תקיפה בסכין באוניברסיטת חיפה

amitk80

New member
סליחה???

למה אתה חושב שצריך להכיר ביום הנאכבה? ? חביבי הם קמו ועזבו בזמן המלחמה (שהם אלו שהתחילו את המלחמה נגדנו). מי לא הסכים לקבל את תוכנית החלוקה, הערבים או היהודים? ה-ע-ר-ב-י-ם! למה לגנות את קוסובו על הכרזת עצמאות חד צדדית? אני אעשה לך את ההקשר כי כנראה לא הייתי מספיק ברור. ההקשר הוא שמי שנוהג באלימות צריך לטפל בו ביד קשה (שליפת סכין, הפצת חומר הסתה באוניברסיטה שידידך הטובים עושים מידי יום ביומו). תאמין לי שאם יהודי היה מרים יד על ערבי הייתי מגנה את זה ומה שהיה קורה אחרי זה כל הקמפוס היה בוער, אבל אם ערבי היה מרים יד על יהודי אני בטוח במאה אחוז שלא היית מגנה את זה.. אולי לך ולויטלי לא נעים לשמוע את האמת, אבל עצם העובדה שאתה תומך בהקמה מדינה פלסטינאית עכשיו לא תפתור את הבעיה כלל. יצאנו מעזה (והלכה למעשה יש סוג של מדינה פלסטינאית) עדין הם ממשיכים לירות עלינו. זה מראה שאי אפשר לעשות שלום עם הפלסטינאים ולא פלא שהם עם שסובל כבר למעלה מ 60 שנה. כאשר הם עשו בלאגן בירדן, חוסיין הרג שם אחד אחד בלי רחמים, במצרים היו שוחטים אותם, בלבנון עכשיו שוחטים שם אחד את השני (אפילו סניורה אמר שהוא מעדיף את האויב הישראלי על פני חיזבאללה). בסוריה בשנת 2005 כאשר היו התפרעויות בחאלב אז כוחות הביטחון הסורים הרגו בלי רחמים. תשמע העם הפלסטינאי זה עם של אנשים שעושה פה צרות לכולם (ולא פלא שאף מדינה לא רוצה אותם). אמרתי לך, אם כל כך חרא לך לחיות פה ודופוקים את הערבים למה אתה חי פה? מישהו מחזיק אותך בכוח? אני מוכן לקבל חופש ביטוי אבל עד גבול מסוים והוא עד גבול הבגידה. לי היום קשה להאמין להם בגלל שחלקם מסיעים מחבלים שהורגים ישראלים, הם מעבירים להם מידע מודיעיני, הם תומכים ביום הנאכבה ששולל את ההכרה במדינת ישראל, הם משמיעים סיסמאות נגד המדינה, הם מחלקים חומרי הסתה נגד המדינה והצבא. ומה לעשות, אתה בעיני מסמל את המשת"פיות כנגד המדינה. אתה רוצה את האמת בפנים, קיבלת אותה. אני מכבד אותך בתור בן אדם, אבל בעיני תהיה אזרח שפוגע במדינה הזאת ויורק על הערכים שלה. אומר לך את זה בשיא הכנות.. באותו אופן אתה יכול לבוא ולהגיד עלי שאני קיצוני בדיעות שלי ואין לי שום בעיה עם זה. תאמיין לי שיש בחוג שלי סטודנטים ערבים שאני והם לא מסכימים על הדיעות אבל אנחנו יודעים לבוא וללחוץ את היד ולעזור אחד לשני בלימודים למרות הדיעות השונות.

עזוב...

מילא את פאשיסט, אבל גם ...... ? תשמע, דוגרי אין לי כח להתווכח עם השטויות שלך ועם הרטוריקה הפאשיסטית שלך. רק תדייק בעובדות. הנכבה לא שוללת את קיומה של מדינת ישראל. ולא, לא כל התושבים עזבו מרצונם, חלקם אכן גורשו וחלקם ברחו מחשש למלחמה וכו'. נכון, היו גם מגמות הפוכות והפצרות של מנהיגי הישוב היהודי להשאר בבתים, אבל אי אפשר להתעלם מככ הרבה פליטי מלחמה. מעבר לכך, מדינת ישראל לא מכירה בנכבה בגלל סיבה עיקרית אחת-הכרה בנכבה פרושה הכרה חלקית לפחות בזכות השיבה, וזה כבר הרבה יותר בעייתי. וזהו, מבחינתי פה נגמר הדיון. אין לי שמץ איך מפריקית שמאיימת בסכין הגעת לערבים ולנאכבה ולכל שאר הסיפור, ולכן אני באמת לא מעוניין להמשיך בקרקס הזה.

