תקיפה בסכין באוניברסיטת חיפה

miziel

New member
תקיפה בסכין באוניברסיטת חיפה

מישהו ראה\שמע על המקרה או יודע מה נהיה עם הבחורה שתקפה עם סכין היום בקפה דשא?

miziel

New member
האוניברסיטה איננה בטוחה לסטודנטים

בחורה, מה שנקרא "פריקית" ישבה עם שתי חברות בדשא כשהיא מניפה ומשחקת עם דגל ישראל מוכתם בצבע אדום דם. בחור אחד מתוך חבורה שישבה ליד התעמת איתה בטוענה שהיא משפילה את הדגל - הוא שירת בצבא והוא לא מוכן לראות זאת. לאחר סירובים תוקפניים מצידה להצניע את הדגל או "לעוף מפה" בהמלצות תוקפניות כמעה של אותו בחור, הוא המשיך ואמר לה "או שאתה קמה והולכת או שאני לוקח לך את הדגל". הוא קם אליה וחטף לה אותו, בתמורה היא שלפה סכין תוך כדי צעקות וצרחות (מה שנקרא היסטריה"). בחור אחר שהיה באיזור והבחין במתרחש תפס אותה מאחור והשכיב אותה על הרצפה. חברותיה ניסו להרגיע אותה אך למען האמת יותר ניסו להגיד לבחור שיחיזר לה את מה ששלה כיוון שהיא עדיין היתה אחוזת התרגשות. לאחר דקותיים, כשהשאר היו עסוקים בדיבורים, הבחורה חטפה לבחור את הטלפון שהיה זרוק על הריצפה זרקה אותו אל מעבר למעקה לכיוון מורד ההר וברחה בריצה משם. את שמה לא הצליחו בדיוק למצוא,אולי רק את שמה הפרטי, למיטב ידיעתי. הגיעה ניידת ביטחון לאחר כ 20 ד' אך אינני יודעת מה עלה בגורל הפרשה. בזמן המקרה עצמו, בדיעבד, אולי היה נכון לכבול אותה בו במקום ולהביאה לאחראי מטעם האוניברסיטה אך היתה אווירה של ביה"ס, כלומר, טוב נו עוד ילדה מופרעת כולנו ראינו כבר כאלה (וגם הסכין היתה סכין מטבח ארוכה ולא איזו להב פושעים שחור ומפחיד..). מה עושים מכאן, האם נמשיך להסתובב בתחושה שהבחורה עלולה להתעצבן גם עלינו יום אחד ולשלוף סכין ( להגנתה כדאי לציין שהיא לא ניסתה לדקור, התרשמתי שהיא הוציאה את הסכין בשביל לאיים )? האם אני מגזימה כשאני אומרת שהמקרה חמור וחשוב עד לרמה של עיתונות והצהרה של נשיא האונ' או לפחות של אחראי על ביטחון הסטודנטים? אם יש לכם דעה או רעיון קונקרטי מה צריך לעשות עכשיו אחרי שהמקרה התרחש, אנא כיתבו.

stkachov

New member
רעיון קונקרטי

לבטל את אגרגת השמירה שאנחנו משלמים לשווא. מילא היא לא מועילה לכלום, ונועדה רק לכסתח. עכשיו מה שצריך לעשות זה שאותו בחור יגיש תלונה במשטרה, ומי שמזהה את אותה הבחורה שידווח על כך.

