1x05 בשעה 19:50 Damned If You Do

randomguy

New member
1x05 בשעה 19:50 Damned If You Do

שם הפרק בעברית: ארורים בכל מקרה ערוץ 3 שעה 19:50, שידור נוסף בשעה 00:40 (בערך) נא לשרשר דעות, הערות, שאלות, חידות, בדיחות, ציטוטים, מאמרים, או תמונות שקשורות לפרק להודעה הזאת
תקציר הפרק (מומלץ לקרוא רק לאחר הצפייה): ארורים בכל מקרה: נזירה שידיה נפוחות ומדממות מגיעה למרפאה, אך ד"ר האוס טועה באבחון מחלתה וגורם להחמרה במצבה. אנשי הצוות נאלצים להתמודד עם שאלות קשות בנוגע לייעודם ולגישתו של האוס, מורם הרוחני. Originally aired on December 14, 2004. 6.96 million viewers. Directed by Greg Yaitanes. Written by Sara B. Cooper. Guest starred Ann Dowd (Mother Superior), Dakin Matthews (Marvin/Santa Claus Guy), Elizabeth Mitchell (Sister Mary Augustine), Lori Rom (Sister Mary Pius) and Lucinda Jenney (Sister Mary Eucharist). המידע באנגלית והתמונה לקוחים מהאתר הזה (אפשר למצוא שם גם ציטוטים מהפרק באנגלית): http://www.drgreghouse.com/episode5.php

pink panther 8

New member
וואי איך אני זוכרת את הפרק!

פרק חמוד לאללה אהבתי אותו מאודדד טוב יאללה אני הלכתי ללמוד למבחן חחח

ToryMaster

New member
אלוהים

כמעט הכנסתי כאפה לטלוויזיה בקטע שקמרון באה לתת להאוס מתנה או מה שזה לא היה. עצבנה אותי. מישהו יודע איפה למצוא את הציטוט של השיחה של צ'ייס והנזירה?

randomguy

New member
היו כמה שיחות בין צ'ייס לנזירה,

תגידי איזו את רוצה ואני אעלה את הציטוט.

randomguy

New member
לדעתי זה היה הפרק הכי טוב של צ'ייס

Augustine: I want to die. Why has He left me? Chase: I was in seminary school. They asked us once what our favorite passage was. I chose 1 Peter 1:7. “These trials only test your faith to see whether or not it is strong and pure. Your faith is being tested as fire tests gold and purifies it.” Augustine: “And your faith is far more precious to the Lord than pure gold; so if your faith remains strong after being tested, it will bring you much praise and glory and honor on the day of His return.” Chase: He hasn’t left you. The only thing in the way of your knowing if he’s left you is your fear. You have a choice: faith or fear. That’s the test. Augustine: Do you think faith doesn’t mean I won’t die? Chase: It will affect how you experience your death, and therefore your life. It’s up to you. Augustine: Why did you leave seminary school. Chase: A test. You passed. I didn’t.

randomguy

New member
ויקי, בדקתי בשבילך ליתר ביטחון גם

בדיוק מה שצ'ייס אומר בפרק, וראיתי שהוא אומר "A test" לפי מה ששמעתי ולפי התנועות שפתיים שלו, כמו שכתוב בתסריט של הפרק. חשבתי בטעות שהוא אמר "the test" בגלל שזכרתי את התרגום השגוי: "המבחן (שדיברנו עליו)" ולא "מבחן", הם עשו טעות בתרגום. זה היה מבחן אחר שלה ושלו, למרות ששניהם היו מבחן של אמונה מול פחד.

ToryMaster

New member
כרגיל

"בוהו אין לי עמוד שדרה בוהו אני טובה וחסודה ועדינה ויפת נפש בוהובוהו"

randomguy

New member
היא נתנה לו מתנה כי היא מעריצה שלו

כמו שכקאדי לקחה את המקרה לטיפלה, הם דיברו על הטיפול בסימפטומים של החולה, וקמרון התחילה להגיד שהאוס שקל אבחנה מסויימת, אז קאדי צעקה עליה "לא אכפת לי מה האוס שקל". אבל באמת האוס מעיר בפרק הזה לקמרון שהיא לא עמדה מספיק על דעתה, כי היא צדקה באבחנה מהתחלה ולא התעקשה מספיק על זה.

ToryMaster

New member
אז?

היא כזאת רכרוכית לפעמים, וכל כך צדקנית ותמיד "צודקת", זה פשוט מגעיל אותי, שתמצא לה אישיות משלה.

randomguy

New member
אני חושב שדווקא יש לה אישיות יותר

לדמויות המשנה האחרות, האישיות שלה מהרבה בחינות הפוכה מזאת של האוס, ולכן יחסי הגומלין בין האוס וקמרון הם לדעתי הכי משמעותיים בסדרה. גם האוס תמיד "צודק". והצדקנות ו"הרכרוכיות" שלה נובעות בעיקר מהרגישות שלה והרגישות שלה נובעת בין השאר מהעבר שלה.

ToryMaster

New member
זה מגעיל

צר לי, את יכולה להיות צדקנית ורגישה גם בלי לתת לכל העולם לדרוך עלייך רק כי את כל כך עדינה ושברירית ופגיעה.

randomguy

New member
אז מה שבעיקר מפריע לך זה הנכונות

שלה להקריב את עצמה (במקרים קיצוניים) ובמקרים מסויימים לוותר לאחרים או לתת להם לדרוך עליה?

randomguy

New member
היא מוכנה להיפגע וסבול בעצמה אבל

היא לא מוכנה לוותר על העקרונות שלה, העקרונות שלה יותר חשובים לה מעצמה, היא מוותרת על האגו שלה לטובת האידאלים שלה. היא לפעמים יותר מדי נאיבית, אבל ככה היא נותנת קונטרה לציניות של האוס.

randomguy

New member
יש לקמרון את העקרונות המוסריים שלה

והיא דבקה בהם גם אם היא צריכה למשל להתעמת עם האוס בגלל זה, וזה לדעתי דווקא מוכיח שכן יש לה עמוד שדרה, לפחות בכל מה שקשור לעקרונות המוסריים שלה.

ToryMaster

New member
אין לה עקרונות מוסריים

יש לה צורך עז להוכיח לכולם שהיא טובה וצדקנית, גם אם זה אומר שכל העולם ידרוך עליה בדרך.

randomguy

New member
אני לא חושב שהיא רוצה להוכיח שהיא

טובה לכל העולם. למשל היא מספרת לווילסון שהיא לא בגדה בבעלה כשהוא היה חולה והיא התאהבה בחבר שלו, רק אחרי שווילסון מדובב אותה, אחרת היא לעולם לא היתה מספרת את לאף אחד בכלל. חבל שהיא נותנת לאנשים לדרוך עליה לפעמים, אבל לדעתי יש לה עקרונות, למשל העיקרון שצריך לתת לאנשים תקווה כל עוד זה אפשרי.

למעלה