תעזרו לי

עמית בר

New member
אוףףףףףףףףףףףף

דבורי

New member
קשר אלים

ברור שקשר אלים משפיע, ונשמע שהיא זקוקה ליעוץ פסיכולוגי.

קשר אלים ומה אומרים לילדים

ואחרי הכותרת - שינוי נושא: ילד מאושר הוא ילד שאמא שלו מאושרת ושלמה עם עצמה. נכון נשמע פשוט? אז האמת - נשמע שקשר אלים הוא אלים קודם כל כלפי הבטחון העצמי של אותה אמא, ולכן, חבר טוב (כפי שהגדרת את עצמך) הוא זה שיידע לחזק את האמא עד כמה שניתן, ולתמוך לאורך כל הדרך (הארוכה מאוד). בתקופת משבר שחוויתי אחרי לידת בני בכורי, נטיתי להאשים את כל העולם, בעיקר משום ש**דיכאון אחרי לידה** (שנמשך כמעט שנה) הוא די הורמונלי, והייתי זקוקה לתירוצים ללמה אני כל כך מדוכאת. הרבה דברים שאינם קשורים התפרצו לתוך אותו קושי. נסה לעזור (פיסית) בטיפול היומיומי בצאצא, ולו על מנת לפנות לשעה או שעתיים את האמא מהלחץ הבלתי פוסק. תעשה אמבטיה, תעשה בייביסיטר, ושלח אותה לסרט ובירה עם החברות. אחרי שהיא תתחזק, יש סיכוי גדול יותר שהיא תמצא את דרכה עם הסיטואציה הקשה. עזרתי במשהו?

TWEETY =^.^=

New member
בדיוקקקקקק../images/Emo24.gif הנה הוכחה../images/Emo9.gif

האמת היא, שאהבתי את ההצעה שלך לעמית - תעשה לה ביביסיטר שתלך לסרט עם חברות ובירה
אחלה רעיון במיוחר הבירה

דבורי

New member
תשובות לידידה

1. הילד שלי לא שאל שאלה בנוסח הזה, פשוט בגלל שתמיד ידע בדיוק את סיפור הולדתו (בהתאם להבנתו באותו הגיל). אם האם לא מתיחסת למצב כאל אסון, גם הילד לא יתיחס לזה כך. 2. יש לי ילד אחד ועוד שניים בדרך.

ירון ג.

New member
מספרים לילד את האמת ../images/Emo110.gif

כמובן, האמת המתאימה לגילו, אבל לא להוציא גם לא מילת שקר אחת! לכל אחד/ת סיפור אחר, "לשקר אין רגליים" כל שקר שיצא למישהו מהפה יגיע בסופו של דבר לילד ויגרום לו לתסכולים.

תומילי

New member
רק את האמת

עמית תמיד כדאי לדבוק באמת גם אם לא נעימה כל כך. ברור שלילד קטן אפשר "לרפד" מעט אבל האמת עדיפה תמיד משקר או איזה סיפור שממציאים ואחר כך אי אפשר לצאת ממנו בשלום.חוץ מזה שלא לכל הילדים יש אבא או אמא. היום יש אין ספור סוגים של משפחות והרבה יותר קל היום להראות שהשונות לא נוראית כל כך. רעיה

למעלה