"תתעלם"

juggernaut

New member
יש מה לעשות

דבר איתי בפרטי. מבטיח לך שהעסק הזה לא יימשך עוד זמן רב. יומטוב.

דווקא העניין הנ"ל סיפק לי שעות של

שעשוע. כמי שלמדה באחד מבתי הספר הגרועים ביותר בחיפה, נתקלתי ביותרמידי טיפוסים חביבים שכאלה, שהעבירו צמרמורות עונג בגופי כל אימת שרק העיזו להגיד לי משהו, ואני, אבוי, העזתי לענות להם. שנות החטיבה היו איומות משהו, כי, איך לומר אתזה... שתקתי. אבל אט אט התפתחה אצלי מיומנות נהדרת שכזו, עד שגרמתי אף לערסונים כבדים ביותר להתנהג אליי בחביבות. *מחייכת חיוך רחב* בכלל, עד איזה כיתה י' הייתי עבד נרצע של המערכת ואפילו לא הברזתי, רחמנא לצלן. אבל אח"כ היה נהדר- יש כלכך הרבה דברים שאפשר לעשות בביתהספר כשאתה מעניק לו את החשיבות הראוייה- כתיבה, קריאה, ציור, האזנה למוזיקה, שליחת סמסים, אכילה, שינה, צחקוק בלתי נשלט, התעדכנות ברכילות היומיומית, או בכלל- פשוט לא להיות שם. הוו, שנות התיכון~ ;;

PieOMy

New member
האמת שזה מעולם לא קרה לי

אבל לדעתי מי שמתרגל להתעלם בגיל צעיר בסופו של דבר יתרגל לזה שידרכו עליו. צריך ללמוד לעמוד על שלך. אם מישהו נטפל אליך, אל תעבור על זה בשתיקה. כמובן שאני לא קורא לאלימות, אבל לא להיות אלים לא אומר שצריך להיות מסכן ששותק ולא מגיב כשמציקים לו. ובנוסף, אני לא מאמין שהתעלמות תוביל להפסקה. אני חושב שהיא תעצבן את התוקף, כי הרי מטרתו היא לקבל פידבק, לדעת שהוא הצליח לעצבן אותך. אם הוא רואה שהוא לא מצליח במילים, תבוא כאפה.

Blue Puding

New member
נמנמנמ+חדשה

אני סובלת את השטויות האלה כבר 3 שנים..רק מהשכבה ולא מהכיתה כי למזלי..אני במחוננים אז כולם כמוניXD אבל אני גם נחשבת ל"פריקית" ופשוט..לי יש פה גדול..זתומרת אני חייבת להגיב על כל דבר..ואני צינית..מאוד מאוד מאוד צינית. אז אם הייתי במקומך פשוט הייתי מחזירה תשובות ציניות ועוקצניות שמשאירות את הבנאדם עם פה פעור לרווחה שזבובים למינהם יכנסו לו לפה ויתנחלו לו שם ויקימו מושבות שלמות. אבל אם מדובר בבנאדם שהוא נורא נורא"מקובל" ואת יודעת שהוא יחטיף לך מכות אז פשוט..תחייכי, תאמרי נכון..ותמשיכי הלאה.. הקטע הוא ש"פקאצות" ו"ערסים" הם חסרי בינה..הם פשוט יתבלבלו ולא יבינו מה קורה סביבם ואז יחייכו כאילו הם הצליחו במשימה שלהם ולא ידבקו אלייך יותר..ואם תצרחי משהו..אז תברחי מהר לכיתה ותעשי את עצמך מדברת בטלפון ואז הם לא יבינו מי אמר משהו..(מנסיון) וזהו!
והאמת..שאני מוצאת את ההערות הסתומות שלהן נורא נורא נורא משעשעות!!! אה ו..אני טל..14.."פריקית" שונאת סטיגמות ובכיתת מחוננים כבר...7 שנים!! (נו נכנסתי בכיתה ג').. ונמנמנמ..זהו! התקבלו אותי בבקשה יקיריי?

שתי נקודות חשובות לדעתי הן ש...

א. התעלמות מעידה על בגרות רבה יותר בעניינים כאלו. כלומר, הבגרות היא עמדת כוח שיכולה לעזור לאותו "קורבן", וגן שאמור להנות את אותו אדם היא החוזק המוסרי שלו. אני יודע שלי זה עזר. ב. האפקט של ההחזרה הוא הרתעתי במידה מסויימת, אבל הטוב בו הוא שהוא מהווה הוכחה לאותו "קורבן" שלעובדה שהוא כן מסוגל לעמוד בפני אנשים אחרים, מה שיחזק את הביטחון העצמי, וייצור אפטק הרתעתי אצל האנשים ש"משתעשים" באותו אדם ויעביר מסר של חוזק. ככה אני רואה את העניין, לפחות.

soulz

New member
המפ, דיי עם הבולשיט...

הרגשות והרצונות הם פרימיטיביים בדיוק אותו הדבר אצל כולם, מתי שיורדים על כך אחד והוא לא מחזיר, הוא מרגיש רע עם עצמו...אפילו שהוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא בוגר יותר-מפתח אצלו רגשות עליונות מזיקים...

רגשות עליונות מזיקים?

תראה, רגשי עליונות הן גם פונקציה של בגרות. צריך בגרות במידה מסויימת של-א להגיב למה שמישהו עושה וצריך מידה מסויימת של בגרות כדי לדעת שלמרות הכל, אין הבדל מהותי בינך לבין אחרים. מדובר במצבים מקבילים שדורשים אותה רמת בגרות, בסופו של דבר.

soulz

New member
לא, ממש לא...

חוסר תגובה זה לא הבט של הבגרות, זה הבט של פחד וחוסר ביטחון. גם הפרופסור יגיב עם מישהו אחר ינסה לפגוע במוניטין שלו כמדען וגם הטיפשעשרה יגיב עם מישהו ינסה לפגוע במוניטין שלו בבית הספר-זה אם כמובן שניהם לא יפחדו לעשות זאת...

הכל תלוי מנקודת המוצא שלך.

אתה דיברת על חוסר תגובה מנקודה של חוסר ביטחון- מצב שמתרחש בלית ברירה מצד הקורבן. כלומר, מצב של חוסר ברירה. אני מדבר על מצב של עוצמה וביטחון- מצב שמתרחש מבחירה ומידיעה שאתה, החנון, יכול לפגוע באנשים בדרך זאת או אחרת, אבל אתה בוחר שלא לעשות זאת.

soulz

New member
המפ...

זה רצון פרימיטיבי בסיסי שלנו להגיב ולגונן על המוניטין שלנו, במצב של חוסר תגובה מצידינו, אנחנו באמת הקורבן...לא משנה אם ננסה לשכנע את עצמינו שאנחנו פשוט בוגרים יותר ולא יורדים לרמה שלהם...זה רק שיכנועים עצמיים כדי לגרום לנו להרגיש טוב יותר...

לא שאלה של בגרות

אלא של מפריע או לא מפריע. מי שבאמת מפריע לו, ובאופן של יותר מזבוב טורדני (אני לא נוטה להרגיש קורבן מזבובים, ואופן הפעולה שלי תלוי באנרגיות שיש לי באותו רגע...), ולא עושה דבר לא נוהג בבגרות אלא מזיק לעצמו.

בקשר לאותה בגרות שאתה מדבר עליה

אולי אתה מבין שאתה בוגר, המורים מבינים שאתה בוגר ואפילו החברים מבינים שאתה בוגר, אבל מי שיציק לך בדרך כלללא יבין שאתה בוגר. ברוב המקרים הוא פשוט ימשיך להציק וזה אפילו יתדרדר. אתה צודק בקשר להחזרה, תריך להראות שיש לך על מה לעמוד, ואתה עומד עליו יציב ובטוח. חוץ מזה - תתקנו להם שגיאות דיבור קטנות כאלה, זה משגע אותם
אה, אגב. אני ניצן בכיתה ז', שמזדהה פה עם הרבה.

מזיק עד כדיי הרסני

אני לא אומר להחזיר מלחמה שערה. אלא לעשות דברים אחרים. למרות שאם ניתן להחזיר מלחמה, עדיף כך מאחר ועד גיל 13 בעךר חוק הגו'נגל תקף.

Tiki Torch

New member
מה שצריך לעשות כמובן זה

לומר לאדם להתרחק ממך בפוזה ערסית כמה פעמים ואם הוא לא יעשה את זה תראה\תראי לו את כישורי הקונג פו חגורה חומה שלך שהכנת בעוד מועד ואם היא לא מוכנה אז פנה לדוג'ו הקרוב לביתך והשג אחת

למעלה