תשרת תצביע

THE WIZARD 55

New member
תשרת תצביע

לא תשרת, לא תהיה לך זכות הצבעה... גאון גאון איתן כבל, איך לא חשבו על זה קודם.. שלילת זכות ההצבעה לערבים, תחי הדמוקרטיה.

ksimeroni

New member
מעניין

לאילו עוד דרגות של שפל תביא אותנו ה"הנהגה" הזאת לפני שנתחסל סופית? עד לאן עוד ניתן להדרדר....

אבל אפילו עפ"י הכתבה - הערבים לא משתמטים!

הם פטורים מראש משירות. "משתמט הוא מי שלא התגייס וסביבתו יודעת שצריך היה להתגייס".. יש בכלל ערבי שעונה להגדרה הזו?

THE WIZARD 55

New member
נו טוב, מחמד תזכור שיש שרשור כזה

זה בטח יקרה בקרוב. אז רק תשלוף מהארכיון:) אני עם חום, למזלי, זה התירוץ שלי, קראתי כמה מילים מהכתבה. אבל ללא ספק, נושא בעייתי מאוד, לשלול את זכות הבחירה.

mike00

New member
למה בעייתי?מי שלא רוצה לקחת חלק בהגנה על

המדינה לא צריך לקחת חלק בעיצובה......ולדעתי גם ערבים צריכים לשרת בצבא...

THE WIZARD 55

New member
אהה, רגע אני אקרא שוב את הכתבה

משתמט הוא מי שלא התגייס וסביבתו יודעת שהיה צריך. אז רגע המדינה פטרה את הערבים והחרדים. אז נשארו אלא שבשל עקרונותיהם לא רוצים להתגייס.. טוב, לא בפוקוס..לא יודעת מתי אשוב להיות ולא זה לא בצחוק.

לדעתי אין סיכוי שחוק כזה יעבור..

אבל באופן כללי אני מסכים עם מייק. גם לדעתי היו צריכים לגייס את הערבים ואת הערביות לשירות ח-ו-ב-ה, בלי שום תירוצים ובלי שום אפליות. לבנות מסורתיות הייתי נותן אופציה של הצהרה דתית חתומה, כמו במגזר היהודי. המקסימום התחשבות שאפשר היה לתת לערבים באופן גורף (וזה גם יותר מדי לדעתי, כי גם אני הייתי רוצה דבר כזה) הוא אפשרות לבחור בין שירות צבאי לשירות לאומי אזרחי. אבל בכל מקרה שיהיה חובה על כווווווולם.

בלתי אפשרי למה? כי לא עשו את זה עד היום?

הרי אם נניח שלא היו בכלל ערבים בישראל, או אולי היו 5-10%, והיו מציעים להכניס לכאן עוד ערבים כך שיהוו 20% מהאוכלוסייה כפי שהם היום, כולם היו צורחים שזה בלתי אפשרי.. ובפועל, זה באמת לא אפשרי? לא רק שזה אפשרי - זה קורה! אותו הדבר בדיוק.

המצב היום נראה לך אפשרי לעוד הרבה זמן?

חבוב, מספיק צריך לסבול את החבורת קיצוניים מדברים - עכשיו להביא להם נשק שלנו? אנחנו עד כדי כך מטוטמים?

לדעתי אתה טועה..

אם ערבים היו צריכים מלכתחילה לשרת בצבא, רובם היו משרתים כמו גדולים - בדיוק כמו הדרוזים - וכל השיח שלהם על המצב הבטחוני היה שונה (היה דומה מאד לשלנו אם לא זהה לגמרי, ומזה בדיוק המנהיגים הקיצונים שלהם חוששים).

ינשוף4

New member
חושב שזה, בדיוק, חלק מהעניין.

המנהיגים גם מתנגדים, בעקרון, לכל שתוף פעולה עם השלטון, בפני עצמו. אבל גם- מה שכינו כ"ישראליזציה". ונראה לי שהחלק שמרתיע אותם, בדומה למנהיגי החרדים- החשיפה לחשיבה אחרת, חשיבה עצמית, וחשיבה בקרתית. לא עוד "זה ראה וקדש". מזכיר לי קטע מספר (ישן. עוסק בסיקור מלחמת ביאפרה בניגריה), שבתאור הרקע, , בצד המוסלמי, השייכים מבקשים מהשלטון האנגלי "שלא לשלוח יותר מדי מורים. הם סתם מכניסים לאנשים יותר מדי רעיונות מיותרים"...

אין בעייה שגם במגזר הערבי יהיה "גרעין קשה"

כמו החרדים - אנשים שבוחרים לשמור על מסורת עתיקה ומסרבים לקבל חשיבה אחרת. אבל ההתנגדות הגורפת לשיתוף פעולה עם השלטון, ומה שנראה כהסכמה שבשתיקה לכך מצד השלטון - שני אלה למעשה נותנים לגיטימציה להלך רוח המעמיד את כל הציבור הערבי בקטגוריה של "גרעין קשה" - מה שבפירוש אינו נכון..

נו באמת..

