תשובה לטלמון

מגהמוח

New member
כנראה שאתה לא עוקב.

קרא כאן ולאחר הקריאה של דברי הגמרא יש לי שאלה קטנה אליך: הייתי מאוד רוצה ממך הסבר מתקבל על הדעת: מדוע העם אמר למשה מיד לאחר 10 הדיברות: "ויאמר העם אל משה..דבר אתה עימנו פן נמות" מדוע מיד לאחר 10 הדיברות העם מפחד למות ועוד מדגיש למשה: "דבר אתה עימנו"...- אתה ולא ה´ (כנראה יש להם סיבה טובה ליפחוד כמוסבר בגמרא). איני רואה שום הסבר אחר מדוע העם פוחד למות מדיבורו של ה, כנראה הייתה לו סיבה טובה לפחד למות והגמרא לא טעתה (הרי מה ההיגיון שהעם מפחד למות לאחר דברי החייזרים ומבקש ממשה שידבר במקומם הרי סה"כ החייזרים ניסו לרמות אותם בצורה חלקה וללא שום חשדות אז למה העם מיד לאחר עשרת הדיברות מפחד למות משמיעת קול החייזרים אם הם אכן מסרו את התורה ולא רצו לעורר שום חשדות אלא ש"ההונאה" תהיה חלקה?) (והחיזרים קורסים קורסים....)

מגהמוח

New member
ארעה שגיאה. במקום לשים קישור

על המילה "כאן" הקישור נמצא בסוף ההדעה תחת הכותרת כתובת אינטרנט נילוות. אז בבקשה קודם ליקרוא את הקישור ורק אח"כ את המשך ההודעה.תודה.

ranmor

New member
אם כבר אנחנו מאמינים לכך שמה שכתוב

באמת קרה, יש הסבר פשוט מאד! למען ישאר רושם חזק אצל בני ישראל, לאחר כל הקראה של דיבר על ידי הרמקול הגדול בשמיים, שלחו החייזרים גז שמרדים או משתק לזמן קצר או לחילופין איזשהי קרן או גל שמרדים/משתק בשניות ויעיל על שטח גדול. כך חשבו בנ"י שהם מתו והוחיו לאחר כל דיבר. לגבי הפסוק שאתה כל כך מתעקש עליו, סביר להניח שחווית ההרדמה לא הייתה חוויה מהנה במיוחד ולכן אחרי 10 דיברות כאשר הם היו נעולים על הרעיון שה´ ממית ומחיה אותם בשל קולו, הם נשברו וביקשו ממשה לדבר כי הם הרגישו שעוד חשיפה אחת לגז/קרן/גל הזה הם ימותו באמת... הנה לך הסבר אחד מתוך מיליון!

בוקר טוב.

א. אני לא יכול להיכנס עד אינסוף לקישורים, המצביעים על קישורים אחרים וכו´, כשהרעיון הכללי שלהם כבר ברור לי. ב. הרי נאמר לך כבר לא אחת: אין הנחתום מעיד על עיסתו. או במילים אחרות, כל הסתמכות על מקור כלשהו להוכחת עצמו היא שגיאה לוגית ("שכלית") חמורה הנקראת "לולאה". ג. הרי נאמר לך לא אחת, שכל ההסברים שלך, מכל מקור שהוא, רמב"ם או רמב"ן או רש"י, יכול לשמש כהסבר לאגדה שהחדירו החייזרים המנוולים. ד. בדיוק כמו RAMMOR לדעתי לא קשה למצוא סיבות, מדוע האנשים חששו שימותו בגלל החייזרים. למשל בגלל הקרינה הרדיואקטיבית ממנועי ספינת החלל שלהם. אולי הם בכלל עשויים מאנטי-חומר? קשה לפנטז? החייזרים ממריאים ממריאים! עוד מעט אתחיל להאמין בהם! ה. עכשיו, כשהתברר לנו שמשה היה בעצם אחד מהם, סוכן-חייזר, אז זה בכלל מסביר הכל.

preacher

New member
לא הבנת.

הטענה שלו היא לא שחייזרים נתנון את התורה בשמם, אלא שהם העמידו פנים שהם אל ונתנו את התורה בתור האל האחד הזה.

מגהמוח

New member
הבנתי מצוין למה הוא מתכוון

לכן אני שוב חוזר שהם אינם יכולים להעמיד פנים שהם הא-ל כיוון שתרמיתם נחשפה בפרק א´ פסוק כו´: "נעשה אדם בצלמנו כדמותינו" ומיד מדבריהם מבינים שהם מסגירים את עצמם ואינם יכולים עוד להעמיד פנים שהכח העליון נתן תורה כי מובן לחלוטין שזה הם ולא הא-ל.

יום.

New member
מגהמוח

אני לא מתכוונת לענות על הדיון (פשוט ארוך לי מדי לקרוא אותו) אבל שמתי לב שאתה מתקשה לכתוב את שמו המורש של אלוהים על גבי הפורום. רק להשב את תשומת לבך לפסק הלכה שיצא לא מכבר שמתיר לכתוב את שמו המורש של אלוהים במחשב מכוון שזה לא כתיבה של ממש. אני מקווה שמעכשיו לא יהיו לך יותר בעיות עם זה

L7

New member
לוודא שהתכוונת ליהווה ולא לאלוהים.

הדתי המצוי חש רתיעה עצומה מהקלדת השם המפורש ( תקנו אותי אם אני טועה....)

למעלה