20 שנה לחמאס: החמאס הפנימי צעד היום בנצרת

פשוט לא יאמן

בכל מדינה אחרת היו נכנסים באמאמא שלהם..איך לעזעזל עוד לא תפסו את סלאח הזה והעמידו אותו לדין שישב בכלא קצת הנבלה ואז העיקר עושים סקרים אצל ישראלים ומתפלאים שיש "גזענות" נגד ערבים..איך אתם יכולים לצפות מאדם שרואה שהוא מותקף כל יום שני בשבוע על ידי המונים ממיעוט מסוים, לא לחוש איבה כל שהיא נגדו?!

גידעון1

New member
כבר אמרתי לא מעט פעמים שהשנאה לערבים

איננה נובעת מגזענות אלא מנסיבות הסכסוך. יהודי שרואה דבר כזה ממש לא אמור להתחיל לפתח יחסים מלבלבים עם בן דודו הערבי.

אתה סתם מקשקש

גם ערבי יכול לראות את הפגנות הענק של הימין בישראל ולהסיק מכך שאי אפשר או שאסור לפתח יחסים עם היהודים, זכותם להפגין נגד מה שהם רוצים כל עוד הם לא דוגלים באלימות וטרור.

mike00

New member
אקרא,מצד אחד אתה צודק...מצד שני יש בעיה אחת

יש הפגנות ימין גדולות ויש הפגנות שמאל גדולות,זאת אומרת שיש ייצוג של כל הקשת הפוליטית בישראל... לעומתם אין שום הפגנות שמייצגות את הצד המתון של ערביי ישראל וזה מה שמפריע ומרתיע יהודים..

יש כאן עוד נקודה שאני לא בטוח שאתה מודע לה

הסיסמאות של החבר'ה בהפגנה, יכלו להיות קיצוניות יותר. הרבה יותר. הם דיברו על ישראל כמדינת טרור (בהתייחסם למצב בעזה?...או בנצרת?...נתון לפרשנות ולדעתי זה מכוון היטב..), ועל המצור על עזה - ולא אמרו "מהים עד הירדן אין מקום ליהודים" או "לא נפסיק לשגר קסאמים עד שאחרון הפליטים ישוב לשדותיו הרשומים בטאבו". אם אתה חושב שההפגנה הזו מקבילה בקיצוניותה ל"כהנא חי" - לדעתי אתה פשוט לא קורא נכון את המפה. אם נערוך הקבלה למפלגות ציוניות, מדובר כאן בהפגנה מטעם נציגי מפלגת העבודה, בהשתתפות אפי איתם - כשאחד האישיוים המרכזיים הוא בדיוק העובדה שאפי איתם מפגין יחד עם נציגי מפלגת העבודה....

גידעון1

New member
אקרא מייק צודק

מדוע אין הפגנות של הערבים השפויים? מדוע היהוד לא רואה הפגנות ענק של הערבי המתון? התשובה היא שאין כאלה הפגנות. תראה לי הפגנות שכאלה ואני אהיה הראשון לברך.

אילו נערכה עכשיו הפגנה כזו...

אילו סיסמאות היית רוצה לראות בה? כרגע קיים חשש גדול לגבי המצב בעזה. בנק' הזמן הזו יש סנקציות ומצור, כשדי ברור שמצבם ילך ויורע. אז נכון, מי שאין לו קרובי משפחה ומכרים שם, יאמר "הם בחרו חמאס ועכשיו שישאו בכל התוצאות" - וזה בהחלט לגיטימי. אבל יש מי שדואג לשלום העזתים קצת יותר.... ועוד משהו: אותם ראשי תנועות שהפגינו אתמול, הלכו בדיוק "בין הטיפות" מבחינת הסיסמאות שהשמיעו. אין שום ספק שחלק מהציבור הערבי לא מסכים עם הסיסמאות או עם האוירה - אבל אלה לא סיסמאות מספיק קיצוניות כדי שיוציאו אנשים (יהודים וערבים) לרחובות...

