🧙‍♀️מחזור כישור הזמן - The Wheel of Time 🧙‍♂️עונה 3 ☸️

dilly snake

Active member
ואו, לעזאזל. זו אחת הסצנות שהכי חיכיתי לה מאז שהודיעו על הסדרה וזה היה לא יאמן.

אז אחרי כמה פרקים עם cold open מפוצץ לפרק הזה למעשה לא היה. לאן ורנד ממשיכים להתאמן בחרבות, רנד מספר ללאן על תרגיל שאבא שלו לימד אותו שעוזר לו לשמור על ריכוז כשהוא נלחם. מוריין צופה בהם עם כובע המורה לתנ"כ שלה. אגווין מצטרפת אליה. הם חוזרים למחנה אביינדה מתעמתת עם רנד וזה נגמר בזה שהיא נלחמת דווקא בלאן. שתי החוכמות באות(נראה לי המבוגרת יותר אמורה להיות בייר והשנייה מליין) וטוויסט! הם שולחות את איינדה להיות לעיר כדי להתחיל ללמוד להיות חוכמה.

הם מגיעים קרוב יותר לרוהידין והם פוגשים את האיאלים הרעים. רנד ומוריין מקבלים רשות ללכת לעיר. הם מדברים קצת על איך הגורל הביא אותם אחד אל השנייה.

ורנד מתחיל לראות את העבר שלו: בהתחלה הוא רואה את עצמו בתור אבא שלו, אחר כך בתור ראש שבט ואז אנחנו הולכים יותר לעבר ואנחנו מגלים שהאיאלים היו פעם פחחים, אחד האבות של רנד הרג כמה אנשים כדי להציל את אחותו והוא גורש מהשבט, הם מחפשים מקום לשתול את העץ ולהחביא ס'אנגריל רב עוצמה(בשלב מסוים אפילו היה לו בן זוג), זה מגיע עד ליום שלנפיר עושה את החור ומשחררת את אדון האופל. סה"כ יש 7 פלשבקים(שזה מרשים, הם עשו 7 מתוך 9 ובגלל שאין לי עותק של הספר אני לא יודעת מהם השמיטו).

במקביל יש עוד מישהו שעובר את המבחן, אבל לא מסוגל לעמוד במה שהוא רואה.

רנד מצליח לצאת מהמבוך של העמודים, ואחרי כמה דקות צצים לו קעקועים של דרקונים על הידיים.

במקביל מוריין הולכת לטר'אנגיל אחר ורואה כל מיני דברים שעלולים לקרות לה(בספר לא יודעים מה קרה לה, היא רק הולכת גם בנפרד מרנד).

אביינדה יוצאת, ואז עוברים ללאן ואגווין ומגלים שהם בעיר כבר שבוע.

ואז יש זריחה ורנד יוצא מהעיר(אחרי הכול הוא He Who Comes With the Dawn) שמוריין בידיים שלו!

והפרק נגמר!

ולעזאזל! קודם כל השחקן של רנד: פאק! כאילו אלוהים, מאיפה הם הביאו אותו? הוא עשה עבודה מדהימה הפרק הזה. פשוט אין מילים.

וגם הכתיבה, הנאמנות לספרים, איך שכל תקופה נראתה אחרת, זה שהם גרמו לשחקן של רנד להיראות כמו 8 בני אדם שונים(רנד ועוד 7) פשוט 10/10.

(ובקטע הנחמד השם של הפרק זהה לשם של הפרק מהספר שבו זה מתואר)

didalf

Well-known member
פרק 3X04

אז היום בלי מגדל לבן ופולטיקות, רק מבחנים קסומים של אייאלים, ולמדנו הרבה היסטוריה.

אבל קודם לכן אביינדה כועסת ממש על שימוש בחרבות כי זה לא חנית. אני חייבת לציין שגם אחרי השיעור לא כזה הבנתי מה הקטע. אוקי אז איזה אב קדמון היה איש עלה שהרג בחרב, אבל חנית משמשת גם להרג וגם לאוכל. אז מה? מעכשיו נהייתם לוחמים שהורגים אז מה זה משנה?
והאם רנד לא ישתמש יותר בחרב? כי הוא צריך בתור הדרקון וזה לא?

הצחיק אותי לפני שהם נכנסו ואמרו למורין להשאיר נשקים בחוץ היא התחילה להוציא מליון סכינים מכל מיני מקומות:-D הזכיר לי קטע במאה עם רייבן.