amitk80

New member
הנה דעתי בנושא

קודם כל מאד מצער שדבר כזה מתרחש באוניברסיטה. האוניברסיטה כבר מזמן הפכה לקרקס שבה כל אחד עושה מה שהוא רוצה. לצערי אין דין ואין דין במקום הזה. לגבי האירוע עצמו, קודם כל יש להשעות את הסטודנטית כיוון שאין לה שום סיבה להסתובב עם סכין. זה מוגדר כנשק (בעוד שמותר להסתובב עם גז מדמיע להגנה עצמית). יש לדרוש את השעית הסטודנטית ואפשר למצוא מאיפה היא. בתוך הקמפוס יש מצלמות שמצלמות את אשר הולך באוניברסיטה (יש מסרטות של הבטחון שלדעתי נמחקות כל שבוע). צריך לקום להתארגן ולדרוש שיעיפו את הסטודנטית הזאת או לפחות ישעו אותה. כל עוד הנושא חם צריך לנקוט פעולת ענישה חזקה מכמה סיבות: 1. כדי שלא תפנה את הסכין כלפי סטודנטים אחרים כמו שתיארו פה. 2. להשיג הרתעה 3. להחזיר לסטודנטים את תחושת הבטחון. זה התפקיד שלנו כסטודנטים לדרוש זאת מהנהלת האוניברסיטה ומאגודת הסטודנטים. אם זה לא יעשה אז לצאת להלחם על זה. בנוסף יש כמובן להגיש תלונה במשטרה ונגד האוניברסיטה כיוון שזה קרה בשטח האוניברסיטה.

miziel

New member
למי ניתן לפנות

תוכלו לתת לי טלפון של בעל תפקיד מטעם האגודה או האוניברסיטה שניתן להעביר לו את הפרטים? תלונה במשטרה צריך להגיש הבחור שהותקף. שוב, אינני בטוחה אם הוא התלונן כראוי (תחושה שלי - לא) ואם לקחו את המקרה ברצינות או שעלי להתקשר בעצמי.

stkachov

New member
למה אין?

אפשר לפנות למחלקת הבטחון ולדווח על האירוע.

yaeli008

New member
הממ

המאבטחים שם יושבים ככסתח. פשוטו כמשעו. מחממים כיסא..

אני גם חושבת ככה!!

ה"שמירה" באוניברסיטה היא בדיחה לעצמה.. הבודקים בבניין הראשי בודקים אחד כן אחד לא, השומר בבניין רבין איזה יום אחד צעק עליי על זה שלא הנחתי את התיק על השולחן אלא פשוט החזקתי אותו. גם כן זה, חושב את עצמו כמו איזה "סופ נאצי" חסר חיים. עוד משהו - לדעתי זאת בושה שסטודנטית תבזה כך את הדגל בעוד האוניברסיטה היא מוסד מעורב. אני גם בעד לבטל את תשלום השמירה, הוא גם ככה גבוה מדי ועם כל האוטובוסים שנכנסים לשם כבר אי אפשר לדעת..

לדעתי מגזימה

הבחורה בצעה עבירה (יכולי להיות אפילו יותר מאחת) והיא צריכה לשאת בעונש. אבל גם הבחור ממש לא טלית שכולה תכלת. כי עם כל הכבוד, אין לו שום זכות לבוא ולקחת בכח רכוש של מישהו אחר, גם אם המשהו הזה קצת פוגע בו. לגבי העיתונות וכו'-לא יודע, אבל נראה לי שבגלל שתכלס בסוף לא היה כלום, זה לא יעניין יותר מדי. לגבי מה אפשר לעשות? שום דבר מיוחד מעבר ללהגביר את האכיפה של החוקים הקיימים, בדיקה אולי טיפה יותר קפדנית בכניסה (למרות שגם זה שטויות) וענישה חמורה של עבריינים. מעבר לכך , אין יותר מדי מה לעשות. הפתרון האבסולוטי היחיד זה הצבת גלאי מתכות בכל כניסה, אבל זה לא ממש ישים. מעבר לאווירה שזה יצור, זה גם יגרום לתורים וללחצים בכל הכניסות ולעוד יותר בלאגן.

IdanXP

New member
כרגיל... לא ממש הפתעת בתגובה שלך...

