13 דברים שלא אמורים לעבוד/לא הגיוניים אבל

יש שם כמה דברים

שכולם יודעים שמתקיימים (כמו פלציבו), ומצד שני יש שם דברים שמתקיימים רק בתיאוריה (כמו היתוך קר) ולא הצליחו לעשות. אז הרשימה הזו לא כזאת מרשימה בעיני.

Gilliana

New member
לא הגיונים לפי איזה הגיון בדיוק?

או ליתר דיוק - הגיון של מי?

זאת הכותרת - אם אני הייתי צריך להגדיר את זה

הייתי קורא לזה "13 תגליות שמבהירות כמה מעט אנחנו באמת יודעים"

MetalSinagouge

New member
לפי ההגיון הבריא של אנשי הגלקסיה.

ואני די בטח שאם לא היית יודעת על המושג פלסיבו והניסויים שנעשו איתו, גם את היית מפקפקת בזה שתמיסת מלח יכולה לשמש כמשכך כאבים.

Gilliana

New member
אז אתה טועה

אין לזה קשר עם לדעת או לא לדעת - זהו כוחה של אמונה וכוחה של אמונה הוא עצום. אני לא מוצאת בזה שום דבר בלתי הגיוני - נהפוך הוא, הגיוני מאד. לכן שאלתי לפי ההגיון של מי - של SO CALLED אנשי מדע מרובעים ומקובעים שלא רואים מימינם ומשמאלם ומעיזים לקרוא לעצמם מדענים? זה לא נחשב.

MetalSinagouge

New member
ואיזה עוד הוכחה הייתה לכוח האמונה

לפני הפלסיבו? משהו שקרה לך אולי? מממ?

Gilliana

New member
חחח, הלואי - אבל ממש לא

רוצה דוגמה הרבה הרבה לפני הפלסיבו? בבקשה - ההולכים על גחלים.

MetalSinagouge

New member
רק במקדונלדס!

לא מזמן ראיתי תוכנית "חילופי אמהות". היה שם בעל שקיבל אמא רוחנית וכל השטויות האלה. ובסוף הוא השתכנע להקשיב לה ובסופו של איזה ערב ניו אייג' הם הלכו על גחלים. איך זה פועל?

0Pandemonium0

New member
פלציבו.

להפוך את הפלציבו לתופעה רפואית, זו טעות. הפלציבו מודגם על-ידי תופעה רפואית, אבל עיקרו הוא זה: עליונות הרוח על החומר, האמונה על ההגיון. את העיקרון הזה אפשר להפעיל בכל תחום בחיים, ולא רק ברפואה. למשל, בהליכה על גחלים.

Gilliana

New member
פלציבו זו באמת לא ממש תופעה רפואית

אבל למה דווקא עליונות הרוח על החומר? ואם הרוח והחומר אחד הם? אל תשכח שמסה יכולה להפוך לאנרגיה ואנרגיה יכולה להפוך למסה.

Gilliana

New member
שוב, כי אתה עושה הפרדה

אם הנפש והגוף אחד הם, איך משהו יכול להיות יותר חזק מעצמו?

0Pandemonium0

New member
מאחר שיש לנו השפעה של אחד על האחר, הם חייבים

להיות נפרדים. אם הם זהים, איך הם יכולים להשפיע זה על זה? הרי אין "זה" ו"זה". אבל מאחר שהם כן מקיימים ביניהם יחסי גומלין, מכאן שישנם לפחות שני משתתפים בקשר: הרוח והגוף.

Gilliana

New member
אבל אני מנסה להבין משהו...

למה אתה יוצא מנקודת הנחה שהם נפרדים? ולמה אם הם לא נפרדים הם חייבים להיות זהים? למה המשוואה הזו נכונה בעיניך? (כי בעיני אגב היא ממש לא). ולמה אתה חושב שהם משפיעים זה על זה באזשהו אופן סימביוטי כאשר האפשרות השניה היא שאלו הן בסה"כ כמה צורות של אותה אנרגיה בדיוק? בקיצור, לא הבנתי על סמך מה אתה מסיק שהם נפרדים.

0Pandemonium0

New member
אפרט יותר.../images/Emo13.gif

ידוע לנו שהרוחני משפיע על הגופני, נכון? ואפקט הפלציבו מוכיח זאת: משהו מופשט כמו "אמונה", שאיננו יכולים לראות או להרגיש, גורם לשינויים ביוכימיים בגוף החומרי שלנו, שאנחנו יכולים למדוד בצורה מדויקת. ישנה השפעה. אם קיימת השפעה כלשהי, היא הרי חייבת להתקיים בין שני גורמים או יותר, נכון? לא יכול להיות שהקיר נפל מעצמו. משהו היה חייב להשפיע עליו כדי שייפול, נכון? משהו היה חייב להשפיע על העץ כדי שיצמח, נכון? משהו חייב להשפיע על הגאות והשפל, או על העצם שלנו שנשברה. אף-אחד לא שבר יד כי היד השפיעה על עצמה, אלא כי משהו אחר השפיע עליה. בכל השפעה יש שני גורמים שמקיימים ביניהם יחסים כלשהם. מכאן שאם הדבר הרוחני משפיע על הגשמי, כפי שהגדרתי בפסקה הראשונה, הרי שישנה השפעה ביניהם, ולכן בהכרח הם נפרדים. אין דבר המשפיע על עצמו. אני מאמין שהגוף החומרי הוא אחד, והנשמה שוכנת בתוכו כמשהו נפרד. הנשמה היא אנרגיה בעוד הגוף הוא חומר. נכון, יכול להיות שאלה כמה צורות של אותה אנרגיה, אבל הם לא נמצאים במצב הזה כרגע, נכון? הרי הגוף הוא אינו אנרגיה. אולי הוא יכול להפוך לאנרגיה, אולי היא אפילו תהיה זהה לאנרגיה שהיא הנשמה, אבל כרגע הגוף הוא גשמי וחומרי, מורכב מאטומים ומולקולות. לכן כרגע אין זהות בין הגוף לנשמה.

