תשרת תצביע

ממממ

מי אמר שבחתונות הם יורים באיזה אקדח אומלל הם יורים בדברים יותר מסוכנים מי שמחזיק היום אקדחים זה הנוער בני ה 16-17 ולא שאני עוסק בזה אם לכל אוזון או קלשנקוב שראיתי בחיים שלי בחתונות אתה קורא איזה אקדח אז אתה טועה בגדול ואגב שלא יתחילו לערב אותי את הרובים שראיתי אני אל יודע מי הבעלים שלהם אנחנו לא יורים בחתונות ובשנת 2000 מה הם עשו כולה שביתה עלובה שלא כולם השתתפו בה אפילו לא הרוב ולא קרוב לחצי הערבים במדינה ורוב האנשים ששבתו בכלל ניצלו את השביתה כדי לשחק קלפים בבית על איזה גיהנום אתה מדבר ואיזה גיהנום עבר עליהם זה קרה רק לפני שבע שנים אני אראה לך ערבים בני 30-35 שלא יודעים מה קרה בשנת 2000 אם הערבים ירצו להפוך את החיים פה לגיהנום הם חייבים לעמוד ביחד קודם

על מהומות אוקטובר שמעת?

"שביתה מסכנה" אם התייחסת לזה - היה פה "הפגנות" אלימות של זריקת אבנים ובלוקים ובקבקוי מולוטוב וכו' על שוטרים.. ולגבי כל שאר ההודעה.. אותך - לשב"כ, מייד

שמעתי על זה

הבעיה שאחוז קטן מהערבים השתטף בזה כלומר שהם לא סיכנו אפחד אחרי 13 הרוגים הם חזרו כמה צעידים רציניים אחורה

אושרי 7

New member
תגיד עופר, אתה שפוי?

לגייס ערבים? להעמיד ערבים במחסום? במקרה של מלחמה לצפות מהם להלחם בבני עמם? למה נראה לך? ערביי ישראל הם אוייבים, ותמיד יהו (אגב אני לא מסכים לענות אותם בוגדים. הם לא בוגדים באומה שלהם, הם מאד נאמנים לה). מאיפה מגיעה היהירות לחשוב שאתה מסוגל לחייב אנשים להלחם בבני עמם?

אני שפוי ועוד איך..

אתה מדבר על יהירות, והרשה לי לשאול אותך מאיפה מגיעה היהירות לחשוב שאתה מסוגל לחייב את רוב העם ללבוש מדים ולהילחם בכלל? הרי זה מה שהיית חושב אם פתאום ביום בהיר אחד היו מספרים לך שיש דבר כזה "צבא".. ואם תספר לי שלא היית בהלם בפעם הראשונה שהבנת מה זה צבא, אני לא אאמין. אתה טוען שזה אנושי להחזיק נשק וללמוד להסתער מול אוייב תחת אש? או לשמור 4-8 על איזה מגדל בקור הזה? אבל... לא סיכמנו שזו יהירות להכריח את כולם לקחת חלק פעיל בגוף שבכל מקום בעולם מוגדר כלא אנושי?... אה... צודק.... המציאות חזקה בד"כ יותר מכל יהירות ומכל המחשבות הפציפיסטיות שיש לרוב האנשים!! האם ערבים מעולם לא נלחמו בבני עמם? עיראקים לא מפוצצים האחד את השני? חמאסניקים לא נלחמים בפת"חניקים? חיזבאללה לא נלחם בצד"לניקים? בדיוק כמו שהדרוזים מצליחים לשרת, כך ערבים רבים מאד היו עושים זאת כ-מ-ו ג-ד-ו-ל-י-ם. מי אמר שכולם היו מתנדבים ליחידות הכי לוחמות? וכי חסרים תפקידים אחרים שאפשר להעביר איתם את השירות בכיף? היו הערבים בפנים - היה השירות מתקצר, לא היו הערבים מופלים בקבלה לכל מוסדות המדינה, וכולם היו מרוצים.

אושרי 7

New member
על יהירות:

דיברתי על יהירות כי אתה מזכיר לי את האנשים שמתבכיינים על זה שערבים לא חוגגים את חג העצמאות... אתה צריך להבין, זוהי מדינת היהודים, שמחה שלנו היא אסון שלהם, הם לא חלק מאיתנו ולעולם לא יהו, לעולם לא יהיה דו קיום והשאיפות המגוחכות ליצור כזה רק גורמות נזק לישראל.ערביי ישראל שונאים את מדינת ישראל והם לא יהססו לתקוף אותה אם הם רק יחשבו שזה משתלם להם. אני מתנגד לכל ניסיון לקרב אותם אלינו, ככה רק מגבירים את קצב ההשתלטות. אם ערבים מסרבים בכל תוקף אפילו לעשות שירות לאומי למען הקהילה הפרטית שלהם, מה גורם לך לחשוב שהם ירצו להתגייס? הניסיון אבוד מראש. דרוזים לא רואים את עצמם כערבים (לפחות אלה שבגליל). הם אזרחים נאמנים בניגוד לערביי ישראל, מהם אני לא מצפה לנאמנות, אני לא מצפה מאף אחד להיות נאמן לאויב שלו.

