תקראו את ההודעה הזאת

Dirty Sorrow

New member
תקראו את ההודעה הזאת

אני חושב שרוב חברי הפורום קראו את שר הטבעות, נכון? אז הייתי רוצה לישאול איזו דמות הכי אהבתם בכל האפוס של טולקין(שר הטבעות,הוביט,סילמריליון) לא מי הכי גיבור, לא מי הכי מרכזי, פשוט איזה דמות הכי אהבתם? -shy-

Boojie

New member
חבר´ה, אני מבקשת בפעם המיליון:

כשאתם באים עם שאלה מהסוג הזה, תשקיעו את המינימום הנדרש לענות עליה גם אתם! אתם לא מורים בכיתה ששואלים את התלמידים, אתם משתתפים בדיון, וככאלה אתם אמורים לתרום גם את החלק שלכם בדיון. זו הרגשה מאד לא נעימה שמישהו בא ומזמין תשובות לנושא כזה לדיון שהוא לא טורח להשקיע את המינימום כדי לענות עליו בעצמו. ואני בכלל לא אוהבת את שר הטבעות, אז אין לי מה לענות כאן...

fin

New member
למה את לא אוהבת את שר הטבעות ?

וכדי להמשיך במדיניות, שאת מובילה (מדיניות החיסולים): אני לא משתגע על שר הטבעות היות שהוא משעמם וחסר מעוף. אין ספק שבתור אחת מיצירת פנטזיה מהראשונות, טולקין בהחלט מככב, אבל הוא די נטול מקוריות ומעוף. את רוב האלמנטים בסיפור שלו ניתן למצוא באגדות עם נורדיות וקלטיות. בנוסף, טולקין יבשושי להחריד, הדמויות שלו רדודות ונשענות על סטריאוטיפים, והרעיון הכללי פשוט למדי ונטול פיתולים עלילתיים מסובכים. ואם בדמויות בסיפור עסקינן, אני מעדיף את בילבו באגינס על כל חבורת הטבעת לדורותיה. אני גם מעדיף את ההוביט בתור ספר.

Boojie

New member
אה, אני לא נכנסת להעמקה שכזו.

אני לא אוהבת את טולקין כי הוא משעמם אותי. זהו.

דרגורן

New member
Likewise - עשיתי את ה"טעות"

של לקרוא את שר הטבעות מאוחר מדי, ואז לא הצלחתי לעבור יותר משלושה פרקים!! אם כל הכבוד לזה שהוא "פתח" את הז´אנר (נתון לויכוח), הספרים שלו לא ממריאים.... לעומתו אני מביא את E.E.DOC SMITH וסידרת העדשאי שלו: גם כאשר אני קורא את הסידרה הזאת היום, אני מוצא מקוריות שעוד לא נראתה!! הרבה חיקויים עשו לו והרבה סופרים שאבו ממנו רעיונות אבל עוד לא נתקלתי בסידרה של סיפרי מד"ב שעולה על הסידרה של העדשאי... וכאשר אני מסתכל על שר הטבעות - אני מוצא הרבה מאד ספרים ש"העתיקו" ממנו רעיונות אבל שיפרו אותם ועלו על המקור....

זה חדש

מילא שאתה לא אוהב את שר הטבעות. זה לא פורום טולקין ואף אחד לא יכול להגיד לך כלום. אבל זה שאתה מכיר משהו שהוא "ברוח" טולקין אבל עולה עליו, זה כבר חידוש. אפשר אולי לקבל המלצה? אולי אני מפספסת פה משהו ענק?

לא פספסת כלום, אמנם נושא העדשה הוא

ענק ואני די אוהב אותו לראיה הניק שלי. אבל להשוות אותו לשר הטבעות זה באמת לא לעניין - הוא לא מגיע לקרסולים שלו. חוץ מזה ממתי משווים פנטסיה למד"ב - אתם שמים לב אני מתחיל לסתור את עצמי. אפשר פה חוק 5? ואם מישהו יעצבן אותי, אני לא אתן לו להקליט את החלק השני של נושא העדשה :)

דרגורן

New member
אהההממממ.....

תיראו מי שמדבר! 1. האם קראת את הספרים? 2. בתור מישהוא שלא ראה את: ..."הנסיכה מונונוקי" ..."אקירה" ..."הרוח במכונה" ..."מגילת הנינג´ה" אני במקומך הייתי משלים את הבור הזה ואז מדבר
שר הטבעות: לא משנה מה תחשבו עליו, הוא התחיל משהו, מגיע לו הכבוד בגלל שהוא התחיל את הענין (דחף את כדור השלג), אבל לא יותר מזה!! לראייה אני קראתי את ההוביט קודם, לאחר מכן ספרים שונים (בין היתר גם את הכישור באנגלית) ואז כאשר התחלתי לקרוא את שר הטבעות, הוא היה צפוי, יבש, איטי ומשעמם!