יש לפי הדוח של השב"כ 25 חוליות טרור ערביות ישראליות שעובדות בתוך ישראל, תן להם נשק - זה צעד חכם ומלבדם כמובן יש עוד אין סוף קיצונים שמדברים הרבה ופועלים קצת - תן להם נשק..נראה מה יהיה.

מה, רק 25? יענו 50 פעילי טרור בפוטנציה? ../images/Emo6.gif

ובגללם אתה טוען שצריך לפטור משירות את כל האוכלוסייה הערבית?? אתה ממש תמים אם אתה חושב שהערבים בישראל לא יכלו להפוך את החיים כאן לגיהנום, אילו רצו. העניין הוא שרובם אכן רוצים להביא לשינויים מסויימים (שלא כולם ייראו לנו, אבל זכותם לרצות בהם), רק לא במחיר של הרס וחורבן. יש גם הרבה יותר מ- 50 בנים ובנות למשפחות עברייניות בפוטנציה, שמקבלים נשק ומשרתים בצבא. מה קורה? מדי שנה מישהו יורה במישהו. אז מה אתה מציע? שרק העשירים ישרתו?

מה קשור 50..

קודם כל היו מאז 2002 מעל ל100 פיגועי טרור של ערבים ישראל.. (זה גם מספרי השבכ שאמר שיש 20 אלף מחבלים בעזה - במצב היום היינו מתים שיהיו רק 20 אלף) ב. 25 חולויות טרור - לא לא כל חוליה היא שתי אנשים וחולויות לרוב זה יותר מ4-5 ובכללי פשוט מאוד אלה האנשים שבלי הזדמנות עם יצירת קשר מסובכת לארגוני טרור בעזה פועלים..אז אנשים שרוב מוחץ מהמגזר אנשים קיצונים אנטי ישראלים אלה שלא פעלו - אתה רוצה להביא להם נשק? עזוב את זה אתה רוצה להכניס ערבים שחושבים שעמם פלשתין וצה"ל מתעלל בו למקומות מסווגים בצה"ל? עזוב שזה פשוט לא ריאלי מהזווית הזו זה גם פשוט לא ריאלי כי אף אחד לא יבוא - ואני רוצה לראות איך יכניסו לכלא 90 אחוז מכל מחזור גיוס על זה שהם לא התייצבו

100 פיגועי טרור של ערבים ישראלים? שטויות

אני זוכר מקרה אחד בלבד של מחבל ישראלי שהתפוצץ בתחנת הרכבת בנהריה. גם אם היו עוד כמה שנתפסו לפני שהתפוצצו, ועוד כמה ממזרח ירושלים שהשתייכו לחמאס, זה עדיין לא מתקרב ל - 100. מהיכן המספר הזה? אני רוצה הוכחות. ושוב אני אומר.... אין לך מושג איזו אינטראקציה רחבה קיימת ביום יום בין יהודים לערבים בישראל. אילו הערבים היו מעוניינים להפוך את החיים כאן לגיהנום - זה היה קורה. אתה מכיר את היריות בחתונות? אהה. אז יש שם נשק... חשבת על זה? בקיצור, ההשקפה שלך קיצונית וחבל שאתה לא רואה את זה. קיימים כמובן מקרים בודדים של ערבים אלימים ובעייתיים (באיזה מגזר אין תופעות כאלה??) - אבל זו לא סיבה לשמר את האבסורד הנוכחי, שכולם פטורים משירות. בקשר למחשבות של הערבים על התעללות מצד הצבא - שירות שלהם הוא הפתרון הטוב ביותר! כרגע הם מגבשים את דעתם על הצבא לפי מהדורות החדשות (די דומה ליהודים שמגבשים את דעתם על ערבים לפי מהדורות החדשות...). אם יהיו בפנים, זו תהיה מבחינתם הזדמנות לדווח ממקור ראשון על מקרי התעללות ולתרום למיגור התופעה, אינשאללה ובקרוב. וכמובן... רובם יבינו שמה שרואים מכאן לא רואים משם. ברור שבטווח המיידי זה לא ריאלי, אבל רק כי מדובר בהלם גדול מדי לשתי האוכלוסיות, היהודית והערבית. אבל מבחינתי, בטווח הרחוק - זה החזון. כווולם שווים, כווווולם משרתים.

האמת שלא ממש..

אגב צודק לא 100 פיגועים, אלא מעל 100 אירועים שערבים ישראלים היו מעורבים בפעילות טרור של ממש (העברת נזק - הסעת מחבל - גם פיגועים של ממש..וכו') ומשום מה מחקו את הקישור זה היה הקישור newsroom.co.il/?id=31610 ומשום מה לא נכנס לי היה שם מעורבות של ערבים ישראלים כל שנה בין השנים 2002-2005 וזה עבר את המאה (כשבכל אירוע מעורבים כמה וכמה אנשים).. מזה "אילו הערבים היו מעוניינים להפוך את החיים כאן לגיהנום - זה היה קורה" האמת שהם כבר ניסו באוקטובר 2000 לא ממש הצליח העניין.. החיים היחידים שהפכו לגיהנום מאז זה החיים של האוכלוסיה הערבית בארץ.. ואיך אתה יכול להשוות בין איזה אקדח שהם אולי יורים איתו בחתונות לבין לחמש כל צעיר ערבי בן 19 ברובה?

למעלה