הופה........ מתחיל להיות מעניין....!

"אני מתנגד לכל ניסיון לקרב אותם אלינו, ככה רק מגבירים את קצב ההשתלטות"..... כלומר, אתה תומך בכל ניסיון להרחיק אותם מאיתנו, כי לטעמך זה מאט את קצב ההשתלטות! "מהם אני לא מצפה לנאמנות, אני לא מצפה מאף אחד להיות נאמן לאוייב שלו" כלומר, אתה מגדיר את עצמך כאוייב שלהם ומצפה מהם להיות "לא נאמנים".. מה אני אגיד לך? סחטיין על הכנות.... בהנחה שאתה לא עושה את עצמך, מדהים אותי שלמרות כל העובדות בשטח (שאתה כנראה לא רואה), אתה עדיין מצליח להאמין בזה! אתה יודע מה עוד מדהים? במקרה קראתי היום ראיון ישן עם ניזאר חסן. לא היה לי קשה להבין ואפילו להסכים כמעט עם כל מה שהוא אמר. במשך רוב הראיון הוא הציג השקפה הרבה יותר פרגמטית והרבה פחות טוטאלית משלך (וקח בחשבון שהוא לאומן פלסטיני לא קטן והוא לא טורח להסתיר את זה!). הבעייה שלי היתה בסוף הראיון, כשהוא הציג את הפיגוע במלון פארק כ"מה שהישראלים מכנים טרור". אדם כזה מבחינתי מקביל למי שיכנה את הפיגוע של ברוך גולדשטיין "התנגדות קיצונית אך מוסרית בבסיסה, לטרור הפלסטיני". רק בהבדל אחד - הוא כערבי לא היה צריך לשרת בצבא ולכן את כל הדיון הזה הוא מנהל בתיאוריה. אילו היה משרת, היה לו יותר קשה להתבטא כך. מה גורם לי לחשוב שהם ירצו להתגייס? כלום. דור ראשון יעשה קצת בעיות, דור שני כבר ילך בעקבות הדור הראשון. בסוף זו תהיה מסורת לאומית.

ואי אני זוכר שבזמנו קראתי את הראיון הזה

והוא עורר בי הרבה אנטגוניזם, אבל האמת גם זה מה שהוא מנסה לעשות אין בו שמץ רצון לדיאלוג.

אז מה תגיד על זה שלא היה לי טיפת אנטגוניזם

עד שהוא הגיע לנושא של הפיגוע במלון פארק? (טוב, אני מניח שלקרוא את זה בתקופת הפיגועים זה היה אחרת...) ממה שהוא אמר הבנתי שדווקא יש לו רצון לנהל דיאלוג, אבל הוא סבור שדיאלוג כזה צריך להתנהל בכנות ובשקיפות מלאה משני הצדדים. עם זה אני לא יכול אלא להסכים במידה רבה - קל לי יותר להתחבר עם אדם שאומר את דעותיו האמיתיות... אלא שהדעות שלו לאומניות בעיני ומקבילות לאלה של הימין הקיצוני כאן.

קראתי רק חלק

זה ריאיון ארוך אז קראתי רק חלק אני מסכים רק עם כמה דברים ממה שקראתי כל אחד פה מנהל את הדיון על גיוס ערבים בתיאוריה כי אתה בתור יהודי לא נכנסת לראש של הערבים להזכיר לך שפלישתינאיי לא יכול להילחם בפלישתינאי גם אם הוא פלישתינאי אזרח ישראל כי תכלס להרבה ערבים במדינה יש בני משפחה שנלחמים בצד השני לא רציתי להיכנס לדיון הזה אבל כנראה הכנסתי את עצמי בכוח

פלסטינאי לא יכול להילחם בפלסטינאי -לא מסכים

רוב האנשים היו מעדיפים להימנע מלהילחם בכלל.... ואני לא חושב שלערבים מגיעה באופן גורף פריבילגיה כזו. לדעתי הם היו צריכים להיות מחוייבים בשירות - עם אופציה לבחור בשירות לאומי אזרחי במקום צבאי. אבל גם היהודים צריכים להיות זכאים לזה מבחינתי. אין סיבה לשום סוג של אפליה.