גידעון1

New member
הייתי רוצה שהססמאות יהיו:

1. מצד הערבים שכן עושים שירות לאומי אני מצפה לססמאות כגון: "אנחנו לא בוגדים" 2. שהערבים יצעקו "די להסתה" כי מה שחברי הכנסת שלהם עושים והשייח שממש אוהב אותנו 3. אני רוצה שהערבים בישראל יתחילו להפגין לטובת עצמם ולא לטובת הפלסטינים ברשות. 3. שימתחו ביקורת על הערבים הקיצוניים שלכאורה מייצגים את כל הערבים אך בפועל אנו שומעים הרבה ערבים שאומרים שהם לא מייצגים אותם. בנוגע לאמרה "הם בחרו חמאס ועכשיו שישאו בכל התוצאות"- זאת אימרה מכוערת ושגויה מהיסוד וכלל לא לגיטימית. העם לא רצה פת"ח בגלל השורה התחתונה והיא שהפת"ח מצץ את הכסף של העם הפלסטיני. העם רצה שינוי ובמערכת הבחירות החמאס ניצל המון את העובדה שהפתח מושחתים מהיסוד ועל זה הוא רקד על הנתונים האלה במהלך מערכת הבחירות. תהליך השלום היה(ועדין) תקוע בין אם מדובר בפתח ובין אם מדובר בחמאס ולכן העם אמר שאם יבחרו חמאס אז לפחות שוד הקופה הציבורית יפסק. בפועל החמאס אולי לא גנב מצץ את כספי העם אך הוא בהחלט מצץ את חייהם. אני לרגע לא חושב שהאזרח הקטן חלם שזה מה שיעשה חמאס לעזה. לכן במקרה הספציפי הזה אני ממש מתקשה לבוא אליו בטענות

גם אני הייתי רוצה ../images/Emo13.gif

אבל יחד עם זה אני מבין את הקושי של רובם הגדול לנהוג כך, ועוקב ומעריך את מי שאכן הולכים בדרך זו.. איזה תמריץ אתה מציע להם? מספיק שתראה איזה עליהום והכללות יש עליהם בטוקבקים (כולל הדרוזים שגם משרתים בצה"ל ועוד ביחידות הלוחמות) ותבין שזה לא כ"כ פשוט כמו שהיינו רוצים שיהיה. ולגבי "בחרו חמאס" - לא הבנתי מה מכוער או שגוי באימרה הזאת. אוקיי, אז הסברת את הסיבות לעליית החמאס, אבל השורה התחתונה לא משתנה.. והאזרח הקטן, מה לדעתך חשב? האם האזרח הקטן לא הכיר את המצע של החמאס? האם החאמס הציע למשל להוציא את הפליטים ממחנות הפליטים ולפעול ליישב אותם במגורי קבע? או שהוא הלך עוד יותר רחוק מהפת"ח והבטיח במצעו לגרש את היהודים מפלסטין המנדטורית?

תודה על ההסבר המקורי; האשמים נמצאו

"אני מבין את הקושי של רובם הגדול...איזה תמריץ אתה מציע להם? מספיק שתראה איזה עליהום והכללות יש עליהם בטוקבקים". חבר'ה, תפסיקו לעשות עליהום על החמאס הפנימי כי אתם נותנים להם תמריץ לחמאסיות, ומי יודע מה יקרה בשלב הבא. רמז: קטיושות בבתי הזיקוק, פיצוצים באוטובוסים, פיטריה גרעינית בתל אביב.

תמשיך להיות ציני, ובינתיים קבל הוכחות..

