2 שאלות,ברשותכם:א.במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים?

לאה סי

Active member
2 שאלות,ברשותכם:א.במה אפשר להשתמש במקום רכז רימונים?

ב. איך ממיסים שוקולד במיקרו (כלומר, עוצמה וזמן)?
תודה
 
יש לי תשובה רק לשאלה א' - תלוי במתכון אבל בדרך כלל

מיץ לימון (לא משומר חלילה) יעשה את העבודה
 

רונית ש5

New member
לגבי שוקולד,שמה את השוקולד בקערה ושלוש כפות מים מפעילה

לדקה מוציאה ומערבבת בדרך כלל השוקולד נמס אם לא מנסה עוד כמה שניות.קל ונח,בהצלחה.
 

חנהפ

Active member
שוקולד מריר ממיסים לבד במיקרו, ממש לא ליד מים

2 דקות במיקרו שלי והשוקולד נמס ברובו ומה שלא, נמס תוך עירבוב המסה החמה
 

אמרלדה

Active member
לא תשובה מדויקת, אבל

שוקולד רצוי לא להמס בטמפרטורה גבוהה מידי במיקרו.
טמפרטורה בינונית עדיף, כדי שיימס לפני שיחרך.
זמן זו פונקציה של משקל, כמובן, לא יכולה לומר לך.
אני לא מדויקת. כיוון שאינני אופה הרבה, אני פשוט בדרך כלל
בודקת אחרי דקה וחצי מה שלומו.
ואגב - לא תמיד רואים שהוא נמס. לפעמים הוא עדיין נראה כמו
קוביות, אבל הוא רך ואם תערבבי תראי שהוא כבר מזמן לא קוביות.
לכן צריך לשמור ולבדוק כל הזמן. אין צורך להוסיף מים. לבדוק, ולערבב
עם כף.

לגבי מיץ הרימונים - מניחה שאורני יודעת יותר טוב, אבל האינסטינקט
שלי אומר קודם כל: תלוי באיזה מתכון. לי למשל היה מתכון מצוין לפרגיות
ברוטב רימונים, והמרתי אותו לתפוז דווקא.
 

yela

New member
הייתי לוקחת מעט מייפל עם קצת לימון. כי צריך שילוב מתוק/חמוץ

לגבי השוקולד: תלוי במיקרו. תלוי בכמות, תלוי בעובי. לומדים מהנסיון.
לא להכין ככה לראשונה אם אין לך רזרבה של עוד חבילה...
נחמה: אחרי שלומדים - זה הכי נוח בעולם.

חום לא הכי גבוה
לשים דקה אחת ואז לבדוק
ךהוסיף בחצאי דקות עד שנמס.
 

yela

New member
לאה, אפילו תרכיז מיץ תפוחים עם טיפה חמיצות יכול להיות טוב.

 

vered1111

New member
יעלה,
תוכלי לרשום את המתכון של הניוקי עם הירקות?

בזמנך הפנוי...
תודה!
ורד.
 

mmw2008

New member
לגבי השוקולד,

אני ממיסה הרבה במיקרו, ומעולם לא שיניתי את עוצמת החימום, אבל מן הסתם משתנה בין מיקרו למיקרו.
עכשיו לפני שאת מתחילה להמיס, חשוב לדעת איזה שוקולד את מתכוונת להמיס.
שוקולד חלב ולבן - להמיס בקערה בפולסים של 15 שניות, אחרי פעמיים שחיממת ב-15 שניות , תערבבי את השוקולד ואם יש צורך תמשיכי כך שוב.
לגבי שוקולד מריר - להמיס בקערה בפולסים של 30 שניות ואותו דבר כמו מקודם.
&nbsp
אם את חוששת לשרוף את השוקולד כי זו הפעם הראשונה, אז תתחילי עם 15 שניות גם בשוקולד המריר.
 

vered1111

New member
כדאי להחזיק רכז רימונים טבעי באופן קבוע בבית

מעולה לכאבי גרון... לוקחים כפית כל כמה זמן ועושה פלאים. ואז אפשר להשתמש גם למתכונים כשצריך...

אבל לקנות רכז שרכיב הרימונים נמצא במקום הראשון ברשימת הרכיבים, ולא סוכר...
 

shira1960

Active member
שוקולד - לשים בקערה יבשה במיקרו

לשים על 15 שניות, להוציא, לערבב עם כפית יבשה. לחזור על הפעולה כמה פעמים עד שאורים שהכל נמס ומתגבש. לפעמים זה נראה כאילו זה לא זז אבל כשמתחילים לערבב, החלקים החמים ממיסים את החלקים הפחות חמים

אני בדרך כלל ממיסה את השוקולד עם שמנת, או חמאה/שמן.
 
למעלה