בטח שהוא צפוי

אם קראת כבר עשרה ספרים שהעתיקו ממנו פחות או יותר הכל, אז כאתה מגיע למקור הוא צפוי. אבל זאת לא הנקודה בכלל. אתה לא אוהב את טולקין - זכותך. אני חושבת שאתה מפספס - וזאת זכותי. אבל להגיד שיש דברים שהם קרובים לטולקין ועולים עליו, נשמע לי לא נכון ברמה העובדתית. אז אני מבקשת שתאמר לי לאיזה יצירות כוונתך. וחוששתני שסרטים לא נחשבים, כי בכלל אי אפשר להשוות מלפפונים לאנטילופות. חוץ מזה, מה זה הכישור הזה שקראת באנגלית? זה הזוועה הזאת של ג´ורדן?

דרגורן

New member
תשובתי:

הסרטים נועדו למיסטר דוק סמית
(והוא יודע למה כוונתי) לגבי "הזוועה של ג´ורדן" אני מצטט "זכותך. אני חושב...." את הסידרה הזאת חובה לקרוא באנגלית!! בעברית היא פשוט זוועה.... אבל לעיקר: ספרים טובים מ"שר הטבעות" (לא בסדר מסוים): ההוביט (כן ובכוונה התחלתי איתו!) סידרת ארץ-ים (של אורסולה לה גווין) סידרת ורד הנביא (מהיוצרים של רומח הדרקון) סידרת מחזור שער המוות סידרת ספר השלושה (ספר השלושה, קורחן השחורה והמשכיהם) סידרת נרניה להמשיך?

זה הכל עניין של טעם - אבל אני מאד

לא מסכים איתך. ההוביט זאת יציאה מההקשר, ההוביט הוא חלק בלתי נפרד משר הטבעות. שאר הספרים, באמת שלא מגיעים לקרסוליים של שר הטבעות. מחזור שער המוות??? הפעם ממש הגזמת!!! קראתי את כל הספרים שציינת.

קלטתי את המסר

לא, אין צורך להמשיך. קראתי את רוב הספרים שהזכרת, ולטעמי הם נופלים משר הטבעות בהרבה. (והסיבה שלא קראתי את ורד הנביא זה שמישהו שאני די סומכת עליו הזהיר אותי שזה איום ונורא). ואגב גם אני קראתי את ג´ורדן באנגלית, זאת אומרת, קראתי 3 כרכים ופרק לפני שהנחתי מידי את הכרך הרביעי והכרזתי שאיני מוכנה לבזבז עוד זמן על החנטריש הזה. תודה שאחרי הספר השני האיכות יורדת?? תודה שהוא מכר את נישמתו לשטן, ורק מוציא עוד ועוד ספרים כי משלמים לו לפי המילה? (ודרך אגב, לטעמי גם הראשון, שהוא ללא ספק הטוב בסדרה, נופל בהרבה משר הטבעות). אה, ואתה רוצה להגיד לי שזה אפילו עוד יותר גרוע בעברית?

wasaby

New member
הסדרה של ג´ורדן היא פשוט

התעללות בקוראים. ככה לסבך אותנו בעלילה ואז להפסיק לקדם אותה ורק לחזור לעוד ועוד תיאורי יחסים אישיים ומליון דמויות שכבר אי אפשר לעקוב אחריהן? עוד התעללות היא ההחלטה המוזרה של סטימצקי להפיץ רק את הגרסה המתורגמת של הספר התשיעי (17, 18 בעברית) ולא את הגרסא האנגלית.

blackwolf

New member
אני לא מבינה את הצורך הזה להגן על

טולקין... כבודו של טולקין במקומו מונח. אבי הפנטסיה האפית וכ´ו וכ´ו. אני בטוחה שכשהוא יצא לראשונה, הוא היה אחד מהספרים היותר מרתקים שהיו על המדף, אבל הזמנים השתנו. אנשים מתעניינים כיום ( לפחות לדעתי ) בהרבה יותר אקשן ( גם בספרים ), פעילות, סקס, מה שלא יהיה. טולקין, עם כל יכולתו כבודו ומקומו, לא מספק את הסחורה ( לדעתי, לדעתי, לדעתי ושוב, לדעתי ! ) ולכן, גם אם הסיפור מעניין, שפת האלפים מתוחכמת ותיאורי הנוף מדהימים, זה לא הופך את הסיפור לטוב. וחוץ מזה, אף אחד לא קופץ כשמישהו אומר שקללת הלורד פאול לא טוב, למה אנשים קופצים כשאומרים מילה על שר הטבעות?

Boojie

New member
אני קופצת! אני קופצת! אני קופצת!

קללת הלורד פאול ספר מצוין, וטענתי את זה כבר כמה וכמה פעמים!

למעלה