תשובה לטלמון

preacher

New member
אממ, זה דווקא לא תירוץ.

אני יכול להאמין שחז"ל דנו בענייני חיות מיתולוגיות (דרקון: כשר או לא?). אני עוד יותר מאמין שהם לא הכירו לוויתנים של ימינו, וסביר להניח שמי שחידש את המלה לוויתן פשוט לקח שם של חיה מיתולוגית והלביש אותו על החיה האמיתית.

vizini

New member
לא אני המצאתי את התירוץ הזה.

גם בעיני הוא נראה מופרך. אני פשוט מראה שאפשר להשתמש בו לשני הכיוונים...

מגהמוח

New member
קרא בבקשב את ההודעה שמעל הודעתך

שלא ניתן להגיע לאחדות דעים בכל דיקדוקיה של כל מצווה ומצווה אלא אם כן נמסר במפורש מה כל פרטי המצווה מאותו מצווה עליון (ה´).

מגהמוח

New member
הייתי מאוד רוצה ממך איזו שהיא

תיאוריה מתקבלת הדעת מדוע העם אמר למשה מיד לאחר 10 הדיברות: "ויאמר העם אל משה..דבר אתה עימנו פן נמות" מה עומד מאחורי זה?

G o v er n o r

New member
מדוע אתה סבור שאני צריך לספק הסברים

למעשיות מיתולוגיות יהודיות ולפרשנויות עליהן? לכל עם יש מעשיות מיתולוגיות אמוניות. גם ליהודים יש. יש לך רק טענה אחת למעשה: "וכי מה יכולה להיות הסבה להסכמת הראשונים לקבל ציוויים, אם לא היותם עדים first hand להתגלות של ´בורא´?". נכון? אין לך שום דבר אחר. נכון? הסבה שאתה מתמזמז כל הזמן עם ההוכחות הלוגיות שלך היא שאין לך שום הוכחות בעין. נכון?

מגהמוח

New member
דברי בכלל אינם מופנים אליך

הם מופנים לרון סי וטלמון שכן מסכימים שהייתה התגלות לפני 3300 שנה אך יש ויכוח לגבי מי נתן את התורה אז אל תבוא ותאמר שזה רק מיתולוגיה כי אני רון וטלמון הסכמנו כבר שדבר כזה אכן קרה במציאות. הויכוח אינו נוגע אליך.

G o v er n o r

New member
(א) הודעתך משורשרת להודעה שלי.

(ב) הויכוח הוא פומבי וכל אחד יכול להצטרף ולהעלות טענות, אשר אם תיוותרנה ללא מענה הולם, עשויות להיות להן השלכות כבדות משקל. טענתי היא: אין אנו יודעים כלל האם היו בני ישראל במצרים, האם יצאו משם, האם התרחש מעמד הר-סיני והאם נכנסו לארץ מול יריחו וכבשוה. אראה לך כי: (א) אין לך ראיות לשהות בני ישראל במצרים ויציאתם משם (ב) אין לך ראיות למעמד הר-סיני (ג) אין לך ראיות לכבוש הארץ בפורמט המקראי האם אתה מעונין להתעסק אתי במקביל להתעסקותך עמם, או שאתה מעדיף להגיע לסכום הויכוח אתם ולעבור אלי. לי לא משנה...

רון סי

New member
כפי שכתב רנמור

אין שום בעיה טכנולוגית להרדים אנשים, ואפילו הרבה מאד אנשים, ולהחזיר אותם "לתחיה". שים לב שעד עכשיו לא הבאת שום מעשה שאי אפשר להשיג טכנולוגית - אפילו בטכנולוגיה האנושית כיום! (ואנחנו, אחרי הכל, לא יודעים עדיין לנוע בחלל באופן יעיל). ההגיון מחייב שאילו זה היה אלוהים היינו רואים מיד משהו שאי אפשר לעשות באמצעות לייזרים וסמי הרדמה.

G o v er n o r

New member
מיקרומוח ידידי, אני רואה שכתבת

"לקיומה של הנפש - אל דאגה". קבל ממני (אתה יודע שאני רציני): _לא_ תוכל להוכיח קיום נפש. אני מועיד (challenging) אותך להוכיח זאת!!!

G o v er n o r

New member
מיקרומוח ידידי, ניהד אבו-רוקון

מנוחתו עדן. הוא שרת בצה"ל ונתן למדינה את הדבר היקר ביותר שאפשר לתת. את חייו. הוא עצמו עומד מעל כולנו. הספור על הילד לא אמין. אני צריך שפסיכולוג עם השכלה פורמלית יבדוק ויאמת את הספור. יש מחקרים כאלה בעולם, ביחוד על ילדים מהודו, אולם אין מסקנות חד משמעיות. הבחינה חייבת להיות על פי אמות מדה הנהוגות במחקר, כיוון שהדיוטות ה"מעונינים" בהוכחה לקיום נשמה, נוטים לבלוע מעשיות כאלה כבכורות בטרם קיץ. ועוד, ניהד אבו-רוקון, על פי שמו, דומה שאינו יהודי (לא שזה משנה לי). גם אם הספור נכון (הדגש על גם), אזי לכל היותר הוכחת שלמוסלמי יש נשמה ועדיין נותר לך להוכיח זאת לגבי יהודי. אשר למשה, היית חייב לגלות בקיאות קצת יותר טובה מסתם חילוני: הנה, הרמב"ם אומר בפ"א מהל´ יסודי התורה הל´ ט, "משה רבינו עצמו ראהו (את אלהים) כו´ ובסיני כשליח צבור עטוף"...

