20 שנה לחמאס: החמאס הפנימי צעד היום בנצרת

הבעיה שאני לא רואה איך דבר כזה מתקיים

אלה המתונים כמו וויז למשל..הם מתונים לרוב מגישה שהם בסך הכל רוצים לחיות חיים שקטים ולהנות מהם כמה שאפשר במדינתם ישראל..ולכן זה לא מתיישר עם ארגון כזה שיקום בחוזק ויתנגד לכל הקיצוניים בחוזק..

גידעון1

New member
אגב אתה בעצם מחזק את הנקודה שלי

שהשנאה שוב נובעת מנסיבות הסכסוך ולא מגזענות. ועוד נקודה: תקרא את מה שעולה מהכתבה: "השייח' סלאח גם חידש את קריאתו ליו"ר הרשות הפלשתינית, אבו-מאזן, ולראש ממשלת האחדות הפלשתינית לשעבר, איסמאעיל הנייה, להתגבר על המחלוקות ביניהם ולהתאחד נגד ה"כיבוש הישראלי" ונגד ארה"ב. "אנחנו קוראים לאבו-מאזן ולהנייה להתאחד ושיתנו לנו לכבוד החגים ממשלת אחדות שתעמוד בפני הטרור האמריקני ובפני הכיבוש הישראלי". משום מה לא נראה לי שהוא התכוון שחמאס ופת"ח יתאחדו לצורך מו"מ עם ישראל אלא לצורך תקיפות ופיגועים.

ההערכה שלך היא על דעתך האישית

כל מי שמבין את האינטרס הפלסטיני מבין את הצורך באחדות השורה, ומבין כמה הפירוד משחק לידי אולמרט. לא צריך לייחל לפיגועים בשביל לתמוך באיחוד.

גידעון1

New member
אכן זאת הדעה שלי שמתבססת על דברי האהבה

שהשייח' סלאח מרעיף על ישראל כבר תקופה מאוד ארוכה

ס'לאח הוא חלאה גם בעיני, אבל גם לחלאות

מגיעה התייחסות עניינית. אחרת פשוט יורדים לרמתם.

גידעון1

New member
לא ברור לי למה אתה חותר?

האם אתה נוטה לחשוב שסלאח קורא לפת"ח ולחמאס להתאחד לצורך דיאלוג עם ישראל או לצורך התנגדות מזויינת?

לא אתה ולא אני יודעים אם היתה לו כוונה נסתרת

מאחורי המילים "ממשלה שתעמוד בפני הטרור והכיבוש". במשפט הזה אין שום קריאה לטרור. בניגוד למשל לדברים לדיכטר שאיים על הערבים בישראל בנכבה נוספת אם הם יעיזו להמשיך ולהזכיר את הנכבה של 48. (ולא, אני לא מעדיף את ס'לאח על דיכטר אם אתה כבר קופץ).

אוי איך אני אוהב את המשחקי ראש קטן..חח

גם כהנא ראיתי הזכירו אותו פה לא צעק מוות לערבים כל נאום שלו..

למעלה