"נראה טוב מאד, השניצל שלך".
1. אורית בהתה בצלחת בחוסר רצון, משחקת במזלג בחתיכות הדג המאודה והברוקולי. רונן גרס את השניצל שלו בהנאה רבה. הוא חתך עוד נגיסה והרים אותה אל פיו. "כבר שבועיים וחצי אני מחזיקה מעמד בדיאטה", אמרה אורית, עוקבת במבטה אחר מסעה של פיסת השניצל אל פיו של רונן. כשהכניס אותו לפיו היא הסיטה את מבטה בכוח. "כן?" רונן לעס במרץ. הוא לגם לגימה מכוס המיץ. "כן". היא הרימה במזלגה חתיכת ברוקולי והביטה בו בתיעוב, ואז שמטה אותו בחזרה לצלחת. היא לקחה את הלימון וסחטה מעט ממנו על הדג. "יפה מאד", אמר רונן ונעץ את המזלג בשניצל שוב והחל לחתוך ממנו עוד חתיכה בשקדנות. "כבר נמאס לי מדג", אמרה אורית, מתבוננת כמו בגניבה בצלחתו של רונן. הוא הבחין במבטה, החל לומר משהו והתחרט. השניצל החל שוב את מסעו אל פיו. "טעים לך, השניצל?" היא התבוננה בשפתיו הנעות כשלעס. "כן, מאד. רוצה קצת?" "לא, לא. אני בדיאטה", היא אמרה בשפל קול והרימה פיסת דג זעירה לאחר שסילקה ממנה את חרצן הלימון שנשר עליה. "אה". הוא חתך עוד חתיכת שניצל. "אפילו..." אורית הביטה בשניצל בעיניים כלות. היא לעסה בחוסר חמדה את פיסת הדג שלה. עיניה עקבו אחר מסעה של עוד חתיכת שניצל אל הנצח. "בשביל מה בעצם את עושה דיאטה?" שאל רונן. "יש לי חמישה קילו להוריד", היא אמרה וקפצה את שפתיה. "לי את לא נראית שמנה. קחי ביס, ביס אחד לא יהרוס לך את הדיאטה". "לא, לא", היא אמרה, מבטה נעוץ בשניצל. "זה בסדר". כתפיה נשמטו. "ביס אחד. נו, באמת. ביס אחד זה כלום". הוא הרים את המזלג וקירב אותו אל פיה. היא בלעה את רוקה וניסתה להסיט את מבטה מחתיכת השניצל. הוא קירב אותו עוד אל פיה. "טוב, נו. אם אתה מתעקש". __________________________________ 2. "נו, רונני? טעים לך השניצל?" "כן. למה את לא אוכלת גם?" "אה, זה היה השניצל האחרון, אז שמרתי אותו בשבילך. לא נורא, אני אוכל בינתיים סלט". "מה, את לא רעבה?" "כן, קצת. אבל חשוב שאתה תאכל. אני יכולה למצוא לי משהו אחר כך". "אה". הוא העמיס עוד קצת פירה על המזלג. "אכפת לך אם אני אקח לך קצת מהפירה?" "לא, למה לא, קחי". "תודה. המממ... אני רעבה. מצוין הפירה. רק שכשהוא לבד הוא קצת יבש". "נכון", אמר רונן וחתך נגיסה מהשניצל. הוא לעס אותה ברעבתנות ואורית הביטה בו. "חשוב שאתה תאכל", היא אמרה בקול קצת יותר רם מהדרוש. "גברים צריכים בשר. אני יכולה לאכול אחר כך". "המממ... כן", רונן הביט בה מבט קצר ומהר החזיר את מבטו אל צלחתו. הוא חתך לעצמו עוד נגיסה מהשניצל ולעס אותה ברוב כוונה, מתעקש לא לפגוש במבטה של אורית. "אני נופלת מהרגליים", נאנחה אורית. "עשיתי ספונג'ה כל הבוקר. עבדתי ממש קשה. הרגליים הורגות אותי. הרבה כוח זה לוקח". "המממ", המהם רונן, לא מסיט את מבטו מצלחתו. "טוב האוכל, נכון?" היא הביטה במלוכסן אל תוך צלחתו. "כן, אמרתי לך", אמר רונן. "טוב, טוב", אמרה אורית. היא הרימה קוביית מלפפון מצלחתה ולעסה אותה בשקידה. "העיקר שאתה אוכל". כתפיו של רונן שחו. "אני מלא", אמר בשפל קול. "את יכולה לקחת את מה שנשאר". "לא, חס וחלילה", אמרה אורית. "מה זאת אומרת? אתה צריך לאכול. בשביל מה טרחתי והכנתי?" "לא, לא, אני מלא. אין לי יותר מקום. באמת, הספיק לי. היה מצוין". "באמת?" אורית נראתה מתלבטת. "כן, כן. באמת". "טוב, אז בסדר". היא העבירה את הצלחת אליה. ____________________________ 3. "נראה טוב מאד, השניצל שלך". "כן, נכון". רונן חתך חתיכה מהשניצל והכניס אותה לפיו. "באמת, נראה טעים. יצא ממש טוב היום, אה?" אורית הביטה בשניצל בציפייה. "בסדר. סביר". "מה סביר? הוא נראה ממש טעים! פריך כזה, וזהוב... ממש נראה מפתה". רונן הביט בחתיכת השניצל שהייתה בדרך אל פיו. "כן, נו. בסדר". הוא הכניס אותה לפיו ולעס. אורית הביטה בו לשנייה ואז החזירה את עיניה לספר שקראה. רונן סיים ללעוס את החתיכה שהייתה בפיו ובלע. הוא נעץ את מזלגו שוב בשניצל. "נו, אתה רואה? כנראה שזה ממש ממש טעים אם אתה אוכל כל כך מהר". "נו, שניצל. מה את רוצה ממני?" "כלום, כלום", היא הביטה שוב בספר שלפניה, קוראת עוד שני משפטים. אז הרימה שוב את מבטה והביטה בידיו החותכות. "רק שהשניצל נראה ממש טעים. זה הכל". היא ליוותה במבטה את חתיכת השניצל אל פיו. הוא לעס ובלע את החתיכה שבפיו, ואז לגם מהמים. "כן". הוא משך בכתפיו וחתך עוד חתיכה. אורית נשברה. "תביא ביס". __________________________ 4. "מיאו!" "זוז לי מהצלחת, חתול מעצבן! זה לא האוכל שלך". "מיאו!" "חצוף! תעיף את הכפה שלך מהמזלג שלי! הנה, שב על הרצפה. חתולים לא צריכים להיות על השולחן". זינוק קליל. "מיאו!" "אמרתי לך לרדת!" זינוק קליל ונחיתה ברגל אחת בתוך הצלחת. "עוף מפה!" "מיאו!" "יופי. שב שם. רק אל תיכנס לי לתוך הצלחת". "מיאו". "ותפסיק להסתכל עלי כשאני אוכל. תסתכל על עצמך, כזה חתול שמן, אפשר לחשוב". "טוב, נו, בסדר. הנה, קח חתיכה. והנה, עוד אחת". (הערה: הסיטואציה האחרונה היא המציאותית מכולן. מבוססת על סיפור אמיתי ויומיומי.)