תשובה לענתר: מסורת או ערכי התורה?

ציקי 07

New member
אתה צודק

הוכחה אין. אבל מציאות הדורות מוכיחה ככה , אלו ששמרו על היותינו יהודים היו אלו ששמרו על המסורת ועל כל המנהגים. רק היטלר ימח`ש הצליח להזכיר למתבוללים על יהדותם

בוא נראה...

אני יהודי, יותר מרוב "שומרי המסורת" so called (שאני כמובן לא נכלל בתוכם), לדעתי. איך זה עובד?

אתה טוען

שרק אדם שמתבדל ומקצין את כל מה שנאמר בתורה שבכתב, בתורה שבעל פה ובהלכות (הקיצוניות) לאורך הדורות נשאר יהודי המחובר לערכיה של היהדות. אני הוכחה שלו - אני מאוד לא מקצין, מחפש, בודק, חוקר ומוצא משמעויות נוספות ולאו קנאיות; והפלא ופלא - עודני יהודי המחובר למקורותיו (אולי יותר ממני שמקבל את הכל בלי לבדוק) ולערכי היהדות!

B l o n d i e

New member
אין פה עניין של יהודי יותר או פחות.

כולנו יהודים אותו דבר... אבל זה נכון שלולא התורה, לא היינו מצליחים לשרוד מפוזרים בגלות במשך אלפיים שנה... הרי מה יותר קל מהתבולל בעמים? מלהתחתן עם גויה ולחיות חיי שלווה? במיוחד בכל תקופת האנטישמיות הישנה והפרעות ביהודים!! איך יהודים המשיכו לחלום על א"י בכל אלפי השנים האלו לולא היתה תורה? איך הם היו נשארים מאוחדים בתור עם לולא המצוות?? תראה כמה אמפריות גדולות של פעם נפלו והתפזרו וכיום אין להם זכר... והעם היהודי הנרדף בכל הדורות שרד בתור עם!! ואפילו חזר לארצו!

למעלה