תרגום לגלים

סבתא אירית אפשר לקבל הסבר לדוגמא?

כלומר אני מבניה את הקטע שיוצאים חמש עמודים מעין אחת מה שלא מובן לי זה החמש העמודים שיוצאים מכל עין ומתחברים יחד איך עושים זאת? וגם העמודים שיוצאים מכל עין אבל נסרגים כביכול לא ישר אלא באלכסון? האם הבנתי נכון איך עושים את זה? ושורה 2 ו-4 בצבע אדום האם זה חצי עמוד? תודה מראש אריאלה

סורגים עמודים מבלי לסגור

כלומר, את סורגת עמוד ולא סוגרת עד הסוף, משאירה אותו על המסרגה, כך 5 פעמים ואז סוגרת אותם ביחד. וכן חצאי עמודים.

ואו איזו תגובה מהירה תודה רבה

תאורתית הבנתי מקווה שיצא לי בסריגה הולכת תכיף לנסות דוגמית ועוד שאלה כלומר אחרי שסרגתי את 5 העמודים אז סוגרים אותם? ועוד שאלה העמודים שהולכים כביכול באלכסון? איך אותם עושים? תודה לך סבתא אירית

בוודאי סוגרים בבת אחת

את כל החמישה. האלכסונים זה עמודים רגילים הם משורטטים באלכסון בגלל הדוגמא.

סתם מבקרת

Active member
דניאל 116 הסתכלתי קצת על הדוגמה

ומאחר וכמות הליפופים וההורדות לא התאימו לי למספר החורים שאני ספרתי בדוגמה שלך החלטתי לנסות לסרוג את הדוגמה ולי היא נראית כך 1 עין ימין * (2 עיניים יחד)4X פעמים, 1 ימין, (2 עיניים יחד)4X ,(חוט על המסרגה, עין ימין) 4X , (עין ימין, חוט על המסרגה)4X * הדוגמה בין הכוכביות חוזרת על עצמה שורות 1,3,5 - ימין שורה 2,4,6, - שמאל שורה 8 בדוגמה שורות 9,11,13,15 שמאל שורות 10,12,14 ימין שורה 16 דוגמה לא סרגתי חתיכה גדולה אבל כשבני יחזור הביתה אבקש שיצלם ואעלה אותה לכאן אם תרצי

סתם מבקרת

Active member
תוספת ותיקון

הדוגמה נסרגת על 25 עיניים שורה 8: 1 ימין *(2 יחד)2X ,, 1 ימין, (2 יחד)4X, (חוט על המסרגה, עין ימין)4X (עין ימין, חוט על המסרגה)4X מסיימים את הדוגמה ב (2 יחד) 2X שורה 16: מתחילים ב (2 יחד) 1X ומסיימים ב (2 יחד) 3X

סתם מבקרת

Active member
אופס....... במקום שורה 8 הכוונה הית

היתה שורה 16. במקום שורה 16 הכוונה שורה 24.

יכול להיות שבדוגמא הזו פשוט הוסיפו

עוד שורות של ימין שמאל רגילות ואת החוט על המסרגה פשוט ליפפו פעמיים? כי זה באמת נראה קצת אחרת...........

סתם מבקרת

Active member
החוט לא מלופף על המסרגה פעמיים

פשוט במקום ששה צימצומים ושש העלאות (שנותנות 6 חורים) יש שמונה צימצומים ושמונה העלאות (8 חורים) ויש מרווח בין כל 4 צימצומים ובין כל 4 העלאות. אפשר לראות את זה יפה בצילום שדניאל העלתה

סתם מבקרת

Active member
חוץ מזה, אין מצב ששורת הדוגמה תחזור

על עצמה בדיוק אם רוצים לשמור על הדוגמה לכל אורך הסריגה. חייבים לעשות "הזזה" בכל פעם שסורגים את שורת הדוגמה כדי שאמצע ההורדות ואמצע ההעלאות ישארו על אותה עין בקו אחד

צר לי לומר הדוגמא חוזרת עלעצמה כי

את מורידה עיניים ומוסיפה ואני סורגת את זה על איוור קייץ וחורףאז מנסיון אישי שלי

סתם מבקרת

Active member
שולי, בדוגמה שלך זה כנראה חוזר

בדוגמה הזו ממש לא. אם היו לך 8 עיניים שסגרת והן עכשיו 4 ושוב תצמצמי 8 ל 4, תפלשי לעיניים של ההוספה, והדוגמה לא תצא אחת מעל השניה. עניין של חשבון מאד פשוט

tatia

New member
ניסיתי למצוא משהו

הדוגמא שבקישור כמאת אותו דבר, רק שבמקום 2 שמאול ביחד(מסומן כי משולש לבן עם פס באמצה)- לעשות 2 ימין.

למעלה