תארתי לעצמי שבגלל שכביכול מעורבות פה גם דיעות פוליטיות, תצא נגד הבחור. ולצורך העניין... שום דבר אבל שום דבר לא מצדיק שליפת סכין ! לא משנה אם הוא לקח או לקח את הדגל הזה. לקיחת רכוש זה עדיין לא שימוש באלימות וזה לא מאיים על חיי אדם, יש הבדל גדול. אם היא הייתה כמה והולכת ונותנת לו לקחת את הדגל (או מה שזה לא יהיה) ומגישה אח"כ תלונה על אותו בחור, הייתי תומך בה ב 100%. אבל ברגע שהיא הגיבה כמו שהיא הגיבה, מה שאותו בחור עשה מתגמד לחלוטין לעומת מה שהיא עשתה. תסתכל על המקרה בראייה אובייקטבית ועזוב את זה שמדובר פה בדגל.

amitk80

New member
אני מצטרף אליך

במה שאתה כתבת. באיזו זכות הבחורה הזאת שולפת סכין? ככה מתמודדים עם בעיות? וואלה אולי אם הערבים יפגינו נגד מדינת ישראל אני אזרוק עליהם חזיז ונפתור את הבעיות? ? ? מדובר פה בשימוש בנשק חם וצריך לעצור את זה לפני שאנחנו נהיה כמו המוסדות בארה"ב שיורים בסטודנטים בלי חשבון. השמירה היא באמת בדיחה. יש מקרים שאפילו בכלל לא בודקים את התיקים. צריך להגביר את השמירה כדי שסטודנטים ירגישו כי המקום הזה בטוח יותר. מאותה סיבה שהבחורה שלפה סכין היא יכלה גם לדקור את הסטודנט. הסטודנטית לפי מה שהבנתי היא מעורערת בנפשה והיא חייבת טיפול. ומר רק רצה מסטיק בומבה מה הבעיה של הבחור? שהוא לא נתן שיבזו את הדגל? תגיד לי מעניין אם היית ככה מגיב אם היו משום מה מכתימים את דגל פלסטין בדם? במקום לחלק פה הוראות תלך לחברים הבני דודים שלך ותורה להם על ביטול ההפגנה המכוערת לציון יום הנאכבה. הערבים כל פעם מנסים להדליק את הקמפוס ויום אחת באמת מישהו יפצע. אם כל כך רע להם לחיות פה ואנחנו מדינה כובשת מדוע הם חיים פה? מדוע הם לוקחים בידים מלאות את הכסף של ביטוח לאומי? אם המדינה מחורבנת אז למה הם נעזרים בשירותים שלה? אני אגיד לך למה, כי נוח להם! נוח להם לירוק לבאר שממנה הם שותים. יום אחד הם ימצאו את עצמם בלי מים בבאר. אפילו גינוי על ירי הגרדים על אשקלון שפצעו 80 איש לא שמעתי מילה ממך! בכל אופן לדעתי יש להעניש את הסטודנטית בחומרה.

stkachov

New member
ממך גם לא שמעתי גינוי

על ירי הגרדים(אגב מדובר בטיל גאד אחד ולא כמה) על אשקלון שפצעו 80 איש. מה הנקודה שלך?

amitk80

New member
אני ועוד איך מגנה את זה

ואתה יודע למה אני מגנה את זה (ואני עכשיו אומר לך שאני מגנה את זה בתוקף) כי הם יורים כדי להרוג אזרחים בכוונה. תאמין לי שאני מרגיש את זה טוב מאד ומזדהה עם חבר שלי שגר שם ומופגז.

איך הגעת לערבים לעזאזל?!

ואיך "הם" קשורים בכלל? איזה הוראות? מה קשורה הנאכבה (שצריך להכיר בה ד"א) ? והכיבוש? ואפילו את אשקלון הצלחת לדחוף בסוף! יש עוד משהו ששכחת אולי? הצונאמי בתיאלנד, רידת האדמה בסין, עצמאות קוסובו ועוד. נראה לי גם זה קשור לשרשור. למה לא ראיתי גינויים ממך על קוסובו שהכריזה עצמאות חד צדדית?? אתה לא מתבייש?? לך לחברים שלך הלאומנים בקוסובו ותפגין נגד סרביה או משהו כזה!!! איך כל זה קשור? בדיוק כמו שפריקית שמוציאה סכין קשורה לכיבוש ולביטוח הלאומי...

למעלה