IdanXP

New member
עמית באמת קצת חרג יותר מדי

מהדיון המקורי ואני גם לא מבין איך הוא הגיע לכאן. אבל תגוונו קצת עם כינויי הגנאי. נמאס כבר לשמוע את המילה פאסיטש על כל נטיותיה. חבל שלא קראת לו כבר נאצי וזהו... לפחות היינו זוכים לראות את חוק גודווין מתקיים. אה אופס, הכנסתי את המילה "נאצי". אז חוק גודווין באמת מתקיים. ראית מה זה....

../images/Emo6.gif

רק שזה לא כינוי גנאי. אם יש מולך קומוניסט ואתה קורא לו קומוניסט, האם זה כינוי גנאי? לא. אותו כנ"ל כאן. ותראה מה מצאתי הבוקר בוואלה: http://news.walla.co.il/?w=//1282584 (תתכונן לעוד נאום חוצב להבות על הערבים, הבט"ל והמשת"פים....)

IdanXP

New member
אני חושב שכבר קראתי

מאמר דומה שמביע דיעה על הזדהות שלנו עם הנכבה. המאמר שצירפת מאוד דומה לו ברעיון (מן הסתם) וגם בניסוח. מן הסתם אני גם לא מסכים עם הרבה דברים שהכותבת כתבה. אני לא רוצה להיכנס לדיון על הנכבה עצמה על מה ולמה, אבל כן להגיד, שההפגנות שנערכות באונ' מראות רק במעט את סו-קולד הפגנת הזדהות. הן נעשות תוך שירי ההמנון הלאומי הפלסטיני, הנפת דגל פלסטין וקריאות כאלה ואחרות שכל אלה רק נועדו להתגרות ו"להבעיר אש". (מעבר לעובדה שחלק מההפגנות גם נערכות בצורה בלתי חוקית). ככה לא מראים הזדהות "שקטה" וככה לא מראים כאב. ביום השואה כשאני מזדהה עם קורבנות השואה (ואני לא מנסה לערוך כאן השוואה לנכבה חס וחלילה) אני לא מחפש להתגרות בציבור הערבי או ציבור אחר לצורך העניין ומזדהה עם השכול והכאב באופן אישי (וציבורי) - ושניהם נעשים באופן שקט ועצוב. לא כך נראת ההזדהות של הערבים עם הנכבה, אלא יותר כמו התגרות מתוך דחפים אחרים. אם הם מחפשים שאני אזדהה איתם אז מאוד כדאי להם לשנות את דרך הגישה שלהם לציבור היהודי ואת הדרך שבה הם מבקשים הזדהות כי ההפגנות באונ' למשל - לא רק שלא גורמות לי להזדהות אלא מובילות אותי בצורה חדה לכיוון רגשות אחרים. ככה לא משיגים אמפתיה. לגבי הפשיסט, קומוניסט ושאר ***סט, אתה צודק שאם עומד מולך קומוניסט תקרא לו כך. אבל עצם זה שאתם קוראים לכל אחד עם דעה שונה משלכם - פאשיסט, אז זה קצת מאבד את המשמעות מאחורי המילה וגורם זילות מסויימת לאותה הגדרה. לא כל אחד שיש לו דעות ימניות הוא פאשיסט וזה קצת מאוד מוגזם וקיצוני לקרוא לו כך. אני די בטוח ששנינו נסכים שמוסוליני היה פאשיסט. להשוות את עמית אליו זה מוגזם יתר על המידה ואם מוסוליני היה שומע שעמית פאשיסט אז הוא קצת היה מתהפך בקברו אם היה יודע שככה נראה ה"פאשיזם" בימינו חחחח :) אז תקרא פאשיסט למי שאתה רוצה, אבל אולי כדאי שתחשוב קצת אם הוא באמת כזה לפני.

פאשיזם (מס' הגדרות מויקי)

