13 דברים שלא אמורים לעבוד/לא הגיוניים אבל

MetalSinagouge

New member
נמנמנמ...

ואיך אותה "אנרגיה" משפיעה על גוף חומרי? הנה הפרדוקס שבדואליזם. אבל גם המטריאליזם לא יוצא נקי. לכן, פעם אחר פעם- הנה האמת. מוניזם- כי רק אני קיים- וכולנו (אני) יודעים (יודע) את זה בסתר לבנו (לבי).

0Pandemonium0

New member
כן, ראיתי את החתימה החדשה שלך.

השאלה בראש ההודעה שלך היא השאלה שכולנו שואלים, אני חושב, לא?

MetalSinagouge

New member
לא בדיוק.

מטריאליסטים (כמו דניאל דנט למשל) לא שואלים שאלה כזו. אם זה היה כל כך פשוט, לא היו כל כך הרבה בתי ספר שמתווכחים בינהם. יש אפילו דעה שאי אפשר לפתור את בעיית הגוף-נפש (Colin Mcginn הוא זה שאחראי על הפצת הדעה הזו, והכי מגניב זה שהוא כתב מאמר לאתר של המטריקס!!!111) בקיצור, למרות ההבנה השטחית שלי, אני רואה בסוליפסיזם או בטיעון הסימולציה את התיאור הכי טוב של מפת המציאות. אולי.

MetalSinagouge

New member
לא,

זה הרי פרדוקס לומר שהומרתי לסוליפסיזם. אני מאמין שמילת המפתח כאן היא "אולי". אבל... אני כן מנסה לשכנע את העמדה הזו בפני אחרים כדי ליצור מצב של כאוס וניהליזם ולהשתלט על העולם. אני אומר את זה בריש גלי בפורום הזה, בידיעה שזה פורום כל כך פעיל ושמיליוני אנשים יעלו על התוכנית שלי ויעצרו את הטירוף הזה. חהחה!

0Pandemonium0

New member
יעצרו את התוכנית שלך? חס וחלילה, למה?!

כמו שכתוב בכרטיס האישי שלי:
"When we heat up atoms they move faster and faster and cause a mess. When the wind blows at certain conditions it can become a violent hurricane. And when humans are confined by laws they are more eager to break them. The world always aspires towards the chaotic, and we better face it: pandemonium is the natrual order of the world."​

MetalSinagouge

New member
אני מתכוון לכתוב על זה ספר.

על התופעה של עליונות האמונה על ההגיון. בנתיים חשבתי לקרוא לו ב2 אפשרויות: 1. התנ"ך? 2. הסוד?

Gilliana

New member
להגיד לך בדיוק איך...

... אני לא חושבת שיש מישהו שיכול, אבל יש כל מיני תאוריות שאחת מהן גורסת שאפשר לחסום מוליכים עצביים מסויימים ע"י טכניקות ריכוז והיפנוזה עצמית, יש כאלו שטוענים שההולכים על גחלים מורחים על כפות הרגליים חומר שמונע מהחום לצרוב אותן (למרות שלפי מה שידוע לי זה מעולם לא הוכח). בכל מקרי, לגבי אותה תכנית שראית - אני משוכנעת שההליכה על גחלים היתה מבוימת, זה בודאי לא דבר שאפשר לעשות מהיום למחר, אפילו לא תחת היפנוזה.

MetalSinagouge

New member
מוזר.

הגחלים בהחלט נראו חמות. נ.ב מה בקשר לזה שאולי היפנוזה זה לא כזה מגניב ואפקטיבי כמו שרואים בסרטים?

Gilliana

New member
לא הבנתי

מה זאת אומרת לא אפקטיבי? זה אפקטיבי מאד, לפעמים אפילו יותר מדי אפקטיבי.

MetalSinagouge

New member
שזה בולשיט.

לפחות לפי טענת חלק מאנשים שמיודעים בנושא. שזה לא יותר מהעמדת פנים במקרה הטוב.

Gilliana

New member
איפה העמדת פנים, בטלויזיה?

או היפנוזה בכלל? ואם הכוונה להיפנוזה בכלל, תשאל את אלו שטוענים את מה שהם טוענים מה הם עישנו ואיפה קנו את החומר - גם אני רוצה כזה.

MetalSinagouge

New member
בכל מקום.

היפנוזה מוצגת בתור מינימום עקיפה בחמש דקות של הרצון האנושי והפיכה של הבנאדם לרובוט. את טוענת שזה כן אפשרי?

Gilliana

New member
אז כנראה שאתה לא יודע...

... מהי היפנוזה, וניזון יותר מדי מסרטים. א. שום היפנוזה לא הופכת אדם ל-"רובוט אנושי" אלא אם כן הדבר נעשה בשילוב עם סמים, דוגמת האופן שבו הדבר נעשה במסגרת פרוייקט MKULTRA. אמנם אדם תחת היפנוזה נוח יותר להתניה אך מכאן ועד לטעון שהוא הופך לרובוט אנושי ארוכה הדרך כרחוק מזרח ממערב. ב. היפנוזה היא מצב תודעתי שונה, מוכח - שכן גלי המח של אדם תחת היפנוזה שונים לחלוטין מאלו של אדם במצב תודעתי רגיל וגם שונים לחלוטין מגלי המח של אדם ישן, כך שלומר שמדובר בהעמדת פנים יהיה במקרה הטוב, טעות גסה.

MetalSinagouge

New member
גם בזמן עיטוש גלי המוח משתנים בצורה קיצונית.

האם את טוענת שעיטוש הוא מצב תודעתי שונה?

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לא נעים לי לשאול מאיפה הבאת את הטענה הזו. בכל מקרה - לא על "שינוי" מהסוג הזה מדובר. בשורה התחתונה, היפנוזה היא לא בולשיט - היא עובדתה מדעית שלא ניתן לערער עליה, חבל בכלל להתווכח - אפשר באותה מידה להתווכח על כך ששינה היא גם העמדת פנים, זוהי בדיוק אותה טענה.

MetalSinagouge

New member
הנה:

http://skepdic.com/altstates.html "Otherwise, we would end up counting such things as sneezing, coughing, sleeping, being in a coma, thinking of the color red, and being dead as ASCs." יש גם מדענים שמאמינים בקווי אנרגיה באיזו שכבה של כדור הארץ. לא צריך להיות שפוי או הגיוני כדי להיות דוקטור בימינו. את בכלל הופנטת פעם שאת מקבלת כל טענה מדעית כביכול כמו תורה מסיני?

למעלה