תעודת זהות

Xumium

New member
אני לא ציוני...

...ואני חושב שהמדינה הזאת במגמת ירידה חדה, ולדעתי אחת הסיבות הן שהיא לא מוכנה להפריד מעצמה את הדת.

L7

New member
יש מקום אחר בו תוכל להרגיש חלק

מרוב? להערכתי נדונת להיות מיעוט . ובמקום אחר נדונת להיות מהגר. בשום מקום לא תרגיש שלם.

Xumium

New member
אין לי בעיה עם להיות מהגר...

אני לא מחפש מקום שאני אוכל להרגיש בו חלק מרוב, אין לי בעיה עם להיות מיעוט. אני פשוט לא רואה את העתיד שלי כאן במדינה הזאת, ולא רואה את העתיד של המקום הזה כמדינה מסודרת ודמקורטית להלכה (שגם על הדמוקרטיה כאן אפשר לנהל דיונים שלמים..)

L7

New member
ככה להפרד מהמשפחה וההורים?

איזו מדינה למשל תתן לך תחושת שייכות סדר ודמוקרטיה טובים יותר?

Xumium

New member
כל מדינה יותר מפותחת מכאן...

במקרה יותר קל לי להתקבל כאזרח בגרמניה או באירופה בכלל מאשר ארה"ב, אבל זה לא אומר שאני לא אנסה.. ולשמור על קשר עם המשפחה זה שטויות...

Xumium

New member
מדינה עם...

...חוקה מסודרת, מדינה שיודעת להפריד בין הדת למדינה עצמה, מדינה יותר מפותחת כלכלית וכו'. אני לא אוהב את ישראל, לא אהבתי את ישראל, וגם לא נראה לי שאני אוהב את המדינה הזאת בעתיד... (כלומר, כמקום לבקר בו זה דווקא נחמד, אבל לא הייתי רוצה להמשיך לחיות כאן.)

אריק ל

New member
בוא אני אגלה לך סוד

אחת המדינות הכי מפותחות בעולם, שוודיה, היא מדינה שאין בה הפרדה בין דת למדינה. הדת הרשמית שם היא נצרות לותרנית. אותו הדבר עם פינלנד, וגם איסלנד. כולן מדינות מאוד מפותחות עם תל"ג מאוד גבוה. גם ארמניה היא מדינה שיש לה דת רשמית (כלומר אין הפרדה בין דת למדינה), והיא עדיין דמוקרטית. וכמובן שיש גם את איטליה שעד לא מזמן לא הייתה הפרדה בין דת למדינה (נדמה לי אפילו שעד היום קתולים לא יכולים להתגרש באיטליה, כי הנצרות הקתולית אוסרת על גירושין). ככה שלא הפרדה בין דת למדינה היא מה שצריך פה (למרות שהייתי מפריד הרבה חוקים מיותרים שסתם מקשים על רוב הציבור... אבל הפרדה מוחלטת בין דת למדינה והפיכת ישראל למדינת כלל אזרחיה היא מסוכנת ומיותרת, ואני אומר את זה בתור חילוני), אלא הוצאה מהחוק של מפלגות לא דמוקרטיות. למשל ש"ס, שהח"כים שלהם נבחרים לפי כאבי הבטן של הרב עובדיה - אלי ישי היה הנהג שלו עד לפני שלוש שנים!

Xumium

New member
לא רק כלכלה היא הנושא...

אני לא רק התכוונתי למדינות מפותחות כלכלית בלבד, אמרתי שהדרישה היא שתהיה הפרדה בין ענייני דת לענייני מדינה. ואני מסכים איתך בהחלט לגבי המפלגות הלא דמוקרטיות...

אריק ל

New member
תראה, אין לי בעיה שנניח נציג של

הליכוד לראשות הממשלה או נציג של העבודה לראשות הממשלה יהיה דתי, כיוון שהמפלגה שמאחוריו היא דמוקרטית, ואני יכול להיות שקט שהדמוקרטיה תמשיך פה בארץ. אבל יש לי בעיה אם נניח הרבה עובדיה יחליט שמי שיעמוד בראש ש"ס יהיה חילוני, כיוון שאני יודע שהמפלגה לא דמוקרטית, ואם היא תעלה לשלטון אז לא תיהיה פה דמוקרטיה.

Xumium

New member
כל עוד חוקי הדת מבוטלים...

ואין מפלגות אנטי דמוקרטיות בארץ, אז בטח שלא תהיה לי בעיה עם ראש ממשלה דתי מאחת מהמפלגות שכן תומכות בדמוקרטיה...

אריק ל

New member
בדיוק,

רק שלא הייתי אומר "כל חוקי הדת". רק החוקים שמפריעים לי לחיות חיים חופשיים ודמוקרטים, כי אחרת ישראל תהפוך למדינת כלל אזרחיה ועם היהודי לא תיהיה מדינה.

L7

New member
בארה"ב אלוהים מודפס על הדולר

ורוצחים גניקולוגים המבצעים הפלות וכמרים מבצעים מעשים מגונים באירופה המפלגות הנציות חוגגות סביב שנאת זרים יבשת מלאה כנסיות ופסלי אלילים של ישו ואימו הבתולה רכוש הכנסייה עצום והיא דומיננטית למדי למרות מליוני המוסלמים האדוקים המפוזרים ביבשת

L7

New member
בריחתך מהדת לארצות אחרות אינה

בריחה. תמצא דת דומיננטית בכל מקום.

Xumium

New member
למי איכפת...

מדת דומיננטית, כל עוד הדת איננה מעוגנת בחוקי המדינה, ממש ממש לא איכפת לי.

L7

New member
חוק הוא סוג אחד של דומיננטיות

לגבי אורח חיים מדוע להיות מוטרד דווקא מזה? מה שחשוב זה המיכלול כולו ולאו דווקא החוק.

Xumium

New member
אני מצטער, אבל אם החוק פוגע בחופש

שלי, אז זה לא מקובל עליי. בגלל החוק הזה, אני לא יכול לקחת אוטובוסים ביום שבת, אני בקושי יכול למצוא לחם בפסח (והמסעדות שמוכרות לחם מקבלות על זה קנס), אני לחא יכול להתחתן בארץ עם מי שאני רוצה, וכל החוקים היוצאים בכך. זה שכתוב "in god we trust" על השטרות האמריקאיים לא מפריע לי בכלל כל עוד אני יכול לעשות מה שאני רוצה ואף אחד לא יפגע בחופש שלי. אם לך זה מפריע אז בבקשה, אף אחד לא הצמיד אקדח לראש שלך ואמר לך להגר לארץ אחרת. הדעה שלי כרגע היא שיהיה לי יותר טוב ב"גלות".

L7

New member
טלמון יכול לפרט טוב ממני אודות

עוולות מדינות המערב - המעמדות להגירתך אליהן. ובקשר לעוולות שפרטת- הכל נכון. צריך להשאר ולהלחם כדי לשנות. אם יש לך ילד פגוע- אתה לא נוטש אותו. אלא אם כן תחושת הזרות כלכך חזקה........

למעלה