אוקי ויאללה למבחן.
אז למדנו שדוד של מורין קיבל עץ מיוחד מהאייאלים והרס אותו ולכן פרצה מלחמה שבגלל רנד נולד בהר הדרקון.
למדנו גם על ההיסטוריה של האייאלים: (לקח לי זמן אגב לקלוט שזה רנד כל הזמן:-D) (עכשיו אני צריכה לעשות רוורס אנג'נירינג לפרק:-D)
אז פעם מזמן מזמן מזמן היו אייאלים חמודים עובדי שדה ששרים שירים. לנפיר הייתה אז אס אאדאי עם שם אחר והיא מצאה כוח ובטעות או לא בטעות שחררה את אדון האופל.
כמה (מאות?) שנים אחרי זה אייאלים הם אנשי העלה המקורים שמאמינים בדרך השלום. אס אאדי אחרת הביאה לרנד הישן איזה כדור מיוחד לשים בתוך שתיל של עץ החיים לשמור עליו. ניק זכינו לרגע קטן של גרסת רנד שהוא גיי:-P:
העץ עם הכדור עובר במשך דורות אצל האאיילים/אנשי עלה.
מתישהו יש קבוצה שנשחטת ואז הם מתפצלים וזה קטע שלא הבנתי כי אם כל מה שנשאר זה סבא וילד והם קוברים את האמא של הילד ולהבנתי מדובר באותם סבא וילד מהפלשבק הבא (הקודם) אז איך? או אם זה לא הם אלא כמה דורות קדימה עדיין איך הם התרבו שוב?
והאם הקבוצה שנפרדה זה אנשי העלה הלא ג'ינג'ים שראינו בעונה הראשונה? וזה למה האייאלים ג'ינג'ים? כי הגינג'י שנשאר המשיך את העם? כי בפלשבק הזה ובקודמים יותר לא בהכרח כולם היו ג'ינג'ים.
אוקי ואז היה שבט אאילים/אנשי עלה ושתי ילדות נחטפו אז 3 מהם הלכו להציל אותן ובטעות הרגו את השובים ויותר גרוע אחד מהם. שזה כמובן נוגד לדרך העלה. שסליחה זה מטומטם. בסדר אתם לא נוקמים אתם קוברים את המתים וממשיכים. אבל הבנות האלה לא מתו!!! הן חיו!!! ונחטפו!!! מה פשוט היו אמורים להשאיר אותן שם??? זה היה ממש אכזרי איך אמא שלו התנכרה לו ככה! אחרי שהוא הציל את הבת שלך! ביץ'!
בכל מקרה זה למה לאאילים יש התנגדות לחרבות (לא מוצדק בעיני אבל שיהיה) ואולסו ככה האאילים התפצלו - קבוצה קטנה נשארה אנשי עלה אבל השאר הפכו ללוחמים שמגינים עליהם. לכן גם הם כבר לא "טרו אאיל" וגם מפרי שבועה כי הפרו את שבועת השלום של העלה.
ומתישהו הם שתלו את העץ במדבר והוא גדל והאס אאדי ממקודם שכבר הזדקנה זימנה את כל הצ'יפים והודיעה להם על המבחן.
ואחכ כבר נראה לי ראינו את אבא של רנד רואה את אמא של רנד מתה, זה היסטוריה קרובה.
אז עכשיו רנד ואנחנו מכירים את כל ההיסטוריה.

בינתיים המבחן של הבנות זה לראות מלא מלא עתידים אז מורין הולכת לסבול שם.
לא לפני שהחצופה גונבת את הכדור הלבן מתוך העץ. מה זה זה?:-D
אגב העץ הזכיר לי את סבתא של פוקהונטס:-D
מוריין רואה כל מיני עתידים טובים ורעים. באחד מהם היא שוכבת עם רנד8-* באחר היא נזכרה שהיא לסבית ושוכבת עם לנפיר שאז חונקת אותה חחח. משומה במלא עתידים לנפיר הורגת אותה.
אבל היו עוד דברים כמו שהיא הורגת את רנד או שהיא משחררת את לאן ורנד נהיה העוצר שלה. אוקי יש לה קטע מוזר עם רנד.
בסוף אחרי שבוע הם יוצאים משם מותשים למדי.
אוי ולאן דמע כשהוא חשב שמורין אבדה שם🥺

מעניין מה עדי|נחש| חשבה אם זה ענה על הציפיות שלה חח

ואו, לעזאזל. זו אחת הסצנות שהכי חיכיתי לה מאז שהודיעו על הסדרה וזה היה לא יאמן.
וגם הכתיבה, הנאמנות לספרים, איך שכל תקופה נראתה אחרת, זה שהם גרמו לשחקן של רנד להיראות כמו 8 בני אדם שונים(רנד ועוד 7) פשוט 10/10.
יאיי עדי אהבה|לב|
אני שמחה בשבילך כשהם עושים דברים לטעמך.

אז אחרי כמה פרקים עם cold open מפוצץ לפרק הזה למעשה לא היה
היה 20 דקות קולד אופן רק אז עלה הפתיח.

מוריין צופה בהם עם כובע המורה לתנ"כ שלה.
שמעי אני מתה על הכובע הזה:-D

הם שולחות את איינדה להיות לעיר כדי להתחיל ללמוד להיות חוכמה.
מסכנה היא רק רוצה להלחם.
אגב הן נקראות "וייז וואן" ונאניב "וויסדום". למה ככה? זה דברים שונים? מה זה אומר בכלל להיות חכמה/חוכמה?

(בשלב מסוים אפילו היה לו בן זוג),
חינכנו אותך היטב לדעת מה חשוב:-D
קיוויתי שנראה יותר מרנד הגיי.

הבעל של ההיא המעצבנת שהם פגשו לפני הכניסה לא?

ואז יש זריחה ורנד יוצא מהעיר(אחרי הכול הוא He Who Comes With the Dawn)
אה מגניב!

