מזוהים לפי זה, שמצויין תאריך הלידה העברי.

סיטרא

New member
מעוניין להיות חסר זהות אתנית.

ואלי בעידן הטכנולוגי הממוזער מוטב שכך.

גאיוס

New member
רבים מאוד היו רוצים להיות חסרי זהות

אתנית. או שיוך עדתי. אין עם או עדה שאיננה שנואה ע"י אחרים , הרצון לברוח מעוינות די ברור הרצון להטמע נפוץ לא יעזור לנו פשוט כמעט בלתי אפשרי השבטיות בגנים לטוב ולרע

Lu Tze

New member
אבל יש יותר מסיבה אחת להיות חסר

שיוך. אולי הבנאדם פשוט לא מרגיש שייכות אל העם היהודי?

קשה מאוד להגדיר

את "השייכות". אני למשל מתקשה להגדיר אם אני מרגיש שייכות או לא מרגיש שייכות. במשך השנים שגרתי בחו"ל היו לי ידידים יהודיים ולא יהודיים, ולא הלאום הגדיר את מידת הקרבה שלי לחבר זה או אחר... מאידך, הייתי מספר ברצון רב לידידי "הגויים" על ישראל, על השפה, על התרבות ועל מיליון דברים אחרים, וגם תמיד התעניינתי בכל הדברים האלה. ואני אוהב את האקלים שלנו ואת השפה שלנו, כשלא משבשים אותה יותר מדי. ועוד הרבה דברים. אבל האם אפשר להגדיר זאת כ"שייכות"? ישנם קהלים מסויימים שאני ממש לא מרגיש שייכות אליהם. אבל ממש. וגם הם אלי.

Xumium

New member
דת = לאום???

דבר ראשון, כבר לא רושמים לאום בתעודת זהות. דבר שני, יהדות היא דת, הקונצפט של היהדות כלאום נוצר כתוצאה מאנטישמים שהגדירו דת מתבדלת כלאום שונה... אני אישית מגדיר את עצמי כישראלי אתאיסט לעת עתה ואני מתנגד לאנשים שמגדירים אותי כ"יהודי". במה אתה מתכוון ליהודי? אתה מאמין בדת היהודית? אתה בא ממשפחה דתית? עקרונית, אין שום מסמך שהופך אותך לאתאיסט, זה דבר אישי שנקבע על ידך, אתה צריך לשקול עם עצמך אם אתה מאמין בקיומו של אלוהים, או יישות עליונה, או לא.

אריק ל

New member
ממש לא נכון

הקונצפט של יהודי כלאום לא נובע מאנטישמים, אלא נובע מהדת היהודית. לכן אתה יהודי אתאיסט. זה לא סותר אחד את השני. אתה גם יכול להיות יהודי נוצרי, או יהודי מוסלמי. אבל כל עוד נולדת לאמא יהודייה או בשלב מסויים בחיים שלך התגיירת, אתה יהודי. ד"א, משפט שאני אוהב להגיד לדתיים שטוענים שאם אתה לא דתי אתה לא יהודי, הוא "ישראל על אף שחטא, ישראל הוא". זה מהתלמוד, וזה אומר שלא משנה כמה "חטאת", כלומר כמה התרחקת מהיהדות, וגם אם אתה לא מקיים את הדת היהודית, אתה עדיין יהודי. זה נובע מזה שבעבר הרחוק, מתי שיהדות רק קמה, דתות אפיינו לאום מסויים. רק מאז הזורואסטריזם ובייחוד אחרי הנצרות נוצר המצב של דת אונברסאלית - כלומר אתה יכול להיות שייך לדת מסויימת בלי להשתייך ללאום שיסד אותה. ד"א, אם אתה מאמין שלא קיים אל, זה גם סוג של דת. לכן אפשר לטעון שגם אתאיזם זה סוג של דת. יש אפילו דתות אתיוסטיות, כמו למשל דאיזם, שלא מאמינות בשום אל. והיות ואפשר גם להכליל מרקיסיזם כסוג של דת, אז עד לפני 10 שנים חצי מהעולם האמין בדת אתאיסטית. ובקשר ליהודי בתור לאום בלי קשר לדת, הנה אתגר: נניח שיהודייה מתאסלמת. היא יולדת בת. הבת כעבור כמה שנים יולדת לבחור אחר גם בנות, והבנות שלה גם כן יולדות לגברים אחרים בנים ובנות, וככה הלאה באותה צורה. האם לאחר 20 דורות שבהן הבנות שבאות מאותה אמא במקור ילדו מאות אלפי צאצאים. האם כל הצאצאים האלה הם יהודים? מחכה לפתרון.

