100 האלבומים הכי טובים בכל הזמנים

LEnnA no 1

New member
100 האלבומים הכי טובים בכל הזמנים

והצד האפל של הירח במקום הראשון לפי סקר גולשי Y-net פה

פינק פלויד הם קרוב לוודאי הלהקה

הזרה הכי פופולרית בארץ, מזה שנים, והסקר הזה הוא הוכחה לכך. הסקר נערך לפני זמן-מה, והיה נושא לדיון גם כאן בפורום.

avki

New member
כמו כן ראוי להבהיר שרוב הסקרים האלו

ובמיוחד אלו שהם משאל הקהל (ועוד הישראלי), לא מעידים ישירות על אף פן של איכות המוזיקה באלבומים אלו, אלא רק על דעת הקהל עליהם, שבד"כ, ובמיוחד במקרה זה לא אומרת הרבה, אלא במקרה.
PF - TFC

ramonsegev

New member
חולק עליך...

הסקר הזה לא הוכחה לשום דבר, כמה גולשי YNET לא יותר מזה= לא קבעו ולא יקבעו את הפופולריות בקרב על מדינת ישראל נקודה למחשבה רמון

בוודאי שהסקר לא קובע כלום

אבל על סמך היכרות עם טעמו של הקהל הישראלי ב-30 השנים האחרונות, והיכרות עם האהדה הפנאטית ללהקה הזו בארץ, אני מסיקה - על דעת עצמי בלבד - שכך הם פני הדברים. שים גם לב שאמרתי "קרוב לוודאי", היינו, אין הוכחות חותכות לכך, אלא זו התרשמות על סמך הנתונים כאמור.

ramonsegev

New member
סתם דוגמא ממש קטנה

בידיעות אחרונות (היה את מצעד הציסקים הישראלים הפופלרים ביותר) הדיסק של החלונות הגבוהים – החלונות הגבוהים (שנת 1967) היה מקום ראשון וב YNET הוא מקום 89 וברי סחרוף הוא מקום 11! על Blood Sugar Sex Magik של רד הוט צילי פפרס נאמר שזה הדיסק הכי טוב של הנינטיז ולדעת מספר גולשים מ YNET הם הגיע רק למקום 23

אממ...

תראה, המצעדים והסקרים האלו אינם אומרים הרבה. לעיתים, הם יכולים להעיד על פופולריות - כמו במקרה של הסקר של YNET, שבו השתתפו כמה עשרות אלפי אנשים, כמדומני, אבל זה באמת המקסימום. יש בד"כ פער גדול בין דעות המבקרים לטעם הציבור, וממילא אין קנה מדה אובייקטיבי חד משמעי לאיכות (לפופולריות אולי כן). מה שהיה בידיעות, כמדומני, היה רק לגבי דיסקים ישראליים - הפלויד הם אמנים לועזיים, ולכן הם לא היו שם בכלל (תקן אותי אם אני טועה). ומי אמר שהאלבום של RHCP הוא "הכי טוב בשנות התשעים"? ומה זה משנה מי אמר, ואם זה הגיע למקום 23 או 32 או 59 ב"מצעד" כלשהו? הרי ממילא אין קשר חד ערכי בין פופולריות לבין איכות.

ramonsegev

New member
מסכים איתך..

א. בגלל זה עשיתי את ההשוואה עם ברי סחרוף ב. זה נכון שאין כל קשר בין איכות לכמות (פופולריות), ומה זה איכות?? לדעתי פינק פלויד משעממים פצצות לעומת זה הביטלס הם איכותיים! לדעתי פ"פ הם לא איכותיים, והביטלס כן (וכנראה אצלך זה ההפך) תלוי את מי שאולי מה זה איכות!

לדעתי שניהם "איכותיים"

שתי הלהקות עשו אמנות ברמה גבוהה. לא יודעת למה אתה חושב שדעתי אחרת. לצורך העניין, "איכות" כאן לדעתי היא היכולת למצוא את הביטוי המוסיקלי והמילולי הטוב ביותר עבור מה שהם רצו להעביר, והיכולת לרגש את המאזינים, ולגרום להם לחשוב. אבל, כאמור, כל אחת וטעמה, וכל אחד וטעמו.

yotamn9

New member
כל הכבוד ../images/Emo13.gif

כמו כן גם 3 מתוך ה-5 הראשונים הם שלהם.

One Echoe

New member
זה פורסם די מזמן :)

פינק פלויד היא הלהקה הכי פופולרית בארץ.

שלום חן

New member
אגב...

Animals במקום ה- 30 ו- A Night at the Opera רק במקום ה- 22? ביזיון! ו- Atom Heart Mother רק ב- 83? הגיע לו יותר! שבוע טוב

vegetable man

New member
אני חושב שביזיון

ש-Atom Heart Mother בכלל נמצא שם
פחחחח ראיתי גם את הסקר הזה של ynet לא מזמן. הוא אומר דבר מרכזי אחד: יש טעם "ישראלי" - והוא שונה מבכל מדינה אחרת. לטעמי הוא בטוב טעם!

למעלה