נערך לאחרונה ב:

dilly snake

Active member
אבל קודם לכן אביינדה כועסת ממש על שימוש בחרבות כי זה לא חנית. אני חייבת לציין שגם אחרי השיעור לא כזה הבנתי מה הקטע. אוקי אז איזה אב קדמון היה איש עלה שהרג בחרב, אבל חנית משמשת גם להרג וגם לאוכל. אז מה? מעכשיו נהייתם לוחמים שהורגים אז מה זה משנה?
זה פשוט חלק מהתרבות שלהם, כמו שגם לנו ביהדות יש מנהגים שבחוץ נראים מוזרים למי שלא יודע.
מתישהו יש קבוצה שנשחטת ואז הם מתפצלים וזה קטע שלא הבנתי כי אם כל מה שנשאר זה סבא וילד והם קוברים את האמא של הילד ולהבנתי מדובר באותם סבא וילד מהפלשבק הבא (הקודם) אז איך? או אם זה לא הם אלא כמה דורות קדימה עדיין איך הם התרבו שוב?
כנראה היו עוד שהסכימו להמשיך בדרך הזאת.
וזה למה האייאלים ג'ינג'ים? כי הגינג'י שנשאר המשיך את העם? כי בפלשבק הזה ובקודמים יותר לא בהכרח כולם היו ג'ינג'ים.
אין הסבר, זה פשוט חלק מהמראה שלהם. זה כמו שיש עמים בכישור הזמן שהם יותר אסייתים.
הסופר פשוט החליט שהאייאלים הם עם עור בהיר, שיער בלונדיני-ג'ינג'י ועם עיניים בהירות וגבוהים. זה יותר נועד להראות כמה רנד היה חריג ביחס לסביבה שלו. בספרים גם ללאן וגם לתום(הזמר מעונה 1) היו עיניים כחולות וזו הייתה הפעם הראשונה שרנד נתקל באנשים שיש להם עיניים כחולות חוץ ממנו, והוא גם מתאר איך הוא סבל לפעמים מהצקות/בריונות מכל מיני אנשים בעיירה בגלל איך שהוא נראה. וגם אחר כך, כשהם הגיעו לכל מיני מקומות כולם ישר חשבו שרנד איאלי.
אני שמחה בשבילך כשהם עושים דברים לטעמך.
|לב||לב||לב|
היה 20 דקות קולד אופן רק אז עלה הפתיח.
כן, אבל בד"כ הם עושים משהו אחר.
אגב הן נקראות "וייז וואן" ונאניב "וויסדום". למה ככה? זה דברים שונים? מה זה אומר בכלל להיות חכמה/חוכמה?
תרבות אחרת, שם אחר. בשני הנהרות התפקיד שלה הוא להיות מרפאה/מיילדת, יועצת ולהנהיג את המועצה של הנשים. עם האייאלים אני מניחה שיסבירו יותר שנראה איך האייאלים חיים ואני לא רוצה להסביר לא טוב ואולי לטעות. אבל ראית, הן אלו למשל שהחליטו למי למותר להיכנס לעיר, הן מנהיגות את האייאלים בפועל.
הבעל של ההיא המעצבנת שהם פגשו לפני הכניסה לא?
כן.

didalf

Well-known member
זה פשוט חלק מהתרבות שלהם, כמו שגם לנו ביהדות יש מנהגים שבחוץ נראים מוזרים למי שלא יודע.
חחחח תכלס "לא אל תאכל עוף ופירה עם חמאה כי לפני 3000 שנה מישהו אכל גדי בחלב אימו!!":-D

כנראה היו עוד שהסכימו להמשיך בדרך הזאת.
הם ממש נראו בודדים בדרכם.
אבל בסדר אולי הם מצאו אחכ כמה אנשים אבודים אחרים במדבר.

אין הסבר, זה פשוט חלק מהמראה שלהם. זה כמו שיש עמים בכישור הזמן שהם יותר אסייתים.
לאדעת בסדרה זה ממש נראה שהקבוצה שהתפצלה לא היו גינג'ים וככה זה שנשאר להמשיך את העם היה גינג'י ובגלל זה כולם כאלה.
הסופר פשוט החליט שהאייאלים הם עם עור בהיר, שיער בלונדיני-ג'ינג'י ועם עיניים בהירות וגבוהים. זה יותר נועד להראות כמה רנד היה חריג ביחס לסביבה שלו. בספרים גם ללאן וגם לתום(הזמר מעונה 1) היו עיניים כחולות וזו הייתה הפעם הראשונה שרנד נתקל באנשים שיש להם עיניים כחולות חוץ ממנו, והוא גם מתאר איך הוא סבל לפעמים מהצקות/בריונות מכל מיני אנשים בעיירה בגלל איך שהוא נראה. וגם אחר כך, כשהם הגיעו לכל מיני מקומות כולם ישר חשבו שרנד איאלי.
אוי באסה לו.

תרבות אחרת, שם אחר. בשני הנהרות התפקיד שלה הוא להיות מרפאה/מיילדת, יועצת ולהנהיג את המועצה של הנשים. עם האייאלים אני מניחה שיסבירו יותר שנראה איך האייאלים חיים ואני לא רוצה להסביר לא טוב ואולי לטעות. אבל ראית, הן אלו למשל שהחליטו למי למותר להיכנס לעיר, הן מנהיגות את האייאלים בפועל.
אה אוקי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
סוף סוף ראיתי
הייתן צריכות להגיד לי שזה פרק מדהים ואז הייתי רואה מוקדם יותר.

