תעודת זהות

L7

New member
אתה מגיב בבריחה לעוינות ליהודים

כדי לברוח מעוינות עליך ועל סביבתך לעבור שינויים גנטיים מרחיקי לכת.

Almost me

New member
יהודי זו רק השתייכות

אני יהודיה לא דתית, מבחינתי החלק היהודי הוא רק בהשתייכות לאיזשהו גזע בעל איזשהם שורשים, אי אפשר לצמוח מהריק, אני צמחתי מהשורשים שלי (אבא ואמא וסבא וסבתא וכו') התכחשות לגזע שלי היא התכחשות למולידי. אפשר להיות בן אדם גם כיהודי (או נוצרי או מוסלמי או..) הבן אדם הוא מה שאתה בהנחה שאתה מתנהג בהתאם.

Xumium

New member
אההההה!

גזע?!?!?!?!?!?!????? (אני אמנע מההקבלות הרבות..) אתם מתייחסים לעצמכם כמו שהנאצים התייחסו אליכם, זו חשיבה אנטישמית לחלוטין, הגזע שלכם הוא הומוספיינס (אם עכשיו תרצו להכניס להריון מישהו סיני עדיין תוכלו), ההומו ספיינס עדיין לא התפלגו עד לכדי גזעים שונים, ואני מצטער זה לא דעתי, זו עובדה ביולוגית בדוקה!!!!!

preacher

New member
אמממ....

גזע זה לא species. "מין" הוא התרגום הנכון. גזע מקביל, נאמר, ל- breed בכלבים: תת קבוצות בעלי פנוטיפ שונה שעדיין יכולות להתרבות אחת עם השניה. אם אתה מכחיש ששחורים נראים שונה מאסיאתים שנראים שונה מאירופאים וכו' אז אתה... נו, עיוור. גזענות היא לא לומר שקיימים גזעים אלא לומר שחלק מהם טובים יותר מאחרים ו/או שלחלק מהם מגיע יותר מלאחרים.

Xumium

New member
תרגום קלוקל...

אני מצטער.. ובכל זאת, אתה נראה כמו יהודי? איך נראה יהודי? היהודים נראים אותו הדבר כמו שאר האנשים מהארץ שהם עלו ממנה במקור...

preacher

New member
בזה אני מסכים

אין כמעט שום דבר משותף מבחינה ביולוגית בין כל היהודים. אחרי 2000 שנים של חיים בגולה גם לא יכול להיות.

Almost me

New member
השורשים שלי טמונים בגזע שלי

אולי אני לא משתמשת בביטוי המדוייק, תרביץ לי. אני יהודיה כי נולדתי לאמא ואבא שהשתייכו לגזע (מוצא???) היהודית, העובדה שאני יהודיה לא סותרת את החילוניות המובהקת שלי, ל"גזע" שלי יש מספר מנהגים שאני מעדיפה או לא להתייחס אליהם או לא להתייחס אליהם, אבל זה לא סותר את המוצא שלי (גזע נשמע לי מתאים יותר). ולא אני לא חושבת שהגזע שלי טוב יותר מגזעים אחרים וגם לא רע יותר, אם היה יוצא לי להתרבות מגזע אחר, לא הייתי שוללת את זה על הסף רק בגלל גזע, הגזע פשוט מסמן לי משהו, וזה ההבדל בני לבין הנאצים

Xumium

New member
אז העניין הוא..

...שאין כזה דבר "גזע" יהודי.. איך את יכולה להבדיל את ה"גזע" שלך מגזעים אחרים? (את צריכה לציין איזשהו מאפיין חיצוני שתוכלי להגדיר יהודים כגזע...)

Almost me

New member
לא נכון

גזע הוא השתייכות, נולדתי לאמא ואבא השייכים לדת היהודית = אני יהודיה, מה בחרתי לעשות עם זה הלאה זה משהו אחר לגמרי. לקחת את ההתייחסות לגזע של הנאצים ולהשליך את זה על המילה גזע זו שטות ובטח לקחת את המושג ולהחליט איך בדיוק לפרש אותו - המילה גזע באה לסמן את השורשים לא את הסממנים החיצוניים לשורשים (בלונדינים, או בעלי אף ארוך) והגרוע מכל לקחת מילה (גזע) ולהשעין תיאוריה שלמה עליה.... תתבגר, הכוונה שלי היתה השייכות שלנו, המוצא שלנו, השורשים שלנו- תבחר איזה מילה שמתאימה לך ואל תשקיע אנרגיה בקטנות

למבדה

New member
אהה.

הבהרה: הנאצים האמינו שהגזע מתבטא באופנים פיזיים, אבל זה רק ביטוי של ההבדלים בין הגזעים. החלוקה לגזעים היא לא לפי אורך האף. היטלר שהיה כהה וכו' היה ארי, כמו שהיו יהודים בלונדיניים ויפים שדווקא כן נשלחו למוות. ...היהודים הם לא גזע...

אריק ל

New member
הנאצים האמינו

שגזע=קבוצה אתנית, ולכן עשו הבחנה בין עם לעם, שטענו שהוא גזע נפרד. גזעים עצמם קיימים, אבל הגזעים האנתרופולוגים (קווקזואידים, נגרואידים ומונגולואידים) לא קשורים בכלל להגדרה הנאצית.

למבדה

New member
נעצים

הנאצים טענו שקיימים 3 גזעים: יוצרי תרבות (כמו: הגזע הארי) נושאי תרבות (כמו: היפנים) מהרסי תרבות (כמו: היהודים, הסלביים)

אריק ל

New member
החלוקה המדוייקת

יוצרי תרבות - העמים הצפון-מערב אירופאיים (ששויכו לגזע הארי דימיוני) נושאי תרבות - העמים הדרום אירופאים - איטלקים, טורקים, ספרדים, יוונים, וגם העמים האחרים שלא יוצרים ולא הורסים תרבות, בינהם היפנים. הורסי תרבות - סלאבים, והגזע השמי (ערבים ובייחוד היהודים). ההבדל הוא שהסלאבים היו אמורים להיות עבדים של ההארים, בעוד השמיים היו אמורים להעלם מהעולם.

Xumium

New member
היו הרבה יותר גזעים לפי הנאצים

את רק למדת על שלוש קבוצות כלליות.

Xumium

New member
אני לא זוכר כרגע...

...איזה עוד, אבל קראתי על זה ספר לפני איזה שנתיים. כמעט לכל עם באירופה היה איזשהו גזע או תת גזע, החלוקה, כמו שלמדנו אותה בבית ספר היא בכלליות באמת לשלושה קבוצות גדולות של "יוצרי תרבות", "נושאי תרבות", ו"מהרסי תרבות". תורת הגזע נבעה מעיוות תורת האבולוציה של דארווין, שנקרא אאוגניקה (או אאוגנטיקה, אני לא יודע איך זה בעברית...) שהוא ענף מדע שהתפתח על מנת "לשבח" כביכול את המין האנושי.

Almost me

New member
אני לא נאצית

ההתייחסות שלי למילה גזע היא כאל חלק מעץ.... העץ שלי

Xumium

New member
אז זה לא גזע...

קוראים לזה שורשים בעברית נדמה לי... המילה גזע היא בעצם Race שזה שיוך ביולוגי/ אנתרופולוגי לקבוצה גדולה של פרטים בעלי מאפיין חיצוני דומה (שחורים, לבנים, אסייתים כמו שהוסבר מקודם או אם את רוצה אצל כלבים פינצ'ר, טרייר, ביגל וכו'.)

למעלה