הנה כמה טוקבקים, באמת על קצה המזלג. שליקטתי מאותה כתבה שהבאת ואין דבר בינם לבין אותם מפגינים ספציפיים, שלהם אתה קורא "חמאס פנימי", אלא הם מעידים על לאומנות קיצונית: 1. לעולם לא יהיה שקט בישראל,, כש,האויב חי בה בפנים,,, JIM BEAM, 06/01/08 01:06 אין מקום בתוך שטחי מדינת ישראל לאויבים שונאים ערבים לא יהודים ,כמו שאין מקום במדינות ערב ליהודים ערבים ,,,מה כאן לא ברור? 2. זבלים רוצחים גייס חצחשי וחוצפנים יובל, ארהב, 06/01/08 00:27 המזל היחיד שלהם זה שהם כאן אצלנו במדינת היהודים שנתנה להם 60 שנה לחיות כמו מלאכים על חשבון משלם המיסים העיברי וזה התודה שלהם אני רוצה ליראות מה באמת יהיה כאשר ישראל תחליט להחליף שטחים אז ניראה את אותם ''פלאסטינים''כמה מהר הם יתנגדו לעזוב את גן עדן ולעבור לגהנום שקוראים לו מדינה פלסטינית הגיע הזמן להעמיד את החכים הערבים במקומם ולדרוש מהם תשלום על הניבזות הערבית שלהם אנו היהודים חיים בטרור ערבי עוד לפני קום המדינה אלפי אזרחים תמימים נירצחו בדם קר ולערבושים הערבים לא היה מנהיג אחד נורמלי שאמר מילת ניחומים ולנו הם קוראים מדינת טרור הגיע הזמן אזרחי ישראל לדרוש פרוד מוחלט מדינה יהודית ללא זבל ערבי!! שילכו למדינתם שבעורמה הם מקבלים בלי קבלות בלי בושה ואת זה הם מקבלים כאשר בהיסטוריה העולמית חברון וירושלים ושאר ערי הגדה היו חיים אלפי שנים יהודים ולא פלסטינים אז הגיע זמן פרוד לא רוצים ערבים בקירבנו 3. הגייע הזמן שמדינת ישראל תגרש את כל הבוגדים שחיים בתוכה ל"ת דני, מגרש הבוגדים, 05/01/08 23:35 4. הפיתרון הסופי לבעייה הפלסטינית ל"ת חיסול המוני, 05/01/08 22:56 5. אני חושב ששני פגזים של טנק היו מפזרים את ההפגנה מייד ל"ת ארז, 05/01/08 22:54 6. צריך לעשות מצור גם על נצרת ל"ת ישראלי, 05/01/08 22:53 7. להחרים את ערביי ישראל עטרה, צפון, 05/01/08 22:33 להחרים את הגייס החמישי ערביי ישראל לא לקנות מהם לא למכור להם לא להעסיק אותם הממשלה לא יכולה אבל האזרחים יכולים 8. פשע מלחמה זה שנותנים לערבים שופט בין לאומי, 05/01/08 22:25 לחיות בין בני אדם. 9. נא לתקן - אלפי ערבים (לא ממש בני אדם) ל"ת האזרח, 05/01/08 22:08 10. זה בדיוק אחת הסיבות למה צריך לשלול מהם את האזרחים ולהעיף אותם מהמד ג'ינג'י, 05/01/08 22:04 מהמדינה החוצה!!!! 11. הערבים אומת טרור ורמאות אלעד, 05/01/08 21:59 כמו שקרנים אמיתיים הם כבר מאמינים בשקרים של עצמם. רוצים לירות טילים אבל שלא תבוא תגובה, רוצים לשלוח מעזה מחבלים ומתאבדים אבל שלא יהיה מצור... קיים רק פיתרון אחד - מדינת פלסטין בירדן וישראל מהים ועד הירדן ליהודים.. ומספיק עם החירבושים בשכל, ש"יש לזה סיבה". אין שום סיבה להסית נגד ציבור שלם בגלל הפגנה של איזושהי מפלגה!

זה לא 'איזושהי מפלגה', אלא רוב הציבור הערבי

גם חד"ש שנחרימה את ההפגנה משיקולים של יריבות פוליטית עם מארגניה תומכת בסיסמאותיה. האם אתה מכיר מפלגות או אירגונים ערבים המתנגדים למה שהוצג בהפגנה הזאת? אדרבא, תן שמות. אתה יכול להביא כמה שאתה רוצה תגובות גזעניות דוחות לתמיכה המופגנת באירגוני הטרור מצד רוב הציבור הערבי, אבל הן לא הסיבה להתנגדות הערבית לקיומה של ישראל ולהתגייסות שלהם לחיסולה של היישות הציונית ששורשיה עוד בראשית ימי המופתי הנאצי חג' אמין אל-חוסייני. אבל איש לא יכול למנוע ממך להאמין בכך.

אין קשר בין התגובות הגזעניות להתנגדות הסעודית

הסורית והחיזבאללונית לקיומה של ישראל. זהו טיעון דמגוגי זול מצדך! הדיון הוא על ערבים שהם גם אזרחי מדינת ישראל. אנשים שחלק מהם גדלו איתי באותה עיר וצמחו על אותו נוף ופחות או יותר על אותו רקע. אתה מתרעם על הפגנות בעלות אופי לאומני-דתי מתון יחסית שנערכות בנצרת, ושואל מדוע הציבור הערבי לא יוצא בהמוניו לרחובות כדי למחות על הנזק התדמיתי שגורמים לו אותם מפגינים. עד כאן אני צודק? יפה. אז אני עונה לך שהמסר שהועבר בהפגנה היה מתון יחסית. לא היתה שם קריאה לרצח ולהרג, אלא הזדהות עם מצבם העגום של תושבי עזה. כשתתקיים בנצרת (ואני מדגיש, בעיר ישראלית - לא בסעודיה) הפגנה שתקרא "להעיף את בני הקופים והחזירים מפלסטין האהובה שלנו", ולא תישמע התנגדות - נדבר שוב ואני מבטיח שאצטרף אליך ובכעס רב יותר משלך. מה תענה לערבי ששואל מדוע הציבור היהודי לא יוצא לרחובות ומתרעם על הנזק התדמיתי שגורמים לו אותם טוקבקיסטים גזענים? אתה מודה שזו תופעה מכוערת ודוחה - התחלה טובה. אבל אתה הורס הכל בהמשך כשאתה מאשים את רוב הציבור הערבי בתמיכה בהרג ורצח (=טרור). מי שאשם בשיח גזעני אינו אלא הגזענים עצמם.