ודווקא ההתחלה הייתה די משעממת לטעמי,
אבל הולי שיט זה השיעור היסטוריה הכי מדהים אי פעם.

זה כזה הזוי לגלות שהשם המקורי של הפחחים הוא האייאלים. קצת מוזר שהם שכחו את זה. אני מניח שבמעבר השנים זה נעשה בעייתי כשהם הציגו את עצמם עם שם שיש לעוד עם שהוא מאוד מלחמתי. (או שהם זוכרים את זה אבל לא מספרים לאף אחד)
זה גם מסביר למה בפרק הקודם אביינדה אומרת שאסור עליהם לפגוע בפחחים. במקור המייסד של האייאלים הלוחמים רצה להגן על האייאלים האחרים.

אז לאחר הברייקינג האיי סדאי שלחו 10 אלף שתילים של עץ העולם (או שם דומה) בכרכרות עם אייאלים לכל רחבי הארץ. אבל רק אחד כנראה שרד. וב"מקרה" זה האחד שבו הם שמו את האבן הקסומה ההיא.

לפחות אחרי שראינו שהאיי סדאי שמו את האבן הקסומה שם אז אני פחות כועס על מוריין שגנבה אותה משם.
אה, והאבן הקסומה הזאת היא כלי קסום מקביל לחרב מקלנדור (?) שהיא הדבר שרנד אמור ללכת להשיג. אז הכל מתחבר.

אני תוהה האם כל הצ'יפים שעוברים את המבחן בעיר הזאת רואים את העבר כמו רנד. כי זה אומר שכולם יודעים את האמת על העבר שלהם. או שזה רק הוא?

המבחן של מוריין היה מאוד מגניב, אבל פחות מעניין כי ראינו רק הצצות קטנות לעתידים אפשריים. הרבה שבהם לאנפיר הורגת את מוריין. די הרבה שבהם מוריין הורגת את רנד.
אבל בהחלט הכי מטריד העתיד שבו רנד ומוריין שוכבים יחד.

לאן ורנד ממשיכים להתאמן בחרבות, רנד מספר ללאן על תרגיל שאבא שלו לימד אותו שעוזר לו לשמור על ריכוז כשהוא נלחם.
שכחתי שהגיוני שאבא של רנד לימד אותו משהו משמעותי לגבי לחימה.
בעצם אבא שלו היה לוחם בחרב. מעניין אם הסיבה שהוא לא לימד את רנד להשתמש בחרב היא כי הוא רצה לכבד את זה שהוא אייאלי.
אם כי בעצם זה הגיוני שזה מאותה סיבה שגרמה לכך שהאייאלים החליטו לא להשתמש בחרבות - כי חרב לא יעילה בשביל ציד.
מוריין צופה בהם עם כובע המורה לתנ"כ שלה.
חחחחחח
אגווין מצטרפת אליה. הם חוזרים למחנה אביינדה מתעמתת עם רנד וזה נגמר בזה שהיא נלחמת דווקא בלאן. שתי החוכמות באות(נראה לי המבוגרת יותר אמורה להיות בייר והשנייה מליין) וטוויסט! הם שולחות את איינדה להיות לעיר כדי להתחיל ללמוד להיות חוכמה.
מסכנה אביינדה.
הם מגיעים קרוב יותר לרוהידין והם פוגשים את האיאלים הרעים. רנד ומוריין מקבלים רשות ללכת לעיר. הם מדברים קצת על איך הגורל הביא אותם אחד אל השנייה.
זה מעניין באמת.
ורנד מתחיל לראות את העבר שלו: בהתחלה הוא רואה את עצמו בתור אבא שלו,
זה מזכיר לי שלפני שהוא נכנס לעיר בשיחה עם הוייז וואנז הוא אומר שהוא יודע שהוא נולד לאייאלים. איך בעצם הוא יודע את זה? הוא ממש גילה את זה בוודאות מתישהו?
חוץ מזה אם קלטתי נכון החכמה אומרת לו שאבא שלו היה אייאלי, אבל לא אמא שלו. אומנם היא נראתה ג'ינג'ית ובפרוש לחמה איתם, אבל אולי היא גם הייתה מישהי שהם אימצו כמו האישה מהפרק הקודם שהייתה מהממלכה של לאן.
, זה מגיע עד ליום שלנפיר עושה את החור ומשחררת את אדון האופל.
אה, זה מה שקרה שם? כלומר הבנתי שמשהו רע, אבל לא היה ברור מה.
ואני תוהה באמת אם הייתה לה כוונה רעה או כוונה באמת טובה.
סה"כ יש 7 פלשבקים(שזה מרשים, הם עשו 7 מתוך 9 ובגלל שאין לי עותק של הספר אני לא יודעת מהם השמיטו).
אוי, מעניין באמת מה היה בפלאשבקים החסרים. אני מניח שבניתוחים של הפרק (שאת תצפי בהם) ידברו על מה החסירו. ואז אם זה לא ספויילרי תוכלי לספר לנו.
מעניין מה שבר אותו? האם זה העובדה שאחד מאבותיו היה הומו?
ואז יש זריחה ורנד יוצא מהעיר(אחרי הכול הוא He Who Comes With the Dawn) שמוריין בידיים שלו!
למרות שזאת לא בדיוק נבואה מדויקת. הוא היה יכול גם פשוט לחכות לזריחה כדי לצאת בזמן הנכון.
ולעזאזל! קודם כל השחקן של רנד: פאק! כאילו אלוהים, מאיפה הם הביאו אותו? הוא עשה עבודה מדהימה הפרק הזה. פשוט אין מילים.
זה היה עשוי נהדר

