תקופה קשה

tulkin

New member
תקופה קשה

אז זה התחיל כמו כמה ימים. היה ברור לי שאחרי שבועיים זה יעבור. לכל היותר. אבל זה נמשך כבר יותר מ3 וכבר אי אפשר להתעלם.
העומס בעבודה גדול בהרבה מהרגיל. הלחץ גדול. קם כל בוקר מוקדם. יוצא לעבוד. חוזר מאוחר. מותש לגמרי. נרדם. אין זמן להליכות. אין זמן לספורט. התזונה עדיין בסדר. אבל אין זמן לדאוג לעצמי.
והסוכר? בהתאם. כבר שלושה שבועות לא ירד מ100. איזה 100. 120-130 בממוצע. והיום קמתי עם 140. לא קרה כבר המון זמן. לפחות שנה. וזה לא שמצב הסוכרת החמיר. באופן יוצא דופן הצלחתי לצאת להליכה ארוכה בשישי. שעה הליכה והסוכר ירד מ150 ל100 בלי בעיה.
אבל אין זמן. אין כוח. אין מצב רוח. אני גם מצפצף על הדקירות. לא מודד מסודר. ממש אין לי כח לנהל את המחלה. ובשביל מה למדוד, אני עושה משהו אחרת אם יוצא 150? אני מתכוון, חוץ מלהרגיש רע עם עצמי. פעם הייתי קם ויוצא להליכה. עושה משהו. לא נותן למלחלה לנהל אותי. בשבועות האחרונים כבר אין כוח. דכאון שכזה שהשתלט עלי.

ברור מה צריך לעשות. הצעדים עצמם נורא פשוטים ונורא אפקטיביים. אבל פשוט אין לי כח.
לא יודע למה אני מספר את כל זה. אולי בשביל איזון. כדי שאחרי כל סיפורי הגבורה וההצלחה נזכור שלפעמים פשוט נגמר הכח. וזה מעצבן בלי קשר (כי אין זמן להיות עם הילדים, וכשיש, אז אני נהנה ממנו הרבה פחות, וגם הם.. ואין זמן לנגן בפסנתר ועוד ועוד). אבל אלה הרגעים בהם המחלה הזו היא ארורה במיוחד. כי לא רק שכל שגורמים חיצוניים (עבודה ולחץ גבוה) מפריעים לך בחיים, הפאקינג לבלב שלך לא משתף אתך פעולה.

mrkorr

New member
כל הכבוד לך על השיתוף ועל הכנות

ועל האפשרות שאתה נותן לראות אותך גם במצב פחות ממה שהתרגלתי לקרוא ממך.
אלו "הדברים הקטנים" שמשפיעים הכי הרבה על האיזון ואלו הדברים שאף רופא, אחות או דיאטנית לא יעזרו.
אלו הדברים שלעולם לא ישאלו עליהם בסקרים של סטודנטים.
אלו הדברים שלעולם לא יוזכרו בפוסטים של השרלטנים למיניהם.
אלו הדברים ששמורים רק לנו, מנהלי המחלה.
וזה יהיה ככה תמיד כניראה.
אז שיהיה לך המשך ניהול... לפעמים קצת פחות לפעמים קצת יותר (עוד מעט האביב מגיע וחופש פסח ופריחות וחד קרן מחליק על קשת בענן
).
העיקר שאתה אמיתי, כלפיך וכלפינו. ותודה!

אבו זקן

New member
זכור את פרודו בגינס!

תקופות קשות כאלה הן חלק בלתי נמנע מהחיים של כולנו: אנשים, הוביטים ואפילו אורקים. כל מה שביכותנו לעשות הוא לשנן את המנטרה "זה יעבור!" גם בימים בהם נראה כאילו המצב הזה לא ישתפר לעולם - זה טיבו של דכאון, שהוא מעוות את החשיבה ומתחזה למשהו נצחי. הוא לא. אין גם שום בושה להסתייע בתרופות עד יעבור זעם (קבל וידוי: הייתי שם, והן עזרו לי).

מקריאת הפוסטים שלך כאן אני מכיר אותך מספיק כדי להיות בטוח שתוך חודש לכל היותר נקרא כאן פוסטים הפוכים, עם הרבה אופטימיות ועם סוכר נמוך. בינתיים אל תהסס לשתף אותנו גם בפוסטים העגומים יותר, אף אחד לא נמצא כאן על תקן של סופרמן (וכידוע גם ההוא שהיה על התקן הזה לא גמר טוב...).

