13 דברים שלא אמורים לעבוד/לא הגיוניים אבל

Gilliana

New member
איזו שאלה מוזרה

למה אני צריכה להיות מהופנטת כדי לדעת שהיפנוזה קיימת? ותשמע, כידוע - אני לא מתעסקת באמונות, אני מתעסקת בעובדות וברור שיש שינוי בגלי המח בכל פעולה שאנחנו עושים, השאלה איזה שינוי, והאם מדובר בשינוי תדרים של אותם גלים. להיות סקפטי זה דבר אחד אבל לטעון כל מיני טענות כשלא יודעים בכלל על מה מדברים, זה כבר סיפור אחר - וזה בדיוק מה שעושה זה שציטטת אותו בהודעה שלך. חשבתי שאתה כבר מכיר אותי קצת יותר טוב מכדי לטעון שאני מקבלת כל טענה מדעית כתורה מסיני אבל כנראה טעיתי, מה גם שכחת כנראה מה תחום העיסוק שלי שההיפנוזה, משחקת בו תפקיד חשוב ומשמעותי כך שיש מצב שאולי אולי אולי, אני יודעת על מה אני מדברת.

MetalSinagouge

New member
פשוט מאוד:

היפנוזה, בניגוד לשינה, זה תחום שנוי במחלוקת. בלי לחוות היפנוזה, המדענים שעליהם את מדברת- שווים ככליפת השום (אותו דבר לגבי אנשים ששוללים היפנוזה ולא *חוו* אותה). ולמה בדיוק "זה" שציטטתי אותו בהודעה שלי יודע פחות ממך? לאיזה עיסוק את מתכוונת, רק כדי שתהיה קרקע משותפת כאן? מהפנטת מורשת? פסיכולוגית? פסיכיאטרית? נוירולוגית?

Gilliana

New member
שנוי במחלוקת???

הדבר היחיד ששנוי במחלוקת הוא המנגנון המאפשר היפנוזה, אבל לא האם היפנוזה היא מצב נתון או לא, על כך אין ומעולם לא היתה כל מחלוקת. ושוב , השרלות שלך מוזרות ולא הכי רלוונטיות בעולם - אתה הרי יודע מה תחום העיסןק שלי ולא, אני לא אף אחד מהדברים שציינת, למרות ששוב - הם אינם רלוונטיים. לא נעים לי לומר, אבל הטענה שהיפנוזה היא בולשיט איננה אלא תיאורית קונספירציה הזויה, דוגמת הטענה שהדינוזאורים מעולם לא היו קיימים. מצד שני, אני לא יכולה להתווכח עם אנשים שלא מקבלים הוכחות מדעיות, כמו למשל עם אנשי דת ואמונה, ולכן אני אפילו לא מתכוונת להתחיל להתווכח.

Gilliana

New member
יודע מה? אם אתה כ"כ מתעקש...

ומכיוון שאתה לא סומך על דברי בתור מי שעוסקת בחקר קרוב של הנושא ומכירה את נושא ההיפנוזה, תפנה לכל פסיכולוג, כל פסיכיאטר וכל פסיכיאטר קליני ותשאל אותו את אותה שאלה - מוכנה להתערב איתך שלא תמצא אפילו אחד שיאמר לך שהיפנוזה היא "בולשיט". העובדות הן שהיפנוזה משמשת בכ"כ הרבה תחומים כיום - החל מרפואת הנפש וכלה בחקירות משטרתיות, שלהגיד עליה "בולשיט" זהו במקרה הטוב אי הבנה גורפת של כל הנושא.

MetalSinagouge

New member
אופס...

כנראה שיש משהו בדברייך. תודה על הוויכוח הנפלא. אבל אני עדיין טוען שיש אנשים מוסמכים כדי לחקור את זה או לעסוק בזה. כל השאר מצלמים בעזרת מצלמת חובבנים.

Gilliana

New member
ברור שכדי לעסוק בהיפנוזה...

... חייבים להיות מוסמכים, אוי ואבוי אם לא! זה אפילו יכול להיות מסוכן, למעשה כמו כל תחום אחר ברפואה. ואיתך תמיד כיף להתווכח, אין אפס.

Gilliana

New member
זה כמו בבדיחה הידועה על...

... הגבר שהתלונן שאשתו מדברת איתו בשפה בינארית, משום שהיא כל הזמן אומרת לו: "אפס אחד, אפס אחד..."

למעלה