"תתעלם"

"תתעלם"

הנה סיטואציה שבטח מוכרת לכולכם - בבון בן כיתתכם מציק לכם, וההורים/מורים מפטירים לעברכם "תתעלם/י ממנו ואז הוא יפסיק". מה תובנותיכם לגבי העניין - נכון? לא נכון? הרסני? פרטו, חרטטו ונקנקו...

Bakura

New member
../images/Emo96.gif להתעלם? ממש לא.

מניסיון, להתעלם רק מעודד אותם. כמובן שזה תלוי בטיפוס, אבל הם אוהבים בדרך כלל טיפוסים שסופגים הכל בשקט ולא אומרים להם כלום. צריכים לקטול אותם בשיטתיות, שיעופו ממך. ... אבל זה בעיקר תלוי בטיפוס.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifנוראי <.<

מהבחינה הרצינית - זה גורם לאנשים לברוח מהבעיה או להתעלם ממנה במקום לפתור אותה, ומהבחינה האישית יותר - אבא פשוט לא הבין שילדה בת 10 לא יכולה להתעלם כשאחיה הגדול משגע אותה >< אז אמנם זה מונע ממני היום להכות כמה אנשים ממש מעצבנים, אבל השאלה היא אם עדיף להכות אותם פעם אחת ולגמור עם זה או לדמיין איך אני שמה להם רעל עכברים בתוך הסנדוויץ' ואת ימי החופש שנקבל כי נהיה עצובים. [ומצד שני, זה מלמד להיות סבלניים, וזה. אז אין לי תשובה חד משמעית, אז התגובה הזאת טיפה חסרת טעם :X ^^"]

demoloc

New member
לא להתעלם,זה בחיים אל פועל

עוקצים אותם בשנינות תביני , ערסים\ביריונים הם לא מחוננים בדר"כ. לכן הטריק הוא שהם ירדו עליך , ואת תרדי אליהם , ואז הם התבלבלו ויעזבו אותך , או אפילו פה ושם ישחקו כאילו הם חברים בזריקת הערה כדי שתגיבי בהומור . בדר"כ פועל. חוסר תגובה כמעט תמיד לא פועלת

הומ...

אני מאמינה שבסיס העניין הוא חוסר הבנה. לרוב "פשוט תתעלם" אומרים לילדים צעירים, שלא מבינים את העניין לחלוטין ולוקחים אותו באופן מילולי. להתעלם לא אומר לשבת שם ולא להגיב בכלל כאילו שהם לא קיימים, להתעלם אומר כן להגיב, אבל לא בצורה שבא הם (להלן: המציקים) יראו שהפעולה (להלן: ההצקות) מפריעות ופוגעות בך. המציקים ימשיכו להציק אם תתעלם מהם לחלוטין ותתנהג כאילו שהם לא קיימים, כי אז הם מבינים שזה עובד וזה באמת מפריע לך, זאת התנהגות משונה שהופכת אותם להיות חזקים בעיני עצמים וסביבתם הסתומה באותה המידה כמותם. לאומת זאת, אם תגיב בצורה שנונה או אפילו אדישה, גם המציקים וגם הסביבה יתקטנו. מה שכן זה שלהגיב בצורה של העלבה עלול להיות באמת מסוכן פיזית, מה לעשות שאנחנו חיים במדינה דפוקה שבה דוקרים אנשים על "כאבוד"? בקיצור, להתעלם מילולית לא. להתעלם במובן קצת פחות מילולי, וודאי.

Science Fiction

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo119.gif

[אישית, אני מוצאת הצקות כאלו נורא משעשעות. אין דבר כייפי [ונרקיסיסטי] יותר מלהשיב לערסים בציניות. לוקח להם המון זמן להבין על מה לעזאזל אתה מדבר, ובנתיים אתה יכול ללכת ^^

the new L

New member
אפשר פשוט

לזרוק לו בננה מידי פעם, זה כבר יעסיק אותו. וברצינות - אני בספק אם זה יעזור.

Deep1

New member
לדעתי

השאלה היא האם אותו ערס מאמין שההתעלמות היא אמיתית (ואז הוא ירגיש שזה חסר טעם ויפסיק, כי הוא לא יקבל תשומת לב), או האם אותו ערס מאמין שההתעלמות היא רק טקטיקה וההטרדה שלו למעשה כן מציקה (ואז הוא בהחלט ימשיך, מהיותו ערס שאוהב לפגוע בסביבתו). הבעייה היא שבד"כ הצד השני (אפילו אם הוא ערס טיפש) יכול לקלוט אם זה מפריע או לא, ואז הטקטיקה היא בכלל לא פתרון טוב, אלא נדרשת איזשהי עבודה פנימית שתגרום לאדם המוטרד באמת להיות אדיש לזה. ובאופן כללי עדיף להשקיע את האנרגיה בהקטנת התלות בסביבה (ופחות בטקטיקות התנהגותיות), וכך פשוט לעקור את הבעייה מהשורש.

o0Invisible0o

New member
היי.../images/Emo2.gif

מה נסגר? כולם פה.

MajorWinters

New member
זה תלוי...

והכל אסופה של מקרים פרטיים לדעתי... על חלק יעבוד דבר אחד על חלק דבר אחד. אם אנחנו מתעסקים בבריון ההמוצע, המאופיין במנת משכל נמוכה משלך עקיצות שנונות עוזרות בהחלט, ואנחנו יודעים לקטול... מצד שני, אם סתם אידיוטים רואים ברחוב ילד "חנון" ומעירים לו על זה, או רואים ילד עם חולצה של להקת מטאל ומתחילים ב"פריק, אוכל חתולים", מאנשים מזדמנים כאלו שלא נמצאים איתך בסביבה יומיומית (לדוגמא בית ספר) עדיף להתעלם, חוסך זמן בעיקר.

juggernaut

New member
אמרה

"תתעלם" אמרתי לו "תירגע" "לא נרגע מה תעשה" דפקתי לו אגרוף בכתף החזיר לי החזרתי לו החזיר לי החזרתי לו החזיר לי דפקתי לו אחד באף לא החזיר לי. (אני מזרחי. ממשפחה מזרחית. כולם אצלי ערסים. חיצונית אני לא נראה\נחשב חנון. אבל לפעמים הגנים הטוניסאים עולים...)

idcom

New member
עורר בי סיטואציה

קודם כל שלום, נתקלתי בפורום לפני כשעה וכשקראתי את השרשור הנ"ל לא יכולתי שלא להגיב, כידוע 'אנחנו' (אם יורשה לי) לא ניחנו בכח ובעוצמה פיזית (לפחות אני). וגם אם כן, אנו (שוב ההערה לעיל..) לא נוהגים להשתמש בו כדי לבטא את רצוננו, בכל אופן אספר בקצרה את סיפורי, יש לי אחות הקטנה ממני בשנה (17), ילדה טובה, ללא חבר בעבר. 'ערס' אחד נדלק עליה. כשנסיתי להבהיר לו כי אני לא מרוצה מהקשר בינהם (במיוחד כי מודבר באדם אלים בעל ספריית תיקים פליליים), התחיל לנסות לפייסני כשראה שלא הולך לא עבר לטריטוריית האלימות (שפתו המודברת), הוא הפגין עלי את אלימותו (בלשון המעטה..) כמה פעמים, אחותי בהתחלה שיתפה עימי פעולה וניסתה להתרחק ממנו אך כנראה הוא שבה אותה בקסמו (?) והראה 'רומנטיות' (עד כמה שניתן במסגרת הצביעות) כשאני מנסה לספר לאחותי היא לא מאמינה שהוא עשה זאת וחושבת שאני מנסה להעליל עליו כאמצעי מניעה ממנו. כשהבחור שם לב כי אני ממשיך לדבר על ליבה כי תרד ממנו, תפס אותי בהזדמנות בה הייתי ברכבי, למזלי (או אולי לא..) החלון היה סגור, הוא דפק על החלון עד שניסיתי לעכל מה הוא רוצה, גיליתי כי אני עטוף בשברי זכוכית בשניה האחרונה התחמקתי מהאגרוף השני שהיה מיועד לפָני. נסעתי משם במהירות לתחנת משטרה, אבל לא נכנסתי. חניתי ליד. לבנתיים כשאני מתלבט אם להכנס או לא (כבר תבינו את השיקולים), הוא הגיע (כמובן ליד המשטרה הוא לא העז להרים יד) הוא פתח בשיחה (עד כמה שניתן במסגרת ההתפתחות האבולוציונית שלו להגדיר "שיחה") בה הבהיר לי כי אם אתלונן סופי יהיה רע ומר, אם מחבריו או אם ממנו כשישתחרר. ומה נראה לכם שאני יפחד?? כן.. בקיצור זה היה הקש ששבר את גבי המסכן, הודעתי לא כי לא מעניין אותי ממנו, בשבילו אני לא קיים ובשבילי הוא לא קיים ושילך ויעשה מה שהוא רוצה כי לא מעניין אותי (הוא ניצח..). לסיכום חוות דעתי לגבי אחותי היא ברורה ולא זה נושא הדיון, השאלה שהתעוררה לי באותם רגעים, היא "מה באמת עושים"??? להתלונן אי אפשר. להחזיר באלימות אי אפשר. לקרא למישהו שיחזיר באלימות, אפשר, אבל אחר כך לך תחפש את האצבעות שלך במעטפות בתיבות הדואר. בקיצור מה שמוגדר בשפה העברית כ-"חוסר אונים משווע". לבנתיים כל הוא המצב הנוכחי. מה היא דעתכם? (סליחה על האריכות..)

idcom

New member
מה יהיה על שגיאות ההקלדה...

טוב תסלחו על שגיאות ההקלדה.. ככה זה כשמקלידים ב-5 לפנות בוקר..

למעלה