Dave1972

New member
אוי, איך אני שמח שכתבת את זה...

גם אצלי המצב נורא דומה לשלך. אמנם אני לא מוותר על ה-10-ק"מ-ריצה-שלוש-פעמים-בשבוע-שלי. אבל כן מרגיש שזה עולה לי בבריאות, בזמן שאין לי, במשפחה שמתרגזת שאני נעלם לשעה וחצי, שלוש פעמים בשבוע על חשבונם וכו'...
&nbsp
אז עם הספורט אני דווקא בסדר. אבל האוכל... אוי האוכל. פתאום זה נורא קשה. לא מצליח להתאפק מלתחוב יד לקורנפלקס של הילדים ולאכול חופן. ואז עוד אחד. ועוד אחד. או את העוגה של שבת שהבטחתי לעצמי לא לגעת בה.
&nbsp
אז נכון, אני לא חזרתי למה שהייתי לפני כן. עדיין לא נוגע בלחם במשך השבוע. לא פסטה (מלבד פעם אחת שגמרתי חצי סיר עד שאשתי עצרה אותי). לא מתוקים (מלבד הבת מצווה של הבת שלי שגמרתי חצי מהמתוקים לבד). לא פירות (אבל יש ערבים שאני יורד על 2 פומלות ו-4 מנדרינות בבת אחת). אבל העיקר שאני לא שותה את הקפה שלי עם חלב (אלא משקה שקדים) או עם סוכר או ממתיקים.
&nbsp
את הבדיקות אני עושה בערך פעם ב... שבוע/שבועיים. יש מין דכאון כזה באוויר גם אצלי. אני חושב שזה החורף. אני אחד שאף פעם לא היה לו קר (שכבות שומן עושות נעים). עכשיו, עם 12 קילו פחות (לפחות על זה אני מצליח לשמור בזכות הספורט), כל הזמן קר לי. ובאופן טבעי אני מחפש את האוכל שיחמם אותי.
&nbsp
בסוף החודש הזה (או שמא הבא?) יש לי עוד בדיקת A1C. כבר ברור לי שאני לא אראה 5.7 כמו באחרונה ובטח לא נמוך מזה. אני כועס על עצמי. כל ערב מחדש. וכל פעם יש משהו שאני מצליח לדפוק.
&nbsp
במילה אחת - אוףףףףףףףףף!

אבו זקן

New member
ראה מה כתבתי לטולקין ידידנו

אין מה לעשות, יש תקופות של שפל, של דכאון, של נפילות, של "נשבר לי" ושל "אי אפשר לחיות ככה לנצח". הן עוברות. כשנמצאים בעיצומה של תקופת שפל כזאת קשה להבחין בכך שבתמונה הכללית זאת רק מהמורה שצריך לעבור, והמגמה הכללית היא מגמה של שיפור. אני יודע שזה זמן לא טוב לתזכורת, אבל אנחנו רצי מרתון, וברור שפה ושם ניתקל ב"קיר" שנראה בלתי עביר, אולי נעבור להליכה ואפילו לעמידה - אבל אז נאזור עוד קצת כוח ונוכל להמשיך. הסיבה, אם צריך להזכיר, היא שאנחנו לא רצים כדי לקבל פרס אלא כדי לשמור על בריאותנו ועל חיינו. זה מוטיבטור די חזק גם אם לפעמים הוא מתחבא מתחת לשכבות של אפיסת כוחות.

אוקיי? נחת קצת? קדימה, תתחיל ללכת לאט לאט (למשל ע"י כך שהשבוע אתה אוכל רק רבע סיר פסטה ועוצר את עצמך בלי עזרת האישה. אולי כדאי לך אפילו לתכנן מראש את סעודת השחיתות השבועית, אבל לא להשתולל איתה מדי).

Dave1972

New member
אתה צודק, ואני יודע את זה, אבל...