מגהמוח

New member
פיספסת את הפואנטה

מצחיק מאוד אבל פיספסת את הפואנטה: כל דבר שהוא יהיה אשר יהיה שהחיזרים הראו למשה (גם אם זה ש"צ עטוף בטלית -חה חה חה מצחיק מאוד) עומד בסתירה ליהדות: אם אין לה´ שום צורה (אין לו גוף ואין לו דמות הגוף) אז מה בעצם ראה משה ? | אלא מיד מסביר רש"י שה´ העלה את נשמתו של משה לעולמות העליונים ללמדו את כל סודות הבריאה באותה רמה שידע האדם הראשון יציר כפיו של ה´. לכן לא יתכן שחייזרים שנתנו תורה אומרים :ויאמר אלוקים..פה אל פה אדבר אליו במראה ולא בחידות". אין שום הסבר אחר המתקבל על הדעת!!

preacher

New member
זה רק פירוש של רש"י.

אין לך שום סיבה להניח שהוא ידע את האמת. אין לך שום דרך לדעת מה יכולים חייזרים לעשות ומה לא. אין לך שום דרך לדעת איך פירש משה את מה שראה, או מה אמרו לו. לסיכום, זה אולי מאוד לא סביר, אבל אין שום דרך לשלול לחלוטין את האפשרות שהתורה ניתנה ע"י חייזרים. ובקשר ל"מאוד לא סביר"... טוב, אנחנו האתאיסטים חושבים שזה מאוד לא סביר שהתורה ניתנה ע"י האל. אז אנחנו שווים בחוסר אמונתנו...

ranmor

New member
משה היה על LSD....

זה יכול להסביר למה הוא ראה והרגיש דברים שלא ניתן להסביר! הרי ידוע שאנשים שניצן להם סם הזיות יכולים פתאום "לשמוע" צבעים ו"לראות" צלילים ועוד דברים שלא ניתן להסביר במילים! "העלה את נשמתו של משה לעולמות העליונים ללמדו את כל סודות הבריאה באותה רמה שידע האדם הראשון יציר כפיו של ה´" - ייתכן שהוא פשוט הראה לו סרט!
הרי אם תראה לאדם שחי לפני אלפי שנים סרט תיעודי כמו בנשיונל ג´יאוגרפיק שמשחזר את המפץ הגדול בגרפיקה ממוחשבת ואת נסיבות היווצרות היקום, ואם תציג את זה על מסך כמו בקולנוע imax עם משקפיים שעושות את זה תלת מימדי, אותו אדם פרימיטיבי שיראה את זה יחשוב שנלקח "לעולמות העליונים ללמדו את כל סודות הבריאה באותה רמה שידע האדם הראשון יציר כפיו של ה´".

רון סי

New member
משה כנראה פגש את אחד החייזרים

לפחות במעמד הר סיני, ואולי גם בהזדמנויות רבות אחרות, ואולי היה לו קשר רציף איתם. אבל הוא לא גילה את זה לעם, וסיבותיו עימו (ניתן לשער כמה וכמה מהן).

מגהמוח

New member
מה אתה אומר? אז איך מסופר

כל קורות חייו מרגע לידתו: הוא נולד לעמרם וליוכבד והא אחיהם של מרים ואהרון (משפחת לוי) וניצל ע"י בתיה בת פרעה ואח"כ היה רועה צאן שרק בגיל מבוגר מאוד האלוקים מתגלה אליו ועוד משה מסרב לקבל את השליחות להוציא את העם ממצרים. - הסוואה? (ממתי בדיוק?) - לא טוב לא טוב...

אני שמח שהתלהבתָ מגרסתי החדשה.

מה פה "לא טוב לא טוב"? אם הוא המציא את כל הסיפור, יחד עם שאר חבריו החייזרים האחרים, ובהר סיני פשוט הייתה להפ פגישה, אז מה הפריע לו לכתוב על עמרם ויוכבד ומרים ואהרון? אולי לא היו בכלל כל אלה? אולי גם אהרון ומרים היו חייזרים? אולי לא! אולי הכל באמת היה, והוא נשתל להם באחת הדרכים כמו בסרטים האמריקניים? שוב אתה מפריך בהסתמכות על הטקסט של התורה, שכולה מההתחלה עד הסוף הוא הסוואה של החייזרים וסוכניהם בקרב העם, ואולי גם משה עצמו. ואולי להיפך? אולי משה היה בן אנוש רגיל, והחייזר היה יתרו חותנו, אשר התחפש למדייני, או נשתל במדיין לפני כן? לכך דווקא ישנם רמזים רבים: למשל ריבוי שמותיו, העצות שהוא נתן למשה. בסוף עוד אתחיל להאמין בחייזרים. אבל זה עדיף על סנפירים.

למעלה