אני עם דובוני
שלום פנינית - תראי, ממקום של אמפתיה מאוד הזדהיתי עם הכמיהה לילד ועם הייאוש מכך שבלעדיו, ובלי המשפחה שתיצרי לעצמך - החיים חסרי משמעות. אני מבינה את זה מאוד, הרגשתי כך בעצמי. לא כולן מרגישות כך, יש נשים רווקות רבות שמוצאות משמעות בדברים אחרים - אבל אם את מרגישה כך, אני מכבדת את זה מאוד ולא מתווכחת.
כשאנחנו מתלבטות בנוגע להורות יחידנית, ואני מניחה שכל אחת מאתנו כאן שקלה את הנושא והתלבטה, עושים מאזן של יכולות וסיכונים: גיל ובשלות, נזק לגוף (לשאת היריון בגיל 50+ זה סיכון מלכתחילה, והנזקים עלולים לצוץ כשתהיי כבר אם ותהיי אחראית לגורלו של תינוק), יכולת כלכלית, משאבים רגשיים, תמיכה משפחתית, מה יקרה אם חס וחלילה ומי יגדל את התינוק. אנחנו מתחילות מלכתחילה מנקודת מוצא בעייתית: משכורת אחת, היעדר בן-זוג, צורך בטיפולים, לרוב גיל מבוגר, והרבה פעמים הורים מבוגרים או חסרים. ואז יש הימור: עד מתי נצליח להישאר כאן בשביל הילדים שלנו? אנחנו מכירות גם סיפורים קשים. ללדת בגיל 53 זאת משקולת כבדה מאוד. ללוות את הילד לכיתה א' סביב גיל 60 - זה קשה. את מתייסרת עכשיו, כשתהיי לאם החרדה מה יקרה לילד אם תחלי, תצרוב הרבה יותר. זאת אימה במונחים שלא הכרתי עד שהפכתי לאם.
לא הזכרת תמיכה משפחתית: אם חס וחלילה יקרה לך משהו, האם יש לך משפחה מורחבת שתוכל לגדל את הילד? אם כן, זאת נקודה לחיוב.
כאימהות האמפתיה שלנו נתונה לא רק לאחיותנו לבחירה, אלא לילדים שלנו. אני מניחה שכל מי שקוראת את ההודעה רוצה לחבק אותך, אבל גם נחמץ לה הלב בגלל הילד העתידי שלך, הילד שהוא "אח" במשפחת הילדים היחידניים שהילדים שלנו משתתיכים אליה. להיות בן פחות מעשר עם אימא בת 60 - זה בעיניי קשה מאוד. ולא רק בגלל ההיבט החברתי - בצדק אמרת שאנחנו מכירים אבות זקנים (ודרך אגב, זה בהחלט נושא שיחה בין ההורים - אבל זה לא שיקול לוותר). אבל לילד כזה יש גם אימא צעירה יותר. אושרו וקיומו לא תלויים רק בהורה אחד מזדקן (לא חשוב מאיזה מגדר).
אני משתמשת במילים קשות בכוונה, כי החלטה כזאת צריכה להיות מושכלת. את צריכה להבין מה המשמעות של טיפולי פוריות בגיל 50 + (שהצלחתם, אגב, לא מובטחת), של היריון ולידה בגיל העמידה, ובעיקר צריכה בעיניי לבחון אם יש לך מעגלי תמיכה.