תשרת תצביע

THE WIZARD 55

New member
וגם בירדן לא רוצים אותם

גם בעירק לא. אתה רואה? העיקר שאז מנהיגי מדינות ערב אמרו להם, תברחו, ואז אנחנו נלחם, ויהיה לכם לאן לחזור. עכשיו כולם מתנערים מהם.

זה אחד הפשעים הגדולים לדעתי בכל הסכסוך הזה...

ישראל שהיתה אז אוייב, לא יכלה לקחת אחריות גורפת על גורלם של אויביה המנוצחים. היא גם כך בקושי שרדה כי היא לקחה אחריות על המוני פליטים יהודים מכל העולם, שאחרת אף אחד לא היה מטפל בהם. לעומת זאת, ה"אחים" שנלחמו לצד הפלסטינים פשוט התקפלו הביתה והשאירו מאחור פליטים אומללים שלא האמינו שזה קורה להם.... וכך זה נשאר כבר 60 שנה!! וכולם, כולל אותם פליטים עצמם(!), מנסים להתנער מאחריות ולהפיל את כל האשמה *רק* על ישראל. פשוט לא להאמין! ואני מחכה לראות מתי תבוא ההכרה של העולם הערבי בעניין הזה - ואני לא מתכוון להוגה דעות אחד או שניים שבאמת כבר אמרו את דעתם, אלא לקונצנזוס שיביא להחלטות אופרטיביות. אין כאן קשר לישראל - המדינות השכנות נטשו את הפליטים לגורלם, וגם ישראל בתורה נטשה אותם. לכל צד היו סיבות שונות לעשות זאת. האחריות של המדינות השכנות לא מבטלת את זו של ישראל, ולהיפך. כשזה יקרה, גם ישראל תיאלץ להכיר באחריות היחסית שלה, ויהיה מקום בסופו של דבר לפיוס היסטורי.

נו אז מעולה, מישהו שלא כשיר לעשות את המינימום

של שירות לאומי או צבא - אז להצביע למי שינהל את המדינה הוא כן? הוא לא התייחס פה לערבים וחרדים מדובר פה על משתמטים וזה סוג שונה.. וצריך תיקון לחוק רק אלה שיוצאים על נפשי (שזה בעצם המשתמטים..כל שאר ה25 אחוז חוץ מה5 אחוזים שיוצאים על נפשי שגם חלקם אמת והחלק השני הם המשתמטים האמיתים.. יוצאים מסיבות רפואיות, כדתיים וכו') מי שיוצא על נפשי מהצבא, בהחלט אין סיבה למה לתת לו זכות הצבעה - לעבריינים אין אז לחולי נפש יש?

ומה עם ערבי? מה קשור, לא דיברתי עליהם.

והדגשתי את זה, מומלץ לקרוא את ההודעה לפני שמגיבים אליה.

klod bokevski

New member
קראתי את ההודעה....

אתה כותב שהוא לא מתיחס לערבים ולחרדים אלא ל "משתץמטים אמיתיים" מה לא השתמטות של הערבים והחרדים? למה היא פחות גרועה מיציאה על סעיף נפשי? חרדי מאמין שיותר חשוב להתפלל, השמאלני הקיצוני מאמין שיותר חשוב לחבק עצים,ושנהים לא תורמים באותה המידה.

החרדי והערבי עושים את זה לפי חוק.

השני עובר על החוק בבוטות ידיעה ותכנון. והאמת לא רק זה.. לאנשים שיש להם תיק פלילי על איזה מכות שהם פעם רבו ומאז נהיו לתפארת המדינה - לא יכולים להצביע ואנשים שיש להם בעיות נפש עד כדי כך ששירות לאומי הם לא יכולים לעשות לא?

ינשוף4

New member
אני חושב שהגיון מסויים- דוקא יש.

ולאו דוקא נגד הערבים (להזכיר- יש עוד מגזר עם "פטור מגזרי"). ויש כל המשתחררים מכל מני סבות. ויש עיוות מסויים בכך שמי שבעצמו פטור משרות צבאי, יוכל להכריע (בעצמו, או דרך נציגיו), בעניינים בעלי משמעות בטחונית. ואני רואה באותה מדה גם את "סרבני המצפון" למיניהם, וגם את אלו שמנסים לדחוף לפריצת לחימה. במיוחד אם הם בעצמם, או בני משפחתם- פטורים, ולא יסתכנו בתשלום המחיר. ככל שאני זוכר- בעבר היו תחומים (אזרחיים) רבים חסומים בפני מי שלא שרת, או השתחרר בגלל בעיות. וגם בכך היה הגיון. לאפשר רשיון נהיגה בדרגה גבוהה, רשיון נשק או טיס, או להעסיק במקום רגיש (לאו דוקא בטחונית), מי שהשתחרר מהצבא בגלל בעיות (רפואיות, נפשיות או פליליות)? אבל יש כאן "מטוטלת פופוליסטית". בתחילה נחקק חוק שאוסר על מעסיקים לשאול מעמדים לעבודה בדבר עברם הצבאי (שיויון הזדמנויות...), ובהמשך התחילו מעסיקים להעדיף עובדים שאינם עושים מילואים. ונראה שכיום אותה מטוטלת התחילה לנוע לכיוון ההפוך. אז כל עוד מדובר בסבות פופוליסטיות- העניין מפוקפק, בעיני.

THE WIZARD 55

New member
תסביר למה מפוקפק שוב.

לא הבנתי בדיוק למה חתרת. אולי בגלל החום, אבל בחכל זאת הסבר:)

ינשוף4

New member
כתבתי שהגיון מסויים- דווקא יש

והסברתי למה. (אבל רק "הגיון מסויים"). אבל הזכרתי גם את השינויים בחקיקה, ממניעים פפוליסטיים (לא עניניים). ובכל שינוי, או נסיון לשינוי, ממניעים כאלה- אני נרתע מלתת אמון. גם בכאלה שבמקרה, תומכים במדה מסויימת, בעמדתי.

THE WIZARD 55

New member
תודה:) החום עשה את שלו..

אבל אתה לא חושב שחוק כזה יכול להוות תקדים ולא משנה מאיזה מניע, להתניית זכות הבחירה בדברים אחרים..?

klod bokevski

New member
מי שלא עושה לא שירות לאומי ולא צבא

בלי סיבה מוצדקת,אין סיבה שיצביע. לא שיש לי משהו נגד הבחורים האלה,אבל יש חוק במדינה שצריך לזרוק 3 שנים מהחיים שלך למלחמה חסרת תוכלת /שירות לאומי,וחוק זה חוק גם אם הוא לא מוצא חן בעיני המשתמט התל אביבי

הצעה דבילית...

מי שמשרת חייב להיות מתוגמל על השירות ומי שלא לא, לגבי הצבעה, זה דבר בסיסי מדי בדמוקרטיה והקריטריון חייב להיות מעשים ופעולות ולא שירות צבאי, היה לנו כבר שירשור כזה, אני הרי מתנגד לשירות של ערביי ישראל בצבא, לא הייתי נותן להם רובה ביד יותר מאשר הייתי נותן ל"שוטרים" של אבו מאזן. שיעשו שירות לאומי, הם והחרדים ואולי גם כמה "פציפיסטים" נודניקים, כל השאר, כמה שהצבא צריך, ילכו לצבא.

THE WIZARD 55

New member
כן עופר, אבל יש שם כמה נקודות

שדנו עליהם בעבר. מחר כשארגיש טוב יותר נתווכח קצת:)

למעלה