מתנצלת מראש על התגובה. היא לא פשוטה
סליחה, הדעה שלי מראש לא תהיה פופולארית ואולי את וחלק מהקוראות יעקמו את האף אבל אם את היום בת 51 ועוד לא התחלת את התהליך אז במקרה הטוב עד שתלדי תהיי בת 52-53 שזה הופך אותך מבחינה ביולוגית לסבתא (בגיל כזה היה יכול להיות לך ילד בוגר עם ילד בעצמו)
גם אם את נראית צעירה עכשיו, ואין ספק שהיום 50+ זה כבר לא מה שהיה פעם, תחשבי על נער בן 15 שיש לו אמא בת 67 ותחשבי מה הוא ירגיש. תראי, כשאני נולדתי אבא שלי היה בן 51 ובגלל שהוא היה הצעיר במשפחה, דודה שלי הייתה בת 57. נכון שהם היו צעירים ברוחם, עדיין כשהגעתי לגיל ההתבגרות, הרגשתי שהם כאילו מכוכב אחר. נכון שכל ילד חושב שההורים שלו גם אם צעירים הם ממימד זמן אחר ולא מבינים אותו וכו' רק שאצלך זה יהיה מודגש יותר. מגיל 13 בערך התחלתי להתרחק מדודה שלי שעד אז מאד אהבתי. היא לא הבינה שום דבר מהחים של אנשים צעירים בדור שלי, לא התנהגה בהתאם, לא הייתה מעודכנת ובאופן כללי גם מבחינה קוגניטיבית הגיל עשה את שלו. כשאני הייתי בת 18 והיא הייתה כבר בת 75 התחילה אצלה התדרדרות מנטלית (לא אלצהיימר חלילה, אבל בעיות זיכרון אופייניות לגיל וכו'). הסתכלתי מסביב על דודים ודודות ובני דודים ואיך שכולם באותו ראש וקינאתי. חוץ מאחי לא היה אצלי במשפחה אף אחד שיבין אותי, שיהיה באותו ראש שלי, להעביר חוויות משותפות ולצוק משטויות של ילדים. הבן של אותה דודה היה אז בעצמו יכול להיות אבא שלי מבחינת הגיל. כשאני נולדתי הוא היה בן 26(!)
אני מאלה שחושבות שצריך לעשות הכל בשביל להגשים חלומות, גם בגיל 90, וללכת הכי רחוק שאפשר כי הכי גרוע זה להתחרט על דברים שלא עשית אבל במקרה הזה את כוללת גם עוד אדם נוסף. כל החלטה שתקבלי בחייך תשפיע גם עליו והאחריות שלך עצומה. כשאת עוד לא אמא, את מדמיינת תינוק קטן שרק בוהה, ישן, אוכל וצוחק אבל אף אחד לא נשאר צינוק לנצח. מהתינוק מתפח אדם קטן ואז גדול יותר שחושב, שמרגיש שיש לו דעות והתנהגויות שונות ומשונות שלא תמיד מקובלות עלייך. זה קשה לכולם אבל בגיל ההתבגרות כשהילד של יהיה מרדן ועקשן או יאמץ התנהגויות שיתאימו לעידן בו הוא חי או כל מיני טכנולוגיות כאלו ואחרות שבטח יהיו עד אז, האם תוכלי לעמוד בקצב הזה בגיל 70? את בטח מכירה נשים בגיל הזה ומה שאני הייתי עושה זה לשאול אותן, גם אם יש להם ילדים בני 30 ומעלה, אם ואיך הן היו מתמודדות עם ילד בן טיפש-עשרה בגילן. תעשי סקר קטן.
אם בכל זאת את מאד רוצה, הייתי מבררת לגבי מימון מקופות החולים. הן מממנות את התהליך עד גיל 54 אחר-כך זה פרטי לגמרי כולל ה-IVF וזה מאד יקר. IVF לבד בלי תרומת ביצית באופן פרטי זה 20 אלף ש"ח למחזור טיפול. אם את יכולה, אני על הדרך הייתי דואגת להביא לילד גם אח או אחות שלא יישאר לבד