המדינה כערך עליון - קיימים רצון לאומי ומטרות לאומיות שהמדינה דואגת לקיומם. לפיכך יש למדינה ערך מוסף מעל לערכם של הפרטים המרכיבים אותה. המדינה הפשיסטית היא מהות הכול והיא הדואגת גם לפרטים. לכן מותר לה לעשות הכל, למען העם. הפרטים במדינה מעניקים לה את חירותם מרצון. המדינה היא נצחית וכך גם משטרה הטוטליטרי דיקטטורי. התנגדות לדמוקרטיה, קומוניזם וליברליזם - הפשיזם דוגל בהגשמת יעדיו באמצעות הסכמה בין המרכיבים השונים של האומה, כאשר המדינה בראשות המנהיג והמפלגה הם הסמכות העליונה בתפקיד של פוסק אחרון. צורות השלטון הדמוקרטיות או הליברליות אינן מתאימות לניהול נכון ותקין של המדינה. הדמוקרטיה התומכת בשלטון העם מגבילה את השלטון, לכן היא מהווה איום על שלמות העם וביטחונו. הליברליזם אינו מאפשר למנהיג לפעול בחופשיות. השוויון, החירות וחופש הדעה נוגדים את רצונו של השליט לפעול למען העם. יש רק אמת אחת בלעדית המגולמת בפשיזם. הקומוניזם, אף שהוא דומה בצורת השלטון הדיקטטורית, בהיותו בעד מלחמת מעמדות ובעד סולידריות מעמדית בינלאומית, סותר את שיתוף הפעולה והסולידריות הלאומית בהם דוגל הפשיזם. המלחמה היא הגילוי הנעלה ביותר של האדם ומייצגת ערכים חיוביים ככוח, גבורה, הקרבה וכדומה - הפשיזם אינו מאמין בשלום. מדינה שאינה נאבקת תתנוון ותיכחד. מלחמה שומרת על חוסן וכוח ומבטאת גבורה, עוצמה ואומץ. אז צודק, אולי הוא לא נופל בכל ההגדרות אבל בעיקריות שבהן בוודאי שכן. דעות ימיניות הן לרוב פאשיסטיות או לפחות גזעניות. ההבדל הוא שהימין "המתון" עוד מנסה להתוות היגיון מסוים ולהסוות את הגזענות ברטוריקה לאמונית עדינה. הימין היותר קיצוני, הגזעני והפאשיסטי במוצהר, אפילו את זה לרוב לא מנסה לעשות. ז"א, כדי להשאר חוקיים הם חייבים להשתמש במכבסת מילים, אבל המשמעות והכוונה נותרת אותה כוונה.

IdanXP

New member
פחחחח

לפני שפתחתי את ההודעה, אמרתי לעצמי, וואלה אולי הוא יפתיע בסטיקר שנון במיוחד. (כאחד שאוהב סטיקרים שנונים ומגניבים) .אבל עוד פעם עם הפאשיזם הזה ?! מה נסגר ?! אבדה היצירתיות ? חחח

IdanXP

New member
וד"א

אפילו לא התאמצו לבנות כאן סלוגן חדש. לקחו אחד קיים והחליפו את המילה - "משתמט". תגיד לחבר'ה שלך שבפעם הבאה יהיו קצת יותר יצירתיים ולא יעשו לי copy-paste. זה לא רציני ככה... חחח

האמת ?

במקרה נתקלתי בזה, זו אחת האפשרויות הראשונות בגוגל כשמקלידים 'פאשיסט'... אבל לא נורא, עדיף משהו בנאלי מאשר כלום.

IdanXP

New member
אם כבר... אז - "גם פאשיסט קורא כלכליסט" ../images/Emo6.gif

אבל גם קומוניסט אני מניח חחחח

stkachov

New member
גם קומוניסט

רק שהוא לא מבין מה הוא קורא

IdanXP

New member
יכול להיות

אבל אני לא בטוח שהשמאל הקיצוני (שאתה ו/או חבריך נמנים עליהם) הרבה יותר טוב מזה, אם בכלל. (אני נזהר מלקרוא לך קומוניסט, כי בניגוד אליך אני לא כ"כ מהר מקטלג אנשים ומדביק להם תוויות לפני שאני מכיר אותם אבל בניגוד אל עמית אתה די חוזר על סיסמאות קומוניסטיות כאלה ואחרות, אבל כמו שאמרתי... אני לא ממהר ל"הדביק" תוויות). איך שלא יהיה קיצוניות זה אף פעם לא דבר טוב. לא ימין קיצוני ולא הקיצוניות שלך (או אם לא שלך, אז אני מתכוון לקיצוניות שמאלנית, שגם ממנה רואים די והותר באונ'. עד עכשיו לפחות דווקא היא הייתה זו שבלטה יותר. השנה אנחנו "זוכים" לאיזון מסויים).

אילו ססמאות קומוניסטיות? :\

ו'קומוניסט' זה ממש לא כינוי גנאי. נו, אולי רק בארה"ב, ואפילו שם לא תמיד. כך שאתה יכול חופשי לקרוא לי ככה (למרות שזה קצת לא נכון, אבל אני לא אלאה אותך בהבדלים בין הזרמים השונים של "הסמול ההזוי")...

ואהבתי את ה"בניגוד לעמית" ../images/Emo6.gif

שכחתי שזה אני שהופך כל שרשור לשופר תעמולה פוליטי.... אני מתפלא איך שרשור מחירי המוניות גם לא הוסת לעבר הנכבה וערביי ישראל. דווקא חשבתי שעמית מסוגל. לא קשה במיוחד... (נהגי מוניות->ערבים->שונאים יהודים->לוקחים בכוונה מחיר מופקע->שוד לאור היום->עבריינים, פושעים->משת"פים, טרוריסטים->דה ליברמן.)

stkachov

New member
האמת

שנהג המונית שרצה מחיר מופקע של 150 שקל, באמת היה ערבי. ונהג המונית שביקש 50 שקל, היה יהודי.

למעלה