דווקא יחסית נשמע לי כמו סיבה הגיונית בשביל המסורת הזאת. כלומר סוג של הנהון למסורת העבר שלהם.
וכמו שעדי|נחש| אמרה יש מסורות הרבה יותר מטופשות.
והאם רנד לא ישתמש יותר בחרב? כי הוא צריך בתור הדרקון וזה לא?
אולי דווקא בגלל שהוא יודע את העבר הוא יודע שזאת מסורת מיותרת כי בכל מקרה המסורת האמיתית של האייאלים היא להמנע מאלימות לחלוטין. (ואת זה הוא כנראה לא יעשה)
הצחיק אותי לפני שהם נכנסו ואמרו למורין להשאיר נשקים בחוץ היא התחילה להוציא מליון סכינים מכל מיני מקומות:-D הזכיר לי קטע במאה עם רייבן.
חחחחח כן זה היה מעולה
אז למדנו שדוד של מורין קיבל עץ מיוחד מהאייאלים והרס אותו ולכן פרצה מלחמה שבגלל רנד נולד בהר הדרקון.
לא, העיר של מוריין (קהרין או משהו כזה) קיבלה עץ (ספלינג של העץ הענק) מאייאלים לפני מאות שנים.
לפני כמה עשרות שנים הדוד של מוריין חתך את העץ הזה בשביל לבנות את הכס מלכות שלו. ולכן פרצה המלחמה.
(קצת מצחיק שבפלאשבק לאבא של רנד הוא קורא לדוד של מוריין oathbreaker בעוד שזה השם של כל האייאלים בגלל המקור שלהם.
ניק זכינו לרגע קטן של גרסת רנד שהוא גיי:-P:
זה באמת היה מעולה :D
איזה כיף שכיום הופכים כל סדרה/סרט מצליח לפרנצ'ייז ועושים מיליון המשכים ופריקוולים. זה אומר שתאורתית נוכל לקבל פריקוול על הזוג הזה.
בפלאשבק המוקדם יותר (כלומר כרונולוגית) הילד הוא שהופך להיות הסבא בפלאשבק המאוחר יותר.
אני מניח שהם התחברו עם עוד קבוצות של אייאלית/פחחים שגם האמינו בחזון שהייתה לבת של הסבא לגבי המקום שבו הם צריכים לשתול את העץ.

ואז היו שני הבחורים שהפרו את השבועה ובעיקרון גם להם הייתה צריכה להיות בעיה להתרבה. אבל כנראה גם אצלם הם התרבו מכך שעוד אייאלים שוחרי שלום בחרו לעזוב את הדרך הזאת.

זה בעצם דומה מאוד למה שקורה עם דתות. במקור הייתה קבוצה מאוד קטנה של נוצרים שעזבה את הקתוליות והפכה לפרוטסנטית, אבל התחברו אליהם בהמשך עוד ועוד שגם עזבו.
והאם הקבוצה שנפרדה זה אנשי העלה הלא ג'ינג'ים שראינו בעונה הראשונה? וזה למה האייאלים ג'ינג'ים? כי הגינג'י שנשאר המשיך את העם? כי בפלשבק הזה ובקודמים יותר לא בהכרח כולם היו ג'ינג'ים.
הקטע הוא שגם בפלאשבק הכי מוקדם נראה שכל האייאלים (שקוצרים חיטה תוך כדי שירה) הם ג'ינג'ים.
אולי זה קסם קדום שגורם לכך שכל אדם שקורא לעצמו אייאלי הוא ג'ינג'י.
ומתישהו הם שתלו את העץ במדבר והוא גדל והאס אאדי ממקודם שכבר הזדקנה זימנה את כל הצ'יפים והודיעה להם על המבחן.
אני מניח שאחד הפלאשבקים שכן היה בספר ולא היה בפרק (כי עדי|נחש| אמרה שהיו שניים כאלו) מראה את זה שהם הקימו את העיר ושתלו את העץ.
ואחכ כבר נראה לי ראינו את אבא של רנד רואה את אמא של רנד מתה, זה היסטוריה קרובה.
אז עכשיו רנד ואנחנו מכירים את כל ההיסטוריה.
מרגיש לי שעדיין חסר לנו המון מידע, אבל בהחלט גילינו המון.
קצת חבל לי שלא צוינה השנה היחסית של כל פלאשבק.
מה היה הפרש השנים למשל בין הפלאשבק הכי קדום (שבו שוחרר האפל כנראה) ובין זה שהם שולחים את העצים בכרכרות? כי אני מניח שזה די קרוב.
וכמה זמן אחר כך היה הפיצול של האייאלים, כמה זמן אחר כך נטעו את העץ, כמה זמן אחר כך חזרה איי סדאי הזקנה ההיא והפכה את העיר שלהם למבחן?
לא לפני שהחצופה גונבת את הכדור הלבן מתוך העץ. מה זה זה?:-D
גם לי זה נראה חוצפני.
אבל אז בפלאשבק אנחנו רואים שהאיי סדאי נתנו להם את זה לשמירה, אז הגיוני שהאיי סדאי יקחו את זה חזרה.
אגב העץ הזכיר לי את סבתא של פוקהונטס:-D
דווקא לא את זה, אבל כן הרבה עצים אחרים.
נראה לי שבהרבה סיפורי פנטזיה יש עץ עתיק חשוב מאוד.
אני יכול לומר בוודאות לגבי העולם של שר הטבעות והעולם של שאנארה.
מוריין רואה כל מיני עתידים טובים ורעים. באחד מהם היא שוכבת עם רנד8-* באחר היא נזכרה שהיא לסבית ושוכבת עם לנפיר שאז חונקת אותה חחח. משומה במלא עתידים לנפיר הורגת אותה.
אבל היו עוד דברים כמו שהיא הורגת את רנד או שהיא משחררת את לאן ורנד נהיה העוצר שלה. אוקי יש לה קטע מוזר עם רנד.
כן, היא די אובססיבית לגביו. את זה ידענו.
בסוף אחרי שבוע הם יוצאים משם מותשים למדי.
מוזר שזה שבוע. לי הרגיש כאילו זה לקח פחות משעה :-P:

