תרגיל התהפכות של הונציההההה

מממ

טוב אני לא יודעת אם משהו פה עשה אי פעם תרגיל התהפכות חוץ מהיפואים שעושים כל שנה בכיתה ט אבל כשעושים תרגיל התהפכות אז לכל אחד יש תפקיד מוגדר מראש... שנים או שלושה שוחים אל התורן ואחד מהם עם גלגל הצלה אחד דואג שהעוגם נפל למים ושלושה שוחים אל החרב ועולים עליה וכל מי שנשאר בלי תפקיד כשהסירה כבר הפוכה שוחה לירכתיים ותופס את החבל ירכתיים. עכשיו המפקד הוא אחד מאלה שהולכים לחרב כדי לראות שהכל קורה כמו שצריך ולראות שלאף אחד לא קרה כלום וזה שהוא עולה על החרב ישר מהסירה זה כדי שזה יקרה יותר מהר וכדי לעזור לשנים האחרים שצריכים לתפס על החרב לעלות גם הם לחרב.

Sweety Shiri

New member
אוקי. אבל זה במקרה של תרגיל התהפכות

שמתבצע בתנאים נורא נוחים וסטריליים יחסית להתהפכות אמיתית שבדרך כלל לא תתבצעה בים נוח וקל כשלכל אחד יש תפקיד מוגדר מראש,שאף אחד לא נכנס ללחץ והוא יודע ישר מה לעשות. אבל כשיש לך רוח חזקה, ים קשה וסירה מלאה בחניכים שיכנסו ללחץ, לא בהכרח תדעי איפה הם ואף אחד מהם לא ידע מה לעשות, התנאים האלו לא ממש מתאימים והתרגול הזה לא ממש רלוונטי.

למה הוצאת את השאלה שלי???

אני באמת מנסה כבר שעה לפרסם תמונת באלבום וזה לא עובד

אוהד ט

New member
לסיכום

אימון התהפכות נותן לאלה שמבצעים אותו דימוי של איך סירה מתפקדת שהיא במצ של 'אופקי למים ' ואת התפקיד הכללי של כל בן אדם במקרה של התהפכות.

GaGi הסלב

New member
נוו נכווןןן רקק בגלל שהכניכיםם מבוהליםם

ובגלל שצריךך לראות שכולםם בסדרר הוא לירכתיים אתםם גם עושים תרגיל התהפכותת??

אוהד ט

New member
הרצליה עושים

אמוני התהפכות...זה לא משהו חחובה בכל צופי ים ארצי..??יש שבט שלא עושה?

GaGi הסלב

New member
אוו יופיי סוף סוףף

דברים נכונים יוצאיםם החוצהה חחח אבלל שחכת את העוגן...

SecretDan

New member
ומה יהיה אם יהיה ים חזק

וההתהפכות לא תהיה מבוקרת, ובמקום ילדים בכתה ט' המדריכים יהיו בכתה י' עם חניכים בכתה ז' וגלים בגובה 3-4 מטר. החניכים יצליחו להחזיק את התורן? או המפקד יצליח בשניה של ההתהפכות להגדיר תפקידים ולחלק תפקידי ברזל כל עוד שחניכים מנסים להילחם בסירה ולשחות עד לראש תורן שאין שם כל כך מקום אחיזה ל8 אנשים כי יש עוד מפרשים ודברים? אולי במקרה הזה כמה יצליחו להגיע לראש תורן ולמנוע פעמון אבל עוד כמה חניכים כבר יעלמו והמפקד בכלל לא ידע איפה הם כי הם בטח נסחפו איפה שהוא כי לא ידעו לשחות זאת בכל אופן הראיה החיפאית שבגללה אנחנו חושבים שיש צורך ללכת קודם לחבל ירכתיים לראות תחניכים ואז להמשיך הלאה(לכן גם בתרגילי התהפכות אנחנו מנסים לדמות זאת כמה שיותר למציאות) כי כמו שאומרים עדיף שהסירה תיהרס, ציוד יאבד אבל החניכים יחיו ויהיו בריאים.

למעלה