תרחיש ירידת דירות שווה לחכות? נדמיין מצב שבו עוד שנתיים...

נדלן2

New member
הממשלה מעוניינת ופועלת להוריד את מחירי הדיור

אלא שהטיפול שלהם במשבר הוא מלאכותי ולא נוגע בשורש הבעיה, שר האוצר יכול לעשות שמיניות באוויר, כמו שכתבתי בהודעות רבות למעלה - המפתח נמצא בידיים של נגידת בנק ישראל שהיא זו שלא מעוניינת.

elvinnox

New member
זה ממש לא נכון

יש לי קרוב משפחה שהוא בכיר בבנק ישראל,
המדינה יודעת שיש בועה והיא לא באמת רוצה להוריד את מחירי הדיור.

כפי שאמרתי יש הרבה מאוד פתרונות גם בלי הריבית, (שכרגע רוצים להעלות אותה אבל יש בעיה רצינית להעלות את הריבית כי אז היצואנים יקרסו ואז המשק יכנס למיתון כבד)

לגבי הורדת מחירי הדיור - מספיק שמגבילים את משך המשכנתא ל-15 שנה ומגבילים את ההון העצמי הנדרש ל-50% לדירה ראשונה ו-70% למשקיעים, אז אף אחד לא יוכל להעמיד את המחירים שדורשים וגם אם ידרשו סכומים אסטרונומיים לא יהיה מי שישלם.

יש עוד הרבה פתרונות, אבל שוב, הממשלה רוצה שזה יראה כאילו היא מנסה אבל בפועל אין ממש כוונה להוריד את המחירים.
גם מחיר למשתכן זו בדיחה עם כמה מאות דירות בודדות על עשרות אלפי מחוסרי דיור.

kobra14

New member
שאלה נוספת - נגיד שמחר יש מיתון....

והמחירים ירדו ב 50 %
&nbsp
שוב כנראה שלא יהיה מי שיקנה מיתון זה מיתון - הוא יתפוס את כולם או לפחות את רוב "היושבים על הגדר"
&nbsp
ואז יתחילו מחשבות "רגע אני אסכן את הכסף שלי הכל יורד הכל קורס....
&nbsp
ואז המשק שוב יתאושש והמחירים יעלו :)
&nbsp
&nbsp
חשוב להבין רוב האנשים מקבלים החלטה בהתאם למצב הנוכחי
&nbsp
במידה והמחירים ירדו ב 50% ישאלו שאלות אחרות....
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ערפל10

New member
קשה מאוד להטיל הגבלות דרכוניות כאלו

כי הרי הבנקים יעתרו לבג"צ וכנראה גם ינצחו. ההילה העיקרית שבגינה הרגולטור נוהג להגביל את מתן המשכנתאות זו הדאגה ליציבותם של הבנקים עצמם.

elvinnox

New member
מסכים אז אפשר פתרון אחר

כמו למשל הגבלה של מינימום 10% הון עצמי על דירה ראשונה, ו-70% הון עצמי על דירה שניה ומעלה.
אי אפשר לתת לזוגות צעירים לשחק באותו מגרש של בעלי הדירות ומשקיעים, דירה זה לא קוטג' בסופר ואין כאן באמת שוק משוכלל ותחרותי.

מה שאני מנסה לומר זה שאם הממשלה באמת הייתה רוצה, יש לה מספיק כלים להתמודד עם העניין. רק שמאוד נוח לך עם זה כרגע זה הכל.

אתה יודע שזה המצב כיום נכון?

75% משכנתא דירה ראשונה, או 90% משכנתא במחיר למשתכן
לעומת 50% משכנתא בדירה שניה.
הגדרה של שוק משוכלל: המידע זמין לכולם.
מדוע אין שוק משוכלל ותחרותי?
הממשלה הנוכחית או לפחות מפלגת "כולנו" של כחלון, ימדדו
בעיקר על פי מחירי הדיור. איני שותף לדעתך פעמיים:
א. אני חושב שהם כן רוצים.
ב. אני חושב שלמרות שלדעת נהגי המוניות שאני פוגש מדי פעם ויודעים
את התשובות לכל השאלות, הדבר אינו כה פשוט.
&nbsp
העלאת הריבית עליה דובר מעלה, היא מתכון לקריסת המשק עקב כניסת
הון זר אשר יקריס את הייצוא, יגדיל את הייבוא ויגדיל אבטלה.
&nbsp

ריבית המשכנתאות תלויה במסחר באג״ח ולא בריבית בנק ישראל

בשנה האחרונה הייתה עליה חדה בריבית המשכנתאות, בריבית קל״צ הייתה עליה של כ- 50% אחוז! גם במסלולים האחרים הייתה עליה בריבית.

ומה עם ריבית בנק ישראל בתקופה זו? הריבית רק ירדה כמובן.

אפילו בהלוואה במסלול פריים שמושפעת במישרין מריבית בנק ישראל (פריים= ריבית בנק ישראל + 1.5 %) הקטינו את המרווחים (פריים מינוס משהו, המשהו הזה קטן יותר היום) וממילא מסלול פריים מוגבל רק לשליש מסך ההלוואה ולכן השפעת שינוי בריבית בנק ישראל מוגבלת.

מעבר לכך מלבד ארה״ב שחל בה שיפור באינדיקטורים כלכליים, שאר מדינות העולם שקועות בבוץ, גם ישראל במיתון ולא נראה שתהיה על כן עליית ריבית של בנק ישראל בטווח הבינוני.

לכן מי שחושב שתהיה עליה משמעותית בריבית בנק ישראל ושכל עליית ריבית של בנק ישראל תביא בהכרח לעלייה בריבית המשכנתאות ו/או בעלויות ההלוואה וכתוצאה מכך לירידה במחיר הדירות, כדי שיחשוב שוב.

למעלה