dilly snake

Active member
אה, והאבן הקסומה הזאת היא כלי קסום מקביל לחרב מקלנדור (?) שהיא הדבר שרנד אמור ללכת להשיג. אז הכל מתחבר.
כן, הם שינו את זה לסדרה. כדי שיהיה איזון(ולחרב עצמה קוראים קלנדור).
אני תוהה האם כל הצ'יפים שעוברים את המבחן בעיר הזאת רואים את העבר כמו רנד. כי זה אומר שכולם יודעים את האמת על העבר שלהם. או שזה רק הוא?
הם כולם רואים את העבר של האיאלים. כל אחד דרך העיניים של השושלת שלו.
בעצם אבא שלו היה לוחם בחרב. מעניין אם הסיבה שהוא לא לימד את רנד להשתמש בחרב היא כי הוא רצה לכבד את זה שהוא אייאלי.
נראה לי יותר שאבא שלו חזר מהמלחמה וניסה לשכוח שהחרב קיימת.
זה מזכיר לי שלפני שהוא נכנס לעיר בשיחה עם הוייז וואנז הוא אומר שהוא יודע שהוא נולד לאייאלים. איך בעצם הוא יודע את זה? הוא ממש גילה את זה בוודאות מתישהו?
חוץ מזה אם קלטתי נכון החכמה אומרת לו שאבא שלו היה אייאלי, אבל לא אמא שלו. אומנם היא נראתה ג'ינג'ית ובפרוש לחמה איתם, אבל אולי היא גם הייתה מישהי שהם אימצו כמו האישה מהפרק הקודם שהייתה מהממלכה של לאן.
אבא של רנד אומר לו את זה כשהוא פצוע וחולה מהמתקפה של הטרולוקים בפרק הראשון של הסדרה(אבל נראה לי זה נחשף ממש רק בפרק 7) .
אוי, מעניין באמת מה היה בפלאשבקים החסרים. אני מניח שבניתוחים של הפרק (שאת תצפי בהם) ידברו על מה החסירו. ואז אם זה לא ספויילרי תוכלי לספר לנו.
ממה שראיתי והבנתי מכל מיני מאמרים, זה שמה שחסר זה למה הם נתנו לקהיריינים את הייחור של העץ ואיך נוסדו עלמות החנית.
והשואורנר שגם כתב את הפרק הזה הסביר שהם הוסיפו את הפלשבאק הראשון כדי שגם מי שלא קרא את הספרים יבין שאנחנו רואים את השושלת של רנד.
חחחחח כן זה היה מעולה
כן, זה הומאז' לסצנה מהספר. בספר מאט הולך עם רנד לרוהידין ואז שאומרים להם להשאיר בחוץ את הנשק הוא שולף מיליון סכינים.
אני מניח שאחד הפלאשבקים שכן היה בספר ולא היה בפרק (כי עדי|נחש| אמרה שהיו שניים כאלו) מראה את זה שהם הקימו את העיר ושתלו את העץ.
חלק מהפלאשבקים הם גם לא עשו אחד לאחד וגם פישטו אותם בסדרה.
בספר מי שבנה את העיר היו אוגייר(האנשים של לויאל).

didalf

Well-known member
סוף סוף ראיתי
נחמד מצידך להצטרף לכיתה

זה כזה הזוי לגלות שהשם המקורי של הפחחים הוא האייאלים. קצת מוזר שהם שכחו את זה. אני מניח שבמעבר השנים זה נעשה בעייתי כשהם הציגו את עצמם עם שם שיש לעוד עם שהוא מאוד מלחמתי. (או שהם זוכרים את זה אבל לא מספרים לאף אחד)
נכון8-*
אנשי העלה מהעונה הראשונה למשל יודעים שהם אייאלים במקור?
זה גם מסביר למה בפרק הקודם אביינדה אומרת שאסור עליהם לפגוע בפחחים. במקור המייסד של האייאלים הלוחמים רצה להגן על האייאלים האחרים.
וואלה נכון

אה רגע לאישה נכון? אז מי האישה שתהיה איתו? אגווין?