Lu Tze

New member
בנוגע לשאלה שלך,

הדתי יגיד כן. מה שרק מראה את חוסר ההיגיון בהגדרה הדתית של המילה. לעומת זאת, החילוני יגיד שכל עוד כל האנשים האלה לא רואים את עצמם כיהודים, אז לא.

Xumium

New member
כאן אתה טועה

עד לפני תחילת המאה העשרים לא היה להם צורך בלאום, היהודים נחשבו כיהודים לכל מקום שהם הלכו אליו ורק בשל דתם השונה... עם תחילת המאה העשרים התחילה החילוניות, משמעותה של החילוניות היא שהאינדיוויואל איננו מאמין בדת ו/או ספקן באשר לקיומו של האל. מכך יוצא שעם תחילת החילוניות התחילה אנטישמיות חילונית, והתבססותה של היהדות כ"עם" הכולל חילוניות החלה עם הקמת התנועה הציונית כתגובה לפרעות בריכוזי אוכלוסיה יהודים. לאחר מכן, האנטישמיות החלה להתבטא אל היהודים לא כאל דת אלא כאל עם, משום שהיהודים כבר לא הוגדרו כדת סגורה (וקסנופובית יחסית) אלא כעם. אני אישית לא רואה את עצמי מאמין באף דת או סט אידיאלוגיות מובנה (כמו הנאציזם או המרקסיזם) אלא כבן אדם שיש לו זכות להטיל, ומטיל ספק בעצם קיומו של כל דבר עד שלא הוכח... לשם כך אינני מאמין בדת היהודית, ואינני יהודי, להגדיר את עצמי עכשיו כיהודי אקוויולנטי לכך שאגדיר את עצמי כארי. בתשובה לשאלתך, אם הם מאמינים ביהדות, הם יהודים, אמא שלהם (מבחינתי, ולדעתי, לכל אדם השקפה משלו) היא מוסלמייה.

L7

New member
X, מה לגבי חגים? מה לגבי ציונות?

אתה משתתף באיזשהו אופן בסממני חג יהודי? אתה ציוני? (מאמין שבארץ ישראל נכון שתתקיים מדינת היהודים)

Xumium

New member
אני לא ציוני

לא, אני לא ציוני. וכן, אני משתתף בחגים יהודיים (עד מידה מסוימת) אבל באותה מידה אנחנו חוגגים גם את כריסטמס וחגים אחרים שלא נחשבים יהודיים (זה מסורת משפחתית, אני לא בא ממשפחה יהודית "טהורה" או איך שתרצה לקרוא לזה). אני חוגג חגים לא מתוך סגידה לאל מסוים אלא כי הם הזדמנות של המשפחה להיות ביחד.

Xumium

New member
ומה הופך אותך ליהודי?

צורת האף? העובדה שאמא שלך או אחד מהאבות שלך האמינו/מאמינים ביהדות כדת? ומה עם ישראלי? אתה לא? (אלה לא שאלות רטוריות, אני באמת מעוניין בתשובה). אזרח ישראל איננו בהכרח יהודי. הוא ישראלי... (לא ערבי, לא רוסי, לא יהודי, אלא רק ישראלי {כמובן ששוב, זו רק דעתי}). הגיע הזמן שנפריד בין דת ולאום..

L7

New member
אני משוייך הסטורית , קבוצתית , משפח

משפחתית ורגשית לעם היהודי. אמונה באלוהים היתה ועודנה שלב אינפנטילי בהתפתחות הלאומית והאנושית. אין לי בעייה עם ההסטוריה של האמונה באלוהים של אבותי. אין לי בעייה עם התקופה בה חירבנתי בחיתול. זה היה שלב אינפנטילי בהתפתחות שאינני מתנכר לו. בהתמיינות אני: בעל חוליות יונק הומו ספיינס יהודי ישראלי אין סתירה בין כל אלה...........

למבדה

New member
למיטב זכרוני,

אנחנו פה כי היהדות היא לאום, לאו דווקא דת. וכמו שאמר פה מישהו אפשר להיות יהודי נוצרי או יהודי מוסלמי. ה'יהודי' זהה ל'ישראלי'. אגב, להמשיל את האמונה באלוהים לחירבון בחתול זה אינפנטיליות. האמונה באלוהים זה משהו מאוד מושרש בטבע האדם באשר הוא.

Xumium

New member
לא לא!

את בורה אם את חושבת ש"יהודי" זהה ל"ישראלי", מה עם ישראלים נוצרים (אמא שלי) מה עם מוסלמים? הם לא גרים כאן? הם לא נולדו כאן?

למעלה