תראו מה היה לי בתיבת הדואר...

lala897

New member
חרדים לא מולידים עשרות ילדים.

גם אם תגיד שהממוצע הוא עשר ילדים (והוא לא) אז זה לא עשרות ילדים.טוב? אז בעוד 2 חדרים יש 3 ילדים. זה מה שחשוב? כן צריך להיות מפונק כדי לחשוב ש-3 ילדים בחדר זה תנאי מחיה קשים. אפשר לחשוב. זה הבעיה? שיש 3 ילדים בחדר? לכן לא להביא ילדים? כדי שיהיה לא פחות מ-2 בחדר? זה פשוט חסר כל הגיון. ילדים שווים הרבה יותר מזה. אתה פשוט לא מכון לקבל את העובדה שאנשים חיים בצורה קצת שונה ממה שאתה רגיל אליה וגם צורת החיים הזאת לגיטימית ויפה. וזה מה שמעצבן אותי. אני חיה חיים אחרים ממך ולא נראה לי שאני פחות מאושרת ממך או שאני יותר מעורערת נפשית ממך או שאני יגדל להיות בנאדם פחות טוב. וזה מה שחשוב. אז תבין יש עוד אנשים בעולם שחיים אחרת ממך ומותר לך לאהוב ולהרגיש אותם.

sarav55

New member
אין לך מה להצטדק

אנחנו מביאים בנים לכבודו של מקום והילדים היקרים הללו יביאו את המשיח וילמדו תורה לשם שמים והלוואי שיהיה לדתיים ילדים מקיר לקיר כמו שטיח מה איככפת להם שהם ישימו כלבים וכלבים ויקנו להם בונזו ויאכילו אותם ואל תשכחי את החתולים שמתרוצצים בביתם להם זה נקרא שמחת חיים ולנו ילדים זה שמחת החיים שלנו הם נותנים לכלב או לחתול חדר מיוחד מאכילים אותו אוכל יקר שקונים בסופר וזה השמחת חיים שלהם לנו יש חיילים בצבאות ה' משרתים את ה' יתברך הגדול בקודש יישר כח לכל מי שמביא ילדים לעולם צריך זכות גדולה להביא ילדים יש אנשים שאין להם בכלל ילדים מה הם עושים מאמצים ילדים בברזיל אשרינו שזכינו שקיבלנו ילדים מקיר לקיר ושימותו הקנאים!!!! איך כתב מי שכתב תביאו תריסר ולמה לא חי תביאו עשרים ילדים זו לא בדיחה הארץ צריכה הרבה צעירים נכבדים ילדים זה שמחה ילדים זה ברכה ולכם יש לב של זהב

sarav55

New member
ועוד משהו

בליל שבת בשעה שכל עם ישראל מקבל את הקידוש ויושב ליד השולחן הילדים היקרים שממלאים את השולחן שלנו באור ושרים שירים ואומרים דברי תורה אחחח מעין עולם הבא הי ומה עם ליל הסדר יושבים בניך כשתילי זיתים סביב לשולחנך אין כמו משפחה שיושבת מאוחדת סביב השולחן ונהנים מהביחד אין להם זכות לקבל ברכה כזו ואין להם זכות בנים מקבלים מהשמים וכל נשמה שמגיעה לאויר העולם יורדת עם המזונות שלה ביחד

20 איש

באמת נכנסים לחדר אחד סביב שולחן אחד? ונכון, אני לא מבין איך אפשר להוליד כמות כזאת של ילדים, להשגיח אחרי כולם, להלביש את כולם, להאכיל את כולם ולטפל בכולם, ולא לאבד את הראש. יש לנו חברים שיש להם 3 ילדים קטנים(5, 3, 1) בבית, וממש קשה לטפל בכולם יחד, אז מה עם כמות כפולה ומשושלת ויותר מזה?

lala897

New member
אי אי אי דרקנס..

אין לך חתיכת מושג מה זה משפחה גדולה.

lala897

New member
יופי. התקדמנו.

אז אתה לא מציג את כל העניין נכון.

כל מה שאני אומר

זה שצפיפות יש ועל זה את לא יכולה להתווכח, ושלי נראה שצפיפות זה לא טוב לבריאות של האדם. חוץ מהמחקר, לא הצגתי שום עובדה, אלא רק את דעתי.

sarav55

New member
אוי הלוואי שהיו לי כל כך הרבה ילדים

אין כמו משפחה גדולה זה משהו לא רגיל

tamarhp

New member
כמו שללה אמרה..

אין לך מושג.. אחיינית שלי - בת 8 - בגיל 5 או 6 כבר ידעה לשטוף את הבית.. ולא, אמא שלה לא ביקשה. היא גדלה בבית שכולם עוזרים לכולם, ורצתה ללמוד לשטוף רצפה ולעזור. היא ביקשה ללמוד. אויש, היא כזו מתוקה.. בגיל 4 או 5 היא עשתה הפתעה לאמא שלה שישנה, והכינה סלט לארוחת שבת עם אחיה שקטן ממנה בשנה... אחותי אמרה שהיה דווקא סלט מוצלח, והם חתכו יפה את הירקות! ואם יש 18 ילדים, בד"כ לא כולם בבית. הגדולים נשואים, והבנים הגדולים בישיבות. כך שבד"כ ממילא נשארים עם מספר ילדים די קבוע (בתקווה שחיתנו את הילדים). גם אם לא - עדין, הגדולים יותר מטפלים בקטנים, כך הם מחזקים את הקשר המשפחתי ביניהם, וזה דבר מדהים, וגם מכינים את עצמם לחיי משפחה. חברה טובה שלי, שהיא בת זקונים, נולדה בחתונה של אחיה - הילד השני שהתחתן במשפחה.

lala897

New member
את צודקת.

לדעתי משפחה גדולה זה דבר מדהים! שווה כל צפיפות שבעולם.

התולעת 1

New member
החרדים לא עושים את מה שנח להם

הם עושים את רצון ה'יתברך שנאמר פרו ורבו וכבשוה. אתה הכרת בטח את ארנון צדוק משינוי לפני שהוא מת,מי אתה חושב תמך בו לאורך תקופת מחלתו? מענין איפא היו כל החברים הצבועים שלו? החרדים תמחו בו ואספו כסף ,ועשו את כל מאמץ כדי שישאר בחים ע"פ שהיה כפר בתורת ישראל זה נקרא אהבה לזולת.

sarav55

New member
ואתה חושב

שרואים מה עושות כל האגודות למינהם של החרדים מי מכיר להם תודה אף אחד את זה לא מציינים הם לוקחים רק את השחור והרע בדת למה שלא יעיפו מבט גם על הדברים היפים בדת ישראל

גוססי

New member
צבוע דו-פרצופי שכמותך

מוטב שתמחק את ה-"כולנו אחים" בסוף חתימתך. אתה לא אחי.

התולעת 1

New member
רק המוות יפריד ביני לבנך

לא לשקח גם ליצחק אבינו היה אח שקראו לו ישמעל וכך גם ליעקב אבינו היה אח שקראו לו עשיו הרשע אבל למרות כל המחלוקות שהיו ביניהם,הם נשארו אחים.

למעלה