גידעון1

New member
תשובה

האזרח הפלסטיני הפשוט ראה שגונבים לו כסף מהכיס. עזה היא ממש לא מאחת הערים העשירות בעולם(זה היה בציניות). האזרח הבין שגם מחמאס וגם מפתח לא יצא כלום בתחום המדיני אז לפחות שיהיה מישהו שישמור על כספו. אני מאוד אוהב לראות את התכנית לונדון וקירשנבויים ובמערכת הבחירות צבי יחזקלי הסביר היטב מה האזרח הפלסטיני רואה. הוא רואה את אנשי הפתח מסתובבים במכוניות יקרות ובעלי אדמות ומבנים יוקרטיים אך האזרח הקטן חי בחרא שלו ואת השלטון זה לא ממש עניין. גם העם הפלסטיני עשה 1+1 והוא הבין שהמכוניות והווילות מממונות באמצעות הכסף שלו(של האזרח) ולא בזכות איזו משכורת שבכיר בפת"ח הרוויח ביושר. דבר שכזה מרתיח לך את הדם בצורה שלא תיאמן. לכן האזרח העני והזועם שהפתח רק דפק אותו הלך ביום הבחירות והצביע לחמאס. בנודע לטענה שאיתה פתחת את הפוסט שלך אני מוכרח להודות שאני לא ירדתי לסוף דעתך.

סוף דעתי.......

סוף דעתי הוא שהייתי רוצה - כמוך - לראות פחות לאומנים ערבים, אבל הלאומנים היהודים מציקים לי לא פחות.. ואני חושב שזה מאד לא הוגן להתעלם מהתופעה ויחד עם זאת לקפוץ על כל פיפס לאומני ערבי.

גידעון1

New member
אז אתה לא ירדת לסוף דעתי

בא נבדוק את המגזר היהודי את כולו! יש לנו את הימנים הפאנטים את הימנים הנורמלים את המרכז את השמאל ואת השמאל הקיצוני. כולם מפגינים נגד כולם וכולם נשמעים. במילים אחרות יש צד שמעביר ביקורת על צד אחר. מדוע תהליך שכזה איננו מתרחש בחברה הערבית? מדוע אין הפגנות או ביקורות של הערבי המתון מול הערבי הקיצוני? הרי ברור שגם הצד הזה של הערבי המתון קיים אז למה הוא לא נשמע? לעומת זאת הקול הקיצוני נשמע היטב. אני רוצה שתגיד לי מדוע אנחנו לא מרגישים את הצד המתון מבקר את הצד הקיצוני. תאמין לי שאם היתה אפילו הפגנה הכי קטנה של ערבים מצד אחד נגד ערבים מצד שני בטוח שהיינו שומעים על זה. הנקודה היא שאנחנו שומעים רק את הצד הקיצוני, את הצד הרע אך את הקול המתון ואת האנשים האחרים בחברה הערבית אנחנו בכלל לא שומעים. את השמאל היהודי שמעביר ביקורת על הימין היהודי ולהיפך אנו כן שומעים אך את הערבי אנחנו לא שומעים כי רק הצד הקיצוני השתלט על הבמה.

בשני הצדדים הרוב נמצא במיינסטרים..

מה לעשות שבמגזר הערבי, להתנדב לצבא ולהתעטף בדגל ישראל - נחשב אקט קיצוני. לכן לצערנו הרוב לא יעשה זאת.

../images/Emo4.gif

זה שהם מחשיבים דבר בסיסי להיות קצת פטריוטי..ולתרום טיפה חזרה כמשהו קיצוני זה לא הופך את זה לכזה..וזה שזה נחשב כקיצוני, מראה כמה קיצונים הם בכלל..

למעלה