את כל הויטמינים המצויינים האלה אפשר למצוא
במקורות פחות פחמימתיים.
בטטה פשוט מפוצצת פחמימות. מושג האינדקס הגליקמי הוא בדיחה ורלוונטי אך ורק לסוכרתיים סוג 2 בתחילת דרכם, שעלו רק קצת מעל הרף המאוזן, ושפיזור הפחמימות באופן אחיד יותר, יוריד אותם מתחת לקו האיזון הוירטואלי.... אבל אוי ואבוי, פיזור הפחמימות לאורך זמן יגרום להם לרמות אינסולין גבוהות מסביב לשעון, ולהגברת תנגודת האינסולין, ואז להחמרת המצב כך שפיזור יפסיק לעזור להם. והם יתפלאו "איך זה קרה, הרי עשיתי בדיוק מה שאמרו לי לעשות".
 
חייבים לוותר על המון פחמימות, ובטטות הם בקו הוויתורים הראשון, יחד עם אורז פסטה לחם ושאר מוצרי מאפה. כלל האצבע שלי לסוכרתיים בתחילת דרכם הוא לא להכניס לפה מוצרי מזון שמכילים מעל 20גרם פחמימות ל100גרם מוצר (במזון מוצק. בשתיה הסף הוא 3-4 ובכלל עדיף להימנע בכלל מפחמימות במשקאות. מים זה המשקה הטוב ביותר). זה אפילו לא מתקרב למה שנקרא אח"כ תזונה דלת פחמימות שם הגבלת הפחמימות אפילו גבוהה יותר. אבל זה נותן גבולות מאד ברורים ומאד מועילים ככלל אצבע לתזונה טובה לסוכרתיים.
 
במקורות פחות פחמימתיים.
בטטה פשוט מפוצצת פחמימות. מושג האינדקס הגליקמי הוא בדיחה ורלוונטי אך ורק לסוכרתיים סוג 2 בתחילת דרכם, שעלו רק קצת מעל הרף המאוזן, ושפיזור הפחמימות באופן אחיד יותר, יוריד אותם מתחת לקו האיזון הוירטואלי.... אבל אוי ואבוי, פיזור הפחמימות לאורך זמן יגרום להם לרמות אינסולין גבוהות מסביב לשעון, ולהגברת תנגודת האינסולין, ואז להחמרת המצב כך שפיזור יפסיק לעזור להם. והם יתפלאו "איך זה קרה, הרי עשיתי בדיוק מה שאמרו לי לעשות".
 
חייבים לוותר על המון פחמימות, ובטטות הם בקו הוויתורים הראשון, יחד עם אורז פסטה לחם ושאר מוצרי מאפה. כלל האצבע שלי לסוכרתיים בתחילת דרכם הוא לא להכניס לפה מוצרי מזון שמכילים מעל 20גרם פחמימות ל100גרם מוצר (במזון מוצק. בשתיה הסף הוא 3-4 ובכלל עדיף להימנע בכלל מפחמימות במשקאות. מים זה המשקה הטוב ביותר). זה אפילו לא מתקרב למה שנקרא אח"כ תזונה דלת פחמימות שם הגבלת הפחמימות אפילו גבוהה יותר. אבל זה נותן גבולות מאד ברורים ומאד מועילים ככלל אצבע לתזונה טובה לסוכרתיים.