אני מסכים איתך בדבר אחד

זאת באמת אפלייה אבל מעניין אותי דבר אחד למה השירות הצבאי חובה רק בישראל ובמדינות קצת פחות מתקדמות למה בכל מדינות המערב זה לא חובה (רואים שישראל לא לוקחת דוגמא מהמערב --- אולי היא לא צריכה)

mike00

New member
רק 2 סיבות....

1.אנחנו מוקפים במדינות שתומכות בנו ורוצות לראות אותנו שורדים באזור.. 2.מספר האזרחים במדינה..

כי המציאות בישראל מפגרת ב- 50 שנה אחרי

אירופה וארה"ב. להזכירך, לפני 50 שנה היה גיוס חובה ברוב מדינות המערב, והתחוללו שם פשעי מלחמה הרבה יותר גדולים מאשר בכל המזרח התיכון. ולדעתי אתה צודק - ישראל לא צריכה וגם לא יכולה לאמץ בשתי ידיים את כל מה שקורה במערב. רק את מה שמתאים וטוב לה.. התרבות המערבית יצרה גם לא מעט בעיות, ואין להכחיש את זה - אבל אפשר לראות שהמערב הוא זה שלוקח בסופו של דבר אחריות על הבעיות ומנסה לפתור אותן. העניין הזה ראוי מבחינתי לאימוץ בשתי ידיים גם כאן באזור.

אנחנו לא צריכים באמת

עם כל הבעיות שיש לארצות הברית שפנימה לעצמה ( יש להם שיטות מצויינות להעלים דברים ) אם ניקח אותה כדוגמא ניכנס לבעיות שיש לה פוליטקאי ידוע שרוצה דווקא לקחת את אמריקה כדוגמא עילאית כמובן לא אחר מ : ביבי נתניהו

THE WIZARD 55

New member
פלשתינאי לא יכול להלחם בפלשתינאי

אותך אני מבינה היטב, למה אתה אומר את זה המשפחה שלך שם, הסבתא. ושאלוהים ישמור עליהם מכל רע ופגע. אבל אני אעלה שאלה אחרת, שקשורה למה שאמרת החמאס והפת"ח רוצחים אחד את השני, וגם אזרחים שם, הם משתמשים באזרחים כמגן חיה, אתה חושב שלהם אכפת אם פה יתפוצצו כמה ערבים בפיגוע שיעשו בישראל? הם רצחו אזרחים והראו לכולם מה ערך החיים שווה שם..

אני ראיתי את כל מה שאת אומרת מקרוב

בסוף קרה טוב שכל אחת באיזור אחר אחת ברצועה ואחת בגדה ככה בינתיים יותר טוב לאזרחים עכשיו צריך לעצור את שתיהן למה שלא יתחילו בלתת לאזרחים לצאת לירדן ומצריים אומנם לא אוהבים אותם שם אבל אולי הם יחיו בסוף ובטח זה לא כמו לחיות בפחד אבל מונעים מהם לצאת מה הם אשמים

עצוב, פשוט עצוב ../images/Emo10.gif

אני כישראלי מבין כמה זיפת המצב שם... וברור שאני מאחל לאזרחים שם שייזכו לחיים נורמליים אינשאללה ובקרוב, ושיהיו החיים שם טובים כל כך עד שגם יהודים ישראלים יחלמו לגור שם... ומצד שני אני מבין את הדילמה של ישראל מול ממשלת החמאס.. זו השפלה צורבת לשבת ולדבר עם גוף שלא מוכן להכיר בזכותך להתקיים! בישראל אין סיכוי שממשלה מיליטנטית-דתית כזו היתה מחזיקה מעמד..... היו מפילים אותה ביום הראשון. מה שחמאס עושה זו פשוט התאבדות - לסרב לכל דבר, כשאתה בעמדת חולשה, פנימית וחיצונית?? לא מצליח להיכנס לראש של קנאים דתיים...... פשוט לא מצליח....... לא אצלם ולא אצלנו.

THE WIZARD 55

New member
אף אחד לא רוצה אותם

כשהיה הסכם שלום עם מצריים בזמנו אנואר סדאת, לא הסכים לקבל אותם תחת חסותו. אני מרחמת על האזרחים שחיים שם בפחד מידי יום בפרט על הילדים האומללים

זה הקטע

אין שום בעיה לחמאס להוציא אותם הוא לא מתנגד אך מצריים לא רוצה שאף פליסטינאיי לא יעבור את הגבול ממש מדינה למופת מצריים ועוד אומרת על עצמה "אם אלדוניא" האם של העולם

למעלה