אני גם תהיתי כי הפלאשבק הראשון היה ספציפית מאד לאבא של רנד עצמו.
אולי כל אחד מקבל פלשבק להורים שלו ומשם להיסטריה המשותפת?
ואני חושבת שכולם יודעים. כלומר הצייפים.

לפחות אחרי שראינו שהאיי סדאי שמו את האבן הקסומה שם אז אני פחות כועס על מוריין שגנבה אותה משם.
אבל אז בפלאשבק אנחנו רואים שהאיי סדאי נתנו להם את זה לשמירה, אז הגיוני שהאיי סדאי יקחו את זה חזרה.
עדיין לא הבנתי למה זה לגיטימי שהיא תגנוב את זה8-*
פתאום תהיתי, האם היא נכנסה בשביל זה בכלל?

אבל בהחלט הכי מטריד העתיד שבו רנד ומוריין שוכבים יחד.
בהחלט:-D

מעניין מה שבר אותו? האם זה העובדה שאחד מאבותיו היה הומו?
:-D

לא, העיר של מוריין (קהרין או משהו כזה) קיבלה עץ (ספלינג של העץ הענק) מאייאלים לפני מאות שנים.
לפני כמה עשרות שנים הדוד של מוריין חתך את העץ הזה בשביל לבנות את הכס מלכות שלו. ולכן פרצה המלחמה.
אהה כן זה ערבבתי קצת.

איזה כיף שכיום הופכים כל סדרה/סרט מצליח לפרנצ'ייז ועושים מיליון המשכים ופריקוולים. זה אומר שתאורתית נוכל לקבל פריקוול על הזוג הזה.
חשוב מאד:-D

בפלאשבק המוקדם יותר (כלומר כרונולוגית) הילד הוא שהופך להיות הסבא בפלאשבק המאוחר יותר.
אהה הילד הפך לסבא יותר הגיוני

הקטע הוא שגם בפלאשבק הכי מוקדם נראה שכל האייאלים (שקוצרים חיטה תוך כדי שירה) הם ג'ינג'ים.
אבל אז רנד הגיי דווקא לא ג'ינג'י יש לו שיער שחור.

והשואורנר שגם כתב את הפרק הזה הסביר שהם הוסיפו את הפלשבאק הראשון כדי שגם מי שלא קרא את הספרים יבין שאנחנו רואים את השושלת של רנד.
אבל מתישהו כולם רואים אותו דבר כי זה השושלת של כל הצ'יפים בסוף לא? כי זה ההיסטוריה של האאילים.

dilly snake

Active member
אבל מתישהו כולם רואים אותו דבר כי זה השושלת של כל הצ'יפים בסוף לא? כי זה ההיסטוריה של האאילים.
בגדול מה שקורה ברוהידין נשאר ברוהידין ולא מדברים על מה שקורה אחר כך. אבל כן. בסוף כולם רואים את אותו הסיפור.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אה רגע לאישה נכון? אז מי האישה שתהיה איתו? אגווין?
האישה לצידו היא תמיד מוריין (אפילו במיטה בעתידים מסויימים)
אז זה העניין כל האייאלים הם ג'ינג'ים, אלא אם כן הם הומואים ואז הם לא.
זאת הדרך שבה הם מגלים את הנטייה המינית של אנשים.
בגדול מה שקורה ברוהידין נשאר ברוהידין ולא מדברים על מה שקורה אחר כך. אבל כן. בסוף כולם רואים את אותו הסיפור.
כלומר רוהידין בעצם בנויה על הריסות לוס ווגאס
אבא של רנד אומר לו את זה כשהוא פצוע וחולה מהמתקפה של הטרולוקים בפרק הראשון של הסדרה(אבל נראה לי זה נחשף ממש רק בפרק 7) .
אולי לפני עונה 4 אני אצפה שוב בכל העונות הקודמות.

dilly snake

Active member
אז זה העניין כל האייאלים הם ג'ינג'ים, אלא אם כן הם הומואים ואז הם לא.
נראה לי זה יותר ג'ינג'י כהה, יותר אדום מאשר כתום.

(נראה לי זה הכי דומה לאיך שרנד מתואר בספרים)

dilly snake

Active member
בקשר לאיאלים ולפחחים.

עכשיו קלטתי שבעצם האיאלים התפצלו פעמיים: בפעם הראשונה זה בקטע עם הסבא והנכד, אני חושבת שזה המקור של הפחחים מעונה 1: מי שהתפצל והפסיק ללכת אחרי העץ אלו מי שהפכו להיות פחחים וזו הכוונה בשוברי שבועות.

אחר כך הם התפצלו שוב, אלו שהמשיכו עם דרכי השלום וייסדו את רוהידין בסופו של דבר, ואלו שנשבעו להגן עליהם(הנער שהלך להציל את אחותו).

didalf

Well-known member
בקשר לאיאלים ולפחחים.