Gilliana

New member
לא - כי כבר התחלת את הטיעון לא ברור

מה פירוש "ידוע לנו שהרוחני משפיע על הגופני?" איך הגעת להפרדה הזו מלכתחילה? אולי המח הוא זה שמשפיע על שאר הגוף? שהרי ידוע (וזה באמת ידוע) שהמח הוא זה שמפקח ומנהל את כל פעולותיו של הגוף. אולי האמונה היא בכלל דרך "לרמות" את המח כך שישנה את הוראותיו? לגבי מה שאתה מאמין - הכל טוב ויפה ואני מאד מכבדת את מה שאתה מאמין בו, אבל זו אמונה, כלומר לא משהו שיש לך טיעונים לוגיים שיחזקו את נכונותו. מניין לך למשל שהנשמה לא מורכבת בדיוק מאותן אבני בניין מהן בנוי היקום כולו (ע"ע המודל הסטנדרטי)? מניין לך בכלל שהמושג הזה נשמה הוא לא תוצר של תהליכים המתרחשים במח (מה שלדעתי הרבה יותר סביר אגב) ולאחר המוות האנרגיה הזו, שהיתה בזמן החיים התודעה, פשוט לובשת צורת הוויה אחרת? אני למשל מאמינה שהגוף והנשמה הם אחד, וכמובן שאין לי דרך להוכיח זאת - לכן אני אומרת שאני מאמינה כך. לטעמי, בהתחשב במודלים הפיזיקליים ובמה שהרפואה כן יודעת על הגוף והמח האנושי, הסבירות לכך גם גבוהה יותר.

0Pandemonium0

New member
בשבילי זה היה כל-כך ברור וטבעי, עד שהתחלתי

באקסיומות שאף-אחד לא מבין.
חומר יכול להפוך לאנרגיה, אבל עד כמה שאני יודע, רק בתנאים קיצוניים מאוד, לא? למשל, בלחץ גבוה או נמוך, שינוי טמפרטורה ודברים כאלה. אני לא מבין כל-כך בתהליך, אבל אני יודע שההתמרה לא מתרחשת במה שנקרא "תנאי החדר", כי אחרת היינו חוזים בה כל הזמן והחיים היו הופכים לבלתי אפשריים. אז כן, חומר יכול לשנות צורה, אבל הוא לא עושה זאת בתנאים שבהם אנחנו נמצאים וחיים במשך כל חיינו. עכשיו, מלבד החומר, קיימים בעולם גם דברים מופשטים כגון זכרונות, מחשבות, אמונה, רגש וכו'. כפי שאמרתי, חומר יכול להפוך לאנרגיה ואני לא שולל זאת, אבל הוא לא יכול לעשות זאת בתנאים הנוכחיים. מכאן שכל אותם דברים מופשטים מגיעים ממקור כלשהו, שהוא אינו חומרי. אין יכולת למשהו מופשט להיווצר מחומר בתנאים הנוכחיים, ולכן מקור כל הדברים שציינתי חייב מלכתחילה להיות "מופשט" גם כן. או במילים אחרות: אנרגטי. למקור הזה אני קורא "נשמה", אבל השם לא באמת משנה. הדבר קיים. מכאן שהאמונה מגיעה מן הנשמה, שהיא מופשטת, ולא מן המוח, שהוא חומרי. וכפי שמודגם היטב באפקט הפלציבו, האמונה משפיעה על החומר. כלומר, הנשמה משפיעה על הגוף. וכפי שהסברתי בהודעה הקודמת שלי, אם ישנה השפעה, ישנם בהכרח שני גורמים לפחות. או במילים אחרות, הרוח והחומר, הנשמה והגוף, הם נפרדים. לי זה נשמע כמו הגיון צרוף, ואני מקווה שגם לך. It just makes sense. באשר למבנה הנשמה...אין לי מושג. בהנחה שזהו סוג של אנרגיה, הרי ידוע לנו שאנרגיה אינה עשויה מאטומים! אטומים יכולים להעביר אנרגיה, אבל הם עצמם אינם אנרגיה, אלא רק המוליכים שלה. האנרגיה גם היא מופשטת, לפחות עד שנמצא את החלקיק שהוא הוא האנרגיה עצמה. ולכן אני חושב שהנשמה והגוף אינם בנויים מאותן אבני בניין, אבל תמיד ישנו סיכוי שאני טועה.

Gilliana

New member
טוב, עכשיו הבנתי קצת יותר

למרות שדווקא לפי ההגיון שלי מתאים יותר שהגוף והנשמה הם אחד. יש לי משום מה הרושם שההבחנה הזו בין "גוף" ו-"נשמה" מקורם בתפיסה דתית, ויתכן שהתפיסה הזו כ"כ השתרשה באופן שגם אנשים שאינם דתיים ואפילו לא קרובים להיות אדתיים, תופסים את העניין בצורה הזו. שווה אולי לעשות פעם מחקר בנושא, יכול להיות מעניין.

למעלה