אני בטוח שגם טולקין יודע את זה. העניין הוא איך מנהלים את הזמנים האלה. מבחינתי, גם ימים כאלה צריכים להיות במודע.
אתמול למשל, הגעתי הביתה ומייד ריח של צ'יפס (בתנור) עלה באפי. לא התאפקתי ולקחתי 2. ועוד 2. גמרתי עם איזה 15.
מבחינתי זהו. סגרתי את הערב. לא מעוניין לאכול יותר.
אבל היה מוקדם יחסית ובהמשך דחפתי אוזן המן. ואז עוד אחת.
טוב. הפעם באמת זהו.
אבל אז רק גמרתי את הקורנפלקס. נו, זה היה רק הסוף של השקית ורציתי לפנות מקום בארון.
אבל זהו. באמת שזהו!
טוב, רק עוד 2 מנדרינות.
ומאז אני לא זוכר יותר כלום. נראה לי שנרדמתי מעודף סוכר.
&nbsp
אוףףףףףףףףףף...

oritta17

New member
מנדרינות עמוסות בסוכר,עדיף לאכול תפוח וחופן אגוזים.

oritta17

New member
מה עדיף ,לווותר על הטעים ולחיות,או להמשיך ולוותר על הלבלב?

oritta17

New member
כבר אמר שלמה המלך:"מיהו הגיבור הגובר על יצרו"(תאווה-למתוקים)

tulkin

New member
לפחות אני עדיין מצליח לשמח אנשים.

(יושב ברכבת בדרך מהעבודה עם 180 סוכר בדם. האם יהיה לי כוח לצאת לרכיבה לילית. האם אספיק לראות את הילדים לפני שיירדמו?)

אבו זקן

New member
אני חושש ש...

החמצת את הנימה הסרקסטית אצל טולקין.
מהמקום בו אתה נמצא כרגע אולי קשה לך לראות, אבל הכותרת של ההודעה שלך שאומרת "אני שמח ש..." בתגובה עלולה להתקבל לא טוב כשהיא באה בתגובה להודעה שמדברת על "מצב קשה".
אין לי שום ספק שלא התכוונת לשום פגיעה שהיא, ואני יודע שגם טולקין מבין את זה, אבל חשבתי שכדאי ליישר את ההדורים. מהתוכן של ההודעה שלך ברור לגמרי שאין כאן שום שמחה לאיד או משהו דומה, אלא מעין אנחה קלה של שותפות גורל.
אה, ותפסיק כבר עם הצ'יפסים האלה.

Dave1972

New member
אוי!

שמחה לאיד? ממש לא!
אתה יודע כמה פעמים חשבתי לכתוב בעצמי הודעה כזו ולא ידעתי איך?
פשוט הרגשתי שהוא משמש לי כשופר. ממש לא שמח לאיד.
אתה יודע שאני אוהב אתכם.
והצ'יפסים - אי אפשר לעשות שלא יהיו טעימים?

oritta17

New member
רוצה מתכון לצ'יפסים ערך גליקמי נמוך ?

תכין צ'יפס מבטטה ,זה יוצא טעים מבלי להזיק.

Dave1972

New member
תודה. יש לי בעיה אם המילה "תכין"

בדרך כלל אנחנו משתמשים בצ'יפס קפוא שאנחנו קונים בסופר.
עכשיו לעמוד ולהתחיל לקלף בטטות... אוף...

tulkin

New member
תכין לעצמך שתי טובות...

א' אל תאכל צ'יפס מוכן מהסופר
ב' אל תאכל צ'יפס מבטטה
בשניהם יש הרבה יותר מדי פחמימות בשבילך, ובראשון יש גם, אני מניח, חומרי עיבוד ושימור האופייניים למוצרי מזון תעשייתיים.
&nbsp

oritta17

New member
בהטטה מכילה שפע ויטמינים חיוניים,,

וכדאי להינות משפע הערך התזונתי שבה,
בטטה והתועלת הבריאותית:
הבטטה מכילה הרבה אשלגן ,שחשוב לגמישות השרירים ולמניעת התכוצות.
לבטטה שפע זרחן וסידן - החשובים לשלד, לעצמות ,לשיניים.
והרבה ויטמין A שחשוב לראייה.
הבטטה מכילה את קבוצת ויטמין B-החיוניים לתפקוד חילוף החומרים,
ולפעילות תקינה של המערכת העצבית.
וכמובן לאכול במינון,בטטה אחת בינונית ,בארוחה,(ולא ענקית).
אכילת בטטה מידי פעם, במינון הנכון,תועיל לגוף מאוד ותעשיר אותו בשפע והיטמינים הדרושים.
הדיאטנית רשמה לי בתפריט את הבטטה ,כבעלת ערך גלוקמי נמוך .

למעלה