תראו מה היה לי בתיבת הדואר...

Vdrums

New member
תראו מה היה לי בתיבת הדואר...

עכשיו עזבו את עניין הכלכלה רגע, שבאמת איך חשבו האב והאם היקרים לפרנס 17(!!!) ילדים... 17 ילדים!!!!!! אתם קולטים? מאיזה גיל הם התחילו להביא ילדים? זה כל שנה/שנה וחצי ילד!!! הם לא שמעו על קונדום???

lala897

New member
יש לי חברה שהם 18 ילדים במשפחה.

וההורים היקרים שלהם מצליחים לפרנס אותם יפה מאד. לא חסר להם כלום כלום. זה אפשרי. יש לי עוד חברה שהם 16 ילדים במשפחה וגם כן ההורים היקרים שלה מפרנסים אותם בכבוד מאד. זה אפשרי. בשביל זה יש קונדום?!?! אתה יודע מה? לא נעים לי להגיד אבל התגובה הזאת קצת מגעילה. נתעלם מהענין של הפרנסה. ולכן אני מביאה דוגמא אנשים שיש להם את אותו מספר ילדים והם מפרנסים אותם בכבוד. האנשים האלה הביאו חיים לעולם. עוד בנאדם שיגדל ויאהב וירגיש. לדעתי זה דבר מדהים. אם יש לך את האפשרויות הן הכספיות והן הנפשיות (צריך בשביל זה כוחות אדירים) למה לא להעניק לעוד מישהו חיים? כל שנה/שנה וחצי ילד. וחוץ מזה זה מאד בונה. אדם שחי עם אנשים לומד לוותר, להסתדר, להיות אחראי על עוד אנשים חוץ מעצמו, לדאוג לעוד אנשים. אני חושבת שזה דבר מדהים.

גוססי

New member
18 ילדים?

וההורים היקרים שלהם מצליחים לפרנס אותם יפה מאד? לא, לא בדיוק. רק קצבת הילדים שהם מקבלים מהמדינה מסתכמת בכמה אלפי שקלים לחודש.

lala897

New member
סליחה?

הבנאדם עובד כמו חמור, נותן מס הכנסה וכל מה שצריך, מקדם את המדינה מבחינה כלכלית. עושה כל מה שצריך. המדינה מעונינת בגידול אוכלוסיה ולכן העניקה את קצבאות הילדים. מה אתה רוצה ממנו? זכותו לגדל 18 ילדים.

גוססי

New member
בלי להכנס לשאלה מה המדינה רוצה...

ואם הוא מקדם את המדינה מבחינה כלכלית, מי שמקבל אלפי שקלים לחודש בקצבאות ילדים אי אפשר לומר עליו שהוא מפרנס את ילדיו.

lala897

New member
גם אתה לא מפרנס את ילדיך.

אתה מקבל גם כסף לקצבאות ילדים, פחות כסף אבל פחות ילדים גם. אותו היחס. בהנחה שיש לך ילדים. אם אין לך אז כשיהיו לך.

גוססי

New member
וזה באמת לא בסדר

כי אני מתכוון להביא לעולם ילדים בכמות שלא תעלה על יכולת הפרנסה שלי, ולדעתי כך צריך לנהוג כל אדם אחראי.

lala897

New member
אתה טועה.

האנשים הנ"ל הם אחראים בדיוק כמו כל אדם אחר במדינה הזאת. ןהם הביאו ילדים בכמות שמתאימה ליכולת הפרנסה שלהם.עובדה. ובין אם תרצה ובים אם לא תקבל קצבאות ילדים אז מה אתה רוצה להגיד?

גוססי

New member
ואת מיתממת

אפילו אם נניח שהחרדי הממוצע מרויח משכורת זהה לזו של החילוני הממוצע (וזו הנחה מאד אופטימית), עדיין קצבאות הילדים יהיו חלק ניכר מהכנסתו הכללית לעומת חלק קטן בהרבה מהכנסתו של החילוני. הרי את יודעת זאת, נכון?

lala897

New member
אני לא מיתממת אני תמימה מטבעי../images/Emo13.gif

לא. אני לא יודעת זאת. למה?

lala897

New member
אתה מתכוון בגלל שיש לו יותר ילדים?

אז מה????? מה אוכל אותכם אנשים? מה אכפת לכם שאנשים מקבלים כסף? הרי לכם לא חסר כלום? האם זאת צרות עין??

גוססי

New member
באמת לא חסר לנו כלום?

אולי לא שמעת, אבל המשק במיתון, מספר המובטלים הולך ועולה, הכנסות המדינה ממיסוי יורדות ללא הרף, קצבאות נכות מקוצצות, קצבאות לגמלאים מקוצצות, תקציב הבריאות מקוצץ, תקציב החינוך מקוצץ, יותר ויותר אנשים עובדים אינם מצליחים להתפרנס ממשכורתם, ואת אומרת "לכם לא חסר כלום"? פקחי את העינים והתבונני מסביבך. אנחנו במשבר כלכלי שהולך ומחריף. בעוד כמה שנים ילדים רבים יחטטו בפחים כדי שלא לגווע מרעב, ורובם יהיו חרדים. כל כך קשה לעשות את החשבון?

א ו ר בת

New member
באותו היחס

זו יכולה להיות התחלה טובה. בינתיים אפילו זה לא קיים. בינתיים ילד חמישי, ששי, שביעי, שמיני והלאה מקבל הרבה יותר מילד ראשון ושני. פחות מאשר קבל לפני כמה חודשים אבל עדיין יותר. אבל אנחנו בדרך הנכונה.

lala897

New member
אז מה?

בא לך גם לקבל קצבאות ילדים? תביאי עוד ילדים. מה מפריע לך שהוא מקבל. הרי הוא עובד, משלם מיסים. מה אוכל אותך?

א ו ר בת

New member
קודם כל תתקני את

ה"באותו היחס". זה לא באותו היחס. קיצבאות הילדים זו לא ההטבה היחידה שהוא מקבל. אולי אפילו לא העיקרית. הוא משלם, בהנחה שהוא מרויח כמוני, סכום מסויים של מס בריאות המכסה 20 (או קצת פחות. תלוי בגילאים) נפשות ואותו סכום מכסה אצלי 4 נפשות (בעצם – זה סכום הרבה יותר גבוה כי גם בעלי עובד). הוא משלם, יש להניח, הרבה פחות מיסי עיריה ממני ומקבל הרבה יותר. הוא מקבל מהמדינה בנושאי בטחון, תשתיות ושאר צרכים שוטפים פי 5 ממני ומשלם מיסים, יש להניח – הרבה פחות ממני ומבעלי. אם אשתו היתה עובדת ומרויחה כמוני היא היתה מקבלת נטו הרבה יותר גבוה בגלל נקודות הזיכוי. השורה התחתונה היא שהמדינה לא היתה יכולה להחזיק עצמה כלכלית אם כל המשפחות היו כאלה. השורה שאחריה אומרת שבגדול משפחה כמו שלי מממנת משפחה כזו (ובודאי ובודאי משפחה שבה האב אינו עובד). בכלל לא בא לי לקבל עוד קיצבאות ילדים. הייתי מוותרת גם על אלה שאני מקבלת. כמה משפחות חרדיות יכולות להגיד את זה ? את יכולה להציע לי לעשות עוד ילדים ואנחנו מצידנו נמשיך ונתקומם כנגד המצב האבסורדי הזה.

lala897

New member
לא הצעתי לך לעשות עוד ילדים ברצינות

לא מזיז לי מה תעשי וכמה תעשי. בכיף. אני לא יכולה להתווכח איתך כי אני לא מבינה בזה מספיק - לא בשביל לאמת את הדברים שלך ולא בשביל לענות לך. הדבר היחיד שאני יכולה להגיד לך שזה נשמע לי קצת רקוב, הצורת הסתכלות הזאת.

התולעת 1

New member
אתה אנטשמי מכוער

מה אתה מעדיף?לפרנס את הערבים ולא את החרדים? ת'תביש לך על אמירה כא גזענית אבדתם כבר את צלם האנושי שלכם.בושה שאין כדוגמתה. אתם מביאים רק ילד אם כלב וחלילה אם הילד נהרג בתאונה וכדומ.אז נשארים אם הכלב אצלינו ממי מביאים נשמות לעולם ולא יעזור לך ולא לטומי לפיד אנחנו נביא הרבה הרבה ילדים עד שלא יהיו חילונים כלל וכלל אתם מפחדים מהסטטיסטיקה,שאומרת בעוד 20 שנה יהיו מעט מאוד חילונים בארץ מהריבוי הטבעי של החרדים,זה מה שמפחיד אותכם.

Vdrums

New member
יופי טופי

אבל לאדון שיש 17 ילדים שמחפשים לו תרומות אין כנראה מצב לפרנס את 17 ילדיו!!! הרבה לא חושבים על זה. סבבה תביא גם 30 ילדים. אם אתה מסוגל לכלכל אותם. אבל לדעתי האישית זה מגעיל, האישה נכנסת להריון כל שנה/שנה וחצי, גועל נפש מה היא מכונה להשרצת ילדים?

lala897

New member
לא מדברת על כאלה שאין להם יכולת

לפרנס את הילדים שהם מביאים לעולם. כיסינו את הקטע הזה. אני שונאת להתבטא בצורה כזאת אבל הצורת הסתכלות שלך על הנושא ממש מכוערת. ילד זה בנאדם. מי שמביא אנשים לעולם ומגדל בתוכו חיים הוא לא מכונה משריצת ילדים! זה לא כספומט! למה אתה מסתכל על זה ככה?!

גוססי

New member
"זה לא כספומט!"

נכון, הכספומט הוא האזרח החילוני העובד שעל גבו החרדים מרשים לעצמם לגדל משפחות ענק ללא שום חשבון. ראינו השנה כיצד הכספומט הולך ומתרוקן. מה יקרה בשנה הבאה? שוב נראה הפגנות של ילדים חרדים שהוריהם לא יכולים לקנות להם אוכל? איפה זה יגמר?

למעלה