התמונה היא של מר ישראל מחיפה,יש 2 תחרויות בארץ אחת באיזור המרכז,בה מי שנבחר למשקל דומה הוא לא אותו בחור,אם הנושא מעניין אותך כנס לאתר www.iwomen.co.il יש שם כתבה על מר ישראל 2003,הוא גם מאמן כושר ותזונאי כך שאם אתה שואל כדאיי גם להגיע לכזו רמה,הוא יכול ממש לעזור לך,אתה יכול גם לפנות עליי במסרים ואני אקשר בינכם לגביי הבחור בתמונה:כל הכבוד לו,אני לא יודעת כמה זמן לקח לו אבל הוא עשה עבודה טובה,אני מאוד מעריכה אנשים שעובדים קשה כדאי להגיע למטרות שלהם
"וכחובבת דיאטות מושבעת אני מבקשת מאראל טיפ לסיום: טיפ: מומלץ להתחיל את הבוקר בפעילות אירובית על קיבה ריקה אחרי ששתינו מים בלבד. מומלץ להוציא בערך 350 קלוריות. באופן כללי אדם צריך להיות במאזן קלוריות שלילי של בין 500-600 קלוריות ביום. מעבר לכך קיים חשש לאבד המון מסת שריר והשרירים הם המנוע ששורף שומן בגוף ומסייע בשריפת שומן. " הכתבה נמצאת כאן. השאלה שלי: אם באמת עושים את זה הגוף לא יפרק שרירים?
לא הגוף לא יפרק שריר,אני יכולה לומר לך מנסיון אישי שאראל מאוד עזר לי,מאוד מאוד מאוד,אני חייבת לו הרבה תודה,וממליצה עליו כתזונאי ומאמן לכל מי שרוצה להתפתח בתחום של פיתוח גוף,וגם למי שרוצה לעשות דיאטה,הוא ממש מצויין,אבל זה כבר נשמע כמו פירסומת,בעעעעעעע,איזה מושי זה יצא לי אה?
מדובר בטריק ישן ולא ממש מוכח של מפתחי גוף. הרעיון הוא שבבוקר על בטן ריקה מאגרי הפחממות ריקים ולכן כל האנרגיה תילקח משומן. הבעיה היא כפי שצינת שבסיטואציה כזו גם השריר ישמש לאנרגיה, מצב בהחלט לא רצוי. יותר מכך, אני עדיין לא ראיתי מחקר אחד שהראה קשר בין הקלוריות משומן שהוצאו בזמן פעילות לבין סך הירידה משומן במהלך הדיאטה.
1) מה שחשוב זה האיזון הקלורי היומי ולא השומן שהורדת בריצה עצמה. (לפחות עד שיוכח אחרת) למי אכפת אם השומן ירד בזמן הריצה או בזמן שישנת את השלאף שטונדה שלך? העיקר שירד. 2) לאכול לפני הפעילות, פעילות אירובית יכולה להשתמש בעד 10% מהאנרגיה מחלבונים כשמאגרי הפחממות מדולדלים בעוד במאגרי פחממות מלאים השימוש יהיה בפחות מחצי. (ראה פירוט במאמר המצורף)
נכון, אני לא תומך בזה שאימון על קיבה ריקה מעודד שריפת שומן. בכלל לא. אני לא מבין מה זה משנה אם מאגר הפחמימות ריק. אולי תשרוף קצת יותר שומן אבל זה לא שווה את זה. הבוקר זה הזמן הגרוע ביותר לאימון עצים (שזה מה שצריך על מנת להנות משריפת שומן מקסימלית). גם בגלל העירנות (ולא הייתי ממליץ על קפה שעה לפני, כי אז אתה "צם" הרבה זמן, וזה סתם מיותר), וגם בגלל שלא ראיתי מחקר או מאמר שתומך בזה שאכן תשרוף יותר שומן אם הפעילות תבצע בבוקר (חו. מאתר ישראלי שלא הייתי מגדיר כ"אתר מחקרים") ושלא משנה מה, אתה תשרוף אותו אחוז שומן מהפעילות בכל זמן שהוא. בין אם הוא מבוצע על הבוקר, על הצהריים וכו'.. אז אולי אתה שורף קצת יותר שומן, אבל זה זניח ולדעתי יש יותר חסרונות מיתרונות. כמו פירוק שרירים קיימים, נפילה על המסלול, אימון לא עצים מספיק בגלל שזה "על הבוקר" וכולי. מה עדיף? אימון בינוני עם שריפה של אחוז אחד יותר שומן ופחות פחמימות או אימון עצים עם שריפה של קצת יותר פחמימות ופחות שומן? מה אתה אומר? במילה אחת - לא! האחוזים הנשרפים מהפעילות נשרפים בין כה וכו. לא משנה מה אכלת לפני או אם ישנת לפני או אם זה צהריים, בוקר, ערב וכולי. גם לא משנה אם האכלת את הכלב שלך או אם שמעת את סאבלימינל . אחוזי השריפה נשארים זהים בהתאם לעצימות הפעילות והדופק (עצימות גבוה יותר - יותר פחמימות פחות שומן, עצימות נמוכה יותר - יותר קלוריות נשרפות משומן ופחות מפחמימות). אני הייתי כמוך, וניסיתי את זה. לא היה שווה בגרוש.