עכשיו קלטתי שבעצם האיאלים התפצלו פעמיים: בפעם הראשונה זה בקטע עם הסבא והנכד, אני חושבת שזה המקור של הפחחים מעונה 1: מי שהתפצל והפסיק ללכת אחרי העץ אלו מי שהפכו להיות פחחים וזו הכוונה בשוברי שבועות.

אחר כך הם התפצלו שוב, אלו שהמשיכו עם דרכי השלום וייסדו את רוהידין בסופו של דבר, ואלו שנשבעו להגן עליהם(הנער שהלך להציל את אחותו).
כן זה מה שאני הבנתי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוף, אני שונא כששמגלים מראש את שם הפרק וזה הורס את החוויה
צפה בקובץ המצורף 125513
מה זה משנה?
זאת הייתה בדיחה.
לפעמים השם של הפרק מספלייר במידה מסויימת מה הולך לקרות בו.
למשל פרק של סדרה יכול להקרא "הבגידה" אז נדע שתהיה בו בגידה.
או פרק יכול להיות "ביקור בבית הלבן" ואז נדע שמבקרים בו את הבית הלבן.

במקרה הזה אין לי שמץ של מושג מה המילה הזאת אומרת (או איך אומרים אותה) אז זה הכי לא אומר שום דבר.

dilly snake

Active member
זאת הייתה בדיחה.
לפעמים השם של הפרק מספלייר במידה מסויימת מה הולך לקרות בו.
למשל פרק של סדרה יכול להקרא "הבגידה" אז נדע שתהיה בו בגידה.
או פרק יכול להיות "ביקור בבית הלבן" ואז נדע שמבקרים בו את הבית הלבן.

במקרה הזה אין לי שמץ של מושג מה המילה הזאת אומרת (או איך אומרים אותה) אז זה הכי לא אומר שום דבר.
הם נותנים לפרקים שמות של פרקים מהספרים. אבל בד"כ אין קשר בין שמות למה שהולך בפועל(הם גם נותנים שמות לפעמים מספרים מאוחרים יותר) פרק 4 היה יוצא דופן, זה היה אחד משני הפרקים שעסקו במה שראינו בפרק הנוכחי.

הפרק הזה לקוח מספר 3(טל'ארנ'ריוד).

dilly snake

Active member
אוקיי, הפרק הזה היה חשוך נורא.

אז כולם מסתובבים עכשיו עם צעיף על הראש חוץ ממוריין שהביאה כובע מהבית.

היא עושה ריקוד עם הכדור שלה, ומגלה שהוא ממכר ושהיא בקושי שולטת בעצמה איתו.

מגיעים למצודה של האיאלים, ואנחנו פוגשים את האישה השנייה של רוארק ולומדים עוד קצת על האיאלים.

אגווין הולכת לשיעור על עולם החלומות, וזה נחמד עד שכולן מבינות שלנפיר רודפת שם אחרי אגווין.

בשני נהרות פרין סוף סוף הולך לחלץ את אימא של מאט והאחיות שלו. האחות של מאט מתעלת בטעות והזבלים הורגים את אימא שלו בגלל זה. יש קטע דרמתי ומיותר להחריד עם אלנה לעוצר שלה(אבל לפחות למדנו למה היא שם, וזה כדי לחפש אנשים שיוכלו להילחם ברעים), היא שולחת אותו רק כדי שיחזור בזמן להציל אותה מהגלימות הלבנות, קלאסי. היא עוזרת לפרין לחץ את הילדות ופרין ופאיל רבים מכות עם כמה גלימות לבנות.

נאיניב ואליין על סירה, אליין ילדה טובה עושה שיעורים בזמן שנאיניב מקיאה ומאט סובל משתיהן. אחר כך הוא בורח לסיפון אחרי שאמרו להן לא להתקרב רק כדי לגלות שזה היה בגלל שהן לא רצו שיידעו שיש שם אישה שיודעת לתעל. גם מין שם והיא מוכנה לעזור להם להסתדר, כי הן הולכות למקום מסוכן.

יש גם דרמה במגדל הלבן, תככים, סוואן שולחת את אלאידה לאג'ה השחורה כדי לגלות אם היא אחת מהן (היא לא) ואלאידה כמעט נהרגת מאיש אפור. אופס.
*צריך להגיד שהסצנה בין אלאידה ולסוואן בהתחלה הייתה משולמת, איזו רמה של משחק.

רנד מתנשק עם אגווין ואז עם לנפיר בחלום. ואיך אני שונאת את הטרופ הזה שאחד הוא רע/מתוסבך והשני מרגיש צורך לתקן אותו. הבחורה בת 3000! א' תמצא מישהי בגילך. ב' אתה לא תצליח לתקן אותה ולא נראה שיש בן אנד ג'ריס ונטפליקס בשממה בשביל לטפל שיברון הלב שיהיה לך אחר כך.

מוריין מספרת ללאן על מה שהיא ראתה. הפתרון של לאן: להשתכר. גוד בוי!

אגווין מצליחה משום מה להיכנס לעולם החלומות יחד עם מוריים למרות שהיא למדה את זה רק לפני חמש דקות ואז גם נכנסת לחלומות של כולם(חצופה!!!) וכמובן שרואה את רנד מתמזמז עם